Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 11:34:26
|
|
|
|
daca77
|
Degu, Von, za podizanje samopouzdanja urgentno moram izbaciti sva ogledala iz kuce ...ona me ubiju u pojam kad se pogledam
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 11:51:12
|
|
|
|
branki*
|
evo me zvanicno u klubu dojilja beba sisa..stavljali su je od prvog dana rodjenja na grudi i hoce i lepo vuce...bas voli da sisa. trenutni i lepo i fino napreduje,mislim ovih 7 dana,nije nista izgubila od porodjajne tezine,caj je i dodala,a nije bila dohranjivana nijednom. ja moram uvek nekih 10 min pre nego beba pocne da sisa da masiram dojku kruznim pokretima i malo izmlazam jer su napete i onda ih tako omeksam,pa lakse ide mleko.najveci problem su mi bolne bradavice.kad beba stavi dojku u usta,bukvalno prvih 3 puta jaukne na glas i preznojim se,posle malo utrne i bude malo lakse.stavljam multi mam komprese,ali ne uvek,1 dnevno obavezno.planiram i taj lanolin,je li i on za bolne bradavice? samo me utesite i kazite mi da ce to proci.pitam se kako mame uzivaju u dojenju kad toliko boli... i sta radim sa tim izmlazavanjem posle ili u toku dana,da li praznim dojku nakon bebinog sisanja ako npr ne sisa puno?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 11:58:11
|
|
|
|
ishler
|
Branki cestitam draga,sto se tice bradavica bolele su oba puta tj sa oba deteta,prvo nije znalo da sisa,drugo super vuklo.kazu da je to od ne pravilnog polozaja,mada ja mislim kod mene su velike bradavice a bebi mala usta pa ne moze puno da uhvati.Bolelo je kao sam djavo,cak sada sa drugim je i jedna pukla,malo prokrvarila:Mazala sam lanolin i komprese stavljala.proslo skroz mozda posle mesec dana,I bas je bolelo,da mi je doslo da placem,svaki put kada je stavim.Procice mazi posle svakog podoja,to su sve "cari "dojenja,ali kada prodje taj pocetak,posle je uzivanje.Ljubimo vas
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 12:02:03
|
|
|
|
daca77
|
Branki, da ne mracim, ali mene sada tek boluckaju bradavice i to posle podoja, zato sto beba nece da otvori lepo usta ili gricka bradavicu usnama.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 12:03:02
|
|
|
|
Modessty
|
Branki rekoh ti već da mi je Multimam krema spasila život. Nema ništa od kompresa. namažeš kremicu (multimam jeste lanolin krema) svaki put nakon dojenja i uživaš. Jedino kad mažeš bradavicu lanolinom ne moraš da pereš dojku pre podoja.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 12:05:22
|
|
|
|
Modessty
|
sad videh i šta je Ishler pisala. Ako puknu bradavice i stvore se ragade najbolje je da se koriste neko vreme silikonske bradavice dok sve to malo ne zaraste. Ja sam prvi put imala puno problema i sa ragadama i sa mastitisom. Drugi put sam znala šta treba da radim. Čim sam ga ujutru prvi put stavila na dojku i osetila da će koža možda da pukne, odmah sam zvala muža da mi donese Multimam kremu. Jeste skupa al život znači!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 12:38:06
|
|
|
|
New Mom
|
Branki, to je znak da beba ne hvata dobro dojku. Dojenje moze da bude malo nelagodno u pocetku ali ne sme da boli, pogotovo ovako kako si to opisala. Beba mora da uhvati u celu (koliko moze) areolu, ne samo bradavicu, dok je bradom i nosicem priljubljena uz dojku.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 13:13:06
|
|
|
|
daca77
|
NM, a kako naterati bebu da toliko otvori usta? Moja je to radila do nedavno, a sada mi se smeje u lice i zeza.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 14:31:57
|
|
|
|
wivern
|
Branki proci ce, ja sam u pocetku koristila silikonske, jer sam sama kriva zbog ragade, pa sam postepeno izbacila sa jedne pa tek skoro sa druge sikice. Moja je bradavica na jednoj sikici bas uvucena pa mu je bilo tesko da siki dok je bio manji. Mod mene su te komprese spasile kod ragade, tj drzala sam samo jednu i mazala kremom i vec sutradan je sve bilo ok.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 15:16:38
|
|
|
|
jocajaca
|
Kod mene su I sa prvom I sa drugom bebom dojke bile jako osjetljive I bolne prvih 15-ak dana, masala sam sa lanolinom poslije svakog podoja I ovo što neko reče beba mora da uhvati što vise aerole, a inače taj lanolin me je spasio I "vjetrenje", ako su ti bradavice oštećene I bolne namaži lanolinom I kad god imaš prilliku neka ti budu "vani " , a I muž će sigurno biti oduševljen . A što se tiče izmuzanja, treba izmuzati poslije svakog podoja I zbog mastitisa a I zbog proizvodnje novog mlijeka bar prvih par mjeseci. Ja sam svoju J.dojila 9 mjesece I vise nije htjela, a I da budem iskrena nekako ni ja tad nisam znala da uživam u tom dojenju I nisam znala koliko je to dobro I za majku I za dijete, a sad N. ima 14 mjesece I obožava da siki, a I ja uživam sa njom. Tako da svim mamam koje tek počinju dojiti želim puno strpljenja. Malo na početku boli ali brzo će proći.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 15:33:17
