|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 11/15 [chat]
15.11.2015 19:37:15   
isidora88
Ovo sa wiv je uzas, bas mi je zaouser posted image
Ja se raspadam, sve me zivo boli cim sam na nogama duze od 10 min. Juce sam pravila neke pogacice, pozlilo mi najstrasnije, a pola sata sam mozda stajala za stolom i pravila to. Kosti i unutrasnja strana butina me otkidaju, uopste nisam pokretna,kad idem po sina u vrtic treba da se popnem na 1.sprat, ja se zadisem kao parna lokomotiva.
A beba mi lezi na besici, vecinu dana i noci sam u kupatilu.user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 876
15.11.2015 19:44:08   
sonyasha
Хух, Иси, у истој смо булиuser posted image
Још као прецркнеш и на крају степенице user posted image иначе, ми смо на трећем спрату без лифта, сви су ме зезали да у трећем тромесечју нећу ни да силазимuser posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 877
15.11.2015 21:15:07   
alex88
Devojke lepo spavajte,od popodne sam imala neka tri napada,nadam se da se beba tako namestila pa sam zato imala bolove,prvo me zabolelo negde u predelu zuca,jaka bol min,dva,kasnije me nisko stomak zaboleo par puta,a malocas jaka bol u predelu zeludca i grudnog kosa,trajalo par min i prestalo.

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 878
15.11.2015 21:41:15   
MAMAMAJ
Alex, nadam se da je prošlo, Bože... user posted image
Voći, hvala ti na lepim rečima. Evo ga pava kod majkice, mirišljava moja čupava krofna. user posted image
Moram izbaciti sliku na fb, videćeš kako mu je porasla kosica user posted image
Moja ćerka se danas posvađala s babom jer je baba sakrila čokolade koje je nadobijala user posted image otkačeno dete moje.
Sony, Isidora, kod mene je bol prisutan u preponama, ali pte svega u kukovima i noćas su me bolele obe butne kosti, znači od kuka do kolena. user posted image naguram jastuke, ali ne vredi, boli.
A noćas mi se i desna šaka ponovo oduzela... Ali, da vas ne opterećujem, uskoro će i to proći, u najbočjem redu, ako Bog da.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 879
15.11.2015 23:04:17   
dijana1*
Sonya svaka tebi cast kada toliko izdrzis, ja ne mogu ni 15 min. Samo gledam gde cu dupe da spustimuser posted image beba je nisko a i iskreno sve me boli. Bas se osecam rasrafljeno. Najgore mi je oko trtne kosti.
Oprala sam spavacice i bade mantil jos samo da ispeglam pa da polako spremim stvari za bolnicu. A kada dodje dan D samo stavim u torbu.
Sutra cu da kupim neki prasak za bebece stvari a da je malo blazi. Sada koristim Ariel profesional i to je kupljen u Nemackoj. Pere kao lud ali mislim da je prejak za bebecu garderobicu.
Nadam se da nisam poranila sa pranjem. Kada ste vi planirale?

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 880
15.11.2015 23:07:43   
MAMAMAJ
Di, nisi videla, baš sam mislim danas pisala da čekam da ti i Sony kažete da perete, pa ću ja posle vas, ali ti si ušla u 9, slobodno pripremaj, bre.
Ja sam za ovo dvoje pripremila sve na ulasku u 9, za M se to pokazalo kao mudra odluka, jer se rodila 17 dana pre termina, a K samo 2, ali mirna mi glava.
Nego, udavi me gorušica i neka ogavna kiselina zbog koje ne smem da legnem, jer mi se odmah vraća. user posted image
Nemam badem u kući, sad sam pojela tri manje, domaće jabukice, ali ne smem da legnem, uguših se... user posted image

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 15.11.2015 23:10:07 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 881
15.11.2015 23:10:03   
dijana1*
Onda krecem sa pranjemuser posted image
Bas se priblizilo a uopste nisam ni svesna. U sredu idem na pregled i UZ jedva cekamuser posted image

