Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:06:03
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Bekolino, ja sam prošli put stigla u porodilište 6,5prsta otvorena bez i jedne bolne kontrakcije, popodne napuče vodenjak, kroz sat i po došla na prijem i 6,5 prsta, onda indukcija, bušenje ostatka vodenjaka i milina, brzo i lako. Maraaaaj, da se malac nije okrenuo glavom na dole kada je toliko tumbao? Šta ćeš ako se to desi? Lidija, ima dosta dečaka, ti, Maraj, Ada, Bekolino, ja, ko još? Samo da su svi živi i zdravi i devojčice i dečaci i mi s njima. Inače,porodila sam se 39+5. Ko ti kaže da ne boli,laže.ali priroda je to uredila tako da mi to možemo podneti,pripremiš se u smislu ''idem sada da odradim najvažniju stvar u životu i izdržaću''.
< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 4.9.2015 12:12:25 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:08:51
|
|
|
|
Tiziana
|
Maraj mozda ti se beba okrenul.moja devojcica se ojrenula u 36.ned i secam se da mi je razvlacila stomak jedno vece,nisam migla da verujem sta se desava i tacno sam znala da se okrenula!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:12:02
|
|
|
|
jess021
|
Sto se mene tice spremna si Vidi, i meni je prvi put i kontam da boli, onako bas momacki, ali sve su izdrzale pa i mi cemo. Probaj samo da se ne uplasis.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:21:59
|
|
|
|
popkica bebic
|
Mame, kako ste? Ja od obaveza u skoli ne stizem da se javim. Uf, dodjoh kuci i poce kiselina i jak bol u zelucu i sada cak i dijareja. I placem, upala sam u neko - raspolozenje. Ponovo me muce pitanja kako se deca vole podjednako. Da li je to moguce? Gledam mog V kako me grli i ljubi, kako spava kraj mene i nesto sam uzasno tuzna.... Boze, ne znam sta cu...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:23:54
|
|
|
|
Bekolino 25
|
To je istina ali strah me da necu umeti da izguram bebu da necu imati snage ma pojma nemam cega se sve plasim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:25:17
|
|
|
|
Anoniman
|
bekolino samo hrabro, bice sve ok! maraj mozda se stvarno Lazar okrenuo! Popkice bice sve ok, ne brini, svi se toga plasimo, ali meni kako nedelje prolaze jedva cekam da upoznam malu smizlu zakazala uz u 17 h idem, jedva cekam, planiram i U da povedem, pa da dr ukljuci 4d da joj pokaze bebin lik
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:30:05
|
|
|
|
janabons
|
Zenske, hvala na cestitkama I mene neka tuga od jutros uhvatila sto minimum pet dana necu videti Janu, kad odem da se porodim...meni je to stvarno nezamislivo....uzasss
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:37:14
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Bekolino, pre svega, beba i ti radite zajedno na tome, on se spušta u porođajni kanal, a ti mu pomažeš, znači imaš tu vrstu pomoći. Drugo, babica ti sve vreme priča kako i kada šta treba da radiš. Treće, veruj u sebe, sve se mi rađamo sa instinktom za te stvari. Dobiću neku opomenu, jer osećam da sam ovo trebala da pišem u nekoj drugoj temi. Izvinjavam se, prekopirajte gde treba, pisano je kao trudnička podrška.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 12:46:34
|
|
|
|
Maraj
|
Drage evo me ja zaspala bila ne verujem da se Lazar okrenuo jer me probudio udaranjem nogicama u levi jajnik. Al nikad nije tako tumbao to levo desno levo desno. Jako je smesno bilo kso da mi neko " boksuje" stomak (ono kao u crtaćima) stomak mi odletao sa jedne na drugu stranu . Ne znam sta je radio. Idem u ponedeljak na uz. Ja svakoko moram na CR jer svakodnevno uzimam injekcije fragmina jer moram da razređujem sebi krv da bi beba mogla da se hrani...tako i da se okrene cr mi ne gine
< Poruku je uredio Maraj -- 4.9.2015 12:48:01 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 13:36:22
|
|
|
|
adulence
|
ja sam se poradjala uz epidural,pa nisam merodavna da govorim o bolu... bilo kako bilo mislila sam da je otrcano kada kazu cim vidis bebu sve zaboravis,ali da upravo je tako....joooj i ja sam spavala,probudi;la me mama dopisivale smo se,jao kupila je Ivi DEsigual sandalice,boze koliko su lepe..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 13:41:47
|
|
|
|
jess021
|
Ja gledala film i sad ubijam vreme do 15h dok ne krenem sa ruckom. Ja kontam, bar za sad, da se necu uplasiti, nekako znam da ce sve biti u redu, a sad koliko ce boleti pricacu vam posle. Poslednja dva meseca pripremam sebe na to i ne panicim uopste, bar za sad Necu uzimati epidural, definitivno. Moja kuma, koja se porodila pre dva dana, nije dobro odreagovala bas zato sto se jako uplasila, ali o tome cu vam pricati kad se zavrse porodjaji.
