Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 28.9.2015 14:42:40
|
|
|
|
Mirjanche
|
Comi pisala sam na temi o Valjevu. Al evo ovde kopija Od oktobarskog ciklusa bi trbalo da krenem sa kontracepcijom. Rekli su da se javim kad dobijem pa ce doktor napraviti plan i onda mi javiti da li da krenem sa tabletama. U principu ako sve bude u redu i ide po planu, trebalo bi da se sve zavrsi do kraja novembra, eventualno pocetak decembra, tako doktor kaze. Mnogo smo se iznenadili kada nas je doktor pitao kada zelimo da krenemo sa postupkom user posted image I naravno, mi kao i svi parovi smo odgovorili STO PRE. Sad su mi rekli da uradim briseve a za ostale analize kazu kad krenem sa bockanjem. Ja imam neke blage simptome policisticnih jajnika ali doktor kaze da nisu policisticni. Kako sam razumela hormoni su mi u referentnim vrednostima ali im odnos nije idealan pa je zato tako. U svakom slucaju kaze sve je u redu a suprugov spermogram jeste los ali nije katastrofalan pa da on ne vidi ni jedan razlog zasto ja do sada vec nisam trudna. Zato se nadamo da ce nam VTO uspeti user posted image Svi su vrlo ljubazni i opusteni i nije frka i haos kao u frontu. Malo mi je samo muka zbog putovanja al ni to nije tako strasno. Vrlo vrlo sam nestrpljiva, sto nije ni cudo s obzirom da cekamo od marta, pa mi je sad kao pred ispit user posted image samo da prodje ali posle razgovora sa doktorom sam puna nade u pozitivan uspeh user posted image
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.10.2015 19:30:39
|
|
|
|
Comi24092005
|
Moze li neko da mi kaze koliko je potrebno mirovanje tokom procesa VTO. Spremam se za prvi pokusaj pa me zanima da li u nekoj od faza treba da uzmem bolovanje ili ne.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.10.2015 19:57:49
|
|
|
|
wivern
|
Comi mirovanje je individualna stvar, zavisi sta ti kaze dr koji ce ti raditi vto. Ali ti svakako preporucujem za deo posle embriotransfera da otvoris bolovanje da setas, odmaras i uzivas. Ja sam imala dve vto i nisam mirovala ni u jednoj i obe su bile uspesne, neke zene miruju pa i njima uspe vto, nasa rr-ajka je cak i radila i posle embriotransfera i imala uspesnu vto. Sve je individualno i pravilo je da nema pravila Radi onako kako ti mislis da treba i pokusaj da budes sto opustenija.
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.10.2015 20:20:58
|
|
|
|
Comi24092005
|
Hvala na brzom odgovoruí ½í¸
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 24.10.2015 11:40:18
|
|
|
|
Goga83
|
Pozdrav svima! Pročitala sam sve komentare pa bih da se uključim u temu...Živim u Pančevu,suprug i ja smo prošli prvostepenu komisiju ovde a onda i drugu u Novom Sadu bez problema.Potvrdu za ulazak u program sam dobila 18.06.2015. i rekli su da sačekam pismo sa daljim uputstvima.Prošlo je četiri meseca i još nema odgovora ili pisma ,zaokružila sam Beograd iz praktičnih razloga jer sam za pola sata u N.Frontu pa me sada zanima da li zbog prevelike gužve ne stiže taj poziv ili je nešto drugo u pitanju?Sada su mi i analize već istekle pa ne znam da li treba da ih uradim pre nego što me pozovu da bih imala sve spremno ili da čekam to pismo...Kako vreme odmiče sve sam nervoznija jer nikakvih vesti nema,bar da znam kada treba da se javim pa onda da čekam koliko treba...
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 24.10.2015 12:15:26
|
|
|
|
Lavica78
|
Goga ništa ne brini. Sve devojke koje znam A koje su prošle komisiju u maju i junu još nisu dobile pozivno pismo (odnosi se na klinike u Bgd-u). Ja sam prošla komisiju u martu, ali sam preraspoređena u Valjevo, tako da sam već bila na prvim konsultacijama... Ali to sad nije tema...
