|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
10.2.2015 20:11:01   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: milicicak

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Donelo dete sinoc tortu na cas za rodjendan, a mali kaze da je alergican na mleko, i tako ja kazem da ne jede tortu. Posle casa on kaze mami da nije jeo tortu a ona se malo ljutnu pa mi objasni da je alergican na mleko ali na mlecne proizvode ne. user posted image

A ti treba da gatas da li u torti ima mleka??? Mislim stvarno.... Ja bih postupila kao i ti, ne bih mu dala nista sto roditelji nisu eksplicitno dozvolili...
A sto se tice konzumacije mleka i mlecnih proizvoda... moguce je da dete reaguje na mleko a da ne reaguje na mlecne proizvode. Mada mi je malo cudno sto jede sir a alergicno je na mleko, no dobro, to je samo potvrda da ne postoje dva ista alergicna deteta...

Kako god okreneš bila bi kriva. Da sam dala tortu a ono alergično - kriva, a nisam dala - opet kriva.
Nego sam negde zaturila onaj pasulj da pogledam šta mi je činiti user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2251
17.2.2015 21:36:48   
Rosita
Evo, proslo je mesec i po dana od kada opet jedem mlecno. Moram da kazem da mogu da popijem solju jogurta, malo pavlake i putera i to je to. Od sira i malo mleka imam katastrofa gasove i boli me stomak, smetaju mi bas. Sve se pitam, da li ima deteta koje ode na test opterecenja mlekom, prvi put to pije u velikoj kolicini, da ne odreaguje? Da bude dobra stolica, nema gasove? Ne verujem! Secam se, izasli smo iz bolnice, nisu nam dali otpusnu listu vec smo bili na vezi dva, tri dana. U pocetku je dr govorila- ok , to jos nije kontraindikacija. Dok nije preslo u bezbroj losih stolica. Sta li je konkretno kriterijum, koliko reakcije se tolerise kao " prosao test", to ne znam.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2252
18.5.2015 10:17:07   
bubulence
mi smo zakljucili da Masa ima alergiju na kravlje mleko, prenela sam dr i ona se slozila samnom da je to u pitanju, sledece nedelje idemo po uput za testiranje posto je sada nasa dr na bolovanju.
e sad, ona cesto ima proliv, a ja apsolutno nista mlecno ne jedem, nista nista. kada bljucne bude gusto i sluzavo kao belance, znaci bude malo "usirenog" mleka i sve ostalo je kao belance, stolica takodje skroz sluzava. negde sam citala da je to takodje neki znak alergije. da li je moguce da ona jos uvek ima problem sto je ranije probala ad mleko i sto sam ja ranije uzimala mlecno ili je ovo mozda nova alergija?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2253
18.5.2015 10:35:30   
mama krava
Bubi...ne bih da te plašim, ali mleko uglavnom ide uz jaja, tj ove dve alergije su često povezane. Pokušaj i jaja da izbaciš iz ishrane, pa možda se poboljša situacija. Ovaj moj je skroz drugačije reagovao, tj nije reagovao kroz moje mleko...tako da ne znam šta drugo da ti preporučim.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2254
18.5.2015 10:40:13   
bubulence
hvala draga, da znas da mi je to palo na pamet, ili jaja ili gluten... probacu i to da izbacim pa cemo videti...

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2255
18.5.2015 10:42:40   
jovicaa
bubulence ja mislim da je potrebno dosta vremena da prodje da se ocistis od mlecnih proizvoda, ne znam tacno koliko. ali valjda treba par nedelja da prodje da bi se videli rezultati dijete.
koliko dugo ne jedes mlecno?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2256
18.5.2015 22:14:54   
milicicak
Bubi, sta ti znaci to ja ne jeden nista mlecno? Ne jedes samo mleko i mlecne proizvode ili si izbacila i sve preradjevine koje sadrze mleko, surutku, kazein? ( ne bi verovala ali i Rumenko ima surutku!!!)
Organizmu treba nekoliko dana do nekoliko nedelja da se ocisti od mleka, generalno poboljsanje se vidi nakon 3-5 dana ali moze da prodje i neko vreme. Ne mogu sad da se set_im, da li ti je Masa samo povracala ili se osula od ad? Da li je imala ekcem ili neke promene na kozi? Ako nema tragova krvi u stolici mislim da je jos rano da se bilo sta zakljuci ali obavezno kod dr na testiranje ako postoji bilo kakva sumnja na alergiju na pkm ili bilo sta drugo. Ostaje ti jos da izbacis i gluten i jaja iz ishrane da proveris, ali i za bilo kakav vidjiv rezultat toga treba da prodje minimum nedelju dana.
Alergija na pkm se obicno javlja izmedju drugog i treceg meseca bebinog zivota.

