|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
28.1.2015 22:59:27   
Misha i Ljisha
ja se u potpunosti slazem satobom. Prva misao mi je ajao ako D ima problem da li cu uspeti finansijski sve da joj obezbedim u smislu adekvatne zamene za bilo sta, sta god bilo u pitanju. A naravno da je in biti sve danas i gledac u sunce i vegan i ovo i ono i to mogu samo bogatiuser posted image ako se iko siromasniji odluci na ove poduhvate da budu u modi obicno im na kraju nesto fali pa npr ti kvazi vegani pocnu na kraju ipak da jedu meso itd (i to znam ar slucajeva plus nije dovoljan novac moras biti i dobro informisan a informisani su samo oni iskreno koji su u nuzdi da budu informisani a ne oni iz hira). inace ranije su deca verovatno umirala bas od tih bolesti jer se nije ni sumnjalo da je neko alergican na mleko ili brasno odnosno gluten i sl

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2226
28.1.2015 23:07:42   
mama krava
Milicicak, pusti, bre to... Ajd u kafanu, bice ti lakse!user posted image

Ja tebe potpuno razumem i tazumem tvoju frustraciju. Mene na poslu gledaju kao da sam malo skrenula i verujem, da kometarisu da preterujem, jer ja nekako ne mogu, a da ne pricam o svom "problemu". I ja onda pocinjem o speltama, bademovim mlekom... Nedajboze da pomenem organsku hranu... Ali, ne vredi... Lepo kaze nas narod - Sit gladnom ne veruje!

Ja samo kazem da treba da budu srecni jer ne moraju da imaju u glavi ono sto ja imam... Svakom je svoja muka najveca! I to razumem.

Eto, ne znam da li sam bas odgovorila na tvoje pitanje, ali ako ti je za utehu i meni smetaju te stvari, ali biram da se ne optterecujem time!

Kiss ;)

Direktna veza do poruke: 2227
28.1.2015 23:17:47   
milicicak
Milkice user posted image
Idem da orobim orman sa slatkisima pa cu u krpe, sutra je dug dan user posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2228
29.1.2015 9:01:27   
ishler
Mamice,da li je neko imao iskustva da se bebi javlja samo crvenilo oko anusa kao reakcija na majcinu hranu,iskljucivo je dojena beba.Inace imamo problema sa ekcemom,i starija cerka ima netoleranciju na jaje.Hvala

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2229
29.1.2015 12:18:28   
Rosita
Pisem dva puta poduyi post i ne moze. Uffff user posted image

Ishler, nije nam se to desavalo od hrane.

Sa vama se devojke slazem. Idu mi na nerve te banalizacije. Koliko je tesko i finansijski i vremenski i u pogledu drugih resursa hraniti dete bey nekih siroko zastupljenih namirnica, to nema pojma onaj ko to nije doziveo. Mnoge namirnice mozda ne bih ni probala ili bi ih manje koristila da nije to sto jeste. Ok, verujem da su zdrave, al taj pritisak i to mozganje... nema pojma ko nije doziveo. Tako da.... bolje im je da ne lupetaju.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 2230
30.1.2015 15:53:12   
mama krava
Juče imali sastanak u vrtiću povodom početka pripreme hrane za decu sa posebnim potrebama u ishrani...I tek će početi od martauser posted image , ali pisala sam o tome tamo u odgovarajućoj temi!

Elem, ono što me je iznenadilo, da od nas 5 mama, jedna traži da joj se dete hrani kao vegan??!!, a ostala deca su alergična/ ne podnose mleko! Nema drugih alergija!

I još, što sam se iznenadila, jedna devojčica, predškolac, je prošle godine, tj sa 5 godina dobila alergiju na protein mleka. Nisam baš imala vremena da porazgovaram sa mamom, ali rekla je da je samo od jednom počela da dobija otekline i velike pečate po telu kda bi jela bilo šta mlečnouser posted image ,

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2231
30.1.2015 21:38:46   
little_one

IZVORNA PORUKA: mama krava

I još, što sam se iznenadila, jedna devojčica, predškolac, je prošle godine, tj sa 5 godina dobila alergiju na protein mleka. Nisam baš imala vremena da porazgovaram sa mamom, ali rekla je da je samo od jednom počela da dobija otekline i velike pečate po telu kda bi jela bilo šta mlečnouser posted image ,

to je meni nasa dr rekla za Aleks, da nije odreagovala kao beba, mozda bi odreagovala sa 2-3 godine ili mozda i kasnije, sto zna da bude i teze jer se tad teze i prerasta. A nekako mislim da je problem sa varenjem proteina mnogo cesci nego sto se misli, ali se dosta ignorise. Dosta ekcema zavrsi sa pricom proci ce i mazi kortiko kremama al se ne ispita zasto je ekcem. Pa onda osipi na hranu, prolivi, nenapredovanja, jaki grcevi i povracanja, a cesto, jako cesto imaju pozadinu netoleranciju na neku hranu. A te moderne netolerancije, necu da komentarisem, ko nije dozivio da gleda svoje dijete kako se muci ne vjeruje. Uglavnom misle da mame pretjeruju. Nazalost.

