|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIV
24.11.2014 20:43:50   
zece
hvalla vam puno za cestitkama maraj zao mi je

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1326
24.11.2014 21:25:24   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Chipsy

. Jesi li isla preko drzave ili si placala?user posted image

Placala sam

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 1327
24.11.2014 22:56:57   
Štetica
Maraj zao mi je,odtuguj pa za 2-3 meseca po eskima,saljem tiuser posted image

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1328
25.11.2014 0:52:43   
Sanjalica1980
Maraj user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1329
25.11.2014 11:53:24   
jess021
Maraj, nemam nista pametno da kazem, sem da mi je zao.user posted image user posted image user posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1330
27.11.2014 8:58:39   
Sanjalica1980
Drage moje, ima li kakvih novosti ? user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1331
27.11.2014 9:39:03   
nadja n
Zdravo.Potrebna mi je mala pomoc,pa ako je neko u mogucnosti....Posle 6 godina cekanja i nadanja,ipak VTO.Prikupili smo sve nalaze,ali nikako mi nije jasno kako ide dalje...Sta mi je potrebno za komisiju...Buni me da li i ja i suprug treba da imamo uput za komisiju i na koga treba da glasi uput za spermogram i ultrazvuk,posto bi se mi opredelili za genesis.i kako se zakasje drugostepena komisija....Molim Vas pomozite...

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1332
27.11.2014 11:27:59   
Štetica
Nadja pored medicinske dokumentacije potrebni su vam uputi: za tebe uput za komisiju za vto i uput za ultrazvuk(2 uputa),i za muza uput za spermograam. Za njega uput ide od dr opste prakse i pise se na njegovo ime,tvoji uputi idu od ginekologa iz doma zdravlja i pisu se na tvoje ime. Treba da budu naslovljeni na kliniku u koju idete na drugostepenu komisiju,tj Betaniju,psto vidim da si iz NS. sve to nosite na komisiju u socijalno,i tek tad birate kliniku u kojoj zelite da radite vto,nisam sigurna ali mislim da privatnici nisu u opticaju. Kad prodjete komisiju u socijalnom oni vam kazu kada da zovete kliniku da zakazete drugostepenu komisiju,nosis istu dokumentaciju+papir koji dobijete u socijalnom.U slucaju da vam u medjuvremenu istekne nesto od rezultata ponovite ih i nosite te sveze,da vas nebi vracali na dopunu dokumentacije.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 1333
27.11.2014 12:07:47   
nadja n
Stetice,puno ti hvala,sad mi je konacno jasno.Kod nas su ginokolozi toliko nezainterosovani,da nesmes nista ni da ih pitas.Slucajno sam videla i kad smo radili analize da mi je preskocila neke a neke dala duplo,pa je odlepila sto mora da ih ispravlja...Jos jedno glupo pitanje,meni ta ista doktorica kaze da misljenje interniste moram imati za komisiju,a procitala sam da to treba tek pred postupak

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1334
27.11.2014 21:41:37   
jess021
Evo mene, ja sam danas radila histeroskopiju i nalaz nije bas dobar, imam na jednom mestu zapaljenje endometrijuma u vidu "strawberry like", dr kaze da nije nista strasno i da ce to terapija Doksicklin 2x1 14 dana i jos jedna kutija Microginona resiti. Bas sam se iznervirala jer nisam ocekivala takav nalaz, a s druge strane da sam uradila vto na takvo stanje dr kaze da sigurno ne bi uspela. Sve u svemu, nadam se da ce biti ok i da cu, kao sto je za sad po planu, u janurau krenuti sa stimulacijom.
Imam jedno pitanje, posto sam uvek koristila sam jednu kutiju kontracepcije, poslednja tbl. ove kutije mi je 02.12. i onda bi trebalo 7 dana pauze, pa nova kutija. Da li to znaci da sa novom kutijom krecem 10.12.? Samo mi treba potvrda, da ne bi nesto pogresila.

Nadja, Stetica ti je sve objasnila. Kad prikupite sve nalaze i dobijes uput za komisiju, na ovaj broj 520-862, nazovi dr u Socijalnom da zakazes komisiju, ona ce samo proveriti da li imas sve nalaze, tako da to dobro proveri, jer znam da ginekolozi u dz nemaju pojma o proceduri i umeju da preskoce npr. kod hormona neku analizu. Pitaj slobodno sta god treba.

