|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
15.12.2014 11:06:30   
branki*
meni ovo dojenje teska filozofija!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 726
15.12.2014 11:07:23   
vonavoj
Nocu sam je budila,ili samo malo olaksavala grudi,rucno,bukvalno po 3min..prve dve nedelje sam morala malo da olaksam nocu.

Direktna veza do poruke: 727
15.12.2014 11:09:22   
Peace*

IZVORNA PORUKA: bubulence

IZVORNA PORUKA: New Mom

Izmlazavanja vam uopste nisu potrebna ako beba sisa na zahtev.
Evo pitajte Von.user posted image

stvarno??? cak i ako su pune mleka?
sta ako se beba nocu ne probudi na 2-3 sata?
mislim bolje da nju dojim na sat vremena nego da se izmlazam na sat vremena ali sta ako ne trazi tako cesto a mleka ima?

Neće biti toliko mleka. Ako pustiš bebu da vuče koliko treba, vremenom će dojke stvarati mleka koliko bebi treba. I dojke će ti biti mekane kao da u njima nema ništa. Nisam verovala dok nisam isprobala. Ako su ti baš baš teške grudi tih prvih dana, ručno izbaci, pumpicom se zanese čovek, i namuzeš punu bočicu. user posted image
I da, bolje da beba vuče na sat nego pumpicom da vučeš na sat.
probaj bez pumpice, ne možeš da zamisliš koje je to olakšanje!!! Ja sam sa prvim bila rob pumpice, a sa drugim sam je koristila 1x kada sam pila neke ab, pa nije smeo da sisa 72h.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 728
15.12.2014 11:09:45   
bubulence
Peace nisam ni pod pritiskom ni nervozna ali bih jako volela da sledeci put imam vise srece. drugo da mleka nema... sta da se radi, ali ja sam ga imala previse a nisam znala kako da ga iskoristim. zato bih volela da sada budem malo pametnija user posted image .
ako ne bude islo nije kraj sveta ali hocu da se potrudim da prodjemo sto bolje...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 729
15.12.2014 11:13:09   
Peace*
Hoćete. Misli pozitivno, menjaj poze za dojenje, naći ćeš kvaku.
Ja recimo nisam mogla da dojim ležeći, velike grudi, teške, i beba nije mogla da uhvati, ispadalo joj iz usta. Zato sam opušteno dojila sedeći, hodajući, ma umela sam na kraju već da dojim i dok starijem brišem guzicu. Znam, zvuči užasno, ali ja sam jedna a njih je dvoje i jbg... dešavalo se svašta.

Tasha

Direktna veza do poruke: 730
15.12.2014 11:15:45   
vonavoj
Pumpica je neprijatelj,kazem ja..a pri tom i patronazna kaze izmlazavati se posle podoja,da nadolazi mleko,i mora bar min 60ml..eeeeeeeeej.ludost,navlacis mleko,a bebi ne treba jos toliko..kad se vec nasisala..dovoljno je da se prazne malko rucno..a ne da sa pumpicom punis bocicu i gledas ml! To je mene zeznulo prvi put,jbg,ne znas..imala sam mleka i mleka..a kriva sama,jer sam navlacila!user posted image
Dobro,drugi put je i lakse,znas kako izgleda kad su olaksane grudi,da se ne lazemo,meni grudi ne mogu da budu mekane prvih nedelja ni sad..

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 731
15.12.2014 11:19:28   
Peace*
Sve isto Von! Ja sam dnevno imala po dve velike bočice mleka u frižideru (viška). Bezvezarija! Čemu?!

Sa drugim - Raj na Zemlji! user posted image

Tasha

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 732
15.12.2014 11:30:53   
Tiziana
NM,taman posla da shvatim pogresno. Tako se nekako desilo,sve joj je drugo bilo zanimljivije,nije htela da siki i spontano smo nekako prekinule.Prvo ujutru,a onda kasnije i uvece.Tad je vec fino i ruckala.
Ja sam sa decom imala dva oprecna iskustva,ali i sad,kad su 'porasli' ponasaju se po istom modelu. Ona i dalje fino rucka,nikada,ali bas nikada nije bilo nikakvih problema,a kod njega smo prosli kroz sve 'patnje' oko jela i i dan danas ima dana kad ne pojede nista,jer ima nesto sto on ne voli..A ja sve to dovodim u vezu sa dojenjem i prihvatanjem dojenja..

