Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 10:58:26
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja bila na komisiji ušla i izašla, bukvalno. Trudnice imaju prednost, lepo, hvala im Sad stigla kući, crkla sam od vrućine, uh kako mi smeta, valjda treba malo vremena da se adaptiramo na ovu temperaturu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:02:35
|
|
|
|
jabudic
|
Suzi, hajde na sladoled, prijaće ti. Ja sam ovog puta imala samo jedno muško i jedno žensko ime. Ustvari, kad bolje razmislim, uvjek sam imala samo po jedno ime.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:23:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja upravo doručkovala. Tuširanje i šetnja, pretoplo je, a ni jednu haljinu nisam ponela ni sandale. Ja sam za unu imsla ime pripremljeno jos kada sam bila u srednjoj školi zelja mi je bila da imam cerku Unu i zaista jeste jao sto joj i ime kaze. A sada mi je termin na sv.Dimitrija tako da sko bude decak i to ime dolazi u obzir ako se rodi. 8.11. A to mi je i devojačka slava...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:25:03
|
|
|
|
sagitarius
|
Suzi,koliko su ti dali na komisiji?Meni je napolju prelepo,ali mi se cini da je ova temperatura idealna,sve preko mi se iz ove perspektive cini prevruce.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:26:57
|
|
|
|
Maraj
|
Meni na mesec i po daju bolovanje na komisiji
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:30:08
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama Dimitrija tako da sko bude decak i to ime dolazi u obzir ako se rodi. 8.11. A to mi je i devojačka slava... mnogo mi se svidja to ime, mnogo, mnogo! ljubim vas debelice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 11:35:05
|
|
|
|
jabudic
|
I meni je Dimitrije predivno ime!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:00:21
|
|
|
|
suzi kju
|
Moj se kumić zove Dimitrije, prelepo ime. Sagitarius dali su mi mesec ipo dana. A što se tiče ove vrućine meni ne prija nikako, odavde sam otišla s mužem vratila se busom, odvratno je, tek su krenule vrućine a ljudi već smrde Jabudic sladoled samo odmah "izela" kod komsinice, još pojela i neku jagodu. Sad pauza malo pa popodne do doma zdravlja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:05:42
|
|
|
|
GagaT
|
Cao drage moje, eto neko spomenu ime Dimitriji pa da ne ispadne da prepisujem, samo da dodam da je nas uzi izbor za decaka Dimitrije, Tadija, Todor. A za devojcicu Teodora ili Dunja. Meni je Dimitrije tako mocno, i da mu tepam Mito. Uh, kako mi se to svidja. Ja sam danas rekla nadredjenoj da sam tudna, cestitala mi kao i svi drugi danas koji su saznali nakon toga , vidim da sam im zadala malo brige ali resice oni moju zamanu lako. Ja idem 5 nedelja na goddisni odd 22 juna do 27 jula i onda bih trebala u avgustu na trudnicko bolovanje. To znaci da bih trebala raditi tri nedelje nakon povratka sa godisnjeg pa onda na bolovanje. Lepo zamisljeno. Videcemo sutra kako stoje stvari. Puno pozz i kisne i oblacne Skandinavije.
< Poruku je uredio GagaT -- 5.5.2015 12:15:27 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:15:21
|
|
|
|
sonyasha
|
Ćaos, drage mi trudnjačice! Ja da vam se prijavim, danas sam bila UZ i trudna sam tačno punih 7 nedelja Videlo se maleno i mnooogo sam srećna!!! Nešto mi je toliko bila frka da se nisam ni javljala ovde samo virila, baš zeznute tri nedelje. Nadam se da će sve da bude ok, jer imam ekstra viška kilaže, ali eto desilo se, onako nekako poluslučajno polunamerno pa neka nam je Bog u pomoći! Naravno nikome nećemo da govorimo do posle dabla, a imam 35 pa ću verovatno morati i na amino...i tako, skroz sam uplašena, konfuzna ali i srećna pa moram konačno to da podelim sa vama!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:16:55
|
|
|
|
jess021
|
Niko se ne pita gde sam ja Mene je nocas toliko bolela glava da sam budila mm u 2h da ide da kupi Panadol, to nije bilo normalno. Jutros isla da vadim krv, pa se vratila da spavam. Sutra idem da radim test opterecenja glukozom, nisam ni znala da to rade u drzavnoj. Suzi, moras i ti bar jednu devojcicu, pa da imammo drugaricu kad su vec sve ostale sa decacima. Da li da napisem, ma nije ni vazno sta je nek` su zivi i zdravi Vec mi ta recenica ide na zivce, kao da je to uopste upitno. Frizera sam pomerila za sutra, danas nema sanse da mi neko radi oko glave. Sto se tice imena mm je rekao da do 9. meseca nece ni da razgovara o tome jer ja menjam misljenje svaka 3 dana. Sonysasha, divno
< Poruku je uredio jess021 -- 5.5.2015 12:17:59 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:19:00
|
|
|
|
GagaT
|
