|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kandida
30.5.2012 22:39:53   
Anoniman
Ne znam mico, ali ako se poveća br u crevima - znaćeš... Sluzave tečnije stolice, više puta na dan, i smrde užasno (meni konkretno na Domestos).

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 626
30.5.2012 22:42:34   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam mico, ali ako se poveća br u crevima - znaćeš... Sluzave tečnije stolice, više puta na dan, i smrde užasno (meni konkretno na Domestos).

Taman isto htedoh da napišem.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 627
30.5.2012 22:45:39   
Snelle
Domestos user posted image Najiskrenije se nadam da je samo pad imuniteta u pitanju, ako se uopšte ispostavi da je kandida, jer ako je nešto drugo poješću se. Već se preispitujem gde sam pogrešila, šta sam joj dala da jede a da nije trebalo. Crazy mama user posted image
Utvrđuje se brisom jezika?

< Poruku je uredio Snelle -- 30.5.2012 22:46:33 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 628
30.5.2012 22:48:31   
Anoniman
Ti se šališ, jel? Kakav bre bris jezika, mani se.
Dete ti kašlje, i verovatno joj se sline slivaju u grlo, i onda iskašljava, dospe u usta, lepi se na jezik, i to joj smeta.
Ili pak je možda kandida a onda probaj prvo gaza i soda bikarbona par dana.
Ako ne prođe, onda vidi da se mlatiš sa nekim brisom.

BTW, kandida je redovan stanovnik creva, i padom imuniteta njen broj se povećava. Ne mora se spustiti iz usta u creva.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 629
30.5.2012 22:51:45   
Snelle
A kako drugačije da utvrdim da ima kandidu? Da joj stavljam daktanol tek tako user posted image
Znam da je candida redovan stanovnik.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 630
30.5.2012 22:53:46   
Anoniman
Biću iskrena, a ti misli o meni što god hoćeš. user posted image
Ne mislim da joj od par dana Daktanola može išta biti, tako da se ja ne bih maltretirala sa brisevima. Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 631
30.5.2012 22:55:06   
New Mom
Bude jake naslage koje moraš da "ribaš" sa jezika i onda se teško uklanja.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 632
30.5.2012 22:56:23   
New Mom

Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

Bebama se daje preventivno Daktanol u količini graškovog zrna. Pa kontam da može i Lani.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 633
30.5.2012 22:57:01   
Snelle
E tako nikad neću biti sigurna. Ne mogu da kažem da su jake naslage, pre će biti tanak sloj preko jezika. I što mi je neobično, moja kandida, kada sam je imala pre par godina je bila žute boje, a ova je, ako uopšte to jeste, bele.
Sećam se tog "graška" user posted image
Btw, jesmo li mi večeras jedine na RR user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 30.5.2012 22:58:19 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 634
30.5.2012 23:00:42   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Snelle

Btw, jesmo li mi večeras jedine na RR user posted image

user posted image A što se buniš? Evo odoh ja na spavanje.user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 635
30.5.2012 23:00:53   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: New Mom

Da, dala bih detetu Daktanol par dana, ako bih videla da nema poboljšanja, pitala bih dr šta dalje. Ako prođe - nikom ništa, i ćao.

Bebama se daje preventivno Daktanol u količini graškovog zrna. Pa kontam da može i Lani.

Pa to sam i ja pomislila.

Snelle, ja često nisam zainteresovana da budem sigurna dal je nešto bilo ili nije, ako nije mnogo bitno.
Kandida na jeziku nije nešto mnogo bitno (nemoj me krivo shvatiti), bitno je da nestane.
Marko je pre 7 dana počeo da kašlje, onako da kefće. Mrsko mi bilo da idem kod dr, zvučalo je kao laringitis. Promislila sam, terapija je Aerius (koji je pio 6 m u kontinuitetu, dakle 2-3 dana mu definitivno neće škoditi), i inhalacije fiziološki+efedrin (što koristimo kod začepljenog nosa inače), te sam uključila terapiju. Keftanje je nestalo, on počeo da iskašljava. Dal je bio laringitis - pojma nemam, i baš me briga, problem je prošao.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 636
23.12.2012 13:14:34   
Christabel
Ima li neko iskustva sa kandidom u stolici kod male dece (15.meseci)? Vukla je neke redje sluzavije smrdljive stolice, pila flonivin, malo se situacija popravila ali smo ipak nosili stolicu na analizu i ispalo da je kandida. Jedino kod nas ne pise u kom je broju, ali dobro. Sad 2 dana pije nistatin kapi, uzima i drugi probiotik, za sad je napredak sto stolice vise ne smrde onako. Koliko vremena treba da se normalizuje situacija? Citala sam svasta po netu, pitala dr i za ishranu, rekla je samo slatko da izbacimo, a za drugo se ni ne usudjujem jer je ionako 2 nedelje bila na dijetici zbog tih redjih stolica

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 637
10.2.2013 22:34:16   
DUNDIKA
ja sam koristila vivipar caj za zene i devojke i odlican je.kad god pijem antibiotike uz to popijem ujutru i jedan probiotik, kazu da to moze spreciti kandidu.a probajte i caj, meni je pomogao.pozz

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 638
11.2.2013 14:38:47   
Anoniman
Christabel, stvarno ne znam kad je u pitanju kandida kod dece kako sve to funkcionise, ali evo da podignem temu pa ti se mozda neko javi.

