|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIV
10.12.2014 16:03:30   
Maraj
suncica2 divno dragauser posted image

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 1426
10.12.2014 16:07:04   
Maraj

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Da,kod njih. Ovo je druga vto,fet mi u proslom ciklusu nije uspeo. Sad su mi stavljena dva embriona, videcemo da li su oba uspela.user posted image

Super B.blue, bravo za tebe a bravo i za Ivanoviće, i ja planiram još jednom kod njih :)

Bravo drage ja sam prvu radila kod njih nazalost nije uspela. Imam jednog smrzlica kod njih tako da se nadam da ce s njim uspeti.
baby_blue posle koliko si od FET-a radila drugu VTO

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1427
10.12.2014 16:29:12   
baby_blue
Odmah u sledecem ciklusu,tj. ovom. Imali smo dve smrznute blaste,ali nije uspelo i rekli su da se javim cim dobijem. Ja se javila i eto sad sam trudna.user posted image Samo još da vidimo da li se zakacio jedan ili oba.user posted image Nadam se da ce ti uspeti.user posted image

< Poruku je uredio baby_blue -- 10.12.2014 16:30:33 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1428
10.12.2014 17:05:33   
suncica2
Hvala drage moj i vama zelim da ubrzo odete sa ove teme user posted image

(odgovor članu baby_blue)
Direktna veza do poruke: 1429
10.12.2014 17:59:31   
Maraj
Svaka cast baby_blue. Ja tek treba da skupljam pare za drugu VTO....

(odgovor članu suncica2)
Direktna veza do poruke: 1430
11.12.2014 9:32:47   
baby_blue
Polako samo...bice to sve dobro. Puno srece ti zelim.user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1431
11.12.2014 11:56:54   
Chipsy
Maraj, a jesi li iskoristila preko drzave?
Bebana, dokle si ti stigla?

Direktna veza do poruke: 1432
11.12.2014 16:20:14   
Maraj
Chipsy nisam koristila preko drzave. Jedva sam ubedila m da krenemo u postupak jer on sve misli polako desice se , pa kad je pristao ja sam htela sto pre pa zato odosmo odmah privatno. Uzela sam upute ja od moje dr za analize vezano za drzavnu vto pa videcu... Strah me jer ja imam antinuklearna antitela i trombofiliju pa ne znam kako ce me voditi u npr Frontu sa svim tim tj da l ce me uputiti kod hematologa ili endokrinologa za terapiju...

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 1433
11.12.2014 17:20:01   
maki0211
Drage moje da vam se i ja javim,juce je bio transfer dobili smo 8 prelepih embriona dva su mi vratili a 6 smo zamrzli user posted image pocele su muke sa zatvorom stomak me i juce i danas boli sigurno zbog toga a nema sta vise nisam jela i popila ali ne vredi,betu radim 24 decembra i do tad cu samo da uzivam jer sve od sebe sam dala sve ostalo je u bozjim rukama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1434
11.12.2014 18:48:55   
Bebana17
Sunčice, bravo user posted image eto nade ženama (koje imaju prohodne jajovode)! Uživaj u trudnoći user posted image

Maki, sad samo opušteno, što kažeš sve je u rukama onog odgore, ako hoće - hoće, pa makar trčala maraton, a kad neće -neće. Odlično za embrione, u kojoj fazi su ti vraćeni embrioni? Jesu bile blasto, ili trodnevni embrioni?

Chipsy, ja sam trenutno na gonalu i menopuru, uz diferelin, danas na uz imala nekoliko folikula na desnom 13-14mm, i nekoliko na levom od oko 11mm većina, nisu baš ujednačeni, ali šta da se radi. Endo bedan kao i uvek, ne vredi uz svu onu hranu što se preporučuje za debljanje, uvek je bedan user posted image
Idem ponovo na kontrolu u subotu. Jedino što me stomak baš boli, za razliku od prethodnih stimulacija, kada nisam ništa osećala. To me malo brine, najmanje mi treba hiperstimulacija. Iscrpljuje me to što radim po 10 sati dnevno, trčim na kliniku, jedva čekam aspiraciju da uzmem bolovanje user posted image
Kako tvoja bebuška, je l dobra?

(odgovor članu maki0211)
Direktna veza do poruke: 1435
11.12.2014 19:31:02   
Sanjalica1980
Maki sada samo uzivanje user posted image

Bebana, jesu ti prepisali estrofem kada vec imas problem sa endo ?

