Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:01:19
|
|
|
|
Maraj
|
Jess ti neces raditi dabl?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:04:19
|
|
|
|
jess021
|
Maraj sta ti znaci dabl?! Ja koliko znam double test je kombinacija ekspertnog uz-a i nakon toga vadjenje krvi zbog markera, neka me neko ispravi ako gresim. Citiram sa nekog sajta: Prvi takav test, screening test prvog tromesečja, koji se najčešće i radi u trudnoći je takozvani Double test. To je kombinovani test – sastoji se od ultrazvučnog pregleda nakon koga sledi vađenje krvi. Dobijeni rezultati se obrađuju tako što im se dodaju individualni parametri kao što su godine i težina trudnice, da li je trudnoća blizanačka, da li je do nje došlo vantelesnom oplodnjom ili prirodno, kao i da li je trudnica pušač.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:09:17
|
|
|
|
Maraj
|
Pa da to bi bio dabl kao neka statisticka metoda radi se uz gde se meri nuhalni nabor, nosna kost... a onda i laboratorija gde se utvrdjuje verovatnoca neke hromozomske aberacije. Expertni se radi uz pa ja mislim 45min do sat vremena zavisi od dr gde gleda svaki organ pojedinacno na bebi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:12:43
|
|
|
|
jess021
|
Koliko sam upucena markeri su statisticka metoda. Da, na ekspetnom uz ce raditi sve to sto si nabrojala, nabor na vratu, nosnu kost, pogledati srce... i onda na osnovu tog nalaza ides da vadis krv jer oni te mere sa uz-a ubacuju u racunar za izracunavanje verovatnoce i rizika od nekog poremecaja. Nisam sigurna koliko se na prvom ekspertnom videti sve organe, mislim da je ovo sto smo navele najbitinije za prvi ekspertni.
< Poruku je uredio jess021 -- 29.3.2015 10:13:37 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:16:01
|
|
|
|
sagitarius
|
Prvi ekspertni uz se radi u 20oj nedelji,otprilike.A dabla test je upravo to sto opisuje Maraj.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:20:18
|
|
|
|
Maraj
|
I ja isto to mislim da ti draga jess sutra radis dabl a ne expertni al sve jedno javi nam kako je bebica sutra
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:23:48
|
|
|
|
jess021
|
Sad ste me skroz zbunile, pa cackam po netu. Nek` nam se javi nek iskusnija trudnica. Svim trudnicama se savetuje makar jedan detaljan (ekspertski) ultrazvučni pregled, a poželjna su dva - prvi od 11. do 14. nedelje, a drugi oko 20. nedelje trudnoće. Kad sam zvala kod Novakov da zakazem lepo sam rekla sta hocu i ona mi zena rece da se radi izmedju 11-13+6, a i na izvestaju iz Betanije mi pise da zakazem ekspertni u tom navedenom terminu.
< Poruku je uredio jess021 -- 29.3.2015 10:25:51 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:27:59
|
|
|
|
adulence
|
Hello drage...mi se posteno nasspavali ,poslala mm da mi kupi mantije jao tako mi se jedu...i sad cupkam i cekam mrtva gladna...heheh...danas idemo u stan u koji cemo da se selimo da mm,moj brat i tata smirrglaju zidove u decijoj sobi...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:37:48
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: serpica IZVORNA PORUKA: jabudic Koliko je sati? dobro jutro,podne je Ja sam komirana Sinoć legla u ponoć, ali zaspala tek u 1h, budila se u toku noći, dopisivala se sa mm, budila se u 5h, čitala vijesti, i jutros se ukomirala. Uzimama tel, skoro 10h, ma nemoguće. Pa ne znam koji je dan, da li radim ili ne radim, užas Jovice, ja sam ctg radila samo jednom, na dan termina, kontrakcija 0. Rekli su mi ako ne kree dodji za 7 dana. Nije krenulo, ali sam čekala da krene. Krenulo je 9. dan posle termina. Kuvam ručak, da nosim mm, jutros sve naopakim redom, osjećam kao da mi je neko ukrao 2h od dana
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:39:39
|
|
|
|
jabudic
|
Jess, ti treba da radiš double, expertni ide kasnije. Prvi expertni je oko 18-19.nedelje, a druggii u 20 i nekoj.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:47:55
|
|
|
|
Trcosava
|
Jabude, jel sam omašila - na zadnjem Uz kao nije sot posto bilo sigurno da li je devojčica. Jel potvrđeno u međuvremenu? Ne postizvam Šerpice jesi bolje?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:56:14
|
|
|
|
Valerie
|
