Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 9:33:45
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: daca77 U potpunosti se slazem, vrsnjakinjo A jos se sve nadam da ce i odloziti za jos koji dan...mada, znam da je to nemoguce. Najgore od svega sto nemam neki lep osecaj, vec je prisutan onaj bezvezni, tup osecaj koji sam imala pre svake svoje operacije. To je normalno,cak iako mislis na najogre i to je normalno,pa secas sta sam ja sve pisala poslednji put,normalno je da je prisutan strah i neizvesnost...bilo i cudno da ti je svejedno
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 9:38:06
|
|
|
|
Trcosava
|
Mi još malo pa u prodavnicu i da kupim farbu, pa da se ofarbam.Kako ću da se isperem pojma nemam!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 9:38:11
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Najgore od svega sto nemam neki lep osecaj, vec je prisutan onaj bezvezni, tup osecaj koji sam imala pre svake svoje operacije. ove misli su se meni motale sinoc citavo vece po glavi...pregled,kateter,anestezija,budjenje,bol,nesposobnost,strah...sve mi se nesto bljak ... kad dodje taj tren,nema puno mozganja ,sve ide lancano i brzo..bice sve dobro!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 9:43:31
|
|
|
|
branki*
|
trco,stavi rukavice gumene.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 9:52:41
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: branki RR trco,stavi rukavice gumene. ahahaa nisu problem ruke nego stomak - kako da se presavijem preko stomaka
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:29:22
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Čupo to sam bila ja meni je u prošloj trudnći bilo muka od elevita. Dobro je znači nisam skroz šiznula Ja tako zapamtim neke detalje, ali ne znam ni ko je reko, ni šta je tačno reko? (Onaj me podsjeti na onaj voc medo i zeko Šta ko je reko? Ja sam reko! ) A ništa popiću ovu kutiju, a ako primjetim da mi se nastavlja, vratiću se na Mamavit. Ja doručkovala, sad pijem kakao, djeca i MM u šetnju. Vrijeme je diiiiiiiiiivno za šetnju pored mora
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:41:55
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: branki RR IZVORNA PORUKA: daca77 Najgore od svega sto nemam neki lep osecaj, vec je prisutan onaj bezvezni, tup osecaj koji sam imala pre svake svoje operacije. ove misli su se meni motale sinoc citavo vece po glavi...pregled,kateter,anestezija,budjenje,bol,nesposobnost,strah...sve mi se nesto bljak ... kad dodje taj tren,nema puno mozganja ,sve ide lancano i brzo..bice sve dobro! Znam, Branki...samo brinem zbog niskih trombocita, kao i moj dr, pa da im to ne napravi probleme i ne mogu da zaustave krvarenje. Choopa, sve ti zavidim I ja bih volela da setam pored mora...a ovde se kod nas smrklo vreme-bas je grozno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:46:01
|
|
|
|
anita
|
Dobar dan i od mene. Do sada sam 6 puta pokusala da objavim post ali nisam uspela. Nisam se naspavala pa sam bas bljak. Ruke su mi po malo otecene,pocinju da me bole kukovi i noge. Sve mi se sakupilo pa sam bzvz. Bubi neka je Dusan ziv i zdrav. Ti idmaraj i slusaj instrukcije dr. Nadam se i zelim ti da sve bude ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:47:47
|
|
|
|
choopa choops
|
daco ma biće to OK, zato te i šalje na CR zato jer je tako sigurno ;-) Nemaš šta da mi zavidiš , i ja ga gledam samo kroz prozor. Možemo samo da zavidimo zajedno
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:50:54
|
|
|
|
choopa choops
|
anita kako i neće ipak su 3 bebirona tu Čovječe ti ćeš odjednom da obaviš ono za što meni treba 7 godina
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 12:56:55
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops anita kako i neće ipak su 3 bebirona tu Čovječe ti ćeš odjednom da obaviš ono za što meni treba 7 godina A ja nisam sigurna da bih uopste to postigla u ovom zivotu Choopa, samo da beba ne krene ranije, inace me pustise dr na prirodni porodjaj...a tada ce sve novine objaviti fotografije gde se sa dr obracunavam, na podu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 13:23:01
|
|
|
|
daca77
|
A imam jedno pitanje: od jutros mi se pojavio gusti beli sekret i to prilicno...koliko pre porodjaja se on inace javlja?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 14:11:20
|
|
|
|
choopa choops
|
Daco ma neće, ne sekiraj se Ne znam za sekret, ja ga imam tokom cijele trudnoće, a brisevi mi svi OK Sad mi je dala Macmiror da stavljam.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 15:00:24
|
|
|
|
srculence25
|
Bubi cestitam bas imam posla oko sivenja sad sam malo uletela da vas ispratim. Bubi to je taj instikt bas si predoset_ila,samo miruj vice sve ok Sanjalice sad se ja brinem kako mene nista neboli hahahaha Poceli su zubi da mi pucaju na pola
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 16:07:48
|
|
|
|
vision
|
