Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:04:15
|
|
|
|
Maraj
|
E margom to je bezobrazluk! Pa vto kosta par hiljada evra i mnogo vise zivaca a trombofilije oko 300e. I sad je drzavi isplatljivije da plati vto bez toga umesto da da 300e i postedi zene stresa a sebi ustedi pare
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:06:23
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam vto radila privatno. Sva sreca pa me je dr pre prve vto poslala na te analize. I tu je bio problem. Mogla sam da radim bezbroj vto-a ne bi uspele sa time. Jesam ja iz svoga dzepa platila te nalaze al ne zalim
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:09:07
|
|
|
|
jess021
|
Meni je to isto katastrofa sto treba da ti se desi bar 3 neuspele vto ili pobacaja, da te posalju na dodatne analize. Pa ni oggt ne spada u obavenn nalaze, a to moze biti probelm koji se resava zacas posla. Ja sam na svu srecu imunologije i trombofilije uradila na uput, iako dr nije bio odusevljen kad sam dosla pa me pitao koji vas je to pametan ginekolog posla na ove analize posle samo jednog spontanog?! Mislim idiote poslala sam se sama, a ti samo radi svoj posao.
< Poruku je uredio jess021 -- 17.4.2015 15:20:26 >
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:12:23
|
|
|
|
Maraj
|
E mojoj drugarici dve vto nisu uspele. Tad je poslali na glupi ogtt test. I tu je bio problem. Evo porodila se u decembru. A koliko je godina i zivaca izgubila zbog banalnog ogtt testa
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:27:22
|
|
|
|
margom
|
Jess, sto se tice HSG-a , bas sam ovde na forumu procitala da ga priznaju tri godine, a za laparo i histero nisam sigurna. Medjutim kada se radi o muskom sterilitetu kod para, onda ga ni ne traze, meninsu onako informativno pogledali rezultat. I ja sam apsolutno za to da se histero odradi pre VTO, kao i kariotipi i trombofilije, covek je mirniji. Medjutim posto zivimo u zemlji u kakvoj zivimo, i narod jedva spaja kraj s' krajem, zavisimo od volje lekara koji nerado daju upute za te analize. Ja bas krecem da istrazujem za gde se i dalje moze dobiti uput za trombofilije bez ikakvih konzilijuma i slicno, zamolila me Sneza koja je imala hiper u VA....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:35:28
|
|
|
|
jess021
|
Margom, ja sam iz NS i bez problema sam dobila uput, a za ostale gradove stvarno ne znam. Dobro si me podsetila, to mi tek nije jasno, ako je los spermogram, automatski podrazumevaju da je sa zenom sve ok, sto uopste ne mora biti tacno. Uf sto sam ogorcena na ceo nas sistem.
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:38:41
|
|
|
|
margom
|
Ma uzas.....prosto covek ne zna kako da se izbori sa tom azdajom od sistema......ili da se napravis lud i krenes da bijes redom ili da spustis glavu i pustis da te jasu.....nisam vise pametna, ali mi je muka kada vidim sta nam rade.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:45:52
|
|
|
|
Yellena008
|
Meni su radili tu prohodnost kad sam operisala endometriozu i bilo je sve ok...histeroskopiju nisam radila...zato pitam...rekli su mi u Valjevu da za prvu VTO ne treba ....zato sad odmah cim dodje i prodje ciklus idem odmah...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 15:48:00
|
|
|
|
margom
|
Yeco, a jel razmisljas vec gde bi radila drugu vto...koliki znam na ovo isto resenje mozes i drugu....samo ne znam koja je procedura za prijavljivanje....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 16:08:49
|
|
|
|
Yellena008
|
Meni Biljana u Valjevu rekla da moram ponovo na komisiju i ponovo u proces....ja sad ne znam kako ide dalje...sad ce nam ove nase iskusnije koleginice reci sta da radimo?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 16:37:54
|
|
|
|
margom
|
Kako sad ponovo, pa zasto imamo resenje koje traje godinu dana.....neka od devojaka je pricala dok smo cekale UZ da je njena drugarica na to isto resenje uradila obe VTO o trosku drzave, kao takonse skracuju procedure.....treba to proveriti ovde u direkciji fonda, ne verujem da filijale po gradovima ista znaju....a ti hoces opet Valjevo ili ces menjati ? Sada i Visegradska ima krioprezervaciju.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 16:53:51
|
|
|
|
ferero84
|
Cao margom,poslala sam ti poruku na pp ali pojma nemam da li je stigla.Htela bih da kontaktiram snezu.Ipak smo mi u istoj prici.Zanimaju me njeni dalji planovi.Vidi sa njom pa ako hoce neka mi da broj ili ako je na fb da je nadjem.Mi se ipak ovde druzimo a sa njom si jedino ti u kontaktu.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 17:02:38
|
|
|
|
margom
|
Hejjjj pa gde si ti zeno, ja te nekoliko puta ovde dozivala, a tebe nema da se javis nakon izlaska iz bolnice....Kako si, kako je proslo ? Snezi cu dati tvoj telefon, pa se vas dve cujte....ja sam probala da je namamim ovde, ali ona nije nesto ljubitelj foruma....Cule smo se prekjuce, jedva je naterah da zove Milicu i pita da li i sta ima za zamrzavanje....mislim da mi rece da imaju 8 embriona, mesano dobrih i manje dobrih.....Ona planira da dobro odmori organizam, i da odradi jos neke analize pre FET-a, pa tek onda da krene sa pracenjem ovulacija, nece zuriti...treba da navrati i kod mene kada bude dolazila u BG za trombofilije.... Poslacu i ja tebi njen telefon, samo da joj najavim da ces je zvati....... Ljubim te i nadam se da si dobro....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 17:54:25