Sonyasha, Dobro dosla. cestitam. Zelim ti puno srece. Zbog kilaze se ne brini, svi to tako kazu ali zaista ne treba oo tome da mislimo previse. Mislimo sta bi nasoj bebi najvise odgovaralo da mi jedemo. Nece tako uvek biti ali bas ponekad Sve ce biti u redu, veruj u to. Sve najbolje... Uzivaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:24:08
|
|
|
|
sonyasha
|
Hvala vam ženske, jedva sam čekala da dođem u ovo vaše veselo društvance!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:26:28
|
|
|
|
GagaT
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Niko se ne pita gde sam ja Mene je nocas toliko bolela glava da sam budila mm u 2h da ide da kupi Panadol, to nije bilo normalno. Evo ja sam se bas pitala gde si...hehhehe Ej raspitaj se za tablete koje se prodaju na slobodno protiv bolova. Ovde su povucene iz prodaje sve koje su na bazi paracetamola. Nasli su neke otrovne supstance. Alvedon, Panodil (ja mislim da je to nas Panadol) ali proveri molim te. Ovde se te tablete prodaju po prodavnicama ne samo po apotekama i vidim neki kupuju i dalje, e sad da li ne veruju u vesti ili ne znaju ali jos nisu zvanicno doneli odluku o povlacenju tih lekova. Puno pozz, i nemoj da se opterecujes sa ovim sto sam ti rekla, izvor informacije bioo je Dnevniok u udarnom vecernjem terminu 19:30 zato mislim da je dobro da ti javim. Ja ih ne koristim. Nadam se da ni tebi vise nece trebati. Puno pozz,
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:28:57
|
|
|
|
suzi kju
|
Sonyasha čestitam dobro nam došlaa... Ne brini se zbog kilograma, imam i ja viška, imala sam i kad sam ostala trudna, doduše ništa preterano al nisam manekenka Uzivaj u trudnoći...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:29:17
|
|
|
|
sagitarius
|
Sonyasha,cestitam.Ne brini oko kilaze,ide ti vreme trudnoce na ruku,ima zelenisa i voca.Samo gledaj da jedes zdravo i uzivaj.Dobro dosla u drustvo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:31:46
|
|
|
|
sagitarius
|
Jess,bice da burno reagujes na promene vremena.Bas su pisali da je nepovoljno i da ce i zdravi osetiti.Ti bas rano radis ogtt?Vec u 19oj nedelji,jel tako?Meni rekli tek u 24oj.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:36:03
|
|
|
|
suzi kju
|
A jel vama nije nešto bilo u redu kad ste radile ranije ogtt pa sad ponavljate ili to svaka od nas treba da uradi? Sagitarius koliko tebi produžavaju bolovanje?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:52:03
|
|
|
|
jess021
|
GagaT, ne opterecujm se ne brini, hvala za info. Ja sam za to da se apsolutno nista od lekova ne konzumira u trudnoci, ali ovo se nije moglo izdzati. Suz, ja sam radila oggt sa insulinemijama jos dok sam se borila sa sterilitetom, a ovo sad radim samo glukozu i to spada u spisak obaveznih analiza. Nisam nikad imala problem sa secerom, cak sam jutros vadila krvii morala zvati lab da vidim koliko mi je secer, je ako je visok ne smes ni raditi taj test opetereceja glukozom, moj je u redu, cak nije ni na granici. Sagitarius, da u 19. nedelji. To mi je dr rekla, izmedju ostalog, da donesem u cetvrtak.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:55:00
|
|
|
|
suzi kju
|
Da , radila sam i ja taj test dok sam se pripremala za VTO i bilo je sve u redu... A nisam znala da je to obabezna analiza koja se radi, ja sam malo neobaveštena
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 12:59:32
|
|
|
|
jess021
|
Ne sekiraj se, sve ces saznati Mislim da se to radi zbog gestacijskog dijabetesa sto se javlja u trudnoci. Suzi, kad ti ides na uz?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 13:03:18
|
|
|
|
LIDIJA STEVAN
|
Maraj divno za decaka i za ime Lazar..prelepo... Suzi..Dimitrije je prelepo imeeee... uzivajte dame..prelepo je vreme..odoh da kupim sladoled..rucak gotov ..popeglan ves..sve je cakum pakum..sad odmor..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 13:03:57
|
|
|
|
Frcokla
|
Najpre da poželim dobrodošlicu Sonyasha! Jabudic, kome pričaš pa jedva čekam i ja taj Avgust, A meni je ovo prva bebica. Lazar je prelepo ime, nažalost za nas van opticaja, jer se mm tako zove. Mi razmišljamo o: Milan ili Ilija, meni se dopada i ime Božidar. Ne verujem da će to ikom pomoći al eto. Ko zna još tri meseca imamo fore.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 13:04:01
|
|
|
|
sagitarius
|
Suzi,meni su dali dva meseca.Inace,ogtt u poslednje vreme rade svim trudnicama,jer kod trudnica hoce da se javi tzv gestacijski dijabetes.Samo sto je izgleda pitanje kada ce tebi lekar reci da radis.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 05/15 [chat] 5.5.2015 13:07:25
|
|
|
|
jess021
|
Lidija, dodji malo da sredis i kod mene Kod mene u subotu generalka, sestra i kuma u akciji. Frcokla, meni je Ilija predivno ime, a mnogima se ne svidja. Mnogo mi je lepo i Ilijana, ali se mm ne dopada, seljak. Kod nas komisija na mesec dana, ali to stvarno nije problem, brzo zavrsim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?