< Poruku je uredio milicicak -- 18.5.2015 22:16:54 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2257
19.5.2015 8:08:21   
degu
bubi nemoj da zuris! Nama je trebalo 6 nedelja da se ocistimo od alergena. Prvo izbaci sve sto sadrzi mleko i soju,citaj deklaracije sve. Ima skrivenog mleka u cvarcima npr, skriveno sojino brasno moze biti u hlebu. Nije problem sojino ulje i lecitin,vec brasno. Nikakve salame,virsle pastete. Moze da ti reaguje i na aditive i konzervanse.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2258
19.5.2015 15:57:38   
Christabel
Ne volim sto moram opet da pisem na ovoj temi, I krivo mi je sto vidim da su neke mame jos uvek tu. Nasa prica je bila aktuelna pre neke 3 godine. J.je od rodjenja sisala i dohranjivana bebelakom a sa mesec i po smo presli samo na dojenje i sve je od rodjenja do neka 3 meseca bilo ok. Onda su u nekom momentu u 4.mesecu stolice postale kiselkaste po mirisu, polako sluzave, bilo je ponekd po koja tackica krvi. Javili su se neki simptomi ger-a u vidu jako cestog podrigivanja, izvijanja i prekidanja podoja. Tad je ona vec i pocela sa nemlecnom polako jabuka, pirinac, sargarepa, milupa pirinac, a pila je i ferrum gvozdje. U mom gradu su nagovestili alergiju na pkm, predlozili mi dijetu ali nas poslali i u Tirsovu posle nekih mesec dana jer je slaije napredovala. Posto smo imale uput a bolnicko lecenje, lezale smo tamo 10 dana. Uradjen je uz abdomena, krvne analize i stolica na koprokulturu, sve ok. Prik test na mleko je bio be reakcije. Tamo su nam ukinuli dijetu, dohranjivali je bebelakom, meni rekli da jedem sve i stolice su opet postale kisele, tu i tamo se javila opet po koja tackica krvi, bilo je sluzi i nikom nista! 10 dana su oni to kao pratili i napisali dijagnozu ndokaana crevna infekcija i ger. Nezadovoljna, potrazila sm privatno misljenje jos jednog gastroenterologa iz Bga koji mi je predlozio dijetu, bebi dohranu Aptamil adc i uvodjnje kasica. I tako ja opet krenem sa dijetom, ali nisam izbacila sve vec samo mleko, soju i jaja i sve sto to sadrzi. Beba je postala raspolozenija, pocela da jede kasice, ger je i dalje ostao, odbijala je vece kolicine i mog mleka i dohrane, u jednom periodu smo joj davali i Alernovu ar. Stolice su bile sluzave samo povremeno ali i gusce zog kasica. Sisala je 10 meseci, posle toga jos neko vreme pila specijalno mleko, pa smo je samoinicijativno prebacili na bebelak. Sve je bilo ok, jaje je probala posle rodjendana, belance jos kasnije, kravlje mleko sa 15ak meseci a da ga pij jos kasnije. Probleme sa stolicom, sem jedne infekcije kandidom vise nije imala,a ja sam se jos neko vreme pitala da li je ona intoleranciju na nesto (kod nje nikad nije bilo nista dokazano) prerasla ili smo je ''zgusnuli'' cvrstom hranom. Sve u svemu, ona sad jede sve, ima jedino ekcem koji se nekad javi a nekad ne, ali primetili smo a joj je manji kad ne jede puno industrijski preradjene hrane.
E sad beba...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2259
19.5.2015 16:58:02   
Christabel
Pojeo mi forum poruku. Pisacu veceras o nasim problemima sa ovom bebom, a treba mi i preporuka za dobrog gastronterologa drzavno ili privatno koji ce se posvetiti nasem problemu. Da li je moguce otici u Tirsovu ili na Institut kod nekog da se uradi pregled i analize koje su potrebne, bez lezanja na odeljenju (i cisto merenja podoja i tezine bebe kako smo mi prosle prvi put). Prica je opet o sluzavim stolicama, ali je prica malo drugacija, napisacu je veceras, za koje mislim da su pre intolerancija ili problem sa varenjem nego klasicna alergija koja se moze otkriti prik testom

