|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
7.2.2015 23:24:10   
jovicaa
Sestra kod doktorice me vec drugi put pita kad je termin, delujem joj kao da sam pred porodjajem hahas
A ugojila sam se samo 8 kila, sad se opet merila... ali stomak mi je ogroman definitivno.

< Poruku je uredio jovicaa -- 7.2.2015 23:26:24 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 801
7.2.2015 23:59:37   
Chipsy
Joj, jovice blago tebi, ja vec 7,5 a jos nisam ni 6. mesecuser posted image
A chupo, jovice, kad imate kontrakcije, gde vas to boli, mene je danas nekoliko puta bolelo oko pupka pa sam se zabrinula malo?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 802
8.2.2015 0:29:07   
*boka*
Jovice ako ti je za utehu, moj grlić je 1,5cm i doktorka se nije ništa posebno uzbudila, rekla mi samo da stavljam utrogestan vaginalno uveče.
Što se kilaže tiče još sam u minusu, ali imam kad da postignem plus user posted image Nadam se da neću puno.
Evo sad mi se prijelo nešto slatko i smazah štanglu čokolade kao od šale.
Jabude šta mu bi? Valjda zna zašto si tražila stan. Došla mu valjda žuta minuta user posted image

< Poruku je uredio *boka* -- 8.2.2015 0:31:30 >

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 803
8.2.2015 1:02:27   
srculence25
Jess znam da je u grcu od pocetka trudnoce tako da moze biti i to.
Verovatno je u strahu kao i ja da bude sve u redu.
Jabude naisla faza ljubomore a i sigurno mu nihe bilo sve jedno saznanje da si trazila stan :D
Serpi da brzo prodje.Od svih mogucih simptoma i tegoba trudnoce tebe snaslo ali proci ce i izdrzati sve za bebanu.
A ja sam se ugojila 20 kg ukupno ali se nevidi malo samo kao ugojena ali osecam se kao nasukan kit.
Kad hodam sva se gegam,kad ustajem tesko se podizem.A sad bas cesto nocu piskam.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 804
8.2.2015 1:17:44   
jovicaa
Chipsy ja nemam bolove, nego mi se stegne jako najvise donji deo stomaka, drzi tako pa opusti. Moze te. zaboleti od bilo cega, sve i svasta hoce da bolucka u trudnoci, ne brini.
Boko i meni je na vaginalnom pregledu tako nesto kao tvoj dugacak, ovo je merenje vaginalnim uz-om koji jedini i moze da izmeri zaista grlic, .na vaginalnom mu lekar opipava samo spoljasnji deo.

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 805
8.2.2015 6:28:19   
soni
user posted image

user posted image

Dobar dan trudnice moje...Mi budne od pola 4...Luna mi se od kaslja ugusi..sliva se iz nosa i ne mogu da je iscistim niti da smirim kasalj..Inhalirala je, ispirala fizioloskim i kapima , nista...

Nadam se da ste vi fino spavale?? Kakvi su planovi??

user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 806
8.2.2015 7:32:19   
adulence
Dobro jutro stomacici,evo ja kao vampir budna,ukucani mi spavaju,ali ja nema sanse duze,a bas bih volela.
Soni nadam se da ste bolje....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 807
8.2.2015 7:36:51   
Ana RR
Adulence, nisam znala da si u ovoj temi (ili sam smetnula sa uma, izvini) user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 808
8.2.2015 7:41:40   
adulence
Anci draga,hhehe eto i mene,a tebi saljem zagrljaj.....user posted image user posted image

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 809
8.2.2015 7:59:49   
choopa choops
soni user posted image A da joj zapržiš malo šećera?

Chipsy, ja ne osjećam bolove, a kad mi se stegne stomak, ne znam je li se beba pomjerila ili je stezanje. Jedino što osjetim je kao da mi se ide u WC na dužu nuždu user posted image

jivice ne znam ti to za skraćivanje grlića, ali valjda bi ti rekla da je alarmantno?! Ovako meni djeluje OK, ali otkud znam. Miruj kad i koliko možeš. Nosi pojas ako pomaže. Šta ti je rekla za Utrogestan?

jabude user posted image Malo ljubomore nije na odmet.

