|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Žene bez partnera mogu na vantelesnu oplo...
8.10.2009 12:08:40   
Debeljuca
snima se se neki film sa Dzenifer LOPEZ
na dan kad je isla da uradi VTO... upoznaje coveka svog zivot....

DETE TREBA DA IMA OBA RODITELJA....

mislim da ce ta prica da zene mogu samo na VTO da dovede i da lezbo brakovi imaju decu.... a misim da nije ok da bebe imaju dve mame....

ipak se drustvo malo izopacilo....

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 26
8.10.2009 12:16:03   
Debeljuca
eh sad ... nadovezivanje na temu.. po zakonodavstvu
bracna zajednica ... znamo sta je
a vanbracna,... kad muskarac i zena... zive duze od dve godine zajedno..

i tada vanbracna zena ima identicna prava kao da imaju i vencani list...

i to se dobija u opstini :)

ja sam ipak da beba ima mamu i tatu...

ili ako ako se razidju mama i tata da bar zna da ima mamu i tatu...

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 27
8.10.2009 12:24:31   
lence
Svi mi imamo i mamu i tatu. Svi imamo bioloske roditelje. A nazalost bi za mnogu decu bilo bolje da barem jednog od svojih roditelja nisu nikad ni upoznali.
Sve ovisi od okolnosti i od licnosti. Ne podnosim kad se pravi bilo kakva generalizacija i onda vrsi diskriminacija.

Direktna veza do poruke: 28
8.10.2009 12:29:24   
Debeljuca
ja sam protiv toga...
i to je moje misljenje...

neu smislu da zena sama podize dete...
vec ono sto ce biti posledica... tekvog prava..a to je da ce dve zene podizati dete...

e to nije OK...

jer sad i muskarci mogu da radjaju...
i onda ce i oni imati svoju decu....

i drzim se toga da je homoseksualnost bolest... a onda je liberalizovano zato sto je fensi biti peder... i zato sto je to najjaci svetski lobi....
a mali % njih zaista ima taj problem sa hormonima... ostali to rade iz njima poznatih interesa...

pa nek sam ja i ogranicena.

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 29
8.10.2009 12:31:14   
sladjaaaa
Mene koliko nervira ovaj mm ima da ga ostavim i da odem sama na VTO!!!!

Direktna veza do poruke: 30
8.10.2009 12:33:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lence

A nazalost bi za mnogu decu bilo bolje da barem jednog od svojih roditelja nisu nikad ni upoznali.

Ovo može da se piše i za str8 i za gay parove.

Ono što je Debeljuca htela reći, a ja se slažem: DETE TREBA DA IMA OBA RODITELJA, RAZLIČITOG POLA, I DA UZ NJIH RASTE!
Naravno da se takve stvari ne postižu po svaku cenu, ima brakova gde je muž kreten, pa ga žena ostavi, ima brakova gde je žena kreten, pa je muž ostavi (nastaju deca iz razvedenih brakova).

Ali da majka priroda misli da je normalno da decu gaje dve žene ili dva muškarca - oni bi međusobno mogli napraviti potomstvo (muškarac muškarcu, i žena ženi)... a znamo da to nije moguće.

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 31
   [Obrisana poruka]
8.10.2009 12:35:43   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Direktna veza do poruke: 32
8.10.2009 12:37:57   
lence
IZVORNA PORUKA: Debeljuca

jer sad i muskarci mogu da radjaju...
i onda ce i oni imati svoju decu....

Mislis na onog transeksualca?

Detetu je vazno da ga ljudi oko njega vole, podrzavaju i kad treba kritikuju. Koliko je tih ljudi i kojeg su spola je manje vazno. Bolje da oca nema nego da je tu i zlostavlja majku (a i dete).
Joj ljudi, pricate kao da ste svi saznali o seksu od svojih roditelja! A nove generacije imaju izvore saznanja posvuda. Ono sto im mi trebamo dati je sposobnost da sami prosudjuju. Mislim da gay people imaju vecu sposobnost u tome od str8.

Direktna veza do poruke: 33
8.10.2009 12:38:26   
Urbana
- U Udruženju samohranih majki ima dece koja ne znaju oca, ali mnogo lepše žive od nekih koja ga znaju - kaže ona.

