Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 21:49:33
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Zene samo fali i ja da se porodim u sestom mesecu ceo dan danas imam kontrakcije, dve tri na sat,bole ledja, stomak donji se stvrdne a da ne pricam da je i mene teralo u toalet...razmisljah se da se javim u bolnicu ali mi dr rece da odmaram prvo pa cemo videti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 21:56:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Ipo zeno cuvaj se, ako ti nocas bude lose, pod hitno u bolnicu! Wiw cekamo vesti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 21:59:32
|
|
|
|
serpica
|
Ipo odmaraj sto vise mozes,ja malopre na dnevnom ponovo vidim roze trag u sekretu Wiv javljaj sta se desava Sve vas
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:00:21
|
|
|
|
bubulence
|
ipo draga samo miruj, lezi na levi bok i odmaraj. ako primetis da u ti kontrakcije na pravilnim razmacima ipak se javi u bolnicu... meni je isto lose danima, ali me muce uzasne vrtoglavice i lupanje srca. ne znam zasto kada mi je pritisak sasvim u redu. moguce da ovo vreme utice...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:02:47
|
|
|
|
Trcosava
|
SAd će svi da kažu da sam zloća, ali meni nešto miriše da će da joj uključe indukciju. Smanjena joj plodova voda (e sad mislim da je to normalno u tom vreme). Kako god, navijamo ali ja mislim da će to danas/noćas najkasnije sutra. Ipokrisia, sad odmiruj. Kao što rekoše žene, ako se nastavi pravac u bolnicu!
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 3.11.2014 22:03:22 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:05:59
|
|
|
|
choopa choops
|
bubulence ode li ti kod dr za onaj mladež? Ipo, lezi na bok, ako imaš popij magnezijum i odmaraj. Kažu da nije strašno ako se smire nakon mirovanja. Mada ja kad se tako iskukam svojoj dr kako imama kontrakcije ona kaže da ima žena koje su dolaazile na tokolizu (lijekovi za zaustavljanje kontr. kroz infuziju) po nekoliko puta i ostajale po nekoliko dana, pa pregurale termin. Bitno je da ne utiču na grlić, i da je on čvrst. Svakako pođi sutra na UZV da provjeriš kakvo je stanje. A do tad miruj, biće sve OK sigurno! Samo pozitivno!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:10:15
|
|
|
|
choopa choops
|
I da se izvinim što upadoh u temu i bez Dobro veče Ja vas malo čituckam, pa onda automatski ispisah ono kad vidjeh post. serpice, valjda nije nista, mozda neki kapilar
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:11:17
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: wivern Sanjalice a ti si bas videla da sam ja 40+2 Ne verujem da ce me ostaviti veceras, ali verujem da ce mi reci da dodjem sutra npr Von ta kandida mu dodje kao dobar dan, cini mi se...ili se to samo u mojoj okolini tako zalomilo da su svi mucili tu muku. Wiv, videla na tikeru. Jesam omasila ? Ipo, kao sto su ti vec rekli. Samo odmor na levom boku i obavezno magnezijum. Meni je propisano 2x po 375mg na dan . On moze samo da pomogne jer opusta matericu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:18:27
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Juce jesam malo vise set_ala,ali danas ceo dan mirujem...do sada mi je uvekj bio cvrts dug grlic,beba nije bila nisko,jedino ako sad nesto odjednom...cini mi se da nije u pravilnim razmacima ali svo vreme osecam blzi bol u krstima a kad nastupi malo jaci tad se stvrdne donji stomak ali on ne boli...popila sam magnezijum i uvela jos jeda utrogestan vaginaletu ako to ista pomaze..