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 24.10.2015 15:48:10
|
|
|
|
Goga83
|
Lavice,hvala na odgovoru,bar sam mirnija jer ne poznajem nikog ko je u procesu VTO.Pratiću i dalje forum pa javljam čim bude stiglo neko obaveštenje.Pozz
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 26.10.2015 8:50:30
|
|
|
|
Elena011
|
Gogo, rano ti je za pismo, 4 meseca su, nažalost, ništa u slučaju NF. Što se tiče analiza, nema veze što su istekle ništa ne radi ponovo. Kad ti bude stiglo pismo sa datumom prvih konsultacija računaj da su sve šanse da će ti na njima samo reći da dođeš na druge konsultacije za mesec-dva-tri tako da bi ti analize svakako istekle. Evo i primera moje drugarice kojoj je, hvala Bogu, uspela prva VTO u Frontu - drugu komisiju je prošla u aprilu, a sam postupak joj je rađen u martu sledeće godine.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 26.10.2015 13:38:50
|
|
|
|
Goga83
|
Znači čekanje i samo veliiiko strpljenje...prvi put idem na postupak,ne poznajem nikoga u svom okruženju ko je sve to prošao pa ne znam koliko vremenski treba da prođe dok ne dobijem neko obaveštenje.Hvala na odgovoru,sada mi je bar jasnije da će čekanje potrajati...Idemo dalje!
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 5.11.2015 15:58:31
|
|
|
|
Goga83
|
Stigao mi je poziv danas.Treba da se javim 20.11. u Narodni Front :).Da li može neko da mi kaže kako izgledaju te prve konsultacije?
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 6.11.2015 8:25:52
|
|
|
|
Elena011
|
O pa to je divno, neka je sa srećom! Možda će se javiti neko ko je lično bio, ali evo dotad da prenesem drugaricino iskustvo - isto je bila u novembru na prvim konsultacijama, ponela je sve analize koje je imala, doktorka je porazgovarala sa njom i mužem, upisala podatke i zakazala joj druge konsultacije za januar kada joj je u stvari rečeno kad tačno počinje sa lekovima.
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 6.11.2015 21:38:20
|
|
|
|
Goga83
|
Hvala :).Tako sam i mislila ali da pitam za svaki slučaj ;).Naravno preneću svoje iskustvo i šta će se dešavati.Pozdrav
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 10.11.2015 17:20:40
|
|
|
|
Bird83
|
Pozdrav svima :) Ja bi trebalo do cetvrtka da dobijem sve rezultate i da u oetak odem u Nemanjinu na komisiju za prvu vto. U koliko sati da se tamo oijavim? Jedno pitanje za vas koje cete ici u Valjevo...jel cete putovati svaki dan ili naci neki smestaj tamo? ko zna gde ce i mene da bace...kad dodjem na red. Ja bih u NF al eto vidim da su svi "pobacani " na sve strane :)
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 10.11.2015 17:54:09
|
|
|
|
Lavica78
|
Dobro nam došla U Nemanjinu možeš ići kad god ti odgovara. Nema pravila. Iz mog iskustva mogu da ti kažem da se ne čeka predugo. Najviše što sam čekala je bilo sat vremena. Ja sam od tih koje su "bačene" u Valjevo, ali ko zna zašto je to dobro. Ja još uvek ne znam da li ću putovati tamo svaki dan ili ću naći smeštaj, zavisi od više faktora. Kao I vremenski uslovi, pošto će se proces, po svemu sudeći, odvijati u toku zime. II učestalost odlazaka. Verujem da ću par dana pred sam proces ostati tamo (kad bude bila varijanta "Vidimo se sutra").
