lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Lelaigor meni su u prvoj trudnoci jako smetali mirisi, pogotovo kada je meso u pitanju. I sto je interesantno, inace sam kod mesa vrlo probirljiva, nisam neki mesojed, jedem samo posna mesa, u glavnom piletinu, a u trudnoci mi se piletina tako gadila da vam ne mogu opisati. Nisam mogla ni da je vidim, a kamo li da je jedem. Posle trudnoce se vratilo u normalu, ali evo sada opet isto... nemam jos jake mucnine, ali mi mirisi hrane uzasno smetaju. Pre neki dan sam usla s muzem u ideu i sa vrata osetim miris peciva iz njihove pekare, htela sam da se onesvestim, a mm recimo nije osecao. I jos nesto... znoj je poceo tako da mi se oseca. Kako je kod vas? Samo se njuskam i samoj sebi smrdim kao tvor! Ne samo sebe, druge ljude takodje osecam. Muzu sam rekla da mi napomene ako se osecam, da se ne obrukam negde, on kaze da sam se istripovala. Izgleda da su nam cula u periodu trudnoce mnogo izostrenija nego inace, pogotovo miris i dodir. Ja sam inače i kad nisam trudna frik po pitanju ovoga. A sad u trudnoći se zapiram jedno 5 puta dnevno pored kupanja, a ono što me najviše nervira je sekret! Izluđuje me, svi mi kažu da je normalno, dr kaže da je normalno, a ja se osećam kao da sam šugava. E, nešto što sam primetila da mi se znoji više nego inače su stopala. Ja kući više ne nosim čarape, evo i sad sam bosa. Bukvalno mi budu mokre noge. I onda smrde. I to mrzim, tačno jedva čekam da se porodim, samo zbog ovih stvari. Ne znam jel' do hormona i znojenja ili do papuča. A kupila sam kućne papuče u Deichmannu za 1.700,00 dinara, sa kožom iznutra i tako mi se znoje noge da nije normalno. Meni opada kosa onako. Opadala je i pre trudnoće jer sam prošle zime prešla iz pargodišnje crvene nazad u svoju, jer mi se puno oštetila kosa. Tako da zbog toga mi opada. I onda sam sad zbog lakšeg održavanja stavila minival, pre par meseci, pa i zbog toga hoće malo da opada. Ali ja imam kose za 3 glave i meni se nikad ne primeti kad mi opada. Čekam mm za paprikaš i šta sad da radim. U prošloj trudnoći, tačnije pre trudnoće stalno sam pila filter kafu, onda mi se zgadila u trudnoći pa sam prešla na nes. Tako sam i nastavila posle porođaja. E sad u ovoj trudnoći, nije da mi je bila muka od nesa, nego me boleo stomak stalno, dobro ja imam problema sa stomakom, ali godinama već pijem nes. Tako da sad pijem onaj kapućino iz kesice ili toplu čokoladu, čisto zbog rituala. A nedostaje mi kafa. Nadam se da ću je moći posle.