Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.11.2014 16:21:48
|
|
|
|
branki*
|
mirka,po meni je ok,sta fali.kad nece vec nista drugo,nek jede to.dok ga ne prodje i ta faza,pa ce poceti drugo nesto.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.11.2014 16:39:54
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM naravno da je ok,Dora kad nece nista jede hleba i pavlake,sta da se radi bolje ista nego nista
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 24.11.2014 15:47:53
|
|
|
|
mirkam
|
Mame,kad može kivi ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 22:23:15
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM on moze da bude alergen tako da mislim da ide kasnije posle godine ,ako gresim neko ce me ispraviti ja ga nisam D davala,mada ona voce generalno ne voli za sad jede samo bananu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 22:25:30
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Mame,kad može kivi ? nama dr rekla nakon godine ali iskreno i knjizi koju imam pise da moze da se daje deci koja imaju tvrdu kaku vec od sestog meseca. Kaze nagrebe se malko na kasicicu i da se detetu ali bez onih sitnih semenki. Mi smo nakon godine u svakom slucaju i stvarno je super za tvrdu kaku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 22:30:58
|
|
|
|
dijana1*
|
Onda da zaobicemo kivi Kosta kao beba kaki na svakih 2-3 sata. I da uveli smo boraniju
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 23:07:43
|
|
|
|
doktorkakristal
|
pored sve muke sa Dorinom ishranom primetila sam da jako voli grasak i boraniju i da joj odgovaraju sto me bas cudi,dosta cesto joj to stavljam sa mesom i ostalim povrcem i dalje joj spremam na pari pa mislim dokle god se ne buni teraj misko samo nek jede
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 23:44:19
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Mame,kad može kivi ? Kad napuni godinicu. Bar za takvu preporuku znam, i ne znam zasto ali ga trpam u kos sa citrusima Ljiso, super, nisam znala...mogu da dam K. Doco, neka rucka samo, ima vremena za zacinjeno. K sam davala tako posebno do 14m kad se sve izmaklo kontroli zbog vrtica gde jedu sve Dijo, vi zaobilazite onda kivi a, kad smo kod kake, N nije kakio danas, sto se retko desava, obicno kaki 2-3 puta dnevno. Nije jeo nista neuobicajeno, i nista ne povezujem, jer davno je imao tako period nekakanja. Mislim da ce uzinati krusku ujutru
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 26.11.2014 23:49:11
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: mirkam Mame,kad može kivi ? nama dr rekla nakon godine ali iskreno i knjizi koju imam pise da moze da se daje deci koja imaju tvrdu kaku vec od sestog meseca. Kaze nagrebe se malko na kasicicu i da se detetu ali bez onih sitnih semenki. Mi smo nakon godine u svakom slucaju i stvarno je super za tvrdu kaku I mi smo dali ubrzo posle godine. Super je za tvrdu kaku al je M naredne tri-cetri stolice kakio one crne bobice iz kivija. A ja kao po obicaju zevam u svaku njegovu kaku i bas sam se bila uplasila sta je, dok se posle par sati nisam setila da je jeo kivi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.11.2014 0:02:23
|
|
|
|
Klarita
|
Mati, i ja sam imala tako par "preplasivanja" sa K ne buljis samo ti u kaku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.11.2014 0:04:40
|
|
|
|
mati
|
Ma idi begaj. Tako mm kad ga presvlaci obavezno pita "oces da pogledas ili da bacim". I matinu bi pratila da ne kaki na solju. Al kad se prevari na nosu onda i nju studiram.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.11.2014 7:50:29
|
|
|
|
mirkam
|
Haha, ijastudiram kaku A da otvorimo temu o kaki? A do kada ste mixale? Ja to i dalje radim Mislim,povrce bih i ugnjecila al kako cu meso
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.11.2014 8:01:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
mirkam ma ne treba vise da miksas meso iseckaj sitno sitno i to je to. Cak povrce kao npr grasak ili kukuruz nemoj ni da gnjecis. To mui daj da vija prsticima hihihih... A sto se tice kake, ja je bre studiram mLogo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 28.11.2014 16:03:49
