Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 20:22:30
|
|
|
|
Sandra_n
|
Jess srecan rodjendan! Moram i ja da se nadovezem na vas razgovor i da kazem da se slazem sa Jovicom u potpinosti jer zivim u Americi i ovo mi je druga trudnoca i ovde osim ultrazvukova kojih ima samo dva tokom cele trudnoce naravno ako je sve uredu nema vise cak ni u devetom i takodje nas ne pregledaju kao vas tamo osim u 10 nedelji kada rade papa test! Pa se lepo porodimo kada je vreme! Ja sam se poradjala 3 dana pre termina i dobila sam lekove za pivecanje kontrakcija jer nisu bile redovne ali sam bila otvorena i lezala celu noc u bolnici cekali su da mi pukne vodenjak i da sve samo krene.Svaki put nam uzimaju urin i tu se vide infekcije kakav crni porodjaj zbog MOGUCIH infekcija.U slucaju da vide infekcije dobijes lekove.Kod nas su malo nestrucni
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 20:55:17
|
|
|
|
jabudic
|
Žene, iskulirajte, biće šta biti mora, bitno da ona i beba budu OK. Nema potrebe za prepucavanjem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:03:11
|
|
|
|
srculence25
|
Trco,mod,bubi,tiziana zivele za govornika svaka vam je na mestu.Slazem se da kad treba izazivati porodjaj lekari sigurno imaju jak razlog za to i ja im verujem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:06:53
|
|
|
|
Valerie
|
slazem se. svako iznosi svoje iskustvo i misljenje, ali nemamo pravo da "savetujemo" kad nismo ni dr niti znamo sve. pa i da smo se 15 puta poradjale i procitale 100 knjiga to zaista nikome ne pomaze, svaki porodjaj je poseban. nase je da podrzimo, saljemo pozitivnu energiju i to je po meni sve. cupa se sjajno drzi, veliki je borac, ima puno iskustva i pameti, i najmanje joj trebaju carsavi teksta ove prirode. ja verujem da ce u dogovoru sa dr odlicno odluciti, biti hrabra, da je beba uveliko spremna. ajde da svi posaljemo veliki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:11:12
|
|
|
|
jabudic
|
Jedno je sigurno, kad udje na temu ima da se porodi kad vidi koja je sila postova napisana u vezi njenog porodjaja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:25:39
|
|
|
|
jabudic
|
Nego, šta ima novo osim Čupinog porodjaja, ima nas još trudnih ovdje? Ja imala goste za vikend, pa nisam stizala da se javim, danas radila od kuće, čuvala djecu, pa mi je mozak u haosu. Boke nema da se javi?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:46:08
|
|
|
|
serpica
|
Ko je za kafu Ovo isto pitah i danas da skrenem razgovor na drugu stranu ali nista od toga ne bese Mene boli glava,verovatno zbog vremena,ali me poceo da muci i bubreg,nije strasno ali tisti...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:59:20
|
|
|
|
lesica
|
Helooo drage! Ja sve čitam i čitam i čitam... 'Ajte žene, pucaju nas hormoni, spustite loptu malo, svaka od nas će doneti svakako najbolju odluku za sebe i bebitu. Elem, ja bejah danas na kontroli, imamo preko 2 kile nemiran je samo tako, leđa i guzica su mu pod mojim levim rebrima, ruke i noge pod i u desnim, glavica prednjači. I čupavi smo Posteljica odlična, plodova voda takođe, protoci perfektni, grlić super, to što na momente trnem - gospodin se namesti kako ne treba. Sredila mi dr hemoroide. i to je to. Od petka krećem na pripreme tu u ordinaciji, njena sestra je i dula i pripreme su jedan na jedan. Pripreme obuhvataju i ctg od 36.nedelje, i taman tada bi trebalo da imam još jedan pregled koji podrazumeva i uzimanje briseva. I takooooc, leti vreme.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 21:59:36
|
|
|
|
jabudic
|
Šerpi, ja vala nisam za kafu, odoh sad u krevet, sinoć prekasno zaspala, a danas čitav dan sama sa djecom + posao. Mene ledja bole pod obavezno, skoro svako veče, postajem već teška žena Još malo pa pola Lesice, i ti brojiš sitno Tj, ti si nam posle Čupe sledeća. Ono bi Srculence trebala prva, ali vidjećemo već
< Poruku je uredio jabudic -- 23.2.2015 22:01:20 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:05:04
|
|
|
|
serpica
|
Les za deckonju samo tako nastavite...ja ne mogu da docekam moj sledeci uz doduse vratio mi se onaj dr u dz sa bolovanja kod njega idem 9.marta pa cu da vidim da uradimo i uz,a kod mog dr koji me vodi idem tek oko 20.marta....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:06:25
|
|
|
|
lesica
|
Ćuti Jabudiću, za 2 dana ulazim u 34. nedelju... Majku mu porodiću se a da ni ne skontam kad sam u ludilu sa vremenom. Biće na kraju, hej svete ja se kao malo porodila.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:07:44
|
|
|
|
*boka*