(odgovor članu DUNDIKA)
  Direktna veza do poruke: 639
20.2.2014 15:27:27   
jovicaa
maksim je imao bele naslage u ustima, kandida.. par dana smo stavljali daktalnol i proslo je.. ali evo posle par dana opetuser posted image
i bas se cesto ojeda... koji su simptomi kandide u crevima?
koliko ja znam ne mora da bude nekih posebnih pokazatelja..

< Poruku je uredio jovicaa -- 20.2.2014 15:28:26 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 640
18.9.2014 19:15:09   
mtajcica83
Andrija zaradio Candidu u stoliciuser posted image user posted image user posted image user posted image
ZAr je moguce od toga da ga muci stoma, boli, da ima grceve i sl????
Roknucu seuser posted image user posted image user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 641
18.9.2014 19:47:09   
Sanchy
Moguce je,ta kandida u crevima leci se promenom celokupne ishrane,sigurno imas o tome po netu samo znam da secer mora da se izbaci..malisa od moje drugarice je imao kandidu u crevima pa znam da su imali poseban rezim ishrane cak mu je i hleb mesila svako jutro predpostavljam zbog secera jer ga u kupovnom ima..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 642
18.9.2014 19:52:35   
mtajcica83
A kad kaki da izvinete smrdi pakao...U pm i candida i sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 643
18.9.2014 19:57:37   
Sanchy
Ne nerviraj se,sta da ti kazem ,evo malecki od te moje drugarice je ok,nema vise kandidu sad je opet na normalnoj ishrani,ne znam tacno koliko dugo je bio na posebnoj ali treba neko vreme ..i uzmi nesto za imunitet tipa Imunnokind ,to je homeopatski lek,posto se kandida i javlja sa padom imuniteta

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 644
18.9.2014 20:13:44   
Mala Elena
Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 645
18.9.2014 20:15:28   
milicicak
Mtajcice, dr ce vam prepisati terapiju ako misli da treba neki antimikotik.
Svrco ti mora na dijetu :( izbacujes sve sto ima kvasac (mora da jede hleb bez kvasca), mleko i secer (nema slatkisa i kolaca), ne moze da jede banane, grozdje i lubenice.
Obavezno ukljucujes probiotik. Pozeljno je da probiotik menjas s vremena na vreme.
Ako se ojeda, mozes da mazes daktanol al to opet uz dogovor sa pedijatrom.
user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 646
18.9.2014 22:46:49   
mtajcica83
On sada vec pije antibiotik jer dr.smatra da je imao neku bakt.inf.crijeva jer su mu i limfni cvorovi bili uvecani na UZ a i prije je imao problema sa stomacicem ali nikada nalaz nije pokazao candidu.Probiotik isto pije. I pio je ljetos immunokind...I vec neko vrijeme ga sve to muci prvo tvrda stolica, pa proliv, pa grcevi, pa napuvan stomacic...A apetit mu se otvorio zadnjih dana ...Iscitala sam dosta na netu o candidi i ovdje iskustva sa RR

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 647
19.9.2014 1:02:00   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Ja u trudnoci bez ikakvih problema, skoro bila kod ginekologa uzela mi bris, i kaze da imam candidu .Ja u soku! Nisam imala nikakve tegobe , ni sekret , nista ! Nije mi dala nikakvu terapiju, kaze mi ako mi ne smeta da ne treba da se leci. user posted image
Sta mislis Sanchy ?

ME jesi li trudna ili si mislila sad posle trudnoce si isla na pregled?To je stvarno diskutabilno,neko ce ti prepisati vaginalete neko nece,,fakticki ti imas onda sestu grupu sekreta i ja sam svojevremeno dobijala za tu grupu Nistatin vaginalete i povremeno ispiranje sodom bikarbonom,,e sad dugo mi je sve to ok pa ne znam sta se u praksi promenilo?Inace cim se kandida pojavi u vecem broju treba poraditi na imunitetu...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 648
19.9.2014 10:01:50   
nata11
ME ja mislim da bi ipak trebala da uzmes vaginalete pa da nakon terapije opet proveris.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 649
22.9.2014 21:25:16   
Anarunika
Iz ličnog iskustva:
-Ginodaktanol je instant rešenje ali postoji mogućnost da se kandida samo prikrije pa opet bukne
- Oralne tablete Laktogin (valjda nisam pogrešila ime) rešavaju problem trajnije, sistemski.
- Ispiranje irigatorom sa rastvorom sode bikarbone isto pomaže da se nakupljeni slojevi skinu.
-Za teže slučajeve najbolja je kombinacija svega toga.
ME možeš pitati doktorku za te oralne tablete, mene je doktorka spasila kada mi je rekla za njih i kada mi ih je prepisala. Mogu se piti i iz više tura ...za trajnije rešenje.

Ako se kandida pojavi u toku trudnoće, onda su dozvoljene vaginalete "Nystatin", a mislim da se i Laktogin može piti.

< Poruku je uredio Anarunika -- 22.9.2014 21:26:39 >

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here