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM i ja i dalje miksam rucak bas zbog mesa,znada zvace ali nece ,lakse mi je ovako bar se ne natezemo,eto cak me je podrzala i deciji gastro na kontroli,pisala sam vec da mi je rekla da je bitnije da pojede nego da gnjavi dva sata i na kraju ispljune vecinu,,Dora dosta toga hoce da zvace pa i meso nekad ali uglavnom kad je rucak ja ne rizikujem ublendam naguram i zdravo,eto npr ona jede koru hleba bez problema otkine i zvace
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 3.12.2014 16:13:25
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR MIRKAM i ja i dalje miksam rucak bas zbog mesa,znada zvace ali nece ,lakse mi je ovako bar se ne natezemo,eto cak me je podrzala i deciji gastro na kontroli,pisala sam vec da mi je rekla da je bitnije da pojede nego da gnjavi dva sata i na kraju ispljune vecinu,,Dora dosta toga hoce da zvace pa i meso nekad ali uglavnom kad je rucak ja ne rizikujem ublendam naguram i zdravo,eto npr ona jede koru hleba bez problema otkine i zvace haha,isto! Nekada se stvarno pitam da nisam ja rodila tvoju D ili ti mog M Mi danas probali pasulj ,tj samo corbicu bez zrna.Jeo standardno,kao i sve ostalo,sat vremena,al pojeo Ostao nam još kupus.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 3.12.2014 21:42:36
|
|
|
|
lilipolip
|
Mi smo od danas na ovoj temi pa da se upisem ;) Bebac ima 3 obroka i 4 dojenja u toku dana. Prvi zubic mu tek izbija sada pa mu i dalje miksam rucak i cvrsce povrce, ali dorucak i veceru ne. Od voca ne jede samo bobicasto, mada ne znam kada bih mogla visnje i grozdje da uvedem? Od povrca nije probao nikakve mahunarke, pecurke, kupus... Prokelj sam skoro dala, lepo je prosao. Probao je zumance, i sve mlecne proizvode, ali sir nesto i ne jedemo, pavlaku i jogurt uglavnom Puter i maslinovo uje (jel neko uvodio kokosovo?) Za obrok pojede oko 200gr, vise manje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 3.12.2014 22:48:15
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
visnje moze na pocetku uvodjenja ne smatra se u bobicasto.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 3.12.2014 22:55:03
|
|
|
|
dijana1*
|
Veceras sam pravila pitu sa sirom za Vuka a i Kosta je smazao dobro parcence. Naravno u piti je i belance. Nadam se da ce proci sve ok. Nama je jos ostalo da probamo pasulj. Kako ga spremate za decu? j
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 4.12.2014 8:55:51
|
|
|
|
little_one
|
Dijana, sve ce proci super, jos malo i djecica ima da klopaju zajedno sve Pasulj sam ja kuvala kao i za nas, tako sam ga uvela ANdrei, ako se dobro sjecam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 4.12.2014 15:35:05
|
|
|
|
mirkam
|
Dijo,ja sam juče Mariji odvojila pasulj od našeg ručka,prije zacinjavanja.Procijedila mu samo onu corbicu,izvadila malo sargarepice ( ubacila u nas ručak par većih parcica u namjeri da prebacim njemu i izgnjecim) i dodala malo hleba i to je to.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.12.2014 11:05:35
|
|
|
|
lilipolip
|
Sta ste prvo dali deci od mahunarki? Grasak, boraniju, socivo...? Ja sam u dilemi, htela sam socivo, ali mm nadima i socivo i grasak uzasno...mozda boraniju...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 7.12.2014 11:09:48
|
|
|
|
branki*
|
socivo,boraniju,grasak.ja sam tim redom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 12.12.2014 12:02:04
|
|
|
|
lilipolip
|
Sta dajete deci za drugu uzinu, onu pre vecere, a da nije voce? Voce dajem za onu prepodnevnu, uvece izbegavam, pa ne znam sta bih jos mogla.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 12.12.2014 15:59:42
|
|
|
|
mirkam
|
Ja pojma nemam gdje bih uglavila tu drugu užinu On i dalje ručka kao novorodjence maltene na 3 sata a ide na spavanje u 20h i baš nemamo prostora za drugu užinu. E da,dam mu ponekad izmedju onog obroka u 17h (što bi trebalo da je večera) i flasece u 20h da gricka neki keksic ili smoki.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 12.12.2014 21:20:21
|
|
|
|
lilipolip
|
Meni vec par nedelja ide raspored ovako sisa oko 4-5 , pa opet oko 7 ujutru 9 dorucak 11:30 dojenje pa spavanje oko 1 kad se probudi malo banane 2:30 rucak 4 dojenje pa spavanje Kada se probudi oko pola 6 ne znam sta da dam, nekad mu dam pola keksica u 7 i nesto vecera u 9 dojenje pa spavanjac Uglavnom, on jede cesto, po malo, ne zavrsi mi ni celu vecu teglicu po obroku, takav je.
< Poruku je uredio lilipolip -- 12.12.2014 21:21:26 >
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?