Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 4.12.2014 10:19:50
|
|
|
|
bebabeba
|
Embrion mi ke vracen 3 dan nakon punkcije. 16 punkcija. 19 transfer. Mila tako su mi rekli i doktor i biolog da uradim test 14 dan nakon punkcije. kad je cuo za test i betu rekao da prekinem sa terapijom. Valjda ce doci ovih dana :-(
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 4.12.2014 17:30:25
|
|
|
|
Maraj
|
bebabeba meni je ciklus kasnio 6 dana nakon negativne bete. Tacnije 4.dan nakon bete je bilo nesto crno samo kad piskim i tako do 6.dana kada je ciklus krenuo. Meni nikad tako nije bilo u klasicnom ciklusu. Jednostavno odmah mi krene crveno. Elem ovaj ciklus nakon stimulacije mi uopste nije obiman jedva da i ima icega a 5.dan ciklusa mi je. Ne znam, ceo ciklus mi je drugaciji nego inace.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 4.12.2014 17:41:17
|
|
|
|
bebabeba
|
Ja sam imala nekoliko punkcije ali nismo pritom doshle do transfer jer ili nije bilo jk ili ima jedna koja bibse oplodila ali delba je kasnila. Ovaj mi je prvi transfer. Prije kad bi imala punkcije od taj dan na 14 dan bi dobila tacno ciklus. Mozda sami transfer i terapija poremetila je.Ja cekam. :-(.i ciklus mi je stalno pred 28 dan nikad nisam imala kasnije. Ali sad je druga situacija.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 4.12.2014 21:23:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Pozdrav devojke i od mene..Ako neko moze malo da mi pomogne meni traze tri inseminacije pre IVF,idem na betaniju sada mi je treca inseminacija em sto su svakako lose sanse u startu i uzasno lose nastelovane inseminacije opet radim zadnju za par dana da bi usla program... Od momenta kad ispunite uslove za udjete o drzavnom trosku za vto posle iui sta je prvo sto uradite,koliko se ceka odokativno..meni je citav haos u glavu..mislim kad krenem da necu znati odkle da pocnem..koliko ste cekali od inseminacija pa do samog ulaska u program.. Naime mi pokusavamo tri godine imam 27godina mm 32..kod nas je sve u redu..imala sam jednu trudnocu kada sam spustila tsh posto mi je bio preko 4 posle toga do trudnoce nikako ne dolazu... Pozdrav od mene za vas sve
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 4.12.2014 23:25:51
|
|
|
|
17 joka
|
drugari samo da vam kazem da mi je jako zao zbog negativnih beta puno vas i samko hrabro do cilja
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 5.12.2014 9:04:07
|
|
|
|
jess021
|
Anonimna, kad zavrsis trecu IUI i prikupis sve analize za VTO ideš na komisiju u socijalno, a nakon toga zoveš Betaniju da zakažes drugostepenu. Kad prođeš i to čekaćeš pozivno pismo sa datumom kad da se javiš u Betaniju na dogovor i zatim zavisno od ciklusa krećes sa terapijom. Stvarno ne znam koliko se sad čeka, ja sam u januaru prošla komisiju i dobila pozivno pismo za april, ne znam da li je sad čekanje kraće ili duže. Srećno! Joko
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 5.12.2014 23:33:26
|
|
|
|
pozitivna
|
Joki gde si ti ?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 5.12.2014 23:35:45
|
|
|
|
pozitivna
|
Anoniman ! Jel koristis jos uvek tablete za TSH ili si prekinula?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 6.12.2014 15:43:38
|
|
|
|
maki0211
|
Drage moje da vam se i ja javim sinoc sam primila stop inekciju sutra u pola deset je aspiracija na zadnjem uz koji je bio u cetvrtak endometrijum mi je bio 13.5mm najveci folikul je oko 20mm bio a ima i od 16,18,14 sve ukupno 30folikula imam stomak bas bas boli vec sada ali izdrzavam nekako samo da sve prodje kako treba i da ne udjem u onaj najgori hiper ali verujem da ce biti sve kako treba
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 6.12.2014 16:39:52
|
|
|
|
bubili023
|
Drage moje Samo da se javim posto me nije bilo jedno mesec i po dana Ostala sam vam duzna javljanje posle prvog uz koji je bio 31.10. kada smo culi otkucaje 2 srca Sada ulazimo u 13 nedelju i za par dana radim ekspertski uz. Ovim putem zelim javno da se zahvalim najdivnijem doktoru na svetu Prof.Dr. Arturu Bjelici koji me je vodio kroz citav postupak VTO, na njegovoj pre svega strucnosti, ljubaznosti i smirenosti koje mi je ulivalo poverenje. Zatim, Prof Dr.Vesni Kopitovic koja je radila et. Cela ekipa na Betaniji je vrlo strucna i profesionalna, hvala im sto su nam pruzili sansu da se ostvarimo kao roditelji.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 6.12.2014 20:26:24
|
|
|
|
Maraj
|
bubili cestitke jos jednom maki bas bas dooosta folikula ne znam koliko je to dobro za tebe. U svakom slucaju zelum ti da sve prodje kako valja
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 6.12.2014 22:42:10
|
|
|
|
sagitarius
|
Djevojke,Jel ima neko da je skoro radio krio embrio transfer?Dat mi je najpre mikroginon,pa me zanima ima li neko iskustva sa ovim?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 6.12.2014 23:22:43
|
|
|
|
pozitivna
|
Maki ! drzim ti pesnice za sutra :)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 8:38:07
