|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
5.2.2015 11:49:19   
jovicaa
Serpice kod nas su odavno prestali da traze analize svaki mesec. Antitela se rade dva puta, a kks sam samo jednom u ovoj trudnoci, ali mislim da cu sad opet pitacu je.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 526
5.2.2015 11:52:12   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: jovicaa

Verapamil obara choopa?
Ja danas usla u 8. mesec. Ipak cu otici na pregled prosle su 4 nedelje, a ja imam neki gadan svrab, bolje sa me ipak pregleda. A i kontrakcije me zezaju malo,nadam se da ce biti ok. E uvek kazem necu da idem i ipak odem na kontrolu, ne mogu da izdrzimuser posted image

Nemam pojma?! user posted image Mada inače mi je nizak, pekjuče je bio 85/55, kod kuće je obično 90/60.

Poznato mi to nešto user posted image Valjda je sve OK user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 527
5.2.2015 11:52:21   
glukica
Cao zenice, kako ste? Ja od jutros nikakva, lomi me prehlada i grlo me boli ja ne znam gde vu naci snagu ako krene porodjsj uskoro.. Imate li neki savet sta da uzmem malo da se oporavim? Cmok za sve

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 528
5.2.2015 11:53:16   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Peace, vidjela jutros, ali ne mogu link da otvorim preko telefona?! user posted image

I kod nas je KKS na mjesec dana. Ja sam se smorila jer samradila nalaze u bolničkoj lab sredinom decembra i Hgb 118, pa mu uvela Heferol. Popila pola kutije, radila u labu u DZ, 13 januara Hgb 131. Dr rekla OK ne mora više Heferol. I juče mi opet odradi ovdje ubolnici, Hgb 111? Kako toliko da varira? user posted image Sve mislim da je ono u DZ bila neka greška...

choopa gvozdje jako varira bukvalno u toku jednog dana, e sad za hemoglobin ne znam, ali recimo ako si prehladjena kada radis krvnu sliku, moze hemoglobin da bude nizi, povlaci se u rezerve gvozdje tako nesto.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 529
5.2.2015 11:53:56   
jess021
Dobro jutro ili dobar dan!
Izgleda da sam ja najmanje vredna. Jutros sam neplanski isla u Betaniju na uz jer dr sutra nije tu, pa sam se posle vratila jos u krevet.
Sve je ok, vidi se gestacijiski mesak sa zumancanom kesom. Kaze da je rano za srcanu radnju, tako da idem oept u sl. cetvrtak. Sad mi je malo lakse.
Ja evo pijem kafu, prvu jutarnjuuser posted image
Tatjana, nadam se da ce sve biti u redu.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 530
5.2.2015 11:57:16   
jovicaa
tatjana ako imas kasnije ovulaciju, onda ima skroz logike zasto se jos uvek ne vidi jasno. bolje da te ne njaka, nego da ti je lepo rekla da dodjes za 7 dana, pa da vidi kako se razvija situacija.
meni se na prvoj kontroli video samo gestacijski mesak, prazan, bilo je jako rano, pa mi je doktorica svejedno zakazala sledeci pregled tek za mesec dana.

ma spopao me choopa neki svrab, bas onako, bzv.. kontam da je kandida, ali bolje da ne dajem sama sebi terapiju, neka ona vidi sta ima doleuser posted image
a i razvalise me kontrakcije poslednja dva dana, ne znam sta je to. mada tripujem se da je mozda delom i od gasova, posto samo trpam svasta u sebe i tacno kad mi se creva poremete dobijam i njih. trudim se sad da lezim malo vise nego inace.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 531
5.2.2015 11:58:10   
jabudic

jabudicu tebi je pregled za 5 dana je li?

Jeste Čupo, u utorak. Jedva čekam. Mada sam danas baš kilava, ne znam kako bih definisala ovaj bol, mislim da su neke kontrakcijice.
Nije mi prestalo čitavo jutro, kao menstrualni bolovi.
Ali ne pridajem važnost, radim za sve pare user posted image
Biće valjda dobro.

Čekam muža da idemo na ručak, pošto je i on došao u Budvu da poplaća neke račune itd.

Kod nas se KS radi u svakom tromjesečju po jednom. Mada pretpostavljam da je to od ljekara do ljekara.
Meni danas piše na nekoj aplikaciji koju imam za praćenje trudnoće 17. nedlja ( 5. mjesec) ??? user posted image

Branki, ljubi nam Bojanu (imenjakinju mm) user posted image

Čupo, bolje da je nizak pritisak, nego visok user posted image

Direktna veza do poruke: 532
5.2.2015 12:03:28   
jovicaa
jabudic a gde ti je svekriva? :D ako smem da pitam

ja mislim da je ona previdela da ja tako dugo nisam radila krvnu sliku, bukvalno sam je radila nedelju dana pre nego sto sam saznala da sam trudna, posle vise ni jednom pitacu je danas. moram da zapisem sva pitanja, uvek pola zaboravim

i meni je prirodno tako nizak pritisak

< Poruku je uredio jovicaa -- 5.2.2015 12:06:02 >

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 533
5.2.2015 12:20:13   
Frcokla
Pozdrav zenske,
Ja sam tek sad nesto gricnula i pijem kafu...
Napolju pada sneg vec danima. user posted image Gledajuci kroz prozor to je idilicna slika, ali izaci napolje, sacuvaj Boze.