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Boke nema da se javi? Jabude moj prelepi Evo sam ali sam jako tuzna i neraspolozena, pa nisam pisala, da ne mracim jer sam bas bas Nego sam htela samo Choopi da posaljem veeeeliki CMOK i da joj dam savet da pored svog instinkta slusa ono sto lekar kaze i nema sekiracije, bice sve u najboljem redu! Lekar je jedini koji je kompetentan i strucan da donese zakljucak, dijagnozu i predlozi sta je najbolje da se uradi. Sigurna sam da tamo ne rade bas budale koje su do juce na sve moguce nacine pokusavale da sprece prevremeni porodjaj, a samo par dana kasnije bi zeleli da ga na silu izazovu bez ikakvog razloga. Ukoliko lekar proceni da postoji bilo kakva opasnost za bebu ili mamu i odluci da se ta trudnoca zavrsi sto pre, neka tako i bude, jer sigurno ima opravdan razlog za to. Ni jedan savestan lekar nece izazivati porodjaj zato sto mu je dosadno ili nema sta pametnije da radi u tom momentu, vec ukoliko tako mora. Vazno je mila da si ti u terminu i u sigurnim rukama i nemoj previse da se sekiras. Svi jedva cekamo lepe vesti od tebe i jako te grlimo!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:41:29
|
|
|
|
srculence25
|
Lesice tako mi brzo prosla tvoja trudnoca mislim kad vec 34 nedelja Serpi jel ti to nudis kafe.Moze moze i ovako nocu vilenim i bez kafe. Boko grlisa za tebe nemogu da ga nabodem preko mob. Jabudic uspevas posao i kod kuce svaka cast. Mene uhvati neki presek dole ali nista strasno mqlo vise me drzi strah u sebi od bola i porodjaja i da bude sve ok
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:53:36
|
|
|
|
bubulence
|
Boko draga zasto si nam tuzna? Sta god da je, proci ce... Srculence kako si nam ti? Jabude jeli ostalo torte? Meni svacija trudnoca proleti, ovog puta mi je i moja proletela, Masi je sutra tri nedelje a jos nisam ni svesna da se rodila...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 22:54:27
|
|
|
|
srculence25
|
Upravo sedim i stavim ruku na stomal i osetim vibriranje u mestu.nije kao stucanje onako da pulsira vec bas kao vibracija zavibrira.Da mi je znati sta tad radi?jel osetila koja od vas tako
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 23:03:45
|
|
|
|
bubulence
|
Srculence nemam pojma, vise se ni ne secam sta sam osecala... Ko ke vise uplasen? Ti ili muzic ?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 23:08:30
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Samo mislim da čupi ne treba naše pametovanje, već podrška i uteha. Au zene ala vas pucaju hormoni, bitno da su ona i beba dobro a porodice se kad za to bude bilo vreme pa bilo da je izazivanje ili da krene sam porodjaj. Choopo samo relax... Lesice ala je tvoja trudnoca proletela, neverovatno. Bravo za deckonju Srculence mozda telefonira, javlja da krece a telefon na vibraciji
< Poruku je uredio wivern -- 23.2.2015 23:09:26 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 23.2.2015 23:13:22
|
|
|
|
srculence25
|
za Masu i meni bas leti.Pa ja strahujem u sebi a mm nemoze da doceka kad ce.E sad primetila sam da ima smanjen apetit verovatno je u grcu. Ja sve mislim da je ta vibracija ono kad ga prepadnem sa dodirom iznenada.E da znate ja cu iz porodilista da vam kukam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 0:06:03
|
|
|
|
Chipsy
|
Joj, ja nesto i nemam poverenja u lekare. Mnogo me to nervira, i volela bih da imam puno poverenje, ali nazalost nije tako. vec vidim sebe kako panicim i ne mogu da odlucim da li cu prirodno ili cr Jovice, nemoj da se povlacis, ja mislim da nam je svacije misljenje dragoceno, pogotovo sto vidim da puno citas. Choopo, ja otvorih kladionicu, al cini mi se da ce Boka biti najbliza. Nemoj previse brinuti, molim te. Boko, sto si tuzna? Jess, srecan rodjendan Wiv, Mod, Trco, Bubu, hvala sto nas bodrite, niste nas zaboravile Ostale devojke, grlisaaa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 0:28:46
|
|
|
|
*boka*
|
Drage moje Bubi najgore je kad znas da nece proci. Juce mi je preminula drugarica u 33. godini, iza sebe je ostavila devojcicu koja je pre mesec dana napunila dve godine i koju su jedva doneli na svet nakon 8 godina muke, lecenja od steriliteta, onoliko neuspelih VTO, i sad umesto da uzivaju u njoj, da se raduju i gledaju je kako raste, ona ode... Jako tuzna prica... dusa me boli, sve me boli!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 0:31:23
|
|
|
|
*boka*
|
Jess izvini, ja sad videh! SRECAN TI DIVAN DAN!!! Zelim ti laku i lepu trudnocu i da te za sledeci rodjendan prva poljubi tvoja
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 0:49:05
|
|
|
|
srculence25
|
boko zaista tuzno,zivot ume da bude surov i nepravedan Jel bila bolesna?ili tako iznenada?neka joj je laka crna zemlja da pociva u miru
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 0:53:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Uh Boko
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 4:32:54
|
|
|
|
Sandra_n
|
Boko jadni ti ljudi bas sam se smorila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 24.2.2015 6:43:05
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro mada meni uopste nije dobro, cele noci me je bolela glava na kraju sam ustala da popijem lek jer nisam uspela da izdrzim,sad je kao bolje...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?