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 1335
27.11.2014 21:45:13   
jess021
Nadja,uput za komisiju treba samo tebi, a dok cekate sve te komisije mozete odraditi spermogram u Betaniji i ranije, tada tvom muzu treba uput od lekara opste prakse, pa ne morate taj dan komisije raditi spermogram, vec samo doneti nalaz. U Betaniji se spermogram zakazuje, na odelenju za bracni sterilitet.d

< Poruku je uredio jess021 -- 27.11.2014 21:46:19 >

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 1336
28.11.2014 9:39:48   
nadja n
Hvala Jess021.Suprug vec ima validan spermogram iz betanije,radjen pre 2 meseca..Da li mozda mozemo njega da iskoristimo....Inace nalaz je katastofalan,zbog toga i idemo na VTO.Godinama smo pokusavali da ga popravimo,ali korak napred,dva nazad...Na kraju posto se cudo nije desilo,odluka je donesena,samo je sve toliko komplikovano...Bas smo se napatili oko nalaza..

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1337
28.11.2014 10:18:34   
jess021
Nadja, mozete nositi i taj nalaz, ako se dobro secam spermogram vazi godinu dana.

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 1338
28.11.2014 10:53:24   
baby_blue
Ja radim betu tek 9. decembra. Do tad uzivam.user posted image Resila sam da necu da se nerviram cak i ako beta bude negativna, ici cemo opet. Danas mi je treci dan od transfera, jedino me jos stomak boli pomalo od aspiracije i to je to. Ali posto nije nesto strasno, ne pijem brufene, da se ne trujem, kad vec nema potrebe. Inace, doktorka nam je vratila dva embriona i kaze da su odlicnog kvaliteta. E sad sta ce biti, o tom potom...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1339
28.11.2014 23:17:07   
margom
Evo docekasmo i mi taj trenutak da imamo kompletnu (i sto je jos bitnije urednu) hrpu analiza za prvostepenu komisiju u fondu. Zamolila bih zenice koje su u skorije vreme bile na komisiji u Nemanjinoj da mi kazu sta mogu da ocekujem. Mi bismo da na drugostepenu idemo u Visegradsku jer se tamo i lecim, pa me zanima da li to mozemo da zahtevamo. Takodje, kako u ovom trenutku izgleda biranje klinike za VTO, da li se mozemo opredeliti za privatne klinike ili strogo za drzavne. Planiramo u ponedeljak ujutru na prvostepenu. Uopste, sve sto mislite da je korisno znati, pisiteeeee.......to nam je prvo iskustvo sa komisijama. Ne znam ni koliko se trenutno ceka na drugostepenu u Visegradskoj, nakon prolaska prvostepene, i nakon toga na poziv za VTO....toliko smo vremena potrosili na setanje po lekarima da sam potpuno ispala iz price.....Hvala vam unapred drage moje, svima saljem veeeliki poljubac i drzim fige za user posted image user posted image user posted image ....

(odgovor članu baby_blue)
Direktna veza do poruke: 1340
29.11.2014 20:49:56   
pozitivna
Srecnouser posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 1341
30.11.2014 5:22:11   
Sanjalica1980
Baby blue navijam jako da budu dve user posted image user posted image

I naravno da bude veeeeelikaaaaa beta user posted image

< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 30.11.2014 5:23:16 >

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 1342
30.11.2014 9:26:35   
Bebana17
Margom, u Nemanjinoj sve brzo završavaš, sa papirima i dokumentima (tvojim i muževljevim, lična karta je u pitanju i zdravstvena knjižica- i treba ti potpis muža, ja sam svog potpisala tj. falsifikovala), ti biraš gde ćeš raditi drugostepenu komisiju, a zatim na tom obrascu biraš i kliniku gde ćeš raditi vantelesnu. Ja sam za drugostepenu uvek birala Front, a mislim ćeš ti brže završiti drugostepenu u Višegradskoj (mislim da se kraće čeka). Na sam postupak se čeka različito, opet zavisi koju kliniku biraš, ja sam prvi put čekala maksimalnih šest meseci u Frontu, a u Valjevu nisam čekala ništa, tj. odmah sam ušla u postupak. Pozdrav!

