Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 10:34:41
|
|
|
|
little_one
|
Evo i nas u ovoj temi. Danas nam je punih 9 mjeseci. DOlazi nam na red i vecera koju sve odgadjam da bi ona sto vise sisala. Kad se osvrnem nismo bog zna koliko namirnica ni uveli nii nam je ostalo mnogo. Siromasan meni.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 10:53:42
|
|
|
|
Klarita
|
LO da ste nam zdravi i dobrodosli... Kod nas stanje isto, ali na silu mu dam i on kad krene da vuce sta li, kad oseti ukus, nemam pojma, onda popije sve Juce npr pred popodnevno spavanje 150ml, sinoc pred spavanje 210ml i za dorucak je pojeo jogurt sa malo hleba... Da li se racuna kao mlecni obrok one zitarice koje se prave sa vodom? Ja ih nisam racunala, ali one vec sadrze mleko u sebi, pa njih dajem za veceru. Za dorucak sam jutros dala 7 corn sa mlekom i uz zamajavanje uspeh da uvalim skoro sve...manje od cetvrtine ostalo u cinijici... ME, nisam skroz izbacila Nestum, dajem 1x nedeljno...i za sada jede bez povracanja posle zapravo, kad bolje razmislim, od onda kad sam napisala samo jednom sam mu dala. Mozda je njoj previse Sinlaca, probaj da das manje, jer pisala si da jede dosta manje kolicinski npr od mog N
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 11:07:51
|
|
|
|
little_one
|
Naravno da se racunaju, pa u njima je AD mlijeko, dakle mlijecni obrok, a mislim da su ti one i dodatno obogacene kalcijumom. Ako pitas zbog kalcijuma. Ma eto, meni je Andrea sa devet mjeseci prestala da sisa a mislim da je to bilo jer je tad uveliko imala formirane obroke i sve manje je htjela da sisa a sve vise jela krute hrane. Tako sam je prestala i da dojim al sam i dalje insistirala na flasici ujutro i navece plus kroz dan, tj za dorucak i veceru nesto mlijecno. Sad necemo tim putem opet.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 17:35:36
|
|
|
|
Klarita
|
Ja ne dajem vise jutarnju flasicu, jer onda nece dorucak Ali je dorucak mlecni pa valjda mu dodje, to to...ili dam 7 corn sa mlekom, jednom sam i one Nestum sa mlekom, ili jogurt i hleba ili palentu sa jogurtom/sirom/ pavlakom kako kad I sad razmisljam, pa jbt ja dajem mlecni dorucak, a izbegavam mleko ujutru jer su deca koja piju mleko ujutru cesto anemicna samu sebe bunim sad.... ondak ide vocna kasica, rucak (povrce sa mesom ili zumancetom) flasica pred popodnevno spavanje (150ml) pri cemu vodim racuna da prodje bar dva sata od rucka, opet zbog anemije zitarice vecera (u zavisnosti kako je taj dan jeo i pio mleko dam mlecne ili ne) flasica 210ml pred spavanje Nema grickanja izmedju obroka...ako se ne racuna sto mu sad interesantno da kad mi jedemo on mljacka, pa mu dam koru hleba koju on drzi u rukama, pa lizne, pa se smejulji, pa opet, suma sumare ne pojede ni tri mrve, ali meni interesantno jer se on do skoro grozio hleba... Uveli smo spanac...kupujem smrznuti Frikomov.....ribu jos nismo i necu pre godinu dana, sta znam... Osta nam pasulj, keleraba, i ne znam sta jos nismo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 17:47:22
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja sam tri puta davala i svaki put povraca a ne pojede svega par kasicica i posto odbija, dam joj druge zitarice ili pirinac sa mlekom... povraca po pet puta Ne znam da li je takva tura jbg sta li je Jel grasak dajete bez opne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 17:48:54
|
|
|
|
Klarita
|
Ne. Grasak sam K kad sam uvodila davala bez opne, sad N sam uvela sa opnom odmah i to cini mi se sa 7m.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 18:18:28
|
|
|
|
little_one
|
Klarita, kako anemicna? Pa meni Andrea otkad znam za nju ima nesto mlijecno za dorucak a nije anemicna, naprotiv. Mi jos nismo uveli grasak, nekako mi rano, jos cemo malo i pricekati, a Andrei sam davala sa opnom odmah. I to sam ga uvela kad je vec pomalo jela sama prsticima pa je hvatala i jela sama
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 15.1.2015 18:21:05
|
|
|
|
Klarita
|
