|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 05/15 [chat]
18.5.2015 8:05:13   
eca89
Pa, čitam sad da može biti zelenkasta i ako beba slini, a ona kiše stalno, ali ne slini, tješim se tim, da sam juče jela neko suho meso, pa je možda reakcija na to.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 401
18.5.2015 8:26:45   
daca77
Dobro jutro!!!
Nocas smo se 2x dojile, verovatno da me kazni za ponasanje od sinocuser posted image
Naime, spremim ja kasu od pirinca i dodam prstohvat "omiljenih pahuljica", ali beba ni da otvori usta...jednom uze i odmah ispljuva i krenu da se dernja. MM bude zao pa joj napravi kasicu od 2 sup.kasike, a ja dodam 1kafenu kasicicu kase od pirinca-baksuz ponovo nece i nece...kod mene je tu bio kraj, rekoh joj da i nije obavezno da se jede. Ali, mm pade na njene srebrne suze i dade joj malo cistih pahuljica...
Eco, prati...ne znam sta bi mogla znaciti ta zelenkasta stolica.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 402
18.5.2015 8:53:23   
vonavoj
jutro devojke,mamike..
ja mojoj dajem svako vece Milupu,dok ne uvedemo nesto konkretno za veceru..ne osecam se nemajkom zbog toga..nece to jesti ceo zivot,samo par meseci.. A posle moram u temu ishrane da se podsetim sta ide za veceruuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 403
18.5.2015 9:32:57   
mila83
Dobar dan vredne mame !
I ja Vonavoj mojoj T za veceru dajem Milupine pahuljice, menjam dve tri vrste naizmenicno, dok ne uvedemo nesto konkretno za veceru. Mislim da joj to nista nece skoditi.Sa prvo dvoje jedva da sam kutiju dve potrosila,nisu ih hteli,samo domace kasice iskljucivo.A sa Teodorom sam morala ovako, zbog averzije prema flasici i mleku(u budnom stanju).Zato lepo jede voce sa prosom(ili palentom,.pirincem) za dorucak i meso sa povrcem za rucak.

Bas jutros je bila kuvana kruska sa palentom,prste da polizes! Sladja i od Milupinih pahuljica.

A vidim da su nam bebe u istom uzrastu.user posted image

Eco, nije gladna sigurno, jer bi ti to primetila i po nervozi,placu,guranju rucica u usta.. itd... Moze biti svasta razlog,ali ne verujem da je nesto za brigu! Videces i sama, vremenom.

Dacikauser posted image , samo se naoruzaj strpljenjem. Da li si probala nesto tipa kao moj dorucak jutros, i slatko je a palenta daje finu gustocu,kao pahuljice? Ili za pocetak,vec sam ti savetovala, skuvaj neko voce ili povrce, pa dodaj kasiku pahuljica unutra(ili odnos koji joj odgovara vec) pa posle smanjuj pahuljice u korist voca(ili povrca).

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 404
18.5.2015 9:40:46   
branki*
Jutro,mame!uspavljujem boku,pa davirnem.od 1 vodim b na casove,,dan lep...uobicajeno sve kod nas.ja se nadam da ce ova moja lepo hteti da jede,sa b sam se bas iscimala zestoko!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 405
18.5.2015 12:04:55   
vonavoj
Mila83,vec nas vidim u temi ishrane non stop..i ja planiram tako,voce za dorucak,rucak povrce i meso i vecera moze mlecno i zitariceuser posted image
J jos nema 3 obroka,sad cemo na kontrolu,pa cu videti kad da joj uvedem i treci obrokuser posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 406
18.5.2015 12:50:57   
mila83
Ja sam pozurila sa tri obroka,jer moja nije htela flasicu ni mleko,da ne duljim ovde,pisala sam u temi averzija na hranu.A to mi je i njen doktorica kardiolog rekla ,dok ne pobedimo averziju prema flasici i tecnosti. Sada je malo bolja situacija i po tom pitanju.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 407
18.5.2015 12:54:44   
eca89
Mamike, samo da vam javim da nam je stolica sad žućkasto-smedja tako da je sigurno bila reakcija na meso, ljubim vas.

