Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2015 9:32:33
|
|
|
|
eca89
|
Joj, bubi dobro je da smiješ dojiti, nadam se da ćeš se brzo oporaviti, mnogo nedostaješ ovde na forumu, ali znam da ti nije lako sa dvoje djece, ne stižeš. Ljubim te punoooooooooo!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2015 9:38:46
|
|
|
|
wivern
|
Bubi drzite se , bas te snaslo.. Dobro je kad mozes da nastavis da dojis.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2015 10:04:12
|
|
|
|
degu
|
E ja pišem da nisam u toku šta je s Bubi, sve mislim pisala sam Chupi, sve sam pobrkala, al meni je oprošteno, ne spavam 10 meseci Super Bubi
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2015 12:15:10
|
|
|
|
superm
|
Bubi, bravo za vas dve, posebno za Mašu, zna ona šta je dobro!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 22.4.2015 15:20:11
|
|
|
|
ivaMark
|
Bubulence, kako ti je sada? Dobro si se setila za caj
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.4.2015 9:35:36
|
|
|
|
wivern
|
Jedno pitanje. Mis mo poceli da spavamo preko noci, jutros se probudim skroz mokra. Sojke tvrde, malisa je posikio onu tvrdju ali nije je skroz omeksao. Da li ja sada da izmuzem malo ovu drugu ili da ne diram nista?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.4.2015 10:29:55
|
|
|
|
degu
|
wiv samo ako je napeta dojka,samo toliko da smanjis neprijatnost,pomalo do sl podoja,onda ce malisa izvuci.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.4.2015 14:03:04
|
|
|
|
mama krava
|
da, da...samo malo...srediće se to za koji dan I samo će prestati da nadolazi noću! I bravo za velikog pametnicu, koji daje mami da se odmori!!!!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 28.4.2015 22:57:51
|
|
|
|
bubulence
|
i meni ponekad uutro bude mokra pidzama, skroz, pre 2-3 dana mi je i rukav bio mokar... uglavnom mi lepo sikimo, piejm tabletu ujutro i tada ne siki 3 sata, kasnije sve normalno... uzivamo obe
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 12:08:25
|
|
|
|
jovicaa
|
koju tabletu? kod nas je jos uvek zurka, nema nikakvog reda. imam jednu dilemu. bebac ako sisa desnu sisu, levu nece uopste. a ako mu prvo dam levu, onda sisa nju, pa hoce i desnu. znaci desna proizvodi hektolitar mleka a leva manje, posto je mnogo manje sisa i manje vuce na njoj. e sad znam da bih trebala da otpocnem sledeci podoj sa sisom sa kojom sam zavrsila. ali onda bi bebac vremenom prakticno prestao da sisa levu skroz i sad ne znam sta da radim. ima li nekog sa ovakvim iskustvom. znaci ne odbija levu, nego prosto sisa mnogo manje iz nje, i nece je kao drugu.
< Poruku je uredio jovicaa -- 29.4.2015 12:17:28 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 12:33:58
|
|
|
|
little_one
|
Jovice tako je meni bilo sa Aleksandrom, ona je radije sikila lijevu a desnu zapostavljala i naravno da je u lijevoj bilo vise mlekca, a onda sam ja forsirano pocela da joj prvo nudim desnu pa koliko hoce pa onda lijevu i nekako se izregulisala kolicina i onda je pocela da siki obe sike. Nekad sam skapirala da joj je (a i meni) bilo teze da se lijepo namjestimo za desnu siku jer sam nju za razliku od Andree dojila sjedeci a Andreu iskljucivo lezeci. Kad smo se fino uhodale obe sike su bile omiljene sa (relativno) istom kolicinom mlijeka.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 12:40:42
|
|
|
|
branki*
|
meni je boka odbijala jedno vreme jednu siku,ali se to vremenom izregulisalo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 12:43:45
|
|
|
|
jovicaa
|
ne znam da li je problem da ja vecinu podoja prvo ponudim levu, pa onda tek desnu? posto tako dobijaju manje onog masnijeg mleka, ako se uvek daje jedna ista kao prva. ali to je jedini nacin da on uopste sisa tu sisu. meni tako najvise odgovara da mu prvo dam levu, pa desnu i povremeno samo desnu, posto onda levu nece. ali ne znam da li je to ok za bebu? ranije se desavalo recimo da mi beba odbija levu, ali bebac sad ne odbija, nego je jednostavno manje sisa i nece da je sisa posle te jace