< Poruku je uredio jess021 -- 4.9.2015 13:42:06 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 13:52:07
|
|
|
|
adulence
|
jess nije dobro odreagovala na epidural ili?mene samo to zanima jer cu ga definitivno i sada uzeti ako budem mogla...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 13:57:14
|
|
|
|
dijana1*
|
Pec pec
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 13:59:07
|
|
|
|
vocicana
|
Divne ste, bez obzira sto strahova postoje, nedoumice, divno je citati kako ste divne mame, kako cete tek biti bogate vrlo skoro.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:00:16
|
|
|
|
jess021
|
Dijana, sorry. Pronasla sam odgovarajucu temu Ada, odgovaram ti u temi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:04:03
|
|
|
|
dijana1*
|
Imamo teme epidural, osecanja prema prvomdetetu kada dodje drugo, da li zaista pomaze to disanje itd..... Bekolino ja sam razmisljala ovako zasto je neko drugi hrabriji od mene, zasto bi ona to mogla a ja ne... poenta je samo da se ne uplasis, da slusas sta ti kazu i najbitnija stvar je DISANJE. To je kljuc svega. Procitaj temu o disanju i dobro ga zapamti. Ja sam se par puta izgubila u kontrakcija i bolu pa zovem sestru da me podset_i. Umiri me njen glas i vrati na put. Disanje, disanje i samo disanje. Sto manje pricaj na porodjaju da se ne trosis bezveze i cuvaj se za taj minu kada naidje bol. Cim prodje odmaraj. Izgurati bebu je lako, veruj mi ali najbitnije je otvaranje i disanje. A kada izadje beba bola vise nema, gotovo, zaboravi se.... a u tom momentu se osecam kao najhrabrija zena na svetu jer sam na svet donela jedno malo bice. Ja sam se dva puta porodjala prirodno i treci put cu. Bez anestezija, bez icega. Da je to toliko strasno uzela bi epiduralali posto nije necu da uzimam. Meni je teze sesti u stolicu kod zubara nego otici u radjaonu
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 4.9.2015 14:05:03 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:04:12
|
|
|
|
Tiziana
|
Maraj mislim da fraxiparin,fragmin nije indikacija za cr.moja kuma ga je primala u 3 trudnoce i sva tri puta prirodan porodjaj sa epi.cini mi se da je i wiwern imala istu situaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:04:27
|
|
|
|
vocicana
|
Ja ne mogu da nadjem odgovarajucu , nisam pred porodjajem, ima jos do toga, ali o strahivima u trudnoci o majcinstvu, kakva cu biti, kako cu se snaci.... Teme koje sam slicne otvarala, niko nije pisao godinama , a bas bi sa nekim pricala.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:07:07
|
|
|
|
jess021
|
Dijana, mislis li na redovno disanje ili ovo sistanje koje ucimo u skolici? Meni sve zene koje su isle u skolicu kazu da ih je to disanje spasilo, toliko se koncentrises na to da sve bude lakse.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:08:01
|
|
|
|
dijana1*
|
Vocicana u tome i jeste problem sto se pise po cet temama. Zato forsiramo da se pise u temi da iskustva ostanu, da ih i drugi citaju. Nekome uvek pomogne. Samo pisi a mi cemo se nadovezati. Pitaj sve sto te zanima
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:09:05
|
|
|
|
dijana1*
|
Jes pisacu u temi. Kucam sa tel pa sam malo sporija.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:09:07
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Maraj mislim da fraxiparin,fragmin nije indikacija za cr.moja kuma ga je primala u 3 trudnoce i sva tri puta prirodan porodjaj sa epi.cini mi se da je i wiwern imala istu situaciju. i moja drugarica se porodila prirodno, a primala je fraxi... mislim da wiv nije imala terapiju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:09:44
|
|
|
|
bebilule
|
Ne znam ima li tema ali me samo intrresuje treba li jos nesto za pupak osim gaza i octanisepta. Sad bila u apoteci. Dadose mi i nesto sto se stavlja preko pupka a oko stomaka, valjda onu mrezicu da drzi. Jel to sve?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:10:41
|
|
|
|
vocicana
|
E pa hvala ja cu se ubaciti u onu gde nikoga nije bilo od 2011, bas sam bila tuzna kada sam videla da je malo budala kao sto sam ja
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 09/15 [chat] 4.9.2015 14:11:50
|
|
|
|
vocicana
|
Da, patronazna sestra ce ti pokazati kakvom pokretima da sredjujes zamotuljak od pupka. Nije nista komplikovano.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Curtis Means je najranije rođeno dete koje...Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?