< Poruku je uredio eca89 -- 18.5.2015 12:55:21 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 408
18.5.2015 14:09:35   
Misha i Ljisha
Ljudi moje zene moje ja samo kratko ne mogu ni da citam sta ste piskarale dodjoh samo da se pozalim.user posted image Eni nase novo kuče (malo pulinče) zapatila krpelja eno ona i ja se borimo za njen zivot. Nemam novaca da je vodim kod veterinara, zvala sam, skupa je terapija, infuzija transfuzija, kokteli antibiotika sto cudesa plus ako platim izlazak na teren i td i td. Strasno kad covek ne moze da pomogne zivom bicu jer nema novacauser posted image

Dajem joj hemomicin (dunjina dr nam dala da imamo kod kuce za svaki slucaj i utrefi se da pise da je bas za Lajmsku bolest), dajem joj eferalgan sirup i linex i fizioloski na spric. Juce je jela i pila. Danas nista, sve na spric joj dajem, jogurt, vodu, fizioloski lekove ma sve. Ne dam joj da umre ne zanima me ima da ziviuser posted image Ako imate neki savet ako je neko od vas mama veterinar molim vas napisite sta jos mogu i sta treba da joj dajem a da imam u kucnoj apoteci.

Hvala vam mame

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 409
18.5.2015 14:18:10   
mila83
Pa majku mu, bas su bezobrazni !!! Nazalost, nemam kako da vam pomognem savetima niti iskustvom, osim da vam pozelim srecu i da se borite,zivotinje osete sve, a pogotovo vasu brigu,paznju i ljubav i to ce je izleciti.user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 410
18.5.2015 14:20:30   
emicaa
Drame mame evo nas,prije sat smo se vratili.T opet prespavala let.Krstili smo se i vjenčali,vjenčanje divno ali je T preplakala krštenje,nije ju mogla kuma držati pa sam morala ja,vjerujte mi mislila sam da će mi ispasti iz ruku koliko se otimala.Sveštenik kaže ništa ne brinite nijedno mi još nije pobjeglo user posted image
Nadam se da ste mi sve dobro,čim nadjem malo vremena isčitaću šta ste pisale.Ljubim vas sve

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 411
18.5.2015 14:23:32   
mila83
Cestitam Emice krstenje i vencanje ! Divno !user posted image Malo koje dete bas da ne place na krstenju,bar malo,nadam se da vam ipak nije bilo jako stresno. user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 412
18.5.2015 14:35:16   
eca89

IZVORNA PORUKA: emicaa

Drame mame evo nas,prije sat smo se vratili.T opet prespavala let.Krstili smo se i vjenčali,vjenčanje divno ali je T preplakala krštenje,nije ju mogla kuma držati pa sam morala ja,vjerujte mi mislila sam da će mi ispasti iz ruku koliko se otimala.Sveštenik kaže ništa ne brinite nijedno mi još nije pobjeglo user posted image
Nadam se da ste mi sve dobro,čim nadjem malo vremena isčitaću šta ste pisale.Ljubim vas sve

Emice, čestitke za vjenčanje i krštenje, samo da znas da si nedostajala ovde user posted image , neka si ti let preživjelauser posted image user posted image !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 413
18.5.2015 14:38:15   
emicaa
Hvala Mila,drago mi je da sam je krstila,to mi je nešto posebno ali drago mi je i da je sve prošlo.Kad ju je polio vodom šokirala se.Cjelu noć me u snu dozivala.Ljubav moja,sad se vraćamo na staro.
Eco user posted image Auuu kad je slijetao pa se nagne na stranu da uganja pistu umrla kad nisam user posted image

< Poruku je uredio emicaa -- 18.5.2015 14:40:13 >

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 414
18.5.2015 15:04:23   
wivern

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Mila83,vec nas vidim u temi ishrane non stop..i ja planiram tako,voce za dorucak,rucak povrce i meso i vecera moze mlecno i zitariceuser posted image
J jos nema 3 obroka,sad cemo na kontrolu,pa cu videti kad da joj uvedem i treci obrok

Von nama je dr bas danas rekla da krenemo tako. I ko za inat crknu mi blenderi popuser posted image sam. Grrr

Jao Ljiso, ne znam kako da pomognem. Uzasno. Samo joj daj vode dosta, za jelo nije toliko bitno bitna je vodica. user posted image user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 415
18.5.2015 15:36:38   
degu
joj Ljisho razumem te skroz. I ja sam lecila stene od stenecaka, ali uz veterinara,koji ga je otpisao odmah i na moje suze rekao da sad leci samo moju ljubav prema kuci,da je njegov ne bi ni pokusavao da ga izleci. Medjutim ja sam mu ceo dan tutkala vodu iako nije hteo da lizne,zavlacio se svukuda,al sam ja isla za njim sa vodom i malo po malo popio bi vode sa onim praskom za rehidrataciju. Ne znam kako ide kod Lajmske bolesti, vidi kod ljudi kako se leci.
Emice srecno krstenje i vencanje!

