|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje
9.3.2015 13:12:22   
QueenJ
Ćuti i uživaj dok možeš! user posted image Zaslužila si.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2226
9.3.2015 13:21:06   
daca77
Miko,a to resenje ko donosi? Poslodavac?

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2227
9.3.2015 13:28:53   
jana jana
treba mi mala pomoc u vezi bolovanja. za prvi mesec dok sam bila na odrzavanju trudnoce dobila sam od poslodavca 65 % iako je po novom zakonu od 2014 nadoknada 100 %. U fondu sam dobila odgovor da za taj prvi mesec sve ispacuje poslodavac i da ostatak od 35 % za prvih mesec trudnickom ne isplacuje fond. Jel se nesto u medjuvremenu promenilo ? Knjigovodja iz firme me ubedjuje da je 65 % za taj prvi mesec.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2228
9.3.2015 13:30:41   
daca77
Jano, koliko sam upucena, nista se nije menjalo i 1.mesec ti poslodavac isplacuje 100%, a posle 65%, a Fond 35% direktno na tvoj racun.

(odgovor članu jana jana)
Direktna veza do poruke: 2229
9.3.2015 13:32:57   
jess021
Jano, ja mislim da je prvi mesec 65% jer je to bolovanje do 30 dana i to isplacuje poslodavac, a preko 30 dana 100%-65% refundiraju poslodavcu, a 35% uplacuju direktno na racun trudnice.
Mislim da je tvoj knjigovodja u pravu, tako su i meni rekli.

< Poruku je uredio jess021 -- 9.3.2015 13:33:38 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2230
9.3.2015 13:35:44   
New Mom

IZVORNA PORUKA: daca77

Miko,a to resenje ko donosi? Poslodavac?

Gradska uprava za socijalnu i zdravstvenu zastitu. Jedan primerak dobijas ti, drugi poslodavac i on uplacuje tu odredjenu sumu.
Ta suma je prosek 100%, da, ali bez toplog obroka, regresa, putnih troskova itd. (zavisi sta ti obuhvata plata). I naravno ako si bila na bolovanju tokom tih 12 meseci (kod mm firmi npr. je plata umanjena i kad si na godisnjem odmoru).
I moje uplate sada su skoro 10000 manje nego inace plata.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2231
9.3.2015 13:36:38   
jana jana
zakon o zdravstvenom osiguranju 2014 - clan 96 stav .3 kaze 100 % i za taj prvi mesec na teret poslodavca jer se odnosi na odrzavanje trudnoce..
nisam pametna viseuser posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2232
9.3.2015 13:38:03   
QueenJ
Daca je u pravu. Prvi mesec plaća poslodavac 100% po novom zakonu. Neka se informišu!

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2233
9.3.2015 13:40:32   
jana jana
Znam i ja to , za toliko sam upucena , nego mi je muka da se raspravljam sa knjigovodjom , sef me na nju uputio .Neverovatno mi je da se pravi luda ili su nasli neku rupu u zakonu.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2234
9.3.2015 13:46:20   
jess021
Uf, onda je gresim. Sad cu i ja sam mojima u borbu.
Brate mili, ovo stvarno vise nije normalno, moze li neko da stane na kraj bezobrazluku.

U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacije u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad koju isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade.

U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacije u vezi sa održavanjem trudnoće, počev od 31. dana privremene sprečenosti za rad, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade, s tim što se iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje iznos od 65% od osnova za naknadu zarade, kao i iznos od 35% od osnova za naknadu zarade iz sredstava budžeta Republike.

Sredstva u iznosu od 35% od osnova za naknadu zarade, iz stava 4. ovog člana, prenose se Republičkom fondu koji u ime i za račun budžeta Republike uplaćuje sredstva na račun osiguranice iz stava 3. ovog člana.

< Poruku je uredio jess021 -- 9.3.2015 13:48:49 >

Direktna veza do poruke: 2235
9.3.2015 13:50:27   
jana jana
zakon je tu bas jasan , nema dileme evo citam ga opet , kako im uspeva da to ne isplate ne znam .
Drugracica radi u javnoj ustanovi i za taj prvi mesec je dobila 100 % a ja 65 % ( privatna firma ) .Nemoguce mi je da postoji neka diskriminacija po tom osnovu.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2236
9.3.2015 13:53:07   
jana jana
Bas je bezobrazluk! Stvarno mi se ne poklanja novac firmi.Jasno je da su u obavezi da isplate 100 % ia za taj prvi mesec jer nije klasicno blovanje.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2237
9.3.2015 14:03:17   
daca77
NM, ja nisam dobila to resenje...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 2238
9.3.2015 14:06:31   
Mariya
IZVORNA PORUKA: mika79

Daco meni nisu umanjili, porodiljsko se dobija na osnovu rešenja. Ironija ja sad imam veću platu na bolovanju od kolega koji radeuser posted image

I meni je veca plata otkad sam na porodiljskom nego kad sam bila na bolovanjuuser posted image

A to resenje nisam ni ja dobila. Meni to resava poslodavac.

< Poruku je uredio Mariya -- 9.3.2015 14:08:07 >

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 2239
9.3.2015 20:17:30   
gale77
I ja sam prvi mesec bolovanja dobila 65%. Objasnjenje firma moze, ali ne mora da isplati 100%.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2240
9.3.2015 23:21:02   
amdn
dosta korisnih informacija i za mene

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 2241
10.3.2015 6:07:39   
gale77
Da li je nekom isplaceno 35%, javili bili da ce isplata biti do 10 marta, ali meni jos nista nije leglo.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 2242
10.3.2015 6:23:10   
gale77
Skoro svaki dan proveravam uplate, i banci sam vec dosadila.

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 2243
10.3.2015 12:00:55   
saky2406
Ja sam prvi mesec isto primila 65 posto, i cula sam da firma nije u obavezi da prvih mesec dana isplati 100 posto.

Direktna veza do poruke: 2244
10.3.2015 12:02:20   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: gale77

I ja sam prvi mesec bolovanja dobila 65%. Objasnjenje firma moze, ali ne mora da isplati 100%.

Tako je.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 2245
10.3.2015 12:06:26   
QueenJ

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: gale77

Tako je.

Zaista?! user posted image Pa ovo je cirkus sa našom državom i zakonima! user posted image Ja nemam reči...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2246
10.3.2015 12:22:22   
gale77
Nazalost tako je. Jedna poznanica radi u EPS i svo vreme za odrzavanje trudnoce je primala 100% kad i ostali radnici.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 2247
10.3.2015 12:36:44   
jess021
Meni sad bas nije jasno, pa ako moze neko da mi objasni.
Ako je zakon jasan po tom pitanju, kako onda moze biti, a ne mora?!user posted image

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 2248
10.3.2015 12:37:46   
QueenJ
Ne, ovo važi samo za prvi mesec održavanja, koji je na teret poslodavca, a ostatak trudničkog, kao i porodiljskog bolovanja je 100%.
Ako je zakon jasan po tom pitanju, kako onda moze biti, a ne mora?!
Isto me buni. Prvi put sam čula.

< Poruku je uredio QueenJ -- 10.3.2015 12:39:16 >

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 2249
10.3.2015 12:41:25   
gale77
Ako poslodavac ima volju i para moze da daje i celu platu, ali po zakonu je obavezan za isplatu 65%. Ako se bolovanje prekida i nastavlja onda poslodavac isplacuje po 65%. Tako mi objasnila racunovodja, ako prekidam polovanje po isteku mesec dana da ne bih presla na cocijalno, primacu po 65%.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here