|
|
|
|
margom
|
Nema poruke od tebe Ferrero.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 18:09:46
|
|
|
|
Dinak
|
Resenje traje godinu dana ali mora opet da se ide na komisiju i da overavaju opet neke obrasce u filijali. Mi kad smo jurili po filijalama sa nama je bio par kojima je to 2.pokusaj(isto o trosku fonda u roku od godinu dana)... raspitacu se malo...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 18:14:49
|
|
|
|
ferero84
|
Citam ja vas cesto,u utorak sam izasla iz bolnice ali muke jos nisu prosle.Juce sam dobila i bolovi su strasni.Nikad kraja mojim mukama.Nesto sigurno nisam dobro poslala dok nema poruke.Probaj ti meni poslati pp.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 18:43:26
|
|
|
|
margom
|
Ferero probala sam i nece....ne mogu da ti posaljem ni zahtev za prijateljstvo, jer izgleda da smo vec prijatelji....nesto ne funkcionise..... Dinak, a na koju se komisiju opet ide, u fond ili na drugostepenu medicinsku..pa u cemu je tu onda skracenje procedure, ponovo visemesecno cekanje na razne komisije, pa onda na poziv za proces......trrrttt.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 19:19:43
|
|
|
|
Yellena008
|
Margom.....zeno...ajde radi betuuuuu? Cekamo jos tebeeeeeee.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 19:24:10
|
|
|
|
Yellena008
|
Zene jel neko radio histeroskopiju u Valjevu i kod koga?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 19:43:43
|
|
|
|
margom
|
Ja brojim jos dva dana.....u nedelju Boze zdravlja znace se sve.....Jesi li ti zavrsila sa Utrogestanom? Bas me zanima kada ce ti doci ... Upoznala sam ja jednu zenicu koja je radila u VA o svom trosku, i to srecom od kada su krenuli da rade sa anestezijom....na uput moze samo ko pripada VA...... Yello, nisi mi rekla gde ces da predas za drugu VTO ?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 19:48:53
|
|
|
|
Yellena008
|
Pa ne znam nisam ni razisljala....volela bih prvo da obavim ove nalaze,da budem mirne glave....zao mi je sto ih nisam i sad uradila,ali sta cu kad mi niko nije rekao....inace imam prijatelje koji su radili u Genesisu i svima je iz prve uspelo,ali ova jedna sestra sto tamo radi kaze da samo moze ako platis,nema preko fonda,bas smo se malopre cule,jer su me moji prijatelji ubedjivali da moze o trosku drzave...ona mi zena rece da je biko ali da ne moze sad,nesto ih drzava zaj...va po obicaju....ne bih iskreno Narodni Feont i Visegradsku,cula sam da su guzve i da je kao pokretna traka....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 19:56:32
|
|
|
|
margom
|
Slazem se, ali gde onda.....za Genesis ili bilo koju privatnu kliniku treba €€€€, i to ne malo......na kraju krajeva svuda ti je u Srbiji kao na traci, drzavno ili privatno, a nije ni cudo, jer isti lekari rade pre podne u drzavnoj, popodne na privatnoj klinici...i imaju prilicno isti odnos prema svim pacijentkinjama....Kako je meni rekla jedna od ultra poznatih doktorki na polju VTO...."nema tu nekih velikih odstupanja od klinike do klinike, pa nije VTO visa matematika" (?!) .....ja zinula jer smatram da je svaka zena prica za sebe i zahteva individualan pristup......Jedino gde sam cula da su svi extra zadovoljni jeste Prag i dr Sonja....pa racunam ako covek vec treba da plati.......
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 20:02:32
|
|
|
|
jess021
|
Yellena, znam da je fond imao ugovor sa Genesisom za proslu godinu, a za ovu ne znam. Sve i da imaju niko ti ne garantuje da ces dobiti njih, ja sam ih birala oba puta i oba puta sam dobila Betaniju. Cak sam cula da prof Kopitovic ne radi vise tamo vec u onoj novoj klinic, mislim da se zove Ferona. Mislim da je u privatnim klinikama ipak drugaciji tretman nego u drzavnim, cena je oko 2500-3000 evra.
< Poruku je uredio jess021 -- 17.4.2015 20:04:03 >
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 20:14:40
|
|
|
|
JACIKA77
|
Yeco moze i u Valjevu da se radi histeroskopija besplatno preko uputa ali mora komisija da ti overi kao za vto,isla skoro moja drugarica radila u Valjevu...mozes da trazis pod totalnom...ona je prvo radila bez anestezije i veoma lose prosla neki dr.Simovih kaze iskasapio je i nije uspeo da uradi pa joj za par dana zakazali da dodje pod anestezijom joj radio dr.Pedja kaze da je fenomenalan doktor
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 17.4.2015 20:27:27
|
|
|
|
margom
|
Od pocetka ove godine privatne klinike vise nisu u programu VTO o trosku drzave, na zalost... Jess, tretman na priv. klinikama jeste bolji u smislu da ti se neko osmehne za razliku od nadrndanih sestara i prezauzetih lekara na drzavnim klinikama, da je cistije, ugodnije, novija je oprema, ali sve u svemu, sam medicinski tretman je isti, jer kao sto pomenuh na iste lekare nailazimo i na drzavnim i na privatnim ,makar ovde u BG...A retko koji lekar i na privatnoj klinici dublje ulazi u problem u smislu slanja na dodatne analize, osim ako im sam pacijent ne predlozi, naravno cast izuzecima....Na kraju krajeva, svi kojima uspe hvale lekara i kliniku gde je uspelo, a nezadovoljni kritikuju....to je valjda za ocekivati, svi smo ljudi....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.