|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
14.10.2014 6:48:57   
Misha i Ljisha
Leptirica generalno je lose jesto voce uvece. To je i moj problem. Znaci voce ide u vreme uzine a ne posle obroka.

Nego ja juce srela naseg porodicnog doktora u mesari i pita me covek kao mi insulin i jesam li upadala u hipoglikemijuuser posted image jao moracu da odem vec da isproveravam evo znanicno cu otici da proverim insulin narednog meseca (ovog meseca imamo previse izdataka vec tako da necu bas moci da odvojim par hiljada za pretrage)user posted image

(odgovor članu leptirica26)
Direktna veza do poruke: 1326
14.10.2014 9:41:35   
bebilule
Leptirice, kako je rekla Misha voće se ne jede uveče. I nikako na pun stomak, nakon večere i sl. Trudim se da završim sa voćem do 17 h i da uzimam kao užinu, nikako poslije jela.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1327
14.10.2014 16:46:53   
leptirica26
user posted image user posted image ok zene, nista Onda, evo danas je uzina bila 1 jabuka I 1 svjeza mrkva, a Nakon rucka oko 18h cu jos jednu jabuku I to je to. Haj dobro je da znam jer bas mi se nekad jede voce a nisam ni gladna pa uzmem. A recite mi jel ok Nakon rucka kafa, ona obicno solja Nes sa stevijom I mrvicom mlijeka? Inace samo ujutro uzmem, a ovo Nakon rucka Ponekad?
Hvala vam na odgovorima user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1328
15.10.2014 8:33:31   
bebilule
Ma ja bih je popila ako ti je ćejf pa kuk puklo da puklo. Ne opterećuj se previše, znaš šta trebaš izbjegavati u širokom luku. malo odstupanja mislim da ne škodi. Samo ćeš se stresirati pa će ti skočiti prolaktin user posted image user posted image user posted image . Inače, ne znam kakve su reakcije kod vas, ja poslije skoro mjesec kako pijem siofor počinjem osjećati neke promjene. Kad osjetim glad istog momenta moram da jedem jer je nesnošljivo a doručkovala bih čim oči otvorim, što prije nije bio slučaj. Tip sam kojem doručak nije prijao, uvijek sam jela tek oko 11,12. Da li mi siofor obara šećer ili je šta drugo ne znam...

Direktna veza do poruke: 1329
15.10.2014 8:42:42   
Misha i Ljisha
bebilule isto je bilo i kod mene dok mi se organizam nije navikao na normalan nivo insulina tj na terapiju. Nepodnosljiva glad. Strasno nesto, ko to nije doziveo ne moze da razume. Procice. dobro je sto ranije doruckujes (i ja sam isto kao i ti kasno doruckovala) i kod mene se isto to promenilo.

i slazem se malo odstupanja nije strasno.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1330
15.10.2014 9:32:42   
bebilule
I da, užasno se osjećam, i fizički i psihički. Sva sam u neredu, nervozna, pucam na prvu, istresam se na koga stignem i sitnica mi je dovoljna da briznem u plač. Ne znam je li opravdano to pripisati inzulinu i uzburkanim hormonima ali ja jednostavno nisam svoja...user posted image

Direktna veza do poruke: 1331
15.10.2014 9:34:53   
Misha i Ljisha
bebilule normalno je. Dobro je da prepoznajes svoje stanje pa mozes nekad i da ukljucis kocnicu. Insulin zna sve da poremeti, od testosterona, lh, fsh, prolaktina preko svih hormona nadbrubrezne zlezde do ko zna cega. Sad se sve vraca polako u normalu a to nije tvoje "normalno" stanje, pa ti prosto treba vremena. Meni je bilo sve identicno

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1332
15.10.2014 9:42:00   
bebilule
Misha ma poremetilo je već. Imam LH FSH inverziju i povišen prolaktin. Godinu dana pokušavamo da bi mi sad doktorica skoro rekla da smo sa ovakvim nalazima džaba i pokušavali. Koliko sam skontala nije baš strašno, prolaktin mi je bio 54, inzulin nakon 1h isto 50 i nešto, nakon 2h se vratio u normalu...ali eto uspio je napraviti disbalans i to mislim ne tako davno. Ja sam uvijek dobijala tačno 37. dan, nikad dan kasnije ili ranije. Jeste malo više ali to je bi moj ciklus...i osjećala sam ovulacije češće nego sad. U zadnjih 6 mjeseci počelo je da šeta, čas 30 dan, čas 40... I ja dosta dobro znam svoje tijelo i vidim da sam izbačena iz ravnoteže.