To jeste istina sa jedne strane, ali....ne mora bas biti uvek.

Ta deca ne znaju oca, jer im majke to nisu rekle i to je izbor tih majki, ali mozda ne i izbor dece.
Ovde postoje slucajevi kada je dete ( sa nekih 15 godina ) trazilo da upozna zvog bioloskog oca ( banka spreme oca ) i upoznao.
Znaci i to se moze, ako majka nema nista sa ocem deteta, ne mora da znaci da i dete ne treba da ima.

U svakom slucaju pozitivno da i zene bez partnera mogu da se ostvare u ulozi make.
E sad kako protiv predrasuda, to je malo tezeuser posted image

Zdravo zivi, puno radi, ne zavidi i ne kradi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
8.10.2009 12:41:01   
Anoniman

Joj ljudi, pricate kao da ste svi saznali o seksu od svojih roditelja!

A nego od koga drugog da saznam?

Fora je u tome što neke žene ni ne daju muškarcima šansu, mislim, kako mene muž ne tuče? Pričaš kao da 90% muževa tuče žene, pa je zakon bio neophodan da bi se to rešilo. user posted image  Ne mislim da je bitno da dete ljudi samo vole, jer... MAMA I TATA LJUBAV ISKAZUJU NA SASVIM RAZLIČITE NAČINE!

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 35
8.10.2009 12:46:40   
lence
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

A nazalost bi za mnogu decu bilo bolje da barem jednog od svojih roditelja nisu nikad ni upoznali.

Ovo može da se piše i za str8 i za gay parove.

Ono što je Debeljuca htela reći, a ja se slažem: DETE TREBA DA IMA OBA RODITELJA, RAZLIČITOG POLA, I DA UZ NJIH RASTE!
Naravno da se takve stvari ne postižu po svaku cenu, ima brakova gde je muž kreten, pa ga žena ostavi, ima brakova gde je žena kreten, pa je muž ostavi (nastaju deca iz razvedenih brakova).

Ali da majka priroda misli da je normalno da decu gaje dve žene ili dva muškarca - oni bi međusobno mogli napraviti potomstvo (muškarac muškarcu, i žena ženi)... a znamo da to nije moguće.

Onda IVF ne treba da je dostupan nikome jer da je majka priroda htela da mm i ja imamo decu ja bih dosada zatrudnela prirodnim putem!
Jeste, mogu i gay ljudi da zlostavljaju jedni druge i svoju decu, ali i onima koji bi bili odlicni roditelji vi uskracujete tu mogucnost SAMO i JEDINO zato sto su gey ili single. U tome je diskriminacija. Ne znaci da ce deca iz tih veza biti gey vec samo da ce imati vecu toleranciju prema razlikama medju ljudima. A vama je fino sto ste se uljuljkali u sigurnost dobro poznatih stvari, makar one bile i ruzna!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   [Obrisana poruka]
8.10.2009 12:46:51   
Brisani korisnik

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 37
8.10.2009 12:51:38   
Brand new mama
U ovom trenutku mi nemamo previse prava da se izrugujemo ovim zakonom jer nas je sigurno vecina u braku ili vanbracnoj zajednici,sa decom, trudne ili trudilice.Ali stvarno,zar ne znate ni jednu djevojku,zenu koje se priblizavaju 35,a recimo nemaju nikog pored sebe?I ne mrze nikog zato sto taj neko ima dijete ili je udat(mislim da je to bilo malcice pretjerano reci,sorry),vec jednostavno nisu nasle nikog ko bi ozbiljno bio za osnivanje porodice.Jedna meni bliska osoba je u vezi vec 10 godina sa ipom koji stalno nesto izvrdava,te nema posla,te kriza je,te ovo te ono.A ona puni uskoro 31,znaci da ima citavih 4 godine fore da otkrije da li moze da ima dijecu prirodnim putem.Usput joj je ginekolog rekao da bi trebala najkasnije za godinu dana da pokusa da zatrudni zbog hormonalnog poremecaja. Eto,recimo,sta sa njom? Je li ona treba da bude osudjena da nema dijecu samo zato sto se u mladosti vezala za nekog ko je zavlaci?Pa cak i da nadje nekog drugog za 5 dana-da li ste sigurne da ce taj da bude odmah u fazonu"Hocu bebu odmah"? A lezbejkama i ovako niko ne moze da zabrani da rode sebi bebu(cak i na osnovu lazne vanbracne zajednice).A i ko smo mi da im to zabranimo ili osudimo?I sta je ako se,ne daj boze,desi da nekom umre muz prije nego sto se beba rodi?Zar za dijecu nije potrebno samo puno ljubavi?