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 2260
19.5.2015 20:50:27   
branki*
Cgristabel,opet se mucite?bas mi je zao...secam se iz teme o refluksu.
Bubi,prati joj stolice,zapisuj sta jedes.ja nisam znala za rumenka,nikad ne bih rekla da i u njemu ima kazeina.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2261
19.5.2015 20:56:11   
daca77
Pa zar i rumenko? Mada, to mi je bas bljak sladoled...secam se proslog leta, mm pojede cokoladni sladoled za pola min., a ja se mucila s rumenkom pola sata user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2262
20.5.2015 14:36:09   
mama krava
Draga Christabel, mi idemo u Tiršovu kod dr Radlovića, koji je čuveni gastroenterolog u Srbij. On je sada već u penziji I mislim da vise neće raditi u Tiršovoj, ali znam da radi privatno I to ga baš hvala da je jako predan I posvećen. Rekli su mi da je pregled oko RSD 5,000.

U BG radi u Belmedicu, nadam se da je ok I da nije reklama ovo što sam navela.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2263
21.5.2015 1:22:08   
Christabel
Mi smo hteli prvu bebu da vodimo kod njega ali tad kad smo bile u Tirsovoj, on nije radio, vec smo bili kod drugog. Procitala sam 50ak stranic unazad ove teme i ne mogu tacno da se set_im vaseg problema i kako je otkrivena alergija,sve mi se izmesalo, secam se da si napisala da ste slucajno upali kod njega u Tirsovu. Kakav je bio taj pregled prvi put, jeste li ostali na ispitivanjima ili ste dolazili smo na kontrole? Verujem da je on dobar lekar ali mi se ne svidja to sto mislim da ne podrzava teoriju da preko maminog mleka bebi moe nesto da smeta osim ako alergija nije dokazana.

Inace moja K.ce sad 4 meseca da napuni. Od rodjenja sisa, u porodilistu je dohranjivana bebelakom i prva dva dana kod kuce popila koju mericu nana ali mi je mleko brzo nadoslo pa vise nije pila dohranu. Sve je bilo ok jedino sto mi se cinila nervozija posle tog nana, kao da joj je teze padao na stomak. Stolice u bile ok, bile su dobre mesec dana, ja sam jela sve. Onda se jednom pojavilo malo sluzi, pa nista pa opet malo sluzi. Bio je i neki period kad su kake postale redje, penusave i bas je plakala kad kaki, pa se i to smirilo. Onda se opet javilo po malo sluzi. Sve u svemu, izbacila sam iz svoje ishrane prvo jaja, a kad se pojvila tackica krvi i mlko i mlecno. Pa se onda cinilo opet bolje, pa je pila cefaleksin, pogorsalo se, i opet e par puta javila tackica dve krvi u pelenici. Ond sam izbacila i soju. Onda opet koji dan bolje ali u zadnje vreme su dosta sluzave stolice, ta sluz je kisela, nekad zuta, nekad zelenkasta, i to je ono sto me je bas zabrinulo jer sam vec dosta dugo na dijeti, oko dva meseca. Za soju znam da se potkradala pa sam sad odlucila da striktno pazim sta jedem i da izbacim i jos neke namirnice sto mi je sa prvim detetom privtno rekao onaj drugi gastroenterolog mada ja ih ne dovodim u vezu sa sluzavim stolicama ali ok, probacu

< Poruku je uredio Christabel -- 21.5.2015 1:23:16 >

Direktna veza do poruke: 2264
21.5.2015 2:03:57   
Christabel
Za sad jos necu gluten, mada mozda je bas on problem. Razmisljala sam i o Alernovi ali jos nemam srca da prekinem dojenje. Beba inace lepo napreduje, u pocetku cak i puno, pa su pedijatri ugl.opusteni po pitanju ovih stolica pogotovo sto je i kod starije to nekako proslo. Ali ja vis nisam mirna pogotovo sto kod bebe primecujem i neko neraspolozenje i nezainteresovanost sto ne mora ali i moze da bude povezao sa ovim.