Direktna veza do poruke: 1333
15.10.2014 9:53:29   
little_one
Ja uvijek osjetim kad mi skace inzulin, to je tako strasan osjecaj a prije nisam znala sta se desava, kad sam otkrila problem sa inzulinom i pocela da pazim na ishranu povezala sam taj glupi osjecaj kad inzulin skace...neka nervoza se uvuce u mene, i neki nemir, ne mogu tacno da opisem taj osjecaj.

Sto se tice ishrane, ja nikad nisam bila za ekstreme, u svemu treba biti umjeren, ali prosti ugljikohidrati najvise stete donose, slatkisi, tjestenine i raznorazna peciva itd itd...

Uf, i ja moram da odradim inzulin nakon sto godina, nikako da dodje na red...mada evo na eliminacionoj dijeti sam vec 4 mjeseca zbog dojenja i mogu vam reci da se odlicno osjecam, nemam oscilacija i mislim da mi je i organizam dobro. A i kile su otisle, 12 kg za 4 mjeseca, stim da je 10 otislo za 2.5 a sad ide mnogo sporije sto je i dobro. I nesto razmisljam, kad se vratim normalnoj ishrani, ostavicu samo mlijeko i mlijecne proizvode i jaja u izvornom obliku, a od svega drugog cu i dalje da se suzdrzavam...

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1334
15.10.2014 21:08:30   
leptirica26
user posted image user posted image joj ja mozda bas pretjerujem sto se tice hrane, ono bas sam extremna u izbjegavanju svega sto ne smijmo, pa sam mozda i dosadna. Smijemo li rickati npr sjemenke bundeve? ja evo sad pred psvanje, nesto mi se trazi user posted image user posted image user posted image . i postala sam ovisna o bademima , za uzinu uzmem po saku uz voce user posted image user posted image

Strpljenje je moć.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1335
15.10.2014 21:11:23   
Misha i Ljisha
uf ne secam se vise ali znam da ja grickam semenke bundeveuser posted image , mislim da su ok javice se vec neko ko zna pouzdano

Direktna veza do poruke: 1336
16.10.2014 7:59:12   
little_one
Ma moze da se grickaju sjemenke ali bilo bi bolje da nekako definises obroke (3obroka + 2 uzine) da kontrolises unos hrane jer kad stalno nesto grickas, jedes provociras pankreas da luci inzulin i tako stalno inzulin raste i pada kao i secer, a posebno ako se grickalice svedu na lose ugljikohidrate (slatkise, brza peciva, hljeb...otkud znam) drzi se ti odredjenih obroka a izmedju obroka pij VODU ne sokove i slicno.

Direktna veza do poruke: 1337
16.10.2014 9:09:04   
bebilule
Leptirice, previše si se opteretila, ovako ćeš stalno razmišljati o hrani. Probaj redovno da doručkuješ, unesi i ugljene hidrate ujutru, ali zdrave...nemoj ništa grickati do užine, oko 11 pojedi voćku, oko 13 možeš tunjevinu, mladi sir, salaticu. Za ručak možeš sve ali ne kombinuj skrob sa vlaknima npr (imaš na onom sajtu što sam postavila lijep primjer) . Do 17 što si unijela voća i ugljenih hidrata unijela si. Znam 100% da uveče smiješ jesti vlakna i proteine. Uglavnom opskrbi se mladim sirom, tunjevinom, piletinom, integralnim žitaricama. Jedi meso za ručak slobodno, Napravi sebi redovne obroke, neka to bude i 5 puta dnevno brojeći i užine odnosno voće, unosi sve u organizam vodeći računa o kvalitetu i ravnomjernoj zastupljenosti. I o tome šta unosiš prijepodne a šta kasnije. Pozdrav!