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 3.11.2014 22:19:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:23:35
|
|
|
|
Trcosava
|
Ipo, ne znam za utrogestan a i sumnjam da može tako naglo da se smanji grlić. doduše ja sam sva enupućena u te stvari, kao da se nikad porađala nisam Wiki su nam vrnuli kući. Otvorena ceo jedan prst. Pretpostavljaju da će da se vrati vrlo brzo sama. Registrovana jedna velika kontrakcija, ali je ona nije osetila. Sad odo' da se izvalim.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:26:30
|
|
|
|
choopa choops
|
Nisam ukopčala ti već uzimaš Utrogestan ili? Neki dr misle da nema nikakvu funkciju nakon 12-te nedelje, a neki ga davaju i do kraja. Ja ne znam dokle moja dr misli da ga pijem? Meni je dr na zadnjoj kontroli prepisala 2 x 200 mg, a htjela je 3 x 200mg, ali kao ajde do sledeće kontrole, pa da vidimo. Međutim ja primjetim da mi fali ta jedna doza na pola, pa tada pijem magnezijum. A u prethodne dvije trudnoće sam pila Ginipral a sad je zabranjen kao...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:29:51
|
|
|
|
choopa choops
|
Jesu li je bar malo "prodžarali" da prije krene? Je li njoj uopšte ispao čep?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:35:39
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Meni je propisano 2x po 375mg na dan . Sanjalice koji ti uzimaš? Ja sam našla samo onaj od Natural Wealth-a 250mg i popijem jednu dnevno. A pijem Mamavit i ima ga i u njemu. Piješ li ti neke prenatal vitamine još? Ne znam da li bih smjela više...ja to pijem na svoju ruku, nije mi dr rekla. I još jedno pitanje...Kako znate je li beba nisko ili ne? Meni je ovaj put totalno drugačiji osjećaj, čini mi se kao da me cijelo vrijeme udara dolje u gospođu , i nekako me najviše udara tu kod pojasa gaćica? A sa njih dvoje je to bilo udaranje u pupak ili iznad, koliko se sjećam? ALi onda mi je posteljica bila na prednjem zidu, a sada je na stražnjem...Ima li to ikakve veze?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:42:00
|
|
|
|
bubulence
|
vratice se ona u toku noci u bolnicu, lepo sam joj rekla u utorak izlazi Maksim ... cc nisam otisla kod dr za mladez ... mm kasno dosao sa posla, Ema spavala, kada se probudila dr vise nisu radili u ovoj selendri... a ja ne znam ni gde je ovde dz da bih otisla sama... mladez je sada upaljen... crveni se skriz okolo... kaze mi mm da ujutro uzmem taxi da me odveze ali ne bih da vodim Emu u dz a on ce opet ostati duze na poslu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:44:56
|
|
|
|
bubulence
|
cc meni je u prvoj trudnoci stomak bio izmedju grudi a dr mi rekao da je beba nisko, a tako sam je i osecala. kada me udari dole, mislim evo rucica je izasla... a sada mi je opet stomak na izgled visok a dr kaze da je malo nize ali da sada ne moram da nosim pojas... mada me ni ne udara kao prosli put...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 22:58:27
|
|
|
|
choopa choops
|
Baš nezgodno kad je nemaš kome ostavit Ne znam, da si ga povrijedila nekako pa i da se ne zabrineš, ali kad znaš da nisi....Držim fige da se muž sutra ipak ranije vrati kući pa da to pogledaš, da si mirna Znači to samo dr može da procijeni? Pretpostavila sam, pa valjda bi mi ova nešto rekla da je nisko . Mada sam ja već gledala te pojaseve Kad se čovjek utripuje
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:00:51
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Meni je propisano 2x po 375mg na dan . Sanjalice koji ti uzimaš? Ja sam našla samo onaj od Natural Wealth-a 250mg i popijem jednu dnevno. A pijem Mamavit i ima ga i u njemu. Piješ li ti neke prenatal vitamine još? Ne znam da li bih smjela više...ja to pijem na svoju ruku, nije mi dr rekla. I još jedno pitanje...Kako znate je li beba nisko ili ne? Meni je ovaj put totalno drugačiji osjećaj, čini mi se kao da me cijelo vrijeme udara dolje u gospođu , i nekako me najviše udara tu kod pojasa gaćica? A sa njih dvoje je to bilo udaranje u pupak ili iznad, koliko se sjećam? ALi onda mi je posteljica bila na prednjem zidu, a sada je na stražnjem...Ima li to ikakve veze? Ja pijem Maxi mag koji u sebi ima jos i vitamin B6, pijem femibion2 i Ferolin C za gvozdje. Meni su u bolnici proveravali magnezijum i bila je snizena vrednost pa su povecali na dve. Rekli su mi ako budem imala i jace grceve da mogu tri na dan. Rekla je dr da mi bebe crpe sve