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 882
15.11.2015 23:11:03   
vocicana
Laku noc user posted image , javljam se sutra, odoh na spavanje, ustajem se u pola 7, posao zove....ljubim vas I zelim vam da lepo spavate, zasluzile ste.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 883
15.11.2015 23:12:40   
MAMAMAJ
Joj, jedva čekam, kad ti završiš, posle ću ja polako početi. user posted image
Ja idem 17. og na komisiku, a 24.og kod dr i otvaram porodiljsko, mislim, jeeeeeej
Jedva čekam.
Lepo spavaj, Voći naša user posted image
Ja ću sad da se namestim u neki polusedeći položaj, ako bidem mogla od kukova i prepona...

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 15.11.2015 23:15:00 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 884
15.11.2015 23:12:50   
dijana1*
Voci laku nocuser posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 885
16.11.2015 6:51:59   
borica
Dobro jutro, da vam se javim dok pijem kaficu.Danas uglavnom nisam kuci, kod majke sam.
Lose sam spavala nocas, bljak.Kuckamo se veceras, drage user posted image .

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 886
16.11.2015 7:14:45   
vocicana
user posted image
A draga Borice I sve ostale trudnice, dobro jutro, ja nista lepo nisam spavala, bolje receno, cele noci sam se okretala po krevetu. Bas pih, ali ili je ponedeljak iki je pun mesec user posted image . CEO dan sam provela misleci na Wiv, na to sta je snaslo I nisam mogla da verujem koliko joj je muz mlad!? Strasno.
Sve vas ljubim I grlim, javljam se tek kasnije veceras, idem do mame, malo na druzenje danas, juce sam se razvalila, cistila, pomerala, ledja su me ubila celo posle podne.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 887
16.11.2015 8:07:01   
sonyasha
Dobro jutrouser posted image
Alex, kako si od jutros, jel su probadanja prošla?
Voc, nemoj mnogo da se zezaš sa tim rintanjem, biće dana za to ali ovo nisu ti! Uživaj kod mame popodneuser posted image
Odosmo u školicu!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 888
16.11.2015 8:51:21   
alex88
Jutro user posted image !Sony bolje sam,bas mi nije jasno sta me snaslo sinocuser posted image

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 889
16.11.2015 9:16:42   
bebilule
Samo da vam mahnem trudnjace. Meni neobicno bez stomaka i fali mi caskanje ovdje user posted image . Ljub

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 890
16.11.2015 9:38:28   
popkica bebic
Jutro! Ja sam u skoli, ovo je haos, sad se jos i stomacni virus pojavio, a kako sam ga ja letos, avgusta prelezala, nadam se da sam stekla imunitet.
user posted image
Alex, draga, ja od pre trudnoce, godinama unazad imam te tegobe, a najcesce probadanja sa desne strane stomaka. Sve sam od analiza uradila, kazu mozda pesak. Ne brini i beba nekad pravi za mamu bolne akrobacije. :*

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 891
16.11.2015 9:55:39   
sonyasha
Alex, ja sam oko dvadesetčetvrte nedelje imala bol sa desne strane iznad pupka a ispod sike, tu negde! I trajalo je u mahovima nedelju dana! Kada sam išla kod doce on kaže da može da bude od žuči koja voli da zaboli u trudnoći, da je to baš to mesto gde refleksno boli! Ja sam mislila da će biti sve gore, a ono samo nestalo bez traga! Zeznuto je što kako se beba širi sve manje mogu da identifikuju precizno šta je jer se unutra sve ispomera i uvek postoji šansa da je bol refleksni sa skroz druge strane! Prati, bitno da je prošlo!

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 892
16.11.2015 10:16:07   
isidora88
Jutrouser posted image
Ja sinoc dobila temperaturu, celu noc se tresla kao prut, glava me otkida, nocas poceo i stomak da me boli, neki strasni grcevi. Sad imam samo temp.onu najgoru 37.2 i bpli me donji deo stomaka, ne znam sta da radim, lezim, valjda ce proci

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 893
16.11.2015 10:34:14   
Animsaj9
Isi valjda ce proci, ako ne otidji da te neko pogleda... Da budes mirna zbog sebe i bebice....