Ana kako si? user posted image

Meni sinoć skoro da nije bilo kontrakcija na ctgu, tj bile su ali neke male, ali dr rekla da ih ima. Ne kapiram, valjda jer sam na tokolizi tad bila, paa bi trebalo da je skroz mirno? Jutros izgleda opet krenule...Nisu jake ali ih ima. Ritmične user posted image Čekam da vidim šta će reć. Danas će me pregledat i na UZ i ovako, moram se istuširat sad...Ponavljaće mi ctg oko 10h, ali već vidim kako ćemo opet na tokolizu. Kaže mi sinoć babica što je bila, da bi sve trebalo biti OK i sad, ali da je najbolje da izdržim još 10 dana, jer ovako su velike šanse da bi bebu mogli da šalju za PG, pošto mi nemamo neonatologiju user posted image

Idem se istuširat.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 810
8.2.2015 8:13:36   
Bokac
Ehej zenske.
Mene nema ovde nedelju dana a odmah navala nnovih trudnica a bogme i bebica.
Ja samo da vam se javnem u novom izdanju. Ujedno sa zahtevom za admine da mi promene na spisku trudnica da nismo sa blizancima vise. U utorak sambila kod dra i vise nemamo batu. Sad ako sve bude ok do kraja trebali bi da imamo malu princezicu.
Ja se jos oporavljam psihicki i skola mi bas pomaze, okupira mi misli. Jedino mi noci padaju tesko, ali nadam se da cu uskoro doci opet u normalu.

Pozdrav za sve pa da ubuduce pricamo o srecnijim temama...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 811
8.2.2015 8:24:14   
choopa choops
Bokac user posted image Budi jaka, samo da ti i princeza budete dobro, šta da radiš kad drugačije nije moglo user posted image Drži se user posted image i zaokupi misli nečim drugim...

(odgovor članu Bokac)
Direktna veza do poruke: 812
8.2.2015 9:07:59   
choopa choops
dobila sam dexametazon. Kontrakcije do 100- Bojim se user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 813
8.2.2015 9:20:31   
Sanjica26 RR
O choopo draga nemoj da se bojis. Grlim te jako.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 814
8.2.2015 9:28:50   
soni
choopa sve ce biti dobro.... i da se porodis sada nije strasno uopste..velika ti je beba..u dobrim si rukama sigurno....samo nemoj da se stresiras....user posted image

voli preprzeno mleko al ne znam da li u ovom slucaju pomaze, kad je nos u pitanju i taj slajm iz nosa user posted image

adulence sto je kod vas haos??

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 815
8.2.2015 9:48:01   
eca89
Dobro jutro curice, evo i mene. Juce smo stigle kuci, samo da vam se javim i izvinem jos jednom, ali nije bilo do mene. Sve vas user posted image !

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 816
8.2.2015 9:58:57   
serpica
Dobro jutro devojke user posted image
Bokac drago mi je da si ti ok,skoro sam pitala za tebe,znam da je tesko,ali bar je devojcica tu,ja sam se iskrno plasila kako ce sve da prodje.
Chupa user posted image javljaj sta kaze dr,jesu li ti radili uz?
Eco drago mi je da si se javila,pozdrav za tee i bebicu
Mi tek sad ustali,ne secam se kad sam tako dugo spavala...ne boli me sad stomak.
Srculence jos malo....user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 817
8.2.2015 10:07:18   
jabudic
Jutro drage!

A Čupo, što ti te kontrakcije ne daju mira! Taman pomilsim sve OK, ono opet! Ali dobro, beba je već velika, sigurno bi sve bilo OK i da se ovog momenta porodiš user posted image

Bokac draga, potrudi se da ne misliš. Bitno da je djevojčica dobro! Misli pozitivno! user posted image

Mi smo sinoć opet loše spavali, Jakov kašljao, jutros škripi iz pluća kao orkestar.
Evo od jutros opet inhalacije, samo zbog 4 dana vrtića posle puna 2 mjeseca. Razmišljam da ga ispišem, mm je svakako na bolovanju do aprila, a tada ću ja vjerovatno početi da radim od kuće. Onda sam na porodiljskom do septembra sl godine.Tada će već biti predškolac i nadam se ojačati dovoljno.

Mene su noćas budili bolovi, kao neko probadanje u dnu stomaka, baš sam umorna ustala.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 818
8.2.2015 10:17:06   
jovicaa
jabudic to sve mora da se prelezi i prezivi ti vrticki virusi... nasi su katastrofa bili bolesni prve godine kad su krenuli, da kucnem u drvo ove godine je mnogo bolje stanje. radite na imunitetu.

