|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.1.2015 12:01:49   
MakiJ
jel se u apoteci kupuje?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 976
14.1.2015 13:15:10   
New Mom
Da, u apotekama ima. Oko 700 i nesto din kosta, bar poslednje sto sam gledala.
Kao sto Dunja rece, to je na biljnoj bazi.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 977
14.1.2015 13:26:27   
New Mom

IZVORNA PORUKA: daca77

Wiv, i ja sam pri kraju...ovo nespavanje i umor me ubise, tako da nece jos dugo imati mleka ako se nesto ne promeni.

Dacco, evo ako ce ti biti lakse moj dan:
Budjenje oko 6h, podoj. U to ustaju i ovo dvoje. Ublacenje, higijena, spremim im dorucak. Tu se A. budi za podoj.
Trk radnja, spremanje po stanu. Uzina za A. i podoj. Zanimanje klinaca, spremanje rucka, podoj. Ako imam srece A. tada ide oko sat vremena da spava. Kad ustane podoj, a tada N. ide na spavanje. U medjuvremenu zanimas one koji ne spavaju da ne probude one koji spavaju. Tu negde opet podoj. N. budan, rucak. Ako je lepo, spremanje njih troje i napolje. Cesto imamo i podoj u setnji. Ili ako je dan za skolicu vodim prvo N., a mm sedi ispred sa KL i A, a onda cekamo KL. Kuci oko pola osam, vecera za sve, kupanje svih, ubedjivanje za spavanje, podoj za A. Na spavanje oko 23h ako uspem da stignem. Nocu se budi od 21h na dva sata stalno. A inace sve vreme tokom dana jos slusam kukanje, svadjanje, prepiranja ili, ako su u dobrim odnosima, pevanje i crtace na tv. A A rastu zubi i otprilike 90% vremena place, kmeza i trazi da je drzim. Pride sam prehladjena, imam glavobolju peti dan koja ne reaguje na lekove.
I tako... :)

Svako ima minus dane (ili samo trenutke). Pokusavas da das sve od sebe i da uradis sta mozes.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 978
14.1.2015 13:29:48   
Peace*
A A rastu zubi i otprilike 90% vremena place, kmeza i trazi da je drzim.

Čekaj, čekaj, kad si mi govorila da treba da rodim treće ne RR Deda Mrazu, rekla si da A nikada ne plače. I Torbica je rekla da njeno treće nikada nije plakalo. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 979
14.1.2015 13:30:14   
mika79
New momuser posted image kad sam pročitala tvoj dan odmah mi je lakše, jeste da se M budi na sat vremena i da sam sama sa njim po ceo dan to nije ništa u poređenju sa tvojim aktivnostima u toku dana.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 980
14.1.2015 13:35:08   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Peace*

A A rastu zubi i otprilike 90% vremena place, kmeza i trazi da je drzim.

Čekaj, čekaj, kad si mi govorila da treba da rodim treće ne RR Deda Mrazu, rekla si da A nikada ne plače. I Torbica je rekla da njeno treće nikada nije plakalo. user posted image

Urekla sam je.user posted image OK, ne plače stalno, već se žali, onako kmeza. A to me više iritira nego da plače plače.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 981
14.1.2015 13:37:54   
Modessty

IZVORNA PORUKA: wivern

IZVORNA PORUKA: Modessty RR
Stras i umor su najveći neprijatelji dojenja!