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 1343
30.11.2014 10:38:18   
jess021
Baby blue, navijamo za visoku betu.user posted image
Zene, `ajd` pogledajte pisala sam u temi Microgynon, treba mi pomoc, hvala!!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1344
30.11.2014 10:39:26   
nata11
Baby B navijam za visoku betu user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1345
30.11.2014 19:19:47   
sagitarius
Devojke, molila bih vas za pomoc ako neko ima iskustva sa tom problematikom. Radila sam vantelesnu, nije uspelo, dobila ciklus. Doktorka mi rekla da se javim sa sledecim ciklusom da vracamo zamrzle embrione. Medjutim, tog sledeceg ciklusa nema, trebalo da bude 24/og. Jel ima neko sa iskustvom da mu se poremetio ciklus nakon vantelesne?
Hvala puno na pomoci.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1346
30.11.2014 19:42:50   
margom
Bebana17, hvala ti puno, puno, znaci mi svaki savet.....jos jedna stvar i tu zavrsavam, sto se tice ove gomile analiza koje im nosim, da li ih oni zadrzavaju, ili ih samo pogledaju i vrate mi ih.....da li da pravim kopije..... A muza vodim sa sobom, sta mu fali, cekace u kolima i davati moralnu podrsku hehheeee.......salim se, sam je trazio da ide......Znaci mi odmah od njih sutra dobijamo neki papir, jel tako ? Veeeeliki ljubbbb za sve devojke.....
Baby blue drzimo duple fige.........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sagitarius)
Direktna veza do poruke: 1347
30.11.2014 20:20:19   
Sanjalica1980
Draga Sagitarius, ja sam posle vto sa stimulacijom imala pauzu od dva do tri ciklusa. Cak izmedju feta smo pravili pauzu kako bi se telo ocistilo.

Srecno sa smrzlicima user posted image

I moje bebice su iz fet-a user posted image

(odgovor članu sagitarius)
Direktna veza do poruke: 1348
1.12.2014 1:14:56   
IvannaM

IZVORNA PORUKA: margom

Evo docekasmo i mi taj trenutak da imamo kompletnu (i sto je jos bitnije urednu) hrpu analiza za prvostepenu komisiju u fondu. Zamolila bih zenice koje su u skorije vreme bile na komisiji u Nemanjinoj da mi kazu sta mogu da ocekujem. Mi bismo da na drugostepenu idemo u Visegradsku jer se tamo i lecim, pa me zanima da li to mozemo da zahtevamo. Takodje, kako u ovom trenutku izgleda biranje klinike za VTO, da li se mozemo opredeliti za privatne klinike ili strogo za drzavne. Planiramo u ponedeljak ujutru na prvostepenu. Uopste, sve sto mislite da je korisno znati, pisiteeeee.......to nam je prvo iskustvo sa komisijama. Ne znam ni koliko se trenutno ceka na drugostepenu u Visegradskoj, nakon prolaska prvostepene, i nakon toga na poziv za VTO....toliko smo vremena potrosili na setanje po lekarima da sam potpuno ispala iz price.....Hvala vam unapred drage moje, svima saljem veeeliki poljubac i drzim fige za user posted image user posted image user posted image ....

Evo informacija iz Visegradske.....uzasno mnogo se ceka na komisiju, bolje biraj Front, a za postupak onda koju hoces.....oko 10 nedelja se ceka poziv na uz i jos oko mesec dana na izdavanje resenja nakon toga, sve ukupno duze nego sto ti vazi potvrda iz Nemanjine. Sada nema privatnih klinika, ali potpisaces u Nemanjinoj da si saglasna da te prebace na privatnu kliniku ako bude potrebe, ali neces pisati na koju.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 1349
1.12.2014 11:23:18   
margom
E pa ne lezi vraze, sad je gotovo, bila i zavrsila prvostepenu.....i ja i jos jedna zenica izabrasmo Visegradsku za drugostepenu komisiju, nadam se da ce se nesto promeniti u vezi cekanja, a probacubi da poguram preko prijateljice koja radi tamo..... A iskreno u Frontnne bih nikako isla, smucili su mi se na sto nacina..... A koliko mi se cini resenje Fonda vazi 6 meseci, a ne tri meseca, tako da nema sanse da istekne dok cekam na resenje drugostepene komisije, valjda...... Jedino sto mozda jesam pogresila jeste kasniji izbor klinike za proces, izabrala sam takodje Visegradsku, a ne Valjevo u kome sam shvatila da skoro nema cekanja, i to samo zbog predstojece zime i putovanja......a ne setih se da smo mogli tamo iznajmiti nestonna tih 10-15 dana i neja problema.....Ali koliko sam shvatila moguce je promeniti izbor klinike, jel tako devojke ? A posebno zato sto jedini od drzavnih imaju krioprezervaciju.....

(odgovor članu IvannaM)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here