|
|
|
|
bubulence
|
mozda nije za ovu temu ali da pitam. bradavice su mi uzasno suve i ceo taj deo mi se peruta. kada samo blago potapkam peskirom pojave se kao tackice krvi. ne boli me nista. sta da radim? treba da dojim za 2-3 nedelje...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:01:24
|
|
|
|
ishler
|
Bubi ja sam poucena iskustvom iz prve mazala zadnjih mesec dana ad uljane kapi,jako su mi bile suve bradavice,a inace i osetljive.Nisam ranije zbog kontrakcija,ali i pored mazanja sam dobila ragade mislim da ima uticaja i koliko beba uhvati tj kolika je bradavica,Probaj malo da mazes nece skoditi
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:09:16
|
|
|
|
Valerie
|
mislim da svakako mozes da namazes neku kremicu za bradavice, koju bi koristila i kasnije. meni super bila happy mama. samo, ako se dobro secam, ne treba previse masirati bradavice, da ne bi podstaklo kontracije. mozda gresim, tako mi nesto u secanju. ali svakako premazivanje ne smeta
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:20:15
|
|
|
|
bubulence
|
hvala devojke, u 38. sam nedelji, kontrakcije vec imam pa mislim da mogu da mazem. hvala jos jednom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:31:36
|
|
|
|
degu
|
mozes da mazes slobodno. Ja sam mazala ad uljne kapi. Da li je to pomoglo ne znam,al nisam imala ragade niti su mi ikad bili bolni podoji.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:37:23
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: daca77 NM, a kako naterati bebu da toliko otvori usta? Moja je to radila do nedavno, a sada mi se smeje u lice i zeza. stisnes dojku malo iznad areole i uguras joj u usta dok joj se ne gadi , ne do zdrela nego dokle prihvati ali NM , savetnica za dojenje ce to lepse objasniti
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 16:40:00
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: bubulence mozda nije za ovu temu ali da pitam. bradavice su mi uzasno suve i ceo taj deo mi se peruta. kada samo blago potapkam peskirom pojave se kao tackice krvi. ne boli me nista. sta da radim? treba da dojim za 2-3 nedelje... meni je ginekologinja rekla da stavljam na bradavice blaznice bogato namazane pavlovickom i samo tako nek stoje ali to mi je preporuceno negde u sestom mesecu trudnoce kao priprema bradavica za dojenje
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 17:17:59
|
|
|
|
jovicaa
|
i ja sam primetila kao neke ragadice na desnoj bradavici, ma sva mi je koza suva pocecu i ja da mazem bradavice
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 18:55:42
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: daca77 NM, a kako naterati bebu da toliko otvori usta? Moja je to radila do nedavno, a sada mi se smeje u lice i zeza. stisnes dojku malo iznad areole i uguras joj u usta dok joj se ne gadi , ne do zdrela nego dokle prihvati ali NM , savetnica za dojenje ce to lepse objasniti Uh...bas cu probati sa sledecim podojom, ali se bojim reakcije...besna je kao osica i kada se naljuti u stanju je satima da vristi. A sto se tice mazanja bradavica, i ja sam to od 7.meseca krenula nekim melemom za ispucale bradavice i kao sto rece Degu, nisam imala ragade.
< Poruku je uredio daca77 -- 23.1.2015 18:57:27 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 19:05:32
|
|
|
|
pari
|
Upravo je počela da me boli leva dojka,tj.samo jedan deo na dodir,oset_im neke kvržice na dodir. Isključivo dojim bebu već 6 meseci i evo prvi put da me boli... Šta uraditi?
< Poruku je uredio pari -- 23.1.2015 19:08:42 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 19:12:42
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: pari Upravo je počela da me boli leva dojka,tj.samo jedan deo na dodir,oset_im neke kvržice na dodir. Isključivo dojim bebu već 6 meseci i evo prvi put da me boli... Šta uraditi? Daj bebi da sisa dok (lagano!) masiras cvorice. Tusiranje toplom vodom. Obloge od kupusa.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 19:32:40
|
|
|
|
pari
|
NM, hvala! Sad sam se setila da sam imala nešto slično na samom početku i da mi je patronažna jako prutisnula taj deo da se otpuši kanal i stvarno je pomoglo! Je l' smem to?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 19:33:42
|
|
|
|
New Mom
|
Nema potrebe da nista nasilno i grubo pritiskas. Blag pritisak.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.1.2015 22:18:25
|
|
|
|
pari
|
Hvala NM! Pomoglo je!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.1.2015 11:37:44
|
|
|
|
daca77
|
A zasto je beba nemirna dok siki? Moja je kao glista, samo cekam da mi isklizne i nadje se na podu. Ne znam da li ima veze sa povracanjem, koje je od juce bas obilno...citavi potocici teku za vreme i posle podoja, ali je beba jos uvek mirna, nije placljiva i kenjkava. Umesto da uzivam u svemu, meni se place kako se blizi vreme podoja.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?