ma ja mislim da je to sve isto - double, ali ga razlicito zovu. expertski ga nekad zovu jer ne moze bas bilo koji dr da radi ta merenja, treba da je obucen za to, tzv. expert . inace ta merenja za double traju par minuta. meri se od vrha glavice do kraja guze (crl), sirina nabora iza vrata (nt) i da li ima nosnu kost. kad dajes krv za doble te jos pitaju za godine, da li si pusac, da li je vto, dijabetes da li imas, da li cekas jedno dete ili blizance i koliko imas kila. sve to uracunaju u konacan rezultat double testa klarisa, meni je pumpica u porodilistu znacila jer mi je odjednom nadoslo uzasno puno mleka. nije mi bila bitna flasica za skupljanje jer i onako nemas uslova za sterilisanje, pa sam to malo mleka bacala. zao mi je sto nisam kupila onu avent pumpicu sto ne moras da se saginjes unapred, nego staru verziju. smara to saginjanje... jos vaznije su mi bile vestacke bradavice dok se moje nisu izvukle i ojacale. bilo bi kuku-lele bez njih i onda savrseno dojenje 16 meseci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 10:56:29
|
|
|
|
Anoniman
|
jutro i ja upravo ustala i komirala se posteno, recite mi od sinoc me boli grlo kad gutam, ne kasljem, ostalo sve ok, sta smem da pijem???
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:01:00
|
|
|
|
serpica
|
Trco bolje sam hvala.. UM streptolete belog sleza su ti odlicne.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:04:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala serpi, sada cu da posaljem mm u apoteku.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:05:00
|
|
|
|
jabudic
|
Trco, nisi omašila, na 3 zadnja Uz je djevojčica, ali nikada 100% Sledeći UZ mi je 15/04, valjda se tada procentaža poveća
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:12:12
|
|
|
|
Trcosava
|
Dok ne mogu sigurno da kažu, onda je devojčurak. Sa Anom su mi tu negde oko 20 nedelje potvrdili. Sa ovim malim kuronjom sam videla ja na nuhalnom, pa na pregledu posle toga, a moja dr 100% potvrdila tek pregled posle tog. Odo da dojim malog, pa da palimo napolje Budite mi dobre
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:12:14
|
|
|
|
jess021
|
Ja i dalje mislim da sutra idem na prvi ekspertni. Da nas ne bi kritkovali, bacite pogled na temu ekspertni uz, please. Bas me to sad muci
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 11:18:09
|
|
|
|
jabudic
|
Trco, i meni su za dječake rano potvrdili. A sad mi govore od neke 15. nedelje da liči na djevojčicu, s tim što je zadnjih put ai rekla da je djevojčica nekih 80% Ja sam vrc izabrala robicu, posteljinu, ime, nema sanse da me sad zezne neki kuronja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 12:59:20
|
|
|
|
superm
|
Uh, ova nova satnica me načisto danas zbunila! Sredjujem ormane, dečju garderobu...Kasnije idemo kod prijatelja i eto brzo će proći nedelja, pa opet ajmo u radne obaveze, mislim, kako ko Ja sam radila double u sve tri . Jess, nema razloga da ga preskočiš. Ni ja ne volim te testove, idem čak i na amniocentezu, zbog godina.
< Poruku je uredio superm -- 29.3.2015 13:02:12 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 13:13:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Superm da je samo tebe . nego i mene je poremetilo ovo vreme! Cak sam i sada doruckovala,jer kod mene uvek ide voce pre dorucka, pa caj, i dok dorucak dodje na red prodje vreme ja sam danas sva nesto slomljena, muka mi je, spava mi se, sada cu malo sa mm i U u setnju, mozda se razmrdam....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 13:35:53
|
|
|
|
serpica
|
I ja cekam da se mali probudi pa da malo izadjemo.. Superm ipak ces da radis amnio??
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 13:51:10
|
|
|
|
sagitarius
|
Superm,koliko imas godina?Koliki je rizik pokazao dabl?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 14:20:16
|
|
|
|
jabudic
|
Mi bili kod mm, evo me sad sa sinovima u Kotoru. Oni popili sok i jure golubove po trgu, ja pojem kafu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 29.3.2015 14:21:59
|
|
|
|
superm
|
Rezultate double testa uzimam sutra, imam 35 god i moj ginekolog insistira da odradim amniocentezu.
< Poruku je uredio superm -- 29.3.2015 14:23:14 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?