Direktna veza do poruke: 1338
18.10.2014 0:31:39   
leptirica26
Zeneeeee puno Pozz hvala vam na savjetima.
Trudim se da se ne opterecujem sitnicama.
Kakve ste vi bile sa fizickom aktivnostima? Da li ste isle u teretanu, neko ozbiljno vjezbanje iLi??
Kazu to bolje snizi inzulin od samih tabletauser posted image user posted image

Strpljenje je moć.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1339
18.10.2014 7:22:11   
Misha i Ljisha
Od kako sam ostala trudna samo setanje, a ranije sam isla u teretanu i to obavezno odradim 45 min kardio i onda nesto jos sitno pored toga. Setanje je najvaznije. U trudnoci sam setala psa (iako zivim na salasuuser posted image ), a od kad je D prohodala jurcam za njom.

Direktna veza do poruke: 1340
18.10.2014 7:38:11   
little_one
Ja iskreno nisam pojacala fizicku aktivnost, samo sam promijenila ishranu uz tablete. Prvi put sam ostala trudna nakon samo 2 mjeseca terapije a drugi put nakon samo mjesec.

Direktna veza do poruke: 1341
18.10.2014 7:46:28   
leptirica26
user posted image user posted image bravo zene, hvala vam mnogo. Ja I mm idemo u teretanu, bar 4-5 pa sedmicno, Sinoc Sam imala trening 1sat, crkla Sam hehehe. Smrsalala Sam , evo jutros se vagam 49,2kg ccc?? Crnjak mi jer niko od Nasih nezna sta imam, I moji me stalno proganjaju zatsto Sam ovako mrsava user posted image , uzas, stalno nesto Im izmisljam.
Jutros nesto bas ogladnila, neznam sta je, pa Sam se nasekirala da opet Nije inzulin podivljao. A Onda od te sikiraciju sigurno hoce user posted image user posted image vrti se u Krug. Ovaj mjesec idem I na folikulometrije kod gin, cisto nek prati citav ciklus da vidi sta se desava .

Strpljenje je moć.

Direktna veza do poruke: 1342
18.10.2014 7:55:21   
little_one
Leptirice ti ne trebas da mrsas vec samo da promijenis nacin ishrane, izbaci prazne kalorije, preradjevine, jedi domacu hranu, malo slaninice i nece nista da ti fali user posted image

Direktna veza do poruke: 1343
18.10.2014 11:48:11   
leptirica26
user posted image a sta cu Kad Sam to sve izbacila, I sad se zdravo hranim pa samo mrsam, nemogu bas se udebljat od povrca I Mesa mrsavog, ne gladujem al opet Ide samo ccc. Valjda Siofor to poslacu malo user posted image

Strpljenje je moć.

Direktna veza do poruke: 1344
23.10.2014 9:59:22   
PalcicaBg
Da li je neko skoro bio kod dr Sumarac na KCS i koja je procedura doci do nje,koliko se ceka na prijem?

Direktna veza do poruke: 1345
29.10.2014 8:55:56   
njanja52
Devojke, radila sam OGTT i rezultati su sledeci:

Glukoza
0' 4.2
30' 6.8
60' 7
120' 6.7
180' 5.3

Insulin
0' 12
30' 13
60' 33
120' 34
180' 25

Procitala sam da poslednja vrednost treba da bude priblizna pocetnoj, pa me zanima (dok ne odem kod dr) da li je ovo ins. rezistencija?

Zapamti: snovi postaju stvarnost, samo trebaš verovati.

(odgovor članu PalcicaBg)
Direktna veza do poruke: 1346
29.10.2014 9:19:53   
little_one
Vrijednost nakon 2 sata bi trebalo da bude priblizno ista kao pocetna vrijednost, dakle ova na 120. Ja bih rekla da ovdje postoji materijal za blagu inzulinsku rezistenciju, posebno ako postoji jos i inverzija lh i fsh i dijagnoza pcos. U svim ostalim slucajevima ja ne bih smatrala ovaj nalaz nesto posebno kriticnim.

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1347
29.10.2014 9:22:09   
njanja52
Postoji i inverzija i pcos... Znaci ne ginu mi neki lekici?

Direktna veza do poruke: 1348
29.10.2014 9:27:52   
little_one
Vjerovatno metformin kao i obavezna promjena ishrane i eto kroz mjesec dva bebice na putu, prirodnim putem ako je samo to problem. Evo ti moj tiker, isti problem kao tvoj user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1349
29.10.2014 9:47:37   
njanja52
Joj, little, nadam se, ovo vec dugo traje...

Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Prevara

Da li bi ste oprostile partneru prevaru ?

ne (63%)

da (10%)

mozda (13%)

zavisi (15%)

Ukupan broj glasova: 380

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here