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
8.10.2009 12:54:02   
melania
Tvoja poslednja recenica je zavrsila dalju raspravu,user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 39
8.10.2009 12:55:17   
buhla
user posted image user posted image user posted image  potpisujem!
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

U ovom trenutku mi nemamo previse prava da se izrugujemo ovim zakonom jer nas je sigurno vecina u braku ili vanbracnoj zajednici,sa decom, trudne ili trudilice.Ali stvarno,zar ne znate ni jednu djevojku,zenu koje se priblizavaju 35,a recimo nemaju nikog pored sebe?I ne mrze nikog zato sto taj neko ima dijete ili je udat(mislim da je to bilo malcice pretjerano reci,sorry),vec jednostavno nisu nasle nikog ko bi ozbiljno bio za osnivanje porodice.Jedna meni bliska osoba je u vezi vec 10 godina sa ipom koji stalno nesto izvrdava,te nema posla,te kriza je,te ovo te ono.A ona puni uskoro 31,znaci da ima citavih 4 godine fore da otkrije da li moze da ima dijecu prirodnim putem.Usput joj je ginekolog rekao da bi trebala najkasnije za godinu dana da pokusa da zatrudni zbog hormonalnog poremecaja. Eto,recimo,sta sa njom? Je li ona treba da bude osudjena da nema dijecu samo zato sto se u mladosti vezala za nekog ko je zavlaci?Pa cak i da nadje nekog drugog za 5 dana-da li ste sigurne da ce taj da bude odmah u fazonu"Hocu bebu odmah"? A lezbejkama i ovako niko ne moze da zabrani da rode sebi bebu(cak i na osnovu lazne vanbracne zajednice).A i ko smo mi da im to zabranimo ili osudimo?I sta je ako se,ne daj boze,desi da nekom umre muz prije nego sto se beba rodi?Zar za dijecu nije potrebno samo puno ljubavi?

Imam drugaricu koja ima vec 40 godina, i nije uspevala da ima normalnu vezu godinama, sve nesto prolazno, i sad je u depresiji, ne sto nema coveka sa kojim bi bila, nego sto nema dete!

< Poruku je uredio buhla -- 8.10.2009 12:58:50 >

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 40
8.10.2009 12:55:19   
lence

Joj ljudi, pricate kao da ste svi saznali o seksu od svojih roditelja!

A nego od koga drugog da saznam?

Fora je u tome što neke žene ni ne daju muškarcima šansu, mislim, kako mene muž ne tuče? Pričaš kao da 90% muževa tuče žene, pa je zakon bio neophodan da bi se to rešilo. user posted image  Ne mislim da je bitno da dete ljudi samo vole, jer... MAMA I TATA LJUBAV ISKAZUJU NA SASVIM RAZLIČITE NAČINE!

Vecina ljudi koje ja znam je saznala iz casova biologije+casopisa za teenagere+od starijih rodjaka, ... malo 'ko i sta od roditelja.
Neke zene provedu rane dvadesete studirajuci, potom rade i uz to imaju i decka. Onda se odluce za familiju, decko se predomisli, trazis drugog, treceg, vreme leti, tebi 33-34 godine, panika, sta da se radi?
Ne kapiram zadnju recenicu, mislis majka pokazuje ljubav na drugaciji nacin nego to otac radi ili?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
8.10.2009 12:58:26   
lence
IZVORNA PORUKA: gagi

Joj ljudi, pricate kao da ste svi saznali o seksu od svojih roditelja! A nove generacije imaju izvore saznanja posvuda. Ono sto im mi trebamo dati je sposobnost da sami prosudjuju. Mislim da gay people imaju vecu sposobnost u tome od str8.

Mislim da se bas ne slazem sa tobom.Ok neki ljudi imaju drugacije razmisljanje pa Boze moj svi smo razliciti na srecu.