Nego, kako da izbacim taj umor da mi je znati user posted image

user posted image Navikneš se da manje spavaš! user posted image

Probaj da odspavaš kad on spava. Dok imaš jedno dete to je itekako moguće,. Kad imaš dvoje ili troj - to je onda nemoguća akcija, sem ako ti neko ne uskoči u pomoć. Pa i tada bude ono- mama a što ti sad spavaš, neću ti da mi daš sok oću mamu, pa onda udaranje u igračke ili zid ili lupanje vratima.... user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 982
14.1.2015 13:42:20   
Peace*
Pročitala sam taj tvoj post gore, i bukvalno mi se zavrtelo u glavi.
Uporedila sam ga sa svojim danom (sorry moderatori za off): Ustanem, obučem se i odem na posao. Dadilja ostaje sa decom i radi sve. Ja dođem sa posla, ručam, ako ima ima domaćeg uradimo. Deca se igraju, ja odmaram uz tv dremem, ili nešto crtamo, ili Domino, Čoveče ne ljuti se. Uveče okupam, nahranim i pošaljem u krevet.
Često izlazimo u poslednje vreme uveče, neko ih čuva, ili spavaju kod baba. Čak smo pre koji dan 5 sati sedeli na slavi, sa sve decom, nismo znali da ih imamo.
Uhvati me s vremena na vreme da bih bebu, ali kad uporedim tvoj dan sa mojim, zaista nisam sigurna da sam spremna za toliku žrtvu.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 983
14.1.2015 14:03:28   
wivern
Ne, ne, ne ne, zene..niste me razumele. Rekoh umor ne neispavanost. Moje je dete "moje" u pravom spavajucem smislu, probudi se u 3 siki i nastavlja da spava, pa se probudi oko 7 siki pa spava do 10. I tako svaki dan, od prvog dana.
Umor mi je od nosanja na rukama po ceo dan user posted image , ubise me ledja i kicma.
Dakle NM, ja to mogu da pijem bez problema, cisto da osiguram laktaciju? (psihicki ce mi biti lakse, jer me zene i dalje siluju sa "nemas dovoljno mleka i slabo ti je mleko")

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 984
14.1.2015 17:04:47   
daca77
Da li mozete da mi preporucite polozaj pri dojenju gde ce beba najmanje gutati vazduha? Ova moja ne zna sta vise jede-mleko ili vazduh!!!user posted image
Svi se slazu da je to uzrok problema koje imamo...
NM, ocekujem strucni odgovor.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 985
14.1.2015 17:12:24   
Valerie
ja sam uvek dojila lezeci, jedna ka drugoj, na boku. nije gutala vazduh.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 986
14.1.2015 18:21:38   
little_one
Daco, cesto a pomalo uz cesto podizanje bebe da podrigne. Pokusati izdojiti prvo mlijeko ako ti je jak otpust. Beba u narucje, malo povisen polozaj.

Nego, treba i meni jedan savjet. Dobila sam ospice, dojim a treba mi nesto protiv svraba. Smijem li i ja one sirupice da pijem ako dojim. Mislim ako ce ih i beba svakako piti, onda mi nema logike da ne bih smjela.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 987
14.1.2015 21:14:39   
daca77
Little, pisala sam vec, ona samo posise to prvo mleko, posle vidim da ne guta nista, samo drzi bradavicu u ustima.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 988
14.1.2015 22:51:00   
little_one

IZVORNA PORUKA: daca77

Little, pisala sam vec, ona samo posise to prvo mleko, posle vidim da ne guta nista, samo drzi bradavicu u ustima.

Radi kompresije, pritiskaj dojku da izadje mlijeko lakse.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 989
20.1.2015 18:16:33   
ishler
Pitanje za NM,a moze odgovoriti i neko ko je imao iskustva.Prehladjena sam da li za vreme dojenja mogu da se koriste kapi za nos tipa operil jer mi marisol nista ne pomaze.Hvala u napred

