Christabel
|
Ne volim sto moram opet da pisem na ovoj temi, I krivo mi je sto vidim da su neke mame jos uvek tu. Nasa prica je bila aktuelna pre neke 3 godine. J.je od rodjenja sisala i dohranjivana bebelakom a sa mesec i po smo presli samo na dojenje i sve je od rodjenja do neka 3 meseca bilo ok. Onda su u nekom momentu u 4.mesecu stolice postale kiselkaste po mirisu, polako sluzave, bilo je ponekd po koja tackica krvi. Javili su se neki simptomi ger-a u vidu jako cestog podrigivanja, izvijanja i prekidanja podoja. Tad je ona vec i pocela sa nemlecnom polako jabuka, pirinac, sargarepa, milupa pirinac, a pila je i ferrum gvozdje. U mom gradu su nagovestili alergiju na pkm, predlozili mi dijetu ali nas poslali i u Tirsovu posle nekih mesec dana jer je slaije napredovala. Posto smo imale uput a bolnicko lecenje, lezale smo tamo 10 dana. Uradjen je uz abdomena, krvne analize i stolica na koprokulturu, sve ok. Prik test na mleko je bio be reakcije. Tamo su nam ukinuli dijetu, dohranjivali je bebelakom, meni rekli da jedem sve i stolice su opet postale kisele, tu i tamo se javila opet po koja tackica krvi, bilo je sluzi i nikom nista! 10 dana su oni to kao pratili i napisali dijagnozu ndokaana crevna infekcija i ger. Nezadovoljna, potrazila sm privatno misljenje jos jednog gastroenterologa iz Bga koji mi je predlozio dijetu, bebi dohranu Aptamil adc i uvodjnje kasica. I tako ja opet krenem sa dijetom, ali nisam izbacila sve vec samo mleko, soju i jaja i sve sto to sadrzi. Beba je postala raspolozenija, pocela da jede kasice, ger je i dalje ostao, odbijala je vece kolicine i mog mleka i dohrane, u jednom periodu smo joj davali i Alernovu ar. Stolice su bile sluzave samo povremeno ali i gusce zog kasica. Sisala je 10 meseci, posle toga jos neko vreme pila specijalno mleko, pa smo je samoinicijativno prebacili na bebelak. Sve je bilo ok, jaje je probala posle rodjendana, belance jos kasnije, kravlje mleko sa 15ak meseci a da ga pij jos kasnije. Probleme sa stolicom, sem jedne infekcije kandidom vise nije imala,a ja sam se jos neko vreme pitala da li je ona intoleranciju na nesto (kod nje nikad nije bilo nista dokazano) prerasla ili smo je ''zgusnuli'' cvrstom hranom. Sve u svemu, ona sad jede sve, ima jedino ekcem koji se nekad javi a nekad ne, ali primetili smo a joj je manji kad ne jede puno industrijski preradjene hrane. E sad beba...
|