E, da, K. odavno ima i neki oblik gera, stalno joj se nesto vraca pa guta dok lezi ili se izlije a sa i prekida podoje, ucestalo podriguje, buni se dok lezi... A vodili smo je na svoju ruku i na jedno nestandardno alergotestiranj koje je pokazalo blagu reakciju na kravlje mleko, kikiriki, jagoe, margarin, kecap ali sumnjam da bi se nekim prik testom nesto ocitalo. Pogotovo sto mislim da je ovde problem neka intolerancija i varenje pre neg klasicna alergija.

Za sad me zanima kakva su vasa iskustva sa Tirsovom i Institutom kad se ide ambulantbo na pregled, sta se radi na tom prvom pregledu, ima li sta od analiza? A pivatno? Ili je sve kroz razgovor?

I mame oje su na dijeti bez glutena, sta ste jele?

Direktna veza do poruke: 2265
21.5.2015 7:21:22   
degu
a koliko je vremena proslo da si izbacila i soju? Nama je 6 nedelja proslo kad su nestali simptomi. Iskreno mislim da ti se negde provlaci da li soja ili mleko. Izbaci sva kupovna peciva,pravi domaci hleb,sve mesne preradjevine sem prave sunke i slanine i sve deklaracije citaj. Za pocetak izbaci i sve sto sadrzi mleko u tragovima dok su joj iziritirana creva.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 2266
21.5.2015 9:19:47   
mama krava
Naša alergija se nije manifestovala preko crevnog trakta nego klasična anafilaksa, tj gušenje I oticanje licauser posted image ...

Ja mislim da iz tog razloga nama nisu isključeni mleko ni ostali alergeni, ali sam u razgovorima sa ostalim pacijentima dok smo čekali, saznala da su mame na strogim dijetama čije bebe reaguju preko digestivnog trakta.

Profesor je jako detaljan, nama nije radio niakakvetestove, jer je očigledno na šta je alergija I nije želeo da ga maltretira jer ništa ne bi postigli time. Savetovao nam je tada (on je imao 10 meseci), da sve potencijalne alergene odložimo što duže, tako da smo mi belance probali sa 14 meseci i ribu isto tada, kasnije orahe, a jagode još nismo. On je jeo žumence bez problema od 7 meseca I belance od 14 mes, ali sada je počeo da reaguje na belance, verovatno jer se pojedine alergije aktiviraju kada neki drugi alergeni figuriraju u vazduhu npr, a sada sigurno cveta još nešto što mu smeta....ali dobro proćiće I to.

Nama je taj prvi pregled u Tiršovoj trajao oko 20ak minuta i on je mene ispitivao sve i svašta, njega pregledao u smislu da mu je opipavao trbuh, slušao ga, gledao žlezde i sl... Rekao dojenje do 2 god minimum i napomenuo da ni ne treba NIKO da pije kravlje mleko.... Tada je predložio test provokacije sa 18 meseci, ali kada smo tada otišli na kontrolu, posle pregleda i razgovora odložio test tek sa pune 2 godine, jer on idalje reaguje na mleko u smislu da kad ga poljubimo a pili smo jogurt ili kafu sa mlekom, njemu izadje plik... Profesor smatra da nema potrebe za žurbom I da je on ZDRAV što je najbitnije. Nismo nikada ležali u bolnici na ispitivanjima, ali opet, nglašavam da se kod nas drugačije manifestovalo.

Moj je dobijao Bebelac u porodilištu prvog dana I non stop povračao od njega I imao pečate po telu. Ja sam odmah počela da ga dojim I sve je tada prestalo, dok nije probao jogurt od koga je dobio gušenje I pečate po telu.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2267
21.5.2015 9:28:23   
Peace*
Samo da vas grlnem sve. user posted image
Užasno sam umorna od ove teme, izbegavam da pišem i pričam o njoj. Ako neko bude imao konkretnih pitanja za mene, slobodno pišite na pp, ali ovde neću videti verovatno.
Držite se!

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 2268
21.5.2015 9:42:54   
mama krava
Tasho user posted image ...