|
|
|
|
Maraj
|
Sagitarius, nesto malo zena pise o krio embriotransveru tj o FET-u. Vidi ima tema FET pa pitaj i tamo. I mene zanima posto i ja imam jedan zamrznut
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 10:47:04
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bubili ,cestitam Sto te nema u trudnickim temama oa da se malo druzimo? I ja nosim blizance Maki to je bas puno folikula. Kreni sa vecim unosom proteina za svaki slucaj. Najbolja je surutka ako mozes da je pijes. Srecno na punkciji
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 10:54:37
|
|
|
|
jess021
|
Bubili, cestitam od srca
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 12:49:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Hej devojke hvala vam na infoo..sad mi je malo jasnije,jel se bar dobije spisak svih stvari sta je potrebno.. I koliko se ceka na vto na Betaniji 7-8mes..neko mi rece i tri mada ja mislim da nije bas tako kratko.. Bubili mnogo mi je drago da si uspela i predivno je procitati ovako nesto,pogotovo posto i ja idem tamo na kliniku i meni se odma javi luda nada da cu i ja jos malo biti buduc mama.. Neko me je pitao pijem jos tablete za tsh i glukofaz mi je ukljucen...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 12:53:35
|
|
|
|
zece
|
Bubii cestitam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 13:02:44
|
|
|
|
sagitarius
|
Maraj,hvala na odgovoru.I meni se cini da ih je malo.Nadam se da je razlog sto uspe iz prve.:)Javljam ti svoja iskustva.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 13:53:38
|
|
|
|
Bebana17
|
FET se radi u prirodnom ciklusu ili stimulisanom, ukoliko žena ima ovulacije ide se na prirodni ciklus, prati se ovulacija sa ultrazvukom, i lh trakicama, kada se konstatuje da je ovulacija bila vraća se embrion u onom trenutku koliko je star sam embrion, blastocista se vraća peti dan od ovulacije (ili šesti, ako je šestog dana nastala). U slučaju stimulisanog ciklusa, ne gleda se ovulacija već žena uzima estradiol (u belim tabletama cikloproginove, ili estrofem) do određenog momenta (debljinu endometrijuma i fazu gleda dr preko uz) pa u određenom trenutku uvode i progesteron; nakon toga opet dr preračunava kada vraća embrion. Ništa komplikovano, mnogo komfornije, žena nije izmučena stimulacijom kao u redovnom postupku, i verujem da uz dobar kvalitet embriona lakše se dolazi do trudnoće, nego u redovnom ivf, odnosno novija statistika pokazuje da je u pitanju veći procenat nego kao što se na početku mislilo. Ja sam trenutno na stimulaciji gonalima i menopurom + diferelin, samo dva dana (osim diferelina koji uzimam duže), a već me stomak muči, plašim se da mi je prejaka stimulacija. U prva dva postupka mi nije bilo tako.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 13:54:28
|
|
|
|
Bebana17
|
Ja sam bila na tri FET-a iz prirodnog ciklusa, tako da ako nekom treba detaljnija informacija slobodno pitajte.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 7.12.2014 18:06:46
|
|
|
|
jess021
|
Anonimna, evo spiska na 3. strani klik
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 8.12.2014 10:32:47
|
|
|
|
LIDIJA STEVAN
|
Pozitivna..ja sam imala pripremu Fostimonom..i na mene je reagaovao lose...izazvali mi hiperstimulaciju..sa njim se mora ici polako tj sa smanjenim dozama...kad sam primala fostimon estradiol mi je bio mnogo veliki a isto tako i jajne celije..bilo ih je mnogo i velike su bile isto tako rastao mi je stomak i imala sam jake bolove u jajnicima,folikulometriju sam imala svaki dan do aspiracije i vadili mi krv svaki dan za estradiol....kad je uradena aspiracija svih 19 jajnih celija koje su aspirirali bile su extra kvalitetne i sve se oplodile..ostalo je jos janih celija u meni od kojih sam imala strasne bolove posle aspiracije..pa sam tu noc zaglavila na infuzijama..stanje mi se pogorsalo-doslo do hiperstimulacije,primala sam infuzije,antibiotike,albumine narednih 7 dana,ET mi je odlozen zbog situacije moje lose,moji jajnici uvecani 2x od normalne velicine..narednih 3 meseca se oporavljala...uzas sta sam sve pretrpela,primala sam i fraxiparin,svaki dan kontrolisali mi analize i d-dimer da ne dodje do tromba..ma haos..i tek nakon 3 meseca mi odradili Fet..neuspelo..uz stimulaciju za ovulaciju..Nisam napomenula zamrzli smo 8 blasti a ostatak embriona unistili.. srecno svima..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 8.12.2014 11:02:05
|
|
|
|
baby_blue
|
Ja sutra radim betu, pa cemo videti. Ali ne nadam se mnogo,jer me je nocas probudio jak bol,kao menstrualni,koji je doduse prosao za minut,ali mi to ne sluti na dobro...inace,ovaj put se bas nisam osluskivala i opterecivala,bolove nisam imala ,osim sto me je jajnik prvih dana strecao,ali to je verovatno od aspiracije. Kako god da bude,necu da se potresam.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIV 8.12.2014 13:56:17
|
|
|
|
jess021
|
baby blue, obraduj nas sutra
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?