< Poruku je uredio jovicaa -- 29.4.2015 12:44:35 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 12:51:51
|
|
|
|
little_one
|
Jovice to je samo par dana dok se ne "navuce" mlijeko, mozes pokusati i da izdajas malo vise nakon podoja pa da tako navuces mlijeko, mozda i nece da je sisa jer u njoj nema dovoljno mlijeka.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 14:31:49
|
|
|
|
Kata90
|
i kod mene,prvo mu dam desnu sisu pa i levu.......ali obruto da prvo levu pa desnu nece jednostavno,mozda zato sto je manja.....nerazumem i sto sam primetila,ne voli da pricam dok on jede,moram da cutim
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 15:29:34
|
|
|
|
World
|
i kod mene je tako, aleksa prvo uvijek posisa desnu, pa lijevu.. kad god smo probali prvo lijevu, rijetko da je htio, ne znam u cemu je fazon.. ali nema problema ni sa takvim sisanjem, ima mlijeka dovoljno..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 29.4.2015 18:24:05
|
|
|
|
jovicaa
|
to traje vec dosta dugo, tipa 10 dana, tako da ne verujem da je problem u kolicini mleka. ovo mi je vec treci put i znam da moze mleko da se navuce i u levoj. ranije mi se desavalo da recimo skroz odbijaju neki period tu sisu, ali nikad ovako, on prosto kao neki tihi strajk, sisa je ali duplo slabije vuce na njoj i uglavnom se brzo uspava i nema sanse da je sisa posle desne. a iz desne jaaaaako vuce mnogo jace nego iz leve cak i ako je prvo sisao dosta levu. jednostavno nece da je sisa tako jako. tako da bi mi najvise odgovaralo da prvo sisa levu pa desnu.... znaci moze i tako, hvala na odgovorima. ja sam ustvari mislila da ce sisati jednu po podoju, tako sam sa maksimom, ali on jednostavno ne zeli da navuce vise mleka iz leve, ne gotivi je kao desnu
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.5.2015 23:18:26
|
|
|
|
marketing RR
|
3 trudnice/mame koje nam se prve jave u ovoj temi i napišu da žele Fitolat, sponzor će obradovati ovim sjajnim prirodnim preparatom koji povećava količinu mleka. Za uspešno dojenje
< Poruku je uredio marketing RR -- 1.5.2015 23:19:22 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.5.2015 23:22:48
|
|
|
|
World
|
prijavljujem se
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.5.2015 23:54:32
|
|
|
|
wivern
|
Mi smo uspešno sikili 6 mesec, ajde de 4 dana nam fali do punih 6, i od večeras smo morali da predjemo na ad. Moja alergija je toliko uzela maha da sa zaglavila sa injekcijom i od sutra udarnim dozama dva histaminika i pronizona. Dr se nada da će za nedelju dana ova terapija uroditi plodom pa da nastavimo sikenje. Ja ću dati sve od sebe da ppokušam da održim laktaciju za tih desetak dana. Večeras je bilo pakleno, zaspao je jedva i to polugladan jer je odbijao flašicu.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.5.2015 23:58:16
|
|
|
|
dunja RR
|
Wiv, žao mi je, ali verujem da će te nastaviti! Ti održavaj laktaciju, izmuzavaj se, a šta misliš da već sutra počnete sa kašicama? Imate 6 meseci, to će mu taman nadoknaditi klopu, a kasnije mu vraćaš mlekce ..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 2.5.2015 0:01:04
|
|
|
|
wivern
|
Ma da, kašice odmah uvodimo tu nema greške. Samo mi je žao što je ovako na silu, mukica ne zna šta ga snaslo
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 2.5.2015 0:22:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Znam, mene duša zabolela kada si napisala, razumem te skroz.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 2.5.2015 6:10:03
|
|
|
|
branki*
|
jooj,wivern,kako mi je zao,uh,mukica jedna mala,on se navikao na siku,mogu misliti kako ti je,grlim vas
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 2.5.2015 6:11:35
|
|
|
|
branki*
|
ako mogu za fitolat da se prijavim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?