Nemoj baš da te nikako nema, nedostaješ, a i najupućenija si! Mada verujem da vi sve ovo brzo završavate i da će naš drugar pojesti sladoled Angry birds već ovog letauser posted image ,

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2269
21.5.2015 10:02:05   
Peace*
Moj da jede ANGRY BIRDS ovog leta? Teško. Nama je sledeća kontrola tek početkom 2016.g., a do tada jedemo Calipso... user posted image
Baš sam umorna od ovoga svega. Ne mogu više. Često se pitam šta sam Bogu zgrešila da me ovako kažnjava? Valjda sam bila previše isključiva, previše sam pametovala i sve najbolje znala pa je bilo neophodno ovo prizemljenje, ali, ok, shvatila sam poruku, pa dokle više? user posted image Promenila sam se. Oni koji me znaju sa ovog portala od 2008., oni znaju kakva sam bila, znaju koliko sam se promenila.
Eto, zato ne pišem. Pukne me žestoka depra, pomislim "Šta ako ne prođe?", evo iz Lukinog razreda devojčica nije mogla na ekskurziju zbog nutritvne alergije... Pa, prevelika je to kazna detetu, manje-više ja i moja osećanja...

Tasha

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2270
21.5.2015 10:29:27   
mama krava
Tasho, samo pozitivno!!! Nemoj tako da dozvoliš da te spuca depresija. Veruj mi da znam koliko je teško i možda i mene sve to isto čeka, ali veruj u sebe, jer Marko u tebe gleda i na njega to utiče ako si ti u down-u...

Srediće se sve...I imate i nove bezbedne sladolede od Nestle!user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2271
21.5.2015 11:08:59   
Christabel
Veliki pozdrav za Tash i Marka!

Degu, negde posle Uskrsa sam soju izbacila. A jos nesto kasnije i sojin lecitin. Znam da sam pre 10ak dana pojela parce hleba sa sojinim brasnom, slucajno. I mozda jos nesto. Jedem i one proizvode gde pise moze da bude u tragovima. A jedes li ti proizvode sa glutenom ili ne? Jedes li ista sto pise da ima neki E u sebi cak i ako taj E nema mleka?
E da, sta je sa mlecnom kiselinom?
A nekakav margarin, sme li to?
Znam da moram da poostrim dijetu, ali nesto mi govori da tu ima jos necega, nadam se da gresim...

Mama krava, i kod vas je klasicna alergija. Sreca pa ne reaguje na mleko preko tvog mleka, ako sam dobro razumela.

Zna li neko je l na tim pregledima rade analizu krvi sa onim enzimima, biohemijom... meni je to jako bitno da znam, da li je metabolicki sve ok. Ako mora ispitivanja, mora ali sam jako razocarana Tirsovom sa prvim detetom jer su mi od 10 dana tamo pokvarili dijetu, u peleni bilo sluzi i negde tackica krvi i po njima je to ok jer nije bilo puno krvi. Zato sam i pitala za Institut.
A vi koje ste na dijeti, jesu li vam to lekari preporucili ili ste same?

Direktna veza do poruke: 2272
21.5.2015 11:09:52   
branki*
Tash,samo da te zagrlim!
Verujem i znam da ti je muka nekad od svega,i meni tako nekad dodje zbog naseg problema,ali sta ces,mora se dalje,to je jedina opcija.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2273
21.5.2015 13:49:16   
Peace*

IZVORNA PORUKA: mama krava

I imate i nove bezbedne sladolede od Nestle!user posted image

molim linkove, ja sam vizuelni tip! user posted image

Hvala na podršci, valjda sam samo preumorna. Na poslu haos, Luka pravi sr u školi (iako je dobar đak, nije problem u učenju), selili se pa sve u kutijama... prosto svašta mi se sručilo na leđa.

Tasha

Direktna veza do poruke: 2274
21.5.2015 14:03:25   
mama krava

sladoledi
Lollipoo, Watermelon, Pineaple i Priulo cool ovaj od jagode na slici...

Na svima piše da može sadržati u tragovima mleko, jaja i sl....

Ovi drugi sadrže mleko ...

user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Pitanje za zene
Pansophia

Da li u seksu uvek dozivljavate orgazam?

Da (44%)

Ne (56%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here