U svakom sl, i ja mislim da pumpica nije potrebna,pogotovu ne da se izvuce 'visak' mleka nakon podoja. Ja drugi put nisam uzela pumpicu u ruke.
Meni je cerka brzo izbacila te nocne podoje,i budila sam se ujutru sa punim grudima(jednom vise punom,drugom manje,zavisi koju je sikila pre spavanja),ali mi nije curelo mleko.Nikada ga nisam imala na pretek,ali sam ga ocigledno imala sasvim dovoljno.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 733
15.12.2014 11:38:30   
wivern
Ja sam se izmuzavala samo kad mi buknu grudi, i kad moram da trknem da zavrsim nesto pa da ostavim mlekce. Nisam se izmuzavala posle podoja i da kucnem u drvo nemam vecih problema.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 734
15.12.2014 11:42:41   
daca77
Mi taman pocesmo lepo da se dojimo i ruckamo, ali beba krenula sa kijanjem i pomalo slinavi...i bas sam se iznerviralauser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 735
15.12.2014 11:46:30   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: daca77

Mi taman pocesmo lepo da se dojimo i ruckamo, ali beba krenula sa kijanjem i pomalo slinavi...i bas sam se iznerviralauser posted image

to je normalno..samo bebisol u nos!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 736
15.12.2014 11:48:06   
daca77
Von, ja joj stavila fiziloloski rastvor.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 737
15.12.2014 11:49:15   
Modessty
Patronažna sestra je moju kumu dovela do mastitsa i zamalo da završi pod nožem!
Imaju one korisne savete ne sporim, ali nekad bre previše rade isključivo po propisu!
Niti smo mi niti su naša deca roboti!

Ja isto drugi put nisam uzela pumpicu u ruke. Izmlazala se koliko da se oslobodim pritiska i da se ne zgrudva.

Daco okreni je na bok i ubrizgaj malo fiziološkog špricem ugornju nozdrvu. onda je okreni na drugi bok pa ušpricaj u drugu nozdrvu. Malo će da joj očisti nosić pa će moći lepo da sisa.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 738
15.12.2014 11:58:16   
Tiziana
Ima raznih patronaznih. Meni je prva bila uzas,,druga je bila super.svaki savet koji mi je dala bio je na mestu i kod mene je funkcionisao.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 739
15.12.2014 12:00:55   
vonavoj
To je to,samo je ovo u malim bocicama,za bebuuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 740
15.12.2014 12:06:05   
ishler
Ja sam se izmuzala jer sam imala abnormalno mleka,i jak refleks otpustanja i sa prvim detetom i sada a beba sisa po jednu dojku od pocetka,tako da sam drugu morala da ispraznim inace bi se upalila,prestala sam pre pola meseca.Mislim da kao i u drugim stvarima svako prica za sebe,ali ako dete sisa obe dojke onda ih isprazni pa nema potrebe.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 741
15.12.2014 12:09:11   
daca77
Mod, to sam i radila...a sto se tice izmlazanja, ja to ne radim-rucno ne umem, a pumpicu nisam kupila...dovoljna mi je ova moja bebi pumpica, koja na svakih 3-4h vuce kao luda...user posted image
Zato je desna bradavica pocela da me boli, a leva se drzi nekako...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 742
15.12.2014 12:37:14   
wivern
Daco mazi bradavice, a ako bas zapne imas multi mam komprese odlicne su.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 743
15.12.2014 12:40:39   
Tiziana
Mazi Lanolin na bradavice.Pomocice ti.Meni ih je u porodilistu raskrvarila.Lanolin je sve sredio..

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 744
15.12.2014 12:46:17   
Modessty
Multimam krema je lanolin. Mene je spasila!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 745
15.12.2014 12:54:51   
Olga75
citam sad pomalo ovu temu ( ne treba mi a moji saveti onako nekome znace a nekom ne )
i shvatim da nemamo temu o izmlazanju ( ono izmizavanje mi je nekako rogobatno )
ali moram da kazem : bebe znaju
to sto mi mislimo ( zelena stolica - relativno , puno place - relativno , nece da sisa ) ali beba zna
kad sam bila trudna nisam ni razmisljala da cu morati da dojim a kad sam se porodila i doneli je ( posle par dana ) ja je gledam i nemam pojma sta cu sad user posted image
i produzena zutica i trista cuda , skoro svaka mama se sa tim suoci
i evo da kazem , sam pocetak je uzasan i jos gori a kad se uspostavi ono potraznja - ponuda i kad se ustosite bice sve kako treba
ja sammorala da izmlazam dva puta , obicno je bilo posle skoka u razvoju , probudila sam se punih "posuda "a ona je spavala pola sata duze user posted image
u svakom slucaju srecno sa dojenjem

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 746
15.12.2014 13:00:44   
Ana13
Von,od tebe nemam vece user posted image
Nego me bunilo sta sve treba bebi da stane u usta,a to je kod mene nemoguce user posted image
Ona uzme bradavicu i jos 1 cm okolo. I nista me ne boli sad kad siska. A i mleka ima. Valjda znaci da sve ok radimo

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 747
15.12.2014 13:11:29   
Tiziana
Ima Lanolina i od drugih proizvodjaca.
A Multi mam takodje ima svasta,ima lanolin mast,komprese,ulje za masazu grudi itd

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 748
15.12.2014 19:03:10   
Valerie
meni laktacijska sestra u porodilistu preporucila Happy mama za bradavice i bile mi uvek super

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 749
15.12.2014 19:47:01   
wivern
Ja mazem lanolinom a kompresa multi mam mi je pomogla kod ragade, bukvalno za jedan dan sve resila. Ja sam se u trudnoci najvise plasila dojenja i to se ispostavi kao "najveci" problem do sada. Sva sreca pa mi je malisic jesan i siki kad god ga ponudim.

Honey, I'm Home

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here