Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Didy Jovice, ja sam bila u fazi da se nastavljam sa Stefanom, posle sam našla da se to zove borba oko moći i baš je tako bilo. Upala sam u zamku da smo se danima, nedeljama i mesecima nastavljali, a on je tad bivao besan, nervozan, razdražljiv, neposlušan i samo je terao svoj inat. Ovako je kod nas, već duže vreme. Kao da sam potpuno izgubila autoritet nad njim, odgovara mi, čak i zamahuje rukom na mene. Ono što me najviše brine je to što on kao da upadne u trans iz kog ne mogu da ga izvučem. Evo primer: sinoć ga je mm kasno okupao, već je bilo pola 10 kada je konačno legao da pije mleko. Kad je popio mleko rekla sam mu da idemo da peremo zubiće a on mi je rekao ne mogu mama, mnogo mi se spava. Videla sam da jedva gleda na oči i pustila sam ga, iako ne dozvoljavam da se ide na spavanje bez pranja zubića. I namešta se da legne, okreće se ka meni i kaže A Pepa? (ja ga kupam ranije, već oko 8, onda se zavučemo u krevet, on gleda Pepu na svom laptopu, ja na svom čitam i oko 9 zaspi) i ja mu kažem da nećemo sada da gledamo pepu jer mu se spava. I to je bio okidač. Počeo je da skače po krevetu, da urla i ono što me izluđuje, da neprestano ponavlja jedno te isto Hoću pepu, hoću pepu, hoću pepu.... ja ne mogu da ga smirim jer kao da moj glas ne dopire do njega, on je u transu, udara nogama o pod, plače, urla, jedva diše koliko je uzbuđen, ja pokušavam da ostanem smirena i da ga smirim, ali ne ide.. upada mm u sobu i počinje da viče, na njega Marko reaguje i sluša ga, ali i dalje jeca, ne može da se umiri, leži i udara nogama, pomera ih nervozno, vrpolji se, ne prestaje da govori hoću pepu, mm ga opominje da neće to više da čuje, ovaj ne odustaje... to je trajalo više od pola sata. Dok je mm bio tu Mare je ležao ali čim je ovaj izašao iz sobe, skočio je i počeo da se unosi meni u lice i da ponavlja pepa, pepa, neću da spavam, pepa, pepa... Onda sam ga prebacila u naš krevet, zagrlila ga i govorila šššš, tu je mama, mama te puno voli, ššššš.. trebalo mu je dosta da se smiri, a kada se konačno opustio zaspao je u sekundi. Mene ovo zaista brine, znam da se on na sve još privikava ali ovo je zaista strašno, ja ne mogu da rečima prenesem koliko to strašno izgleda. I to se uglavnom dešava kada je jako umoran i kada mu se spava, a ne želi da zaspi. Ovde smo silom prilika izbacili dnevno spavanje iako realno njemu to još uvek treba i kada mi preko dana odspava barem 45 minuta on je mnogo bolji.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|