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 894
16.11.2015 11:10:57   
alex88
Naisli su opet stomacni virusi,temperatura i proliv,Isi nadam se ozdravices brzo,ali kao sto kaze Ani odi kod doce da bi bila mirna.Mene mm stalno grdi i prst da me zaboli on samo prica zovi dr,zovi dr ,plasi se zbog predhodnog scenarija,ni jednom ovog puta nije samnom otisao na uz,uvek izgovori ali ja znam da je u pitanju strahuser posted image .Sta nam je sa Um i Janom,jer se javljale nekom,Um ce verovatno danas kuci

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 895
16.11.2015 11:29:31   
MAMAMAJ
Dobro jutro user posted image
Alex, hvala Bogu da je prošlo.
Isi, ručkaj dijetalno i forsiraj tečnost, biće bolje, daće Bog.
Anim, gde si ti juče? Kako si spavala? Ja sam nekako ubola pozu i veći deo noći prespavala be bolova u kukovima, ali me jedna baš bolna, i to leđna kontrakcija probudila. Brexton Hiks nastupa...
K se oko 4h probudio, počeo da vrišti i doziva tatu i pokazuje na vrata, ukapirao da ga nema... user posted image
Najgore što nisam smela da ga podignem, posle tog bola, tako da smo se jedva nekako smirili.
Popki, valjda će te taj virus zaobići.
Voći, lepo se provedi kod mame. I ti, Borice.
Sony user posted image
Bebilule, pozdrav za tebe i tvog mališana. user posted image

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 16.11.2015 11:32:20 >

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 896
16.11.2015 11:44:54   
Animsaj9
Mamamaj juce smo bili kod zaove na rodjendanu, jelo se i pilo... Bolje da ne stajem na vagu u narednih 5 dana dok se sve ne svari user posted image ... Spavala sam lepo mada me pred zoru probudio grč u desnoj nozi. Joooj ti si iskusna mama, mene da uhvate te lazne kontrakcije ja bi mislila da su prave da je to to user posted image da je dosao dan.
Ma deca su čudesna ona sve osete, a naročito kada roditelji nisu tu.

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 897
16.11.2015 11:55:07   
MAMAMAJ
Anim, bol kod prave kontrakcije traje neko vreme, pa popusti, pa se uskoro vraća, a vreme između tih bolova se skraćuje. Po tome možemo znati da su pripremne, jer se ne ponavljaju. Noje nama još vreme, nećemo mi do pred N. Godinu.
Kad ćeš ti početi s pripremama stvari za porodilište i izlazak bebe? Ipak je tebi termin 5 dana pre mene... user posted image

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 898
16.11.2015 12:02:59   
Animsaj9
Ja sam pre jedno desetak dana sve oprala i slozila u komodicu , tih dana smo isli u kupovinu garderobice , pelena , peskira i posteljine , ma svega...kad je sve bilo tu oprala sam i opeglala i slozila , al pomogla mi je i mama nista bez nje

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 899
16.11.2015 12:11:16   
MAMAMAJ
user posted image je li ja to kasnim?
Ja sve čekam da Di i Sony objave pranje i pripremanje, pa da počnem. user posted image
Ja sam oko selidbe presložila i u posebne kutije spakovala garderobicu od M i K, od 0-3m. Tako da samo treba da počnem da perem sve to i ako mi ikad, ali ikad legne plata... user posted image da idem da kupim još nešto da 'prinovim' i izaberem nešto ua izlazak.
Sveki mi je već kupila deset novih tetra i peškir, mm mu je isto kupio jedan ogroman peškir, ja ne znam ni šta da mu kupim, imam gomilu garderobe, pelena, ćebića, posteljine.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Ime za bebu
LJuBiP

Ko je vašoj prvoj bebi dao ime?

Muž (38%)

Ja (55%)

Neko drugi (7%)

Ukupan broj glasova: 110

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here