Mene su tek sad ulaskom u ovo drugo tromesecje savladale mucnine i user posted image retko koji dan me "promase", nakon sto skuvam rucak, i pre spavanja... user posted image

Do sada sam se bukvalno hvalila kako se super osecam. Da li je neka od vas imala ovakav slucaj, sta to sad moze da znaci?!
Bas sam ono... da ne kazem nikakva.

user posted image vas!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 534
5.2.2015 12:38:54   
*boka*

boko evo skinuli mi braunilu konačno jeeeeeeeeejuser posted image Niko srećniji od mene! Kaže sestra da je ovo bio zadnji momenat, da je vena dosta izdržala. Samo da mi se ruka oporavi.

Chupsi jeeeeee user posted image
Sad malo da odahnes konacno i da mozes da se namestis lepo da spavas, onako sa onom braunilom i cevcicom uvek moras da pazis. Inace meni je jedna braunila znala da stoji po 10 dana i sve terapije sam primala tu. Dobre mi vene user posted image Posle kad su mi izvukli braunilu sokirala sam se kolika mi je rupa ostala user posted image

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 535
5.2.2015 13:05:29   
jess021
Verovatno vec znate da je ovo trudnoca iz vto i bla, bla, bla...mene zanima, od vas iskusnijih u trudnoci, da li postoji nesto sto striktno ne bi smela. Nisam se nikad pre nesto informisala.
Ja verovatno paranoisem, ali ne mogu drugacije.
Npr, da li smem da se farbam? Da li smem na depliaciju prepona? Da li smem da se penjem uz stepenice?.....i jos mnogo toga
Naravno, ako budem trebala da lezim 9 meseci necu se zaliti, ali cisto da ne razmisljam tamo gde ne treba.

< Poruku je uredio jess021 -- 5.2.2015 13:06:33 >

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 536
5.2.2015 13:07:13   
Peace*
Jao to sa farbanjem je meni smešno. Ako ne brineš za svoj mozak, koji je realno mnogo bliže izvoru farbe, zašto brineš za trudnoću? (to je moj rezon, a ima i tema)

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 537
5.2.2015 13:23:40   
Štetica
jess smes da radis sve sto ti prija,bez obzira sto je vto trudnoca,jer od kad se zakaci embrion smatra se pod normalnu trudnocu dok nema nikakvih problema. Nasi dr malo vise paranoisu pa svaku vto trudnocu odmah proglase visokorizicnom. Dok sam lezala na patologiji pred kraj trudnoce(zbog pritiska) gledali su me kao da sam fenomen jer sam ostala trudna posle iui i vto.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 538
5.2.2015 13:27:42   
jess021
Hvala draga. Ma i ja se nadam da ce to biti normalna trudnoca, ali htela sam reci da ja, zbog svega sto sam prosla, verovatno preterujem, pa ne mogu normalno da rezonujem.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 539
5.2.2015 13:30:21   
jabudic
Jovice, svekriva je još uvjek kod mene. Neka je, čim mislim šta da radim, kako da je pošaljem, toliko se iznerviram da mi nije dobro danima. Ovako ja fino, ona fino, i bar nam je fina atmosfera u kući. Mislim da će ići uskoro kod sina u Srbiju. KAd je ja jednom ispratim, lako ćemo za dalje. user posted image

Jess, ponašaj se normalno, dok ti god dr ne da razlog za suprotno...

< Poruku je uredio jabudic -- 5.2.2015 13:32:14 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 540
5.2.2015 13:35:57   
serpica
Jabudic kad stigne beba pa kad pocne da place pogotovo nocu oticice ona sama veruj mi user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 541
5.2.2015 13:37:28   
jess021

IZVORNA PORUKA: Peace*

Jao to sa farbanjem je meni smešno. Ako ne brineš za svoj mozak, koji je realno mnogo bliže izvoru farbe, zašto brineš za trudnoću? (to je moj rezon, a ima i tema)

Umiremuser posted image
Ma nisam ni kontala da ce nesto preko glave da naskodi, vec zbog tog smrada kiseline koji udisem dok mi je farba na kosi i kad perem kosu. Jos plava boja, pa jaci hidrogen...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 542
5.2.2015 13:37:32   
Tanjica81
Drage moje pozdrav...
Glukice i mene drma neka prehlada...ja pijem caj aa medom(inace nikad ništa ne stavljam) i juce sam rekla mm da mi donese nesto iz apoteke za trudnice i doneo mi je efferalgan sumece tablete i Marisol spray...za grlo mi sad ne treba ali se secam da sam ranije sisala pantenol...ali mislum da mozes i onaj tantum verde spray... Nadam se da sam pomogla.user posted image

Tatjana nadam se da ce sve biti ok. Mislim da si rano isla. Mani je O bila 15dc, na UZ sam išla tek u 8.ned i onda mi je radila vaginalni uz...user posted image
Cupo drago mi je da su te oslobodili user posted image
Jabudic da li au izbacila svekrvu?user posted image

Serpi jesi ti Rh negativna?da li zato moras cesto da vadis krv?