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 990
20.1.2015 18:34:35   
New Mom
Moze Operil P, to su kapi za decu.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 991
20.1.2015 18:55:59   
ishler
NM svaka cast na ekspeditivnosti.Hvala.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 992
20.1.2015 19:50:31   
Anoniman
kako da nateram bebu da pocne da pije kravlje mleko? pokusavamo u poslednje vreme sa raznim flasicama, soljama ali nikako nece. ne mogu ni da pocnem da razmisljam o prestanku dojenja dok ne pocne da pije nekako mleko. u poslednje vreme joj sipam malo u flasicu, K pije iz solje dok joj uvece pricam pricicu, pa guram i M da pije, ali nece. uzme flasicu, onda popije gutljaj pa je baci, prosipa po krevetu.. mi joj ponovo gurnemo, ali neretko se naljuti i onda nece nista. pokusavala sam i da joj dam da sisa, pa pred kraj kada je vec skoro zaspala samo gurnem flasicu, ali nije htela da cuje. nocas se probudila u pola 3 i plakala. nisam mislila da je gladna jer nikada ne sisa tada, vec ujutru oko 5,6.. pa sam joj samo gurnula lazu. vadila je i bacala, jedva sam joj je ugurala. onda se probudila u pola 6, ja joj dala flasicu sa onim mlekom koje mi ostalo pored kreveta (posle se ujutru razmisljam moglo je da se pokvari, koji sam ja ludak), ona ga popila sve, a bilo je malo manje od pola flasice. lepo sam cula da joj klokoce po stomaku, valjda joj je stomacic bio prazan. posle toga sam joj dala i da sisa.
sta predlazete?? kako da je naviknem na flasicu, sa ciljem da idemo ka postepenom prestajanju dojenja?

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 993
20.1.2015 19:53:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

inace zaboravih da kazem da bas osecam grizu savest sto i dalje dojim ovu bebu, jer je K sisala 13 mes i 7-10 dana.. tako nesto. setila sam se toga kada je ova beba imala toliko i od tada me ne napusta osecaj da ovoj bebi dajem vise nego K i da to nije posteno. user posted image

evo i da se citiram.. i dalje me ovo muci i sve sam blize odluci da prekinem dojenje ove male. vec sisa duze od K. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 994
20.1.2015 20:03:15   
mama krava
Ja sam moju veliku dojila 22 mes i nije htela ni da lizne kravlje svo vreme dok je dojila! I sada nesto posebno ne voli kravlje, ali zato UMIRE za kozjim i mogla bi litar iz cuga da popije kad bih joj dozvolila! Ako ti pije jogurt i jede druge mlecne proizvode ne mora ni da pije mleko kravlje! Samo nadji drugaciji nacimn za uspavljivanje, a realno, sto i da je navikavas na flasicu?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 995
20.1.2015 20:08:58   
Rosita
Ova poredjenja sam cula jos od nekih mama. Meni se iz ove perspektive cini da bih eventualno imala grizu savesti ako bih drugo dete dojila krace, ali ne i ako bih duze. Opet ne znam, drugacije je kad si u toj situaciji, tako da razumem macaki. Po meni, ne mora da pije km ako nece, pogotovo ako jede mlecne proizvode. Moj ne pije km i ne jede mlecne proizvode, trudim se da jede raznovrsno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 996
20.1.2015 20:20:13   
ishler
Macaki meni starija kada smo se odvikali od dojenja nije htela da lizne kravlje,cak ni razblazeno,do tada nije pila na flasicu,ali je prihvatila adaptirano mleko flasicu uvece pred spavanje i to je funkcionisalo 4 meseca kada je sama odbacila,jedno vece nije htela,ja ponudila sledece ista prica i tada je presla na obicno kravlje iz solje.Mozda tako da probas....p.s inace je bila zavisnik od sisanja

< Poruku je uredio ishler -- 20.1.2015 20:22:49 >

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 997
20.1.2015 20:26:01   
Maslacak15
Macaki probaj adaptirano. Meni mladji i dalje pije adaptirano, odbija kravlje.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 998
20.1.2015 20:42:15   
Sanjica26 RR
Мацаки уопште нисам нудила Софији ниједно млеко кад смо престајали са сисањем. Полако смо се одвикавали. Пије јогурт и млечне производе једе. Уопште не мислим да јој је потребно.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 999
20.1.2015 21:09:54   
Misha i Ljisha
Kazu da je kozije slicnije majcinom pa probajte da ponudite kozije. Kad sam d dala kozije prvi put slistila je punu flasicu i trazila jos. Evo i jos uvek ga pije. Sada moze kod nje da prodje i kravlje ali onako. Nikad ga nije ljubila sto se kaze a nije htela ni da ga lizne dugo dugo.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here