Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 21.9.2015 21:04:32
|
|
|
|
Yellena008
|
Poslala sam u pp....hvala punoooooooo.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 21.9.2015 23:50:32
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi ! jel Torch je to parmetar za rubeolu ? Amh radila sam pre VTO ,jel moram opet? Koje briseve ,moram da znam imena da bi im rekla Ja jos imam braon i roze krvi kad se obrisem i lose snove .........
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.9.2015 1:26:58
|
|
|
|
wivern
|
Na ovom SAJTU mozes naci spisak svih analiza koje ti trebaju. Radi samo one analize koje su ti istekle, da ubrzas proces i da ustedis vreme i pare. Nema veze sto se tu odnosi na proces o trosku drzave to su analize koje svi rade. I mozda da dodas ovo sto ti je i Maraj sugerisala ako zelis. Trombofilije, secer, insulinsku rezistenciju... TORCH je test krvi na navedene grupe bolesti : 1. T oxoplazmoza 2. O stale infekcije - sifilis, hepatitis B, varicella zoster 3. R ubella - virus koji izaziva bolest sličnu rubeoli (German measles) 4. C ytomegalovirus ili CMV 5. H erpes simplex virus - uzročnik genitalnog herpesa. To nekad ume da se otegne, taj prvi ciklus posle.. Ja sma posle prve vto i te kiretaze dobijala na svakih 7 dana i to tri puta za redom. Skroz mi se poremetili ciklusi. Proci ce i to i ruzni snovi. Treba vremena, daj si oduska.. Isplaci se, odtuguj... Pa da krenemo daljeu nove pobede. Borba je teska i nepravedna ali nije nemoguce pobediti u njoj.
< Poruku je uredio wivern RR -- 22.9.2015 1:29:41 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.9.2015 10:13:34
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi ! prava si dr. ponekad to i samoj sebi kazem Imam nesto uradjeno nesto ne Videcu da kontaktiram neke klinike pa da radim mozda u decembru ponovo Ti si se bas namucila bila sa tim menstruacijama jesi koristila nesto da ti se sredi ciklus ili samo od sebe se sredilo? Za euserihiju sam cula da se leci sa upotrebom caja ,jedna komsinica narucila caj potrosila tu kesicu i odmah posle zatrudnila,rekli joj dr.da je razlog bila ta euserihija koja joj sekla plod direkt ,tako da nije mogla zatrudneti.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.9.2015 10:25:27
|
|
|
|
wivern
|
Sve se samo sredi, vremenom. Ja sam isto samo cajevima izbacivala, jesu odvratni ali meni pomažu pre nego antibiotici. Pa to ti je super plan. Odradi samo ono što nedostaje i odmah u nove pobede.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.9.2015 17:50:22
|
|
|
|
pozitivna
|
Ma da ,pre neki dan sam radila TSH i evo danas rezultata 1,7 plasila sam se da mi nije uspelo mozda zbog TSH al vidim da je ok i dr.mi povecala dozu za TSH od sutra cu 75.mg kaze neka bude jos nizi. Videcu sutra da je zamolim ako hoce jos neke pretrage da mi uradi te trombofolije i secer ,insulin ili da mi da uput za endokrinologa za proveru svih hormona.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 22.9.2015 19:22:51
|
|
|
|
wivern
|
Ma da, stisni ih neka ti daju upute. Taman ces sve skupiti do decembra.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.9.2015 22:49:00
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi ,eto draga pricala sam danas preko tel.sa dr.opste prakse ,joj zivote ona nema pojima ,koji insulin kaze ? Ja jedva obijasnih za trombofilije kaze nasta mislis to ,sta je to ? i to obijasnih a kaze nemas ti to al eto da napravimo ovde imamo obicne provere ,E sad neznam rekla mi da ne jedem nista posle 22.00 i ujutru da odradim to . Neznam jeli to dovoljno ? Mozda bi trebalo u lab.da pitam na kom nivo ce da odrade trombofilije i insulinsku rezistenciju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.9.2015 22:55:57
|
|
|
|
wivern
|
Za insulin ne smes da jedes posle 22h, a za trombofilije nema nikakvog znacaja kad jedes i sta. Trombofilije ti trebaju urodjene i stecene, i kod nas mogu da se urade samo na par mesta i to se placa naravno. Ima i na uput ali ne rade sve mutacije..ili vec nesto drugo im je problem pa svakako jedan deo mora da se plati. Drzim palceve da zavrsis sve napokon
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.9.2015 6:22:36
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi nadam se da cu zavrsiti ,rekla sam joj jasno da hocu te stecene i urodjene ( ona prvo nije imala pojima o cemu Ja pricam ,pa googlala )videcu sta ce da odrade ? Neznam za koliko to bude gotovo ,nadam se da to ide brzo ? nikad ranije nisam radila ni insulin ni trombofilije
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.9.2015 9:06:42
|
|
|
|
Yellena008
|
Zene drage kolika je apstinencija posle histeroskopije? Nama rekli mesec dana. Jel moguce? Ima li neko mozda primer da je izmedju histero i vto neko zatrudneo?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.9.2015 9:48:21
|
|
|
|
alex88
|
Yelena ja sam radila dvaput histero,oko dvadesetak dana nisam imala odnose,nisam ostala prirodno trudna nakon intervencije ali ima zena koje jesu.Brzo ce proci mesec dana i navijamo da vec u sledecem ciklusu ostanes .