choopa ne znam sta da ti kazem, zao mi je sto se tako mucis, ali iskreno potpuno sam ubedjena da bi te iste kontrakcije i sve isto imala i bez te terapije, da lezis kod kuce, samo te maltretiraju bez potrebe..
iskreno ja ne znam, da su mene stavljali na ctg u prve dve trudnoce u osmom i na pocetku devetog meseca, ko zna kakve i koje jacine bi to bile kontrakcije, jer sam ih stvarno dosta imala i jako ih osecala, te pripremne zatezanje. kazem ti meni sa maksimom na ctgu isle i do 60 dve, a ja sam takve iste imala ceo osmi mesec i nisam se otvarala.
videces na vaginalnom pregledu, mislim da ako se ne otvaras nesto znacajno ne treba da brines, onda su to verovatno samo pripremne... drzi se user posted image

evo meni je i sad vec 4 dana stomak bas dosta zgrcen, oset_im po neku kontrakciju, ali mi je stomak u nekom polu kamenom stanju po ceo dan, da me stave na ctg, ko zna sta bi pokazao.

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.2.2015 10:18:03 >

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 819
8.2.2015 10:27:09   
choopa choops
Pisala sam u temi Prevremeni porođaj.

Jovice nisu pripremne, vidi se to po ctgu. A prije sam počela i da ih osjećam. Nisu samo kontrakcije u pitanju već i slabost grlića koji srećom još uvijek drži zato je i odlučila da nastavimo sa terapijom, inače bi mi ukinula i čekala porođaj. Sad sam opet na tokolizi.

jabudicu ja sam M isppisala ove godine iz vrtića, a jedan od razloga je bio i taj što je stalno bio bolestan.

šerpice dobro je da je bol stao, a valjda i tebi jabude stane user posted image

eco user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 820
8.2.2015 10:34:14   
jovicaa
znam da oni tvrde da nisu pripremne, ali kazem ti ja ih imala na ctgu i oni svi kao pa poradjas se, a ja kao NE? ovakve iste kontrakcije imam vec mesec dana. mada kazem moj lekar voli da porodi kad vidi da si tu negde.. ali i babice su me pitale bile da li imam bolove, s obzirom na ctg.
ali pila sam partusistem tada i pored njega se otvorila 3-4 cm. ne znam kakvo ce biti stanje u ovoj trudnoci bez partusistema.
ne kazem da je ista situacija kod tebe i mene, ja nisam imala ni na tom ctgu tako jake kao ti sada, ali sam bila prilicno otvorena, ali vec u bezbednoj zoni. hocu samo da kazem da ne znaci da ces se poroditi, mnoge zene imaju puno kontrakcija i ipak izguraju dovoljno.
a sto se tice utrogestana, istu dozu mi je ostavila. a ja sam odmah pocela ipak da pijem i onu drugu tabletu, kad sam oset_ila zatezanja, ali isto je stanje kao i kada sam pila jednu.
sad gledam da ipak malo manje akcijam i vise lezim, ali niko me ne sljivi ni pet posto, pa to ide bas tesko.

< Poruku je uredio jovicaa -- 8.2.2015 10:35:29 >

Direktna veza do poruke: 821
8.2.2015 10:37:13   
bubulence

IZVORNA PORUKA: eca89

Dobro jutro curice, evo i mene. Juce smo stigle kuci, samo da vam se javim i izvinem jos jednom, ali nije bilo do mene. Sve vas user posted image !

sva sreca pa te je Trca spijunirala na fb, inace ne bi ni znale da si se porodila. priicaaj, kakva je A? kako je bilo?
Cupo draga, a koliko je beba teska? drzi se draga user posted image .

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 822
8.2.2015 10:44:49   
choopa choops
Ma da, ja mislim da mi najviše pomaže to što ležim.Eto sinoć su dok sam bila na tokollizi bile 30-40, onda su mi isključili sinoć, jutros na ctgu 50-60 i ja odem do wca da se okupam prije pregleda i šetala tu po sobi dok sam doručkovaka i pripremila i onda sam osjetila da počinje opet da boli, zovnem ih da mi odrade ctg jer je trebao biti kasnije, kad one 100. I to u pravilnim razmacima.user posted image Kod mene definitivno nisu pripremne, skoro sam 100% sigurna.
Ali, staće! Moraju!!!user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 823
8.2.2015 10:46:31   
choopa choops
bubu 2,8kg +/-300grama.user posted image

Kako ste vi? Šta kaže Ema, je li našminkala sestru i nalakirala joj nokte?user posted image

Direktna veza do poruke: 824
8.2.2015 11:01:38   
jovicaa
I ja mislim da lezanje najvise pomaze, kada ima kontrakcija. Zato sam od sad stvarno resila da malo usporim, vidim mm nikako nije navikao, pa mu tesko pada ali sta cu mu ja... kad nemamo nikog da malo priskoci u pomoc. Sveki iskljucivo kad bas bas mora, a moja mama je u vsu.

Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here