Direktna veza do poruke: 2232
31.1.2015 11:55:15   
Rosita
IZVORNA PORUKA: little_one

Pa onda osipi na hranu, prolivi, nenapredovanja, jaki grcevi i povracanja, a cesto, jako cesto imaju pozadinu netoleranciju na neku hranu.

Baš tako. Ovde se pojavljuje ili ignorisanje problema, ili etiketa lude majke. Treba biti dovoljno lud da dokazes da si u pravu user posted image . Jedino kad je u pitanju bas alergijska trenutna reakcija, naidjes na razumevanje, kod netolerisanja je borba sa vetrenjacama.

< Poruku je uredio Rosita -- 31.1.2015 12:04:00 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2233
31.1.2015 12:53:30   
Misha i Ljisha
Ja ne znam da li sam propustila neke znake. U najmanju ruku netolerancije. Mislim alergija verujem nije ili bi bilo mnogo strasnije, ekcemi, nenapredvanje i td. E sad nasa dr kaze da nakon druge godine svi teze vare km. Doduse kod D sam ja to primetila kad god bi ona pila kravlje mleko. Nema ona problema sa drugim mlecnim proizvodima osim eto sa tim kravljim mlekom. bilo kako bilo sad cu da pratim. A nista joj nece faliti bez mleka neko vreme. Da kucnem u drvo danas je lepo ruckala. Setim se Rositinog Damjana koliko je njegovom organizmu trebalo da izbaci ono malo mleka na testu pa racunam mojoj D ce trebati bar nedelju ako ne i vise da izbaci mleko iz organizma i da se vidi boljitak.Kaka joj je konacno normalna. Nas porodicni dr kaze da je tesko dokazati netoleranciju na neku hranu (kaze svi oni testovi macku o rep obesiti). Ja sam ubedjena da je netolerancija na laktozu ali ne smatram da je to nesto strasno. Bolje joj je bez mleka

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2234
6.2.2015 14:12:39   
guginamama
Nakon 8 meseci mleka, pavlake, sira, svega mlecnog opet se javio slican problem.Malena je imala temp. 39.5 sa 20 stolica i naravno posle neke 15 krece i krv.Dve nedelje je proslo od toga situacija i dalje ista, malo bolja mozda.Lekar luta u misljenjima da li se alergija ponovo vratila ili je uzrok nesto drugo.Da li neko ima slicno iskustvo sa ponovljenom alergijom.kalprotektin 1800 normalna vrednost do 50.Strasna upala creva.Dobili smo nestle nan sensitive da probamo, ako ne uspe ide na rektoskopiju.ako uspe ide na testiranje na mleko za 2 nedelje.Javljajte mame...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2235
6.2.2015 14:48:00   
mama krava
Jao, baš mi je žao!

A da nije možda nešto u kombinaciji sa ovim groznim stomačnim virusom...?

(odgovor članu guginamama)
Direktna veza do poruke: 2236
6.2.2015 15:37:42   
little_one
Guginamama, uradite koprokulturu obavezno i testirajte stolicu na adeno i rota viruse, i od tog moze krv u stolici. A koliko znam da se zbog uzburkanih crijeva moze javiti i privremena netolerancija, zato se cesto ne savjetuje mlijecno dok traje proliv, da ne iritira dodatno.

Direktna veza do poruke: 2237
6.2.2015 16:44:22   
guginamama
Uradili kopro i adeno/rota tri puta.Presla sam se sto sam joj treci dan od virusa ili cega vec dala mleko.To je sve upropastilo.Od tad se nije smirilo.Videcemo sta ce biti od ovog Nana...u Tirsovoj smo, valjda znaju sta rade

Direktna veza do poruke: 2238
6.2.2015 17:06:10   
milicicak
Guginamama, nemam nista pametno da kazem jer nemam iskustva sa ovim sto si opisala :(
Drzi se user posted image drzim palceve da sve brzo prodje...

