|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
5.2.2015 9:04:17   
vonavoj
user posted image Iako se vrati,mleka ce biti!
Neka sisa lepo iz jedne,dovoljno dugo i sledeceg puta iz druge..sad ce i ona postaviti granicu,kao mali samo jedu i ne znaju kad je dosta..
AKo ti je druga dojka puna,sad dok se ne naviknu,samo je malo rucno olaksaj,i sve manje..jer ce sve doci u ravnotezu! Kad sam ja sa mojim ogromnim uspela.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1126
5.2.2015 11:23:28   
wivern
Meni će ovaj mali uništiti bradavice. U poslednjih par dana ima fazon da na pola sikenja krene da žvaće bradavicu i da se igra. Pa nastavi da siki normalno. Samo čekam kad će mi pući bradavice.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1127
5.2.2015 12:22:41   
daca77
Samo da prijavim da smo se vratile na staro, sikile iz obe dojke i sad nam je muka na oci ne vidimo...user posted image
Wiv i moja zna da cimne bradavicu, kao kad se pas igra koskom.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1128
5.2.2015 12:27:56   
vonavoj
user posted image bolje da joj nisi dala..sad ce opet da bljuckauser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1129
5.2.2015 12:31:08   
daca77
Von, da si samo videla tu ozbiljnu facu, jer iz aviona se vidi da joj je muka. I treba da joj je muka kad je alava user posted image
Sve vise dolazim do zakljucka da je gl.uzrok povracanja upravo njeno prejedanje. Da je beba koja zna koliko joj je dosta, mislim da bi mozda samo malo bljuckala...ali, ne smem ponovo da eksperimentisem i odredjujem joj porciju mleka kako ne bismo ponovo zabrljale kao u 1.mesecu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1130
5.2.2015 12:33:03   
vonavoj
jos malo,pa ce nauciti da stane! dok ne eksplodira!user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1131
5.2.2015 12:38:41   
Modessty
Ma uživajte u svakom danu dojenja! user posted image Jes da u nekom trenutku jedva čekaš da porastu i da prestanu da sisaju, ali to tako brzo prođe da ti posle bude krivo. user posted image Ja se baš juče malko rastužila što Nikola više ne sisa! A Danilo već puni 5 godina!!!! Jebt al deca rastu!user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1132
5.2.2015 12:39:57   
daca77

IZVORNA PORUKA: vonavoj

jos malo,pa ce nauciti da stane! dok ne eksplodira!user posted image

Strasno...isti otacuser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1133
5.2.2015 12:47:18   
Štetica
Daco istu muku mucimo,ovaj mali sisa dok nepovrati,i to dobro,a sto je najcrnje posle par minuta trazi da nastavi. I obavezno se zagrcne bar jednom,jer navuce mleka vise nego sto moze da proguta.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1134
5.2.2015 13:03:17   
Štetica
U kom periodu se uspostalja potraznja-ponuda sa dojenjem? Sta ko radi ja ili ga sisam ili drzim pumpicu u rukama,otpadose mi i ruke i grudi. Sto je najgore posle podoja koji bude bas obilan sa pumpicom izvucem oko 100ml mleka.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1135
5.2.2015 13:07:29   
wivern
Stetko pokusaj bez pumpice. Tako samo navlacis vise mleka. Meni je Von pomogla na pocetku da preskocim pumpicu. Drzala sam kupus na grudima, i malisic je samo sikio. Inace sam i ja krenula da se izmuzavam, i mislim da bih usla u vrzino kolo.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1136
5.2.2015 13:15:48   
Štetica
wiw probala sam 2 dana da je izbacim,ali su mi se napravili takvi cvorovi da sam jedva uspela da ih se resim,a mleko samo islo,probije mi kroz tufer i brus na majicu.Stavljala kupus i vrucu pelenu da ih razbijem.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1137
5.2.2015 13:20:29   
little_one
Stetice, pokusaj da se izmuzas samo kad ti budu teske grudi, ono da im olaksas, ponuda i potraznja se nece nikad regulisati ako budes izdajala, jer i pumpica navlaci mlijeko kao i beba. Pusti bebu nek sama navlaci sebi, a ti izmuzi, rucno pod tusem najlakse, kad ti jako nadodje i masiraj grudi kruznim pokretima da razbijes cvorove. Za dan dva ce se smanjiti potreba za tolikim izmuzanjem i polako ce se poceti regulisati ponuda i potraznja. A eto, ide vam sad jedan jak skok u razvoju, sa 6 nedjelja, pa iskoristi to da ne izmuzas. Beba ce vec imati navuceno vise mlijeka a ti ces lakse pregurati skok i smanjiti upotrebu pumpice.

Usput, meni i sad prodje kroz brus i na majicu mlijeko iz druge sike. Kad jednu sisa, iz druge obavezno potece samo. Stavi neku gazicu pod grudi kad dojis da ti ne pokvasi a drugu nudi. Procice i to, mislim da ste na super putu. user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 5.2.2015 13:21:47 >

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1138
5.2.2015 13:42:58   
Ana13
Stetice,ja sam posle dojenja izvlacila od 180-240 ml. Pocela sam da izmlazam par dana po 100ml,pa sam onda konacno izbacila pumpicu.Par noci je bilo zeznuto,jer mi Nina tad spavala 6-8h bez budjenja,ali ja samo malo rucno izbacim mleko,koliko da ne boli i posle dve noci se to vise nije desavalo.Sad ne znam koliko bih mogla da izvucem pumpicom.I dalje imam vise mleka,ali i kad se stvrdnu grudi,nije strasno,ona mi za cas to izvuce. A sisa mi samo na jednu (.) ,tako da se druga malo stvrdne dok dodje red na nju,ali nije bolno