Deca koja piju mleko umesto dorucka cesto su anemicna...a, pisanjem posta sam shvatila da i N i K imaju mlecni dorucak Nebitno...sve zurim sto pre da napisem post, a ne objasnim do kraja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.1.2015 22:56:24
|
|
|
|
little_one
|
Sta znam, meni Andrea kad ustane dobije neku vocku da grize dok ne bude dorucak, a onda dorucak jede nesto mlijecno, da li palentu sa sirom, jaja sa sirom, jogurt, ma sve ima barem za prilog mlijecno. I uvijek ima dobru kks, cak i kad je bolesna njoj je hemoglobin na zavidnom mjestu. Prvi put cujem za tu vezu, mozda bih obratila paznju na tako nesto da je anemicna, a ako ti djeca imaju dobru kks, ne vidim razlog da se i ti opterecujes sa tim Inace, danas sam ponovo ponosna mama. Idemo sekinim stopama, pojeli smo svoj prvi rucak sami, u komadicima. Ona je izgrabila svoje iz tanjira i ruckala, jedva nesto da je ispalo iz tanjira a ja sam ovamo spremila pride isto to samo gnjeceno i isjeckano meso, pojela je i to Nadoknadjuje dijete, zadnjih 7 dana je bas slabo jela zbog temperature. Evo i slicica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.1.2015 23:04:21
|
|
|
|
milicicak
|
LO, bravo za devojku Najbolje ruckaju i najvise napreduju posle temperature Tek sad videh za boginje, drzi se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.1.2015 23:11:17
|
|
|
|
Klarita
|
LO samo napred, braaaaavo...bas je napredna cura, svaka cast! Stalno nam "zadajete domace zadatke" ja nisam ni probala jos ovako nesto...sve me strah, sta znam, sve mislim nece hteti jer on se tek od skoro osmelio da drzi hleb u ruci i unese par mrvica, keks lizne i baci, a od kasica sa krupnijim komadima nekad povrati i zgrozi se, nekad pojede Kako god, jos jedno bravo za Aleks! Ljubi je teta Klarita odkud jug!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.1.2015 23:18:13
|
|
|
|
little_one
|
Teta Klarita pod hitno da se ohrabri, ja ovo vise kacim da vas ohrabrim nego da se hvalim, ishvalila se ja sa ANdreom, pa dobila zahtijevno drugo dijete, pozeljele mi mame garant da vidim kako se one muce Hvala Milicicak Inace, mrkvica je dobro raskuvana, ovo ostalo je samo po sebi jako mekano, tikvica, brokula, karfiol i pileci batak koji je kod nje u komadicima ali je jako mekan a kod mene je isjckan i isto to sve samo gnjeceno. Dosad smo samo povremeno ruckali u komadicima a danas odlucih da ponudim i jedno i drugo pa kako prodje, lako se izgnjeci al je ona to super zvackala sa svoja dva donja zubica. Sestra joj tad tek dobila prvi zub, ni izasao cestito nije.
< Poruku je uredio little_one -- 18.1.2015 23:19:24 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 19.1.2015 12:20:16
|
|
|
|
lilipolip
|
Little, super za malecku, kako ona lepo rucka :) Mi smo ovih dana bili bolesni, kao i vecina, jel? Prvo je povracao, pa crveno grlo, pa novi zubic, temperatura tri dana, sve ga steglo. Mislim da nije jeo kako treba nedelju dana. Ziveo je na sokicu od sargarepe i pomarandze ( koju smo uveli uz mandarinu), vodi i nesto malo je sisao. Juce se konacno vratio na staro, poceo je da pije i iz flasice mleko, sto ovih dana nije bilo sanse, i napokon mirna noc. Klarita, sto se seckane hrane tice, oni tako slatko zezaju da je to strasno. Ovaj moj se gadi na, skoro pa mleveno pilece meso, ali mi zato redovno otima sir iz ruku, plazmu isto, i lepo gricka. Po meni, najbolji finger food je banana, malo zreliju lepo iseckas i oni uzivaju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 19.1.2015 12:30:11
|
|
|
|
Klarita
|
Lili, nadam se da ste dobro sada Uvela si citruse? Kad? Ja nisam K pre godinu dana, necu ni sada... Joj ne znam, probacu svakako, ali 99,9% sam sigurna da nema sanse da uzme i stavi u usta.On retko i igracku stavlja Probacu sa bananom...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 19.1.2015 12:46:37
|
|
|
|
lilipolip
|
Super je sada, samo kad je temperatura spala. A citruse, da, nisam planirala ali mi pedijatar rece da ubacim u sokic slobodno, posto je evo on blizu 11 mesecu, a nismo ni imali nikakve reakcije, ni na sta do sada, tako da je dao zeleno svetlo, zbog temperature prvenstveno.