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1436
11.12.2014 19:43:23   
maki0211
Bebana aspiracja je bila u nedelju a transfer u sredu ujutru ja sam ih i videla :) rekli su da su na korak do blaste presli su 12 celija za samo tri dana jako su napredni hvala bogu zato smo zamrznuli ostalih 6.dr.me savetovala da ubacimo samo dva embriona jer ja imam 26 godina i sve je ok.jer ona misli da ce oba da se prime jer sigurno ne bi isla na embrioredukciju da sam ubacila tri i sva tri se primila ne bi nista sklanjala zato je ovako bolje ako se prime oba odlicno ako se primi jedan takodje,a ako ne daj boze ne bude nista idem odma u nove pobede po moje smrzlice,
Dani mi bas brzo prolaze eto sutra je vec treci dan stalno se smejem jako sam pozitivna i opustena ne opterecujem se glupostima i necu osluskivati telo jer mislim da je najbolje tako verujem u uspeh i ostace tako dok se ne dokaze suprotno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1437
11.12.2014 19:45:43   
maki0211
od terapije koristim utrogestan vaginalno lezim stalno ali mi opet dosta iscuri ali valjda tako treba user posted image zatim cardiopirin,femibion i glukofaz sve to po jednu dnevnu,samo me muci zatvor sada pa me boli stomak ali sve cu izdrzati zbog mojih andjela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maki0211)
Direktna veza do poruke: 1438
11.12.2014 19:59:43   
Bebana17
Sanjalice, bez estrofema idemo, ovo je redovan ivf postupak, a kaže dr da se tada estrofem ne daje. Trenutno mi je 7,3 mm endo, nadam se da ću dogurati bar još dva mm do kraja stimulacije user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1439
11.12.2014 20:00:24   
Bebana17
Maki, verujem u tvoj uspeh, samo pozitivno user posted image user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1440
11.12.2014 20:16:52   
Sanjalica1980
Bebana pa tebi je super endo za ovaj period. user posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1441
11.12.2014 21:09:55   
Maraj
Drage imam pitanje. Dobila sam ciklus 5 dana nakon negativne bete. Danas mi je 12 dc i od juce me bolucka stomak cak je i otekao. Jer se to vama desavalo nakon vto? Sva sam nikakva kad me stomak boli...

Direktna veza do poruke: 1442
11.12.2014 21:27:07   
Maslacak15
bebana jel uzimas nisko dozirani aspirin? 100 mg dnevno.... Mozda bi mogla da pokusas. Drzim fige jako jako.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1443
12.12.2014 7:10:12   
Bebana17
Maslacak, uzimam od početka stimulacije fragmin od 5000, jer mi je tako hematolog naložio, a aspirin mi nije prepisan, ali sam ga na svoju ruku uzimale svo vreme pre stimulacije, sada ga ne uzimam, jer se plašim da sama kombinujem lekove u toku stimulacije.

Sanjalice, meni se moj endo uvek čini preterano tanak, i večito sam nezadovoljna njime, jer znam koliki može da bude. Nikad nisam pregurala preko 9 mm u ovulaciji, a znam da može da bude mnogo bolji user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1444
12.12.2014 7:34:14   
Maraj
Brbana i ja bi krenula sa aspirinom. Koliko je opasno da krenem sama da ga pijem? Imam trombofiliju i antinuklearna antitela. Kako si pila aspirin u kojoj gramazi?

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1445
12.12.2014 11:10:19   
Zuzita

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Odmah u sledecem ciklusu,tj. ovom. Imali smo dve smrznute blaste,ali nije uspelo i rekli su da se javim cim dobijem. Ja se javila i eto sad sam trudna.user posted image Samo još da vidimo da li se zakacio jedan ili oba.user posted image Nadam se da ce ti uspeti.user posted image

Cestitam babyuser posted image user posted image user posted image Nadam se da su se oba user posted image user posted image zakacilauser posted image

Direktna veza do poruke: 1446
12.12.2014 17:33:36   
Bebana17
Maraj, ja sam pila onaj mali aspirin protekt, od 100 mg, mislim da uopšte nije opasan, svaki dan po jedan ujutru sam pila. Mislim da ne može ništa da ti naškodi, ali ako se plašiš, proveri sa dr. Meni je dr Crnogorac rekla da obavezno pijem aspirin svaki dan.

Možda bi trebala da ga uzimam i uz fragmin, nisam pametna.

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 1447
12.12.2014 19:59:22   
sagitarius
Devojke,da li je radio neko pripremu za fet na mikroginonu?Meni bas izaziva mucninu,pa me zanima ima li slicnih iskustava...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1448
12.12.2014 20:11:49   
Sanjalica1980
Maraj i Bebana, koliko znam ako ste na antikoagulantnoj terapiji tipa fragmin ili fraxiparin ne koristi se aspirin. Samo ako se ukine ta terapija ubacije se aspirin.

Ja sam do 13 ned primala fragmin,kada je ukinut dr Crnogorac je prepisala aspirin. Tako praktikuje za sve pacijente. Kada sam lezala na Betaniji ukinuli su mi aspirin i prepisali fraksiparin zbog visokog d dimera. Pred pustanje kuci ukinut je fraksiparin i sada sam na cardiopirinu od 100 mg.

Aspirin od 100mg moze samo da pomogne ako nemate terapiju ali uz terapiju ja ne bi preporucila.

Mozda ce doci Maslacak da potvrdi user posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1449
13.12.2014 0:48:39   
Maraj
Ja trenutno nisam na terapiji. Primala sam fragmin do negativne bete. Ne znam kad cu ici kod hematologa ponovo verovatno kad me ginekolog uputi pa sam mislila da ja sama uzmem aspirin do tad.Ne znam da l bi skodio...

Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here