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 10.11.2015 18:19:33
|
|
|
|
Bird83
|
Ne sekiraj se, ko zna zasto je to dobro ;) hvala ti na odgovoru,zelim ti svu srecu i uspeh ovog sveta :) javi kad bude bilo,sta se desava :)
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 11.11.2015 12:23:29
|
|
|
|
Lavica78
|
Hvala, takođe Naravno, podeliću sva svoja iskustva sa dragim mojim forumašicama
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 13.11.2015 22:21:26
|
|
|
|
Andjeeo
|
Pozdrav svima, nova sam i potrbna mi je pomoc prikupili smo partner i ja sva dokumenta za vto kazi te mi sta mi je potreno za prvu komisiju u Nemanjinoj ? Da li nam trebaju neki uputi za Nemanjinu ? Bojim se da me neodbiju na komisiji jer mi je AMH 0,34 inace nemam uradjen Hsg rekli su mi iz Fronta da mi netreba jer sam imala dve operacije endometrioze odstranjena cela desna strana i ostao levi jajovod i deo jajnika, da li je neko imao nedaj boze ovakav tuzan slucaj , bojim se da me komisija neodbije! Molim vas hitno na odgovoru , hvala vam unapred i zelim svima puno puno srece !!!
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 19.11.2015 9:38:33
|
|
|
|
Nadja
|
Neće ti tražiti hcg ako imaš otpusnu listu sa operacije barem meni nisu. Za Nemanjnu ti trebaju dva uputa jedan za tebe i jedan za muža ali nisu za Nemanjnu nego za bolnicu u kojoj želiš da radiš vto. Piše na njima za ispitivanje i testiranje plodnosti za ambulantno lečenje. Plavi uput.
< Poruku je uredio Nadja -- 19.11.2015 9:42:09 >
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 20.11.2015 18:35:49
|
|
|
|
Goga83
|
Danas smo imali prvu konsultaciju u Narodnom Frontu.Odlično je prošlo od samog prijema pa do završetka pregleda.Sestre su jako ljubazne,dr isto tako i za dva sata smo završili sve.Radili su mi vaginalni ultrazvuk,merili visinu i težinu i suprug je radio spermogram.sa svim analizama tj. fotokopijama (istekli su mi svi nalazi u međuvremenu ali nisu obraćali pažnju na to) nas je primila doktorka,prepisala mi je Cikloproginova tab. do sledeće konsultacije koja je zakazana za 13.01.2016. tada će nam reći kada počinjemo sam postupak.Pišem svoje iskustvo za one koje ne znaju šta ih čeka a i ja sam bila jedna od njih.Pozdrav svima i puno sreće!
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 23.11.2015 13:12:16
|
|
|
|
Comi24092005
|
Danas smo po pozivnom pismu bili na prvim konsultacijama. Kazu da je velika lista cekanja i sve nas koji smo danas bili zakazali su za mart. Uzas! Odakle vise da crpim strpljenje
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 23.11.2015 16:46:12
|
|
|
|
Lavica78
|
Ćomi, ne daj se U ovoj borbo je sve u strpljenju...
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 3.12.2015 14:29:12
|
|
|
|
bg80
|
Zdravo devojke,nedavno sam se družila sa devojkama koje su radile iui na forumu ,ali nažalost posle tri uradjene iui prelazim na ovu temu...ili na srecu ako će to da nam pomogne ...juce smo prošli drugu komisiju ...i da li neko ima info kako sada stoje stvari,kada šalju pismo ili zovu za prve konsultacije i želim vam svima uskoro kao i meni bebca
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 4.12.2015 8:51:48
|
|
|
|
Elena011
|
Sve zavisi koju si bolnicu izabrala, a dosta toga je i faktor sreće, neverovatno kakve sve kombinacije pročitah ovde, sve se svede na to da je kako se kome zalomi...
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 4.12.2015 8:53:58
|
|
|
|
bg80
|
Ma da to sam primetila,ja sam izabrala n.front...sta cu sam navikla
|
|
|
|
RE: procedura za VTO preko fonda 4.12.2015 10:24:17
|
|
|
|
Elena011
|
Tu baš nema pravila, može da stigne za mesec-dva, a može tek za nekoliko meseci. Isto i za naredne konsultacije, ima žena kojima zakažu druge konsultacije već za mesec-dva, a mislim da je na prošloj strani ove teme jedna članica napisala da su joj zakazali tek za mart. Čista kocka
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?