Sve vas user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 543
5.2.2015 13:38:42   
jabudic

IZVORNA PORUKA: serpica

Jabudic kad stigne beba pa kad pocne da place pogotovo nocu oticice ona sama veruj mi user posted image

Nadam se da neće biti tu kad se rodi beba. Dajem joj još desetak dana maksimum.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 544
5.2.2015 13:41:56   
jabudic

IZVORNA PORUKA: jess021

Umiremuser posted image
Ma nisam ni kontala da ce nesto preko glave da naskodi, vec zbog tog smrada kiseline koji udisem dok mi je farba na kosi i kad perem kosu. Jos plava boja, pa jaci hidrogen...

PLavuša user posted image user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 545
5.2.2015 13:43:09   
serpica
Tanjice,da Rh- a sva su mi deca pozitivna iako sam primila rogam opet moram da kontrolisem antitela dr mi je rekao da cemo u vovj trudnoci krenuti ranije i jesmo od 20.nedelje pa do kraja,inace sam ih radila od 28.nedelje.
Jabudic aj navijam da ode sto pre user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 546
5.2.2015 13:49:11   
jabudic
Nego, recite mi, je li moguće da sam 5. mjesec?

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 547
5.2.2015 13:56:03   
*boka*

I meni isto.
Jess naravno da smes da se farbas. U prvoj trudnoci sam ja pitala Dr. da li smem trajno da ispravljam kosu kiselinom, odnosno da li bi to moglo stetno da utice, a ona puce od smeha i kaze, pa najbolje u trudnoci da se ne depiliramo, idemo sede, dlakave i brkate dok se ne porodimo, kao da nam nije dovoljno to sto smo debele (mislila je na stomak) i otecene.
Ja imam kosu do struka koju vec 8 godina trajno ispravljam i to kiselinom. A zamisli toliku kosu 9 meseci da ne farbam... bila bih proseda debela zena sa izrastkom do polovine usiju user posted image
Dr. dam to pitala jer je frizerka insistirala, plasila se da se ne desi nesto pa da se oseca krivom inace i ja sam znala da to nije problem.
Ono sto znam da sigurno ne bi smela to su masaze (posebno stopala) zbog akupresurnih tacaka koje mogu da izazovu kontrakcije i ne smes koristiti preparate za celulit, jer sadrze aktivne supstance i brsljan. I solarijum isto nemoj. Farbanje, depilacija toplim - hladnim voskom, nadogradnja noktiju, pedikir i ostalo moze bez ikakve bojazni.

25.07.2011.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 548
5.2.2015 13:59:43   
*boka*

IZVORNA PORUKA: jabudic

Nego, recite mi, je li moguće da sam 5. mjesec?

Jabude u 5. mesec ulazis sa punih 17 nedelja. To ti je 4 puna meseca i ulazak u 5.

25.07.2011.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 549
5.2.2015 14:00:22   
choopa choops
jovice, mora da je Kandida ako te pecka. Pođeš fino da ti prepiše nešto da je se rješiš...

Ja imam srugi problem, moj sekret ni ne svrbi, niti peče. ali mi je pojačan. I kao kažu normalan je u trudnoći, ali ja kad se obrišem u wcu dobijem slom živaca kad vidim. Nije onako gust kao kad je Kandida, nego sluzav, i nije baš ni bjele boje. Htjela dr da mi uradi briseve onaj dan, ali nestašica štapića za briseve, a nisu se mogli kupit nigdje privatno. Možda mi sutra odradi da sam mirna!

jabude dobro, još pet dana :-) Ali isto smanji malo tempo ako možeš...

jess, ma razumijem te, zato što i NE VTO trudnice user posted image brinu o tome. Ja sam dok sam se farbala u plavo uzimala Revlon farbu bez amonijaka, ona mi je najmanje smetala kad je namažem. A to za stepenice i ostalo, moći ćeš sve što i druge trudnice. Sad to jednostavno sve zavisi od tvoga tijela, kakvo je ono. A dr bi ti rekao da misli da nešto ne smiješ da radiš ;)

Inače ja prije ovdje napisah poruku, okrenula se na drugu stranu i opet odspavala user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here