Direktna veza do poruke: 2239
6.2.2015 19:16:57   
Rosita
:( gigina, ne znam, teorijski je moguce da se vratila alergija, a i te kako je moguce da joj sad sekundarno makar smeta mleko... Drzimo pesnice da sto pre prodje! Sto joj uopste daju i nestele, koliko bese dete? Na kakav test za dve nedelje? Valjda ne na test opterecenja na takva creva?

Ja ne znam da li radim pravu stvar, ali meni se tako ne ide na taj test... mislim do leta cemo otici, ali majke mi tako mi se ne prolazi kroz to!

< Poruku je uredio Rosita -- 6.2.2015 19:18:47 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2240
9.2.2015 20:44:21   
guginamama
Ima 20 meseci.Za sad je NaN ok.Videcemo kako ce proci testiranje(opet).Rosita, testiranje je najmanji problem, veci je problem u iscekivanju nekoliko narednih dana kako ce sve proci.Ali bolje je pokusati.Tako bar mozes bebironu da dajes sve da jede...Ovako ne znas.To je meni mnogo gore.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2241
9.2.2015 22:19:45   
Rosita
Знам, знам. Били смо једном на тесту. Срећно! Јави нам како сте.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 2242
10.2.2015 8:39:53   
Peace*
Ako je alergija na pkm, NaN nije adekvatno rešenje.

Ne znam dal ti je Snelle prenela, uradite EO iz KS i iz stolice, tako dr neće više lutati dal je alergija.
EO je povišen samo kod alergije ili kod parazita (što možete isključiti analizom stolice na parazite).

Inače, kompletno sam se demoralisala pričom da se alergija može vratiti. Pa jel moguće!? user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2243
10.2.2015 9:05:26   
Ivanka 75
Peace, ubedjuje me zena juce da joj je dete alergicno na mleko ali da jede sir, pije jogurt i sve ostale mlecne prozvode, meni to nelogicno....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2244
10.2.2015 9:18:14   
Modessty
Ivanka nema šanse da je dete alergično na mleko a da ladno jede druge mlečne proizvode! Možda mu smeta mleko, ima nadimanje ili proliv i slično. ALi to nije alergija.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2245
10.2.2015 9:22:36   
Ivanka 75
Donelo dete sinoc tortu na cas za rodjendan, a mali kaze da je alergican na mleko, i tako ja kazem da ne jede tortu. Posle casa on kaze mami da nije jeo tortu a ona se malo ljutnu pa mi objasni da je alergican na mleko ali na mlecne proizvode ne. user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2246
10.2.2015 12:04:12   
Modessty
e svašta! To neka fora kao sa Lazom što je bilo - ne pije mleko ali jede kozije kiselo mleko
verovatno deetu samo smeta samo mleko kada ga pije a ne i ostalo.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 2247
10.2.2015 15:30:42   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Peace, ubedjuje me zena juce da joj je dete alergicno na mleko ali da jede sir, pije jogurt i sve ostale mlecne prozvode, meni to nelogicno....

Nije!
Zavisi od stepena alerije!

Npr, na testu, moj Marku je plik na mleko bio duplo veći od histamina (repera). Dr je rekla da kada reakcija na mleko bude iste veličine, ili malo veća (sad je mnogo veća) od histamina, da će da odobri uvođenje kiselo-mlečnih proizvoda, ali ne i mleka.

No, da sam ja vaspitačica, i da je dete alergično na mleko, kod mene ne bi jelo mlečne proizvode - nek ga majka hrani time.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 2248
10.2.2015 15:55:50   
Rosita
I ja sam cula od jedne mame sto i Peace rece, na hodniku, prilikom jedne kontrole.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2249
10.2.2015 16:05:46   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Donelo dete sinoc tortu na cas za rodjendan, a mali kaze da je alergican na mleko, i tako ja kazem da ne jede tortu. Posle casa on kaze mami da nije jeo tortu a ona se malo ljutnu pa mi objasni da je alergican na mleko ali na mlecne proizvode ne. user posted image

A ti treba da gatas da li u torti ima mleka??? Mislim stvarno.... Ja bih postupila kao i ti, ne bih mu dala nista sto roditelji nisu eksplicitno dozvolili...
A sto se tice konzumacije mleka i mlecnih proizvoda... moguce je da dete reaguje na mleko a da ne reaguje na mlecne proizvode. Mada mi je malo cudno sto jede sir a alergicno je na mleko, no dobro, to je samo potvrda da ne postoje dva ista alergicna deteta...

Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Ema ili Dalila?
eni26

Saznali smo da je devojcica , pa me zanima sta vam se vise svidja : Ema ili Dalila ?

Ema (86%)

Dalila (14%)

Ukupan broj glasova: 159

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here