Ja jos uvek nosim tufere,samo ih sad ne menjam na pola sata kao u pocetku.Mleko mi curi i kad ne sisa,a kad sisa,to je obavezno da mi natopi ceo tufer na drugoj siki. Mislim da sam najvise para do sad dala na tufere i probala sam ih bas sve iz Akse i DMa.Najbolji su mi Chicco,ako nekom zatreba

< Poruku je uredio Ana13 -- 5.2.2015 13:46:39 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1139
5.2.2015 13:46:55   
serpica
Kad sam ja dojila prebacivala sam bebca do sisa s jedne na drugu dojku,znaci ako sisa duze od 5 min na jednoj ja u toku podoja prebacim na drugu da i tu malo izvuce.A svaki naredni podoj pocinjala na suprotnoj dojci.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1140
5.2.2015 13:52:54   
Ana13
A sto si ga prebacivala? Bolje je da ti izvuce ono masno mleko iz jedne,nego iz obe samo ono prvo,vodeno.Jedino ako ti je bebac za tih 5 min uspevao da isprazni sve iz prve.Meni Nina sisa 10 min i ne isprazni mi sve,ali posto dobro napreduje i trazi na svakih 2.5-3 sata,racunam da se dobro najela

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1141
5.2.2015 13:58:01   
QueenJ
I ja sam tako radila, Serpi, pa popila kritiku, jer na taj način beba ne može da dođe do masnijeg, "zadnjeg" mleka. To prednje mleko bolje utoli žeđ, a zadnje glad.
LO je dala dobar savet, štetice. Pokušaj tako. Malo po malo smanjuj upotrebu pumpice, a izvučeno mleko čuvaj, zamrzavaj, biće dragoceno ako moraš da odeš negde ili kasnije za kašice.

< Poruku je uredio QueenJ -- 5.2.2015 14:00:45 >

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1142
5.2.2015 14:07:27   
vonavoj
IZVORNA PORUKA: wivern

Stetko pokusaj bez pumpice. Tako samo navlacis vise mleka. Meni je Von pomogla na pocetku da preskocim pumpicu. Drzala sam kupus na grudima, i malisic je samo sikio. Inace sam i ja krenula da se izmuzavam, i mislim da bih usla u vrzino kolo.

user posted image meni je NM pomogla!
samo rucno se izmlazavaj minimalno,nemoj da navlacis jos vise mleka.meni je pumpica najveci neprijatelj bila sa T,,do 4og meseca..sto vise beba na sisu i eto resenja!
Ana,ti si dobra,koliko si izvlacila...tako sam i ja..kad je T imala 3 meseca,ona sisa,ja izvucem jos 200ml da joj ostavim da je mm nahrani..uzas..jedva sam se resila pumpicu,zato sam sad bila pametnija i slusala iskusnije!

< Poruku je uredio vonavoj -- 5.2.2015 14:10:57 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1143
5.2.2015 14:27:55   
daca77
Ja nisam par puta upotrebila pumpicu, ali nesto i dalje nejasno-kako znate da je izvukla svo mleko iz jedne dojke?
Ja to nikad ne znam i zato je onako odokativno prebacim na drugu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1144
5.2.2015 14:54:04   
degu
Obično beba sam pusti dojku kad "završi" sa njom. Nikad joj nisam ograničavala jednu pa drugu, nego kad neće više prvu dam joj drugu a to koliko je izvukla, da li sve ili ne, pa ne možeš znati, nisu nam sise baždarene user posted image srećom user posted image
Inače ja pumpicu nisam uopšte koristila, izmuzala sam ručno, deset_ak dana nakon porođaja smo uspostavile ponudu i potražnju.

< Poruku je uredio degu -- 5.2.2015 14:55:24 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1145
5.2.2015 14:55:52   
soni
a ako nikad ne pusti user posted image ..meni je luna nin stop vikla i vukla pa je podoj trajao sat vr na jednoj...

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1146
5.2.2015 14:58:58   
degu
Ja sam je puštala i sat vremena da vuče, ma kolko god je htela, pogotovo kad je bila u skoku imala je te maratonske podoje. Znala je po nekoliko puta da mi pokrene refleks otpuštanja mleka za vreme jednog podoja.Ni to ne traje zauvek, sad posisa obe za 5 min.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1147
5.2.2015 15:10:32   
jocajaca
Ja sam uvijek stavljala da siki na svakoj po 15 minuta I to mi je bilo super I beba super napredovala, a sledeći podoj kreće od sike koju je poslednju sisala. Na početku dok mi se nije uspostavio taj odnos potražnje I proizvodnje izmuzala sam se poslije podoja koliko mogu ručno, a prije podnoje malo izmuzem da lakše krene bebici I da nema onog naglog otpuštanja pošto su mi se redovno zagrckavale zbog tog naglog otpuštanja.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1148
5.2.2015 15:10:59   
daca77
Degu, moja ne pusta apsolutno nikad bradavicu...u stanju je da pukne od silnog mleka, ali ne pusta...desava se da drzi bradavicu i istovremeno povraca...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1149
5.2.2015 15:52:06   
mika79
Nije tema ali ovde najčešće svraćaju novopečene mame. Ako odnesete Izvod iz matične knjige rođenih u Lili (samo bebe starosti do 6 meseci) na poklon dobijate pakovanje pelena Evybaby (74 kom) i karticu koja vam omogućava da kupujete proizvode koji su predviđeni po povoljnijoj ceni.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here