bubulence, vidim da imas problem, citala sam i juce cini mi se da si se zalila, no, nisam htela preterano da pametujem. ne zanemarujte ni jedan bol, ni jedno stezanje stomaka, ja vam pricam iz licnog iskustva, ne pomisljajte da su to lazne kontrakcije (ne znam sta je to), jer prosle god sam se prevremeno porodila. a bila mi trudnoca laka i neosetna i mislila sam da sve mogu i da dizem dete od 18kg i da ribam i da usisavam i da idem u nabavke... ali ni u cemu ne smemo da preteravamo. moramo da pazimo i sto vise da odmaramo. Nadam se da ce kod tebe biti sve u redu, poslusaj savete svog lekara i ozbiljno ih shvati.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 16:09:00
|
|
|
|
vision
|
btw, stigao mi je danas rezultat double testa, koliko se ja razumem, a ovo mi je treci da radim, mislim da je OK. ;)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 16:21:41
|
|
|
|
branki*
|
da vam mahnem trudnicice....mi stigli u bgd,jeli,pa odmaram dok boza spava...nista novo drugo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 16:58:04
|
|
|
|
Maslacak15
|
pazi ovako Daco. Nije da iimam nekog pojma posto ni jednom nisam docekala sta jesu porodjajni bolovi ali znam sta nije U prvoj sam pocela da imam epizode jakog menstrualnog bola poslednjih par dana tako na po 10-15 minuta pa prestanu. Pa onda nista satima. Sekret se meni povecao u obe poslednjih par nedelja. Pocela sam i da trckam u WC itd ( sto je kod nekih simptom) pa nista. U drugoj sam bas cackala mecku posto sam zakazala carski na 39+4. I krenuli su bili povremeno bolovi bas onako primetno. I na momente jako neprijatno. Tako da sam bila sokirana kad sam na 39+3 otisla da se dogovorim sa anesteziologom i onda me ovlas pogledala ultrazvukom doktorka u bolnici rekla zatvorena, tuzina grlica 3,5 cm :):) Ja sam bila ubedjena da je skoro pocelo. Ja bih rekla da je znak za uzbunu tek ako pukne vodenjak ili ako krenu bas periodicni bolovi i kontrakcije. Znaci u redovnim razmacima. Onda bih isla da proverim. Ali suvise si ti blizu terminu. Normalno je da imas neke simptome. Bice to sve ok do narednog vikenda. Nemojd a se bojis.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 17:58:43
|
|
|
|
wivern
|
Trudnicice Bubi odmaraj sto vise bice to super, neko je skoro pisao da je bio otvoren par prstiju skoro celu trudnocu i jos na kraju i preneo. Ne mogu samo da se setim ko je IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Ja bih rekla da je znak za uzbunu tek ako pukne vodenjak ili ako krenu bas periodicni bolovi i kontrakcije. Znaci u redovnim razmacima. Onda bih isla da proverim. Ali suvise si ti blizu terminu. Normalno je da imas neke simptome. Daco lepo rece Maslacak, ja sam se zamarala gustinom sekreta, te da li je to sluzni cep, te da li su menstrualni bolovi pocetak ..na kraju bilo kratko i jasno krenule kontrakcije na 4 minuta, odmah u pravilnim razmacima. To vece se dopisujem sa UM i jos mi ona kaze zeno idi odmah u bolnicu porodices se kuci ja racunam to ce prestati to su pripremne kontrakcije. Imas ti jos vremena ihahaj, pa i ja sam prenela termin za 5 dana, samo se opusti.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 18:35:38
|
|
|
|
Kata90
|
Vece.....ja pijuckam kafu lozim vatru u kuci,grejem se i tako.....sta vi radite? Bubi....odmaraj kolko mozes....bice bolje siguro.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 19:03:49
|
|
|
|
janabons
|
Bubi, cestitamo za Dusana , a ti lezi i odmaraj... Daco, verujem da ce se sve lepo zavrsiti Mi danas danas opet isli na slavu,JAna zabavlja goste, svi se smeju, meni super
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 19:06:42
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje ja bila u gradu do malopre. Dosle mi kileginice iz BG-a i sele smo u neki lokal. Ja na kauc Nisam se setala uopste. Sada sam stigla kuci i stomak me jako boli. Jedva sam se skinula. Lezim nekh 10min i prosao je bol. Ne mogu da verujem da mi ne prija ni sedenje na kaucu. Vec sam se prepala da sam napravila neko sranje. Ima samo da lezim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 19:12:37
|
|
|
|
Kata90
|
Sanjalice,i ja kad se dugo setam i mene isto boli stomak,pa jedva cekam da stignem kuci da legnem.Sto volim kad mi kazu,i treba sto vise setnje zbog lakseg porodjaja,ma da.....kad boli stomak nema sanse....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 19:29:15
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bas me prepao bol. Jedva sam se skinula i legla.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 22.11.2014 20:32:42
|
|
|
|
bubulence
|
heeej devojke moje! hvala svima i na cestitkama i na recima utehe... vision, propratila sam tvoju pricu i mogu samo da te . i naravno slazem se sa tobom, sve treba proveriti. ja se ne plasim sto sam otvorena, bila sam i sa E ali mi je sada grlic skroz mek a prosli put nije bio... a najvise me plasi ova dosadna infekcija i ispijanje lekova u trudnoci... juce i danas smo presli 600km kolima i jos bar 20 peske, tako da od sutra startujem sa mirovanjem. muslila sam da dovedem mamu na par dana ali posto se snaja porodila mama je morala tamo da ode da jojmalo pomogne ... Sanjalice, samo odmori draga!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?