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:00:57
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Sad ce wiv jos malkice samo !!! Ja od pocetka uzimam utrogestan samo sam ga u pocetku pila onaj od 200mg a posle jednom vaginaleta od 100mg.razmisljam mozda treba opet to pojacati ali videcu sa dr.inace saznala sam da moja dr napusta porodiliste gde sam htela da se poradjam tako da cu menjati lekara i ici u frint najverovatnije,toliko omrazeni i rekoh nikad tamo al eto:-) ali jedno po jedno prvo sad da resim ovaj problem.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:07:01
|
|
|
|
bubulence
|
jeste cc. jako je nezgodno. ovde bas bas nikoga nemam da mi je pricuva ni na 2 min a ja jos uvek ni ne poznajem ovo mesto kako treba... sto se tice pojasa, nece da ti skodi, slobodno ga uzmi ako mislis da ti treba... sanjalice draga, kod tebe su dve bebe pa je i normalno da te vise ispijaju . Ipo mislim da utrogestan i ne pomaze sada mnogo... najbitnije je da odmoris a ako sutra ne bude bolje idi do dr... da budes sigurnija...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:07:41
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Jesu li je bar malo "prodžarali" da prije krene? Je li njoj uopšte ispao čep? Dzarao me danas ko je stigao da prostite Prvo dr a onda i ovi u bolnici.. A najbolja mi je cistacica koja mi kaze "sta si se uspanicila pa prenela si samo dva dana kao da je smak sveta". A mene dr poslala uvece jer nema guzve, da ne cekam redove sutra pre podne Ako li nije do sad ispao od ovolikog dzaranja sigurno jeste. Nasetah se ja danas po lekarima a Bubi ti ako si u pravu i ako veceras budem morala opet da idem roknucu se Ja sam utrogestan koristila do 12-e nedelje, jer do tada plod cuva progesteron posle toga tu ulogu preuzima posteljica. Tako mi je objasnjeno. Kasnije se koristi samo u slucaju nekih komplikacija... Uh Ipo samo odmaraj i ne kreci se...lezi i pokusaj da se smiris koliko god je to moguce....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:13:17
|
|
|
|
bubulence
|
a vidi, do sada si se otvorila 2 prsta, do ponoci ode i treci . sutra u podne otvaramo temu i cestitamo Maksimov dolazak i kumu sretno sletanje u Stb na slavlje ... inace, sluzni cep ne mora svakom da ispadne pre porodjaja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:17:22
|
|
|
|
choopa choops
|
ipo nemoj da misliš loše o porodilištu nekom, svako iskustvo je za sebe...Mene su tako prepadali za KBC Podgorica, a sina sam gore rodila i meni je bilo sasvim OK wiv mene kad je doktorka prodžarala (u prvoj trudnoći), čim sam kući došla vidim ode čep Al' da me ubiješ sad ne mogu da se sjetim nakon koliko dana su mi je krenuo porođaj Da sam bar tad ovdje pisala pa da nađem. Baš mi je to super, jer se pola stvari zaboravi, i onda ja fino dođem na RR pretresem teme i nađem Hvala vam na odgovorima za Mg. Samo me brinulo da se eventualno ne predoziram
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:27:38
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Hvala vam na odgovorima za Mg. Samo me brinulo da se eventualno ne predoziram Kad nisam ja neces ni ti sigurno. Pila elevit, sumeci mg (ne secam se od koliko) i mivela vodu sa MG Bubi pa ti mene vec porodila
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:52:40
|
|
|
|
srculence25
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Znači to samo dr može da procijeni? Pretpostavila sam, pa valjda bi mi ova nešto rekla da je nisko . Mada sam ja već gledala te pojaseve Kad se čovjek utripuje i ja sam gledala pojaseve mada mi dr nista nije konkretno rekao sem da je sve u redu Wiv lepo ja rece moja kugla kaze da ces ti pre Ane duga je noc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 3.11.2014 23:53:27
|
|
|
|
choopa choops
|
Pozdravljam vas, odoh tuširanjac pa spavanje. Wivern ne bi bilo loše da ujutru kad se probudim naletim na temu Wivern se porađa ili još bolje Wivern se porodila Ajte laku noć
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?