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 416
18.5.2015 16:03:06   
branki*
Emice,cestitam vam vencanje i krstenje!
Ljiso,ne raazumem se nista u to😞
Moji zadremali....ja se muvam tu.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 417
18.5.2015 16:22:27   
Kata90
Dan mame, uf danas je bas toplo........kasije cemo napolje na vazduh cim sadje malo sunce.....
Emice cestitam vam punouser posted image
I moj malisa je imao zelenu stolicu dvaput davno,ali klinac ga zna zbog cega.....posle je sve bilo normalno.
Sad u zadnje vreme kad sisa,i kad mu dosta okrene glavu i to znaci da nece viseuser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 418
18.5.2015 17:14:45   
wivern
Jao Emice cestitam na duplom slavlju user posted image
Izvinjavam se sto te preskocih malopre, ovaj Ljisin post me dotukao, jako sam slaba na zivotinjke user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 419
18.5.2015 18:42:56   
Mariya
Dobar dan mame!
Moje devojčice su sa babom u parkiću. Mislim da žena uživa da joj se svi dive kad šeta sa unučicama pa ih zadnjih nekoliko dana svakodnevno vodi u parkić, i to obe. A ja to vreme obično iskoristim da rintam i ribam po kući, ali ne danas. Danas odmaram tih sat vremenauser posted image
Žene, pridružujem se klubu nenaspavanih. Izludi me Helena. Budi se svake noći u pola 2, pa u 3, pa oko pola 5, u 6 i između 7 i 8. Ovu noć nisam morala da je dojim, samo u 6. Budi se i viče, pa počinje da plače jer je u džaku, a hoće da ustane na noge a ne možeuser posted image Jao, šta bih dala za jednu prespavanu noć...
Inače, preko dana je čudo. Ustaje i onda se pridržava samo jednom rukom i klati se, kao majmunčeuser posted image . I tako pređe nekoliko koraka, držeći se za krevet ili stolice. A obradicu obilazi bez problema. Malecka je čudo, baš me interesuje hoće li i ona prohodati sa 9,5 kao Lu. A Lu odbrojava dane do kupanja, svaki dan se pakuje i planira šta će da ponese, šta ćemo da radimo i u kojim bazenima ćemo se kupatiuser posted image
Stigla mi sestra, odoh da pijem kafu.
Ljišo, moj venčani kum je veterinar, reče mi da kad me nešto zanima pogledam ili pitam na www.pet-centar.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 420
18.5.2015 19:18:36   
Mala Elena
Zdravo svima, kod mene opet radno!
Emice cestitam !user posted image
Ljiso , zelim joj da se sto pre oporavi i da te ne sekira vise. .nema velike razlike izmedju zivotinje i coveka .

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 421
18.5.2015 20:01:22   
amdn
Emice cestitke i od mene, mislim da svi malecki placu na svom krstenju tako da se ne brines. a srecno i za vencanje.
Misha i Ljisha bas zalozno za kucence,probacu da pitam kuma kpji cuvaju rasne pse jel imaju neki predlog.
Lepo vece vam zelim :)

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 422
18.5.2015 21:23:24   
Mariya
Emice čestitkeuser posted image user posted image
Htedoh još da prokomentarišem, mada ima tema u kojoj se većinom dopisujem sama sa sobomuser posted image , ja isto tako hranim H kao vi, doručak -voće sa žitaricama ili pahuljicama, ručak povrće i meso, večera pahuljice. Ja sam njoj po mom mišljenju, rano uvela 3 čvrsta obroka i ti zato što me je izluđivala kad nije htela da sisa, žalila sam već ranije i ovde i u temi pisala. a sad jedemo i sisamo bez problema, mada ne jede puno. Za doručak pojede baš dosta, voli voće. A isto voli pahuljice, do sad nije odbila nijedne koje smo probali, ali ne mogu da kažem da se ugojila od njih, jer jede pola mere, ali videćemo sutra pošto idemo u savetovalište na merenje i poslednju dozu infanrix-a.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 423
18.5.2015 23:29:36   
Misha i Ljisha
Dobro vece mame.

Ja samo da javim da je Eni jos uvek ziva. Bori se. Terapiju sam ostavila istu, cula sam se sa nasom dragom Milicicak koja kaze da sam odlicno ubola terapiju i da tako nastavim. Jedina mi je greska sto sam mislila da štene ima oko 2 kg a ima preko 4kg pa sam omasila dozeuser posted image , ali srecom posumnjala sam u sebe i lepo uzele Eni i stavila na vagu kad ono 4,190kg. Uduplala sam doze i nadam se boljitku. Ako prezivi noc mislim da ce biti ok. Isla sam sad malo pre da joj dajem infuziju spricom i vode. cini mi se da bolje i dise. Mada ja sam sklona "verovanju da je bolje".

Emice izvini molim te. Cestitam puno i na vencanju i krstenju. Predivno.

Ljubim vas mame

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 424
19.5.2015 2:42:14   
vonavoj
Emice,cestitam!! Cekamo slike!

Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here