Ne mogu ti opisati koliko sam ja srecna sto ne razmisljam poput tebe!!!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 42
   [Obrisana poruka]
8.10.2009 13:01:17   
Brisani korisnik

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 43
8.10.2009 13:02:11   
melania
Mislila sam samo na konstataciju da je za decu potrebno samo puno ljubavi i nista vise,te mostove koje dizemo jedni drugima su totalno bezveze.Ja da sam na vlasti uvela bi zakon da niko ne gleda tudja posla i da svi moraju biti sretni,e tad ne bi marili da li je neko gej i da li on ima pravo na decu!!!To vam je kao da vodite debatu koji je narod najbolji,ima nas dobrih i losih,neovisno od toga da li je neko gej ili lezbejka.

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 44
8.10.2009 13:06:29   
Anoniman
Sa većinom stvari koje ste ovde napisale se ustvari manje-više slažem.

Ustvari, ne mislim da gay parovi treba da gaje decu, ali to je samo moje mišljenje. No, s druge strane, mislim da se gay parovima teško može ući u trag, jer, prividan brak je najlakše napraviti, to sam već pisala... da vas ne davim... ima na prethodnoj stranici.

Ne kapiram zadnju recenicu, mislis majka pokazuje ljubav na drugaciji nacin nego to otac radi ili?

Da. Ozbiljno to mislim. Prosto ja se sa detetom mazim, a moj muž se sa njim boksuje i golica na krevetu. Ja se sa njim igram sa plastelinom, i testom, oklagijom, modlama, a mm sa njim vozi autiće i igra fudbal. Time ne kažem ni da ga ja više volim, ni da ga moj muž više voli. Prosto, ljubav različito pokazujemo.

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 45
8.10.2009 13:07:00   
Brand new mama
IZVORNA PORUKA: melania
To vam je kao da vodite debatu koji je narod najbolji,ima nas dobrih i losih,neovisno od toga da li je neko gej ili lezbejka.

Definitivno moj glas ide Kinezima-statisticki su najvece sanseuser posted image  kacimo se oko nekih stvari na koje ne mozemo uticati.Def. mi je ovaj zakon mnogo bolji nego hrvatski koji je osudio zene na mnogo bolnije iskustvo pri pokusaju da dobiju díjete.A i nemojte da se brinete-realno i nase liste za VTO uglavnom se podmazuju kovertama pa ce neki prije docekati da im roda donese bebu nego sto ce im to drzava platiti

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 46
8.10.2009 13:08:53   
Anoniman

Vecina ljudi koje ja znam je saznala iz casova biologije+casopisa za teenagere+od starijih rodjaka, ... malo 'ko i sta od roditelja.

Moram priznati da je meni to jako tužno.

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 47
8.10.2009 13:14:38   
lence

Da. Ozbiljno to mislim. Prosto ja se sa detetom mazim, a moj muž se sa njim boksuje i golica na krevetu. Ja se sa njim igram sa plastelinom, i testom, oklagijom, modlama, a mm sa njim vozi autiće i igra fudbal. Time ne kažem ni da ga ja više volim, ni da ga moj muž više voli. Prosto, ljubav različito pokazujemo.

I dva gay roditelja bi se igrala na drugacije nacine.
Srecnija su deca uz jednog dobrog roditelja (samohranu majku) nego u nestabilnoj heteroseksualnoj zajednici. To zavisi od karaktera ljudi a ne od njihovog seksualnog opredeljenja ili ljubavne proslosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
8.10.2009 13:17:10   
lence

Moram priznati da je meni to jako tužno.

Dobro je saznati neke osnovne stvari od roditelja (narocito o zastiti), ali detalje?

Da li bi ti mogla pitati svoju majku da li moze da dozivi orgazam nakon sto su joj uklonili matericu? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
8.10.2009 13:18:20   
melania
Tasho ja ne znam za tebe ali ni ja o tome nisam ucila od roditelja,mislim da niko od mojih prijatelja takodje.Meni bi bilo strasno da sa roditeljima razgovaram o tome,postoje drugi ljudi zaduzeni za takvu pricu,ja ne zastupam tezu da su mi roditelji ortaci i jako sam ponosna na takav odnos.Prijatelji su prijatelji a roditelji roditelji.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here