< Poruku je uredio lilipolip -- 19.1.2015 12:48:11 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 30.1.2015 23:43:21
|
|
|
|
Klarita
|
Razmisljam nesto vec danima imamo skoro 10 meseci i nasa ishrana se nije bitno promenila...sve je ostalo isto, a kod vas? Znaci. da ne ponavljam raspored, ali dorucak, vocna uzina, rucak, mleko, vecera, mleko (retko se desi da se probudi u zoru (meni je zora 5-6h, i onda popije mlkeo i nastavi da spava, pa onda tokom dana isti raspored)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2015 8:18:09
|
|
|
|
lilipolip
|
Pa dobro nece se tu nista promeniti bitno, to je super raspored, osim ovog popodnevnog mleka. Ja sam to mleko zamenila jogurtom, pa pre spavanja dobije casu jogurta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2015 9:55:38
|
|
|
|
Mala Elena
|
Klarita , pricaj mi o tome haha. Ja trazila od kume da mi kaze neku novu kombinaciju ... E nece kiselo mlecne proizvode, vidim vasa deca obozavaju jogurt. Da li ce se to promeniti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.2.2015 13:19:28
|
|
|
|
Klarita
|
ME,moze da bude i ne mora da znaci Jooooooooj, nekako mi bolje da pije AD mleko nego jogurt, jer mu jogurt dajem za dorucak najcesce nisam pametna... Idem kasnije u nabavku, ostali smo na minimalnim zalihama hrane Videcu ima li avokada u Rodi, nisam mu davala do sada, jer sve se bojim da ne znam da izaberem dobro, a videla sam dobro objasnjenje kakav treba da bude pa cu kupiti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2015 11:47:24
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja kad god sam naisla na avokado , bio je zelen. tako da uvek cekam narednu kupovinu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2015 13:16:18
|
|
|
|
World
|
Nema veze sto je zelen, stavi ga u korpu sa drugim vocem dan-dva dok ne omeksa..
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2015 13:17:46
|
|
|
|
Klarita
|
Da prijavim da juce u Rodi nije bilo avokada
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2015 13:27:18
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Klarita ti zivis u ... mislim nema kvasca a kamoli nesto drugo. Cuj avokado ahahah...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 5.2.2015 13:10:49
|
|
|
|
Klarita
|
bila sam u drugom gradu kod nas je Roda pojam sad je mm otisao opet, pa cu da ga podsetim da proveri da li su dobili.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 11.2.2015 12:49:08
|
|
|
|
lilipolip
|
Kako ste drugari? Mi nismo odavno pisali, ali jos malo smo na ovoj temi. Lepo nam vreme prolazi, bebac klopa sve, a najvise voli makarone, ali mu ih ne dajem tako cesto, stezu mu stolicu. Presli smo na kravlje mleko plus sisanje, odkad je bio bolestan formulu nije hteo da pipne, a kravlje je bas lepo prihvatio sada, i popije oko 240ml pred spavanje. Ujutru jos uvek sisa. Novi raspored Oko 7 dojenje Oko 9 dorucak Oko 11:30 razblazen sokic, oko 100ml (20ml sokica ostalo voda) i spavanjac Oko 2 rucak Oko pola 4, jogurt, pola velike plasticne solje Oko 6:15 vecera Mora da gricne nesto kada mi jedemo oko 8, hlebic ili da pije jogurt. Oko 9 mleko i slavanjac
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?