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.9.2015 11:04:43
|
|
|
|
Yellena008
|
Alex hvala puno na odgovoru....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.10.2015 22:19:36
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi i ostale cure ZDRAVO ...dobila sam rezultat za secer kaze normalan nalaz a za trombofilije isto kaze normalno 391 a ref.vred 162-390 sta mislite o tome?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.10.2015 22:35:50
|
|
|
|
wivern
|
Pozitivna jesu ti radili urodjene trombofilije (Leiden, Pai,Mthfr..)
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.10.2015 22:39:26
|
|
|
|
pozitivna
|
Mislim da su mi uradili samo obicno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.10.2015 22:45:48
|
|
|
|
wivern
|
Vaznije su ove mutacije tako da bi mogla i njih da odradis, mada neki lekari ih jos uvek ne uzimaju u obzir.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 9:33:25
|
|
|
|
pozitivna
|
Pa neznam draga ona kaze da su izmerili nivo trombofilije i da to lezi na 391 a REFERTNE VERENOCTI SU 162-390) a meni je 391 al ona to tumaci kao normalan nalaz Ja se ne razumem u to al vidim da je to za 1 preko ,valjda nije bitno?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 10:08:59
|
|
|
|
wivern
|
To za 1 nije strasno i dalje je u granicama
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 11:50:26
|
|
|
|
pozitivna
|
Da,ali malo glupo od dr.ipak je trebala da me pozove na razgovor ,mozda moze neki savet da da kako se ponasati ili mozda neka tableta.Nerazumem se Sad ocekujem odgovor od prof.Vlaislavljevica poslala sam svu dokumentaciju koju sam imala ,pa ako nesto zatrazi novo ,a mozda bi mogla i ovaj nalaz da mu skaniram ? Neka se neka javi koja ceka VTO kod prof.Vlaislavljevica ili neka koja je radila VTO kod njega pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 12:18:46
|
|
|
|
wivern
|
Pozitivna pa ja sam radila kod njega. Njega trombofilije ne zanimaju, osim ako bas imas problem sa zgrusavanjem krvi. On se u pocetku cini kao da je u fazonu " kako cemo- lako cemo" ali je sjajan. Vodi racuna o svemu, cak i o finansijskoj strani. Mojoj drugarici je sugerisao da ne ide na aspiraciju jer misli da nece biti jc, da ne placa bzbv. Ona zena odlucila da mora da proba i ispostavi se naravno da je dr bio u pravu. Sjajan covek, pa onda lekar.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 16:44:58
|
|
|
|
pozitivna
|
Wivi :) pa tako bi trebalo biti prvo covek pa profesija,nisam bas najbolje razumela to prvo sto kaze: kako cemo-lako cemo? To nesto u smislu tesko al napravicemo .........?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 17:03:07
|
|
|
|
pozitivna
|
Kako si ti uradila jel si bila kod njega na konsultacije ili poslal preko mejla papirologiju mislim svoje nalaze ,istoriju itd.... Ja poslala preko mejla pa cekam odgovor ..neznam dali ej to pametno tako ???
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 18:00:12
|
|
|
|
wivern
|
Tako sam i ja, poslala mail u Maribor sa svime i zakazala konsultacije. Pa sam isla tamo na konsultacije i posle na vto. Ne, mislila sam da na prvu loptu moze da ti se ucini kao neko koga nista ne interesuje i ko sve olako shvata. Npr obicno ti on ponudi dve varijante stimulacija i kaze ti da kupis onu za koju imas para, ja mu donela trombofilije on se nasmejao i rekao ja u to ne verujem mnogo... Na to mislim, nemoj da te to obeshrabri jako dobro zna sta radi. On je vezao zvanja androloga (muski sterilitet) , ginekologa i embriologa. Trenutno radi studiju o podmladjivanju jajnih celija. Na koji mail si mu slala? On je sada u jevremovoj, mada ako posaljes mail Mariboru oni ce mu proslediti sigurno.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.10.2015 19:50:57
|
|
|
|
pozitivna
|
u mariboru ,sestra Jasna mi je rekla da je prosledila njemu moj mejl a prvi put mi je prof.odgovorio i pozvao me na kosultaciju i da se javim sestri za neko vreme medzutm kad sam rekla Jasni da sam van zemlje kaze pa nemoj da dolazis samo zbog konsultacija vid mejlom prvo ja cu pricati sa njim i onda mi odgovorila sta je prof.reko da saljem Mozda bi bilo jednostavnije da odem na kosultacije i da mi medecinu koju mogu tamo kupiti i ovamo kremem sa stimulacijom. A vidi ti to stimulacija za koju ti imas para ,Ja nisam reagovala sve god. ni na jedan lek za stimulaciju sem zadnjeg puta ,Znaci svaki put sam imala razlicite stimulacije ( injekcije)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.