|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo
13.7.2014 8:19:33   
cuba juba
Pravila sam proju ( adulence objavila recept) i super je ispala. To je bila proba, tako da danas cemo imati slani dorucak user posted image a za rucak se krcka junetina sa povrcem user posted image

(odgovor članu cuba juba)
Direktna veza do poruke: 476
13.7.2014 21:36:57   
anci kv
user posted image njam,njam
Mi smo boraniju i papriku ubacili a naravno i lubenicu

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

Direktna veza do poruke: 477
14.7.2014 18:48:13   
cuba juba
Ha ha Lepo je ispala proja al je mali nije hteo valjda zbog korice, potopila sam u mleko i bila je mekana al sta znam mozda je imala drugaciji ukus korica, tako da je jeo sredinuuser posted image . Nema veze, pojeo je mm... A sledeci put cu da pravim proju u plehu. Ovo je bila proba, par komada u kalupu... user posted image E a mi sutra na rucak kod mojih na punjene paprike, bez mesa... Pa cemo videti kako ce proci... user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 478
23.7.2014 21:30:42   
doktorkakristal
zene daj te neki savet kako bih mogla da joj dajem hleb i sirni namaz ili pavlaku kad ne ume da zvace,sa cim da umiksam i kako da je podstaknem da pocne polako da zvace cisto da se navikava,inace usli smo u fazu kad jede sve slatko ,a rucak mrljavi jer je povrce i meso inace je ranije to obozavala

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 479
23.7.2014 21:42:05   
Misha i Ljisha
napravis joj pijaceuser posted image , a ne razumem kako ne zna da zvace??? Pa jesi li joj nekad dala koricu hleba ili neki keks, petit ili plazmicu i sl? Nije valjda da joj jos pasiras?

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 480
23.7.2014 21:51:57   
dijana1*
A do kada se pasira? Kada se bebi daje keks ili plazma da sama zvace ili glodje?

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 481
23.7.2014 21:53:23   
Misha i Ljisha
ja sam tako uvela gluten. Dala koricu hlebauser posted image a posle sam kuvala griz. Vrlo rano sam prestala da pasiram, a imam sliku D gde sa 9 meseci opusteno jede kiflu i pije jogurt iz case (naravno ja sam joj davala jogurt a ona je jela kiflu) user posted image . Dijana nadams e da sad nisam pobrkala ali izasao vam je zubic,ne? Opusteno daj da gricka, naravno posmatraj ako odgrize prst u usta i vadi napolje, ja sam bila opustena jer bi moja D pljunula ako odgrize preveliko parce, al oprez nije na odmet. Poslednje smo savladali jabuku za zvakanje i to krivicom mm jer je on paranoisao za jabuku pa sam eto tu popustila ali sam stalno tvrdila da pravi debila od deteta time sto joj ne da da grize jabuku. Sta mislite sta je u vrticu uzina??? Sigurno nije mango

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 23.7.2014 22:01:50 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 482
23.7.2014 22:39:06   
Sanjica26 RR
Pre neki dan sam dala Sofiji da gricka mladi sir i bas je lepo savladala. Naginje se da vidi da li ima josuser posted image Tako da cu mekanu hranu da joj dajem da zvace, jer ima dva zubica. A sto se tice plazme i hleba nekako me je strah. Sacekacu jos koji zubic da dobije.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Direktna veza do poruke: 483
23.7.2014 22:41:17   
Misha i Ljisha
user posted image hihih...iskreno nema to veze sa zubima, moja D nije imala nijedan zubic pa je "sisala" plazmu i koricu. A njen drugar je poceo da zvace jos pre nje, ona je vec imala tri zubica ja sam joj jos uvek gnjecila i kaze mi njegova mama ma ja njemu ni ne gnjecim povrce sve on to meni zvace, kaze jede i lazanje bez problemauser posted image i to bez ijednog zuba ahahah...Desnima oni sve to stisnu i muljaju u ustima.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 484
23.7.2014 22:41:41   
superm
Sanjice, dva zubica je premalo za zvakanje. Ja bih jos sacekala.

3 je moj srećan broj!!!

Direktna veza do poruke: 485
23.7.2014 23:08:11   
anci kv
sanjice,dunda sa punih 11 meseci još nema zubića ali zato plazmu i koricu hleba istopi ili šta već joj uradi i uživa u tome. Nekad joj dajem i gnječeno,mulja po ustima,duže nam traje klopanje ali uživa
Voće joj već odavno dajem sitno iseckano. Samo još imamo problem jer gospođica čistunica neće sama da uzima hranu

< Poruku je uredio anci kv -- 23.7.2014 23:10:18 >

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 486
23.7.2014 23:27:22   
Sanjica26 RR
Mislim da sa Sofijom necu imati problem oko toga. Ona mi otima kaasiku.user posted image Teodora i dan danas se gadi ako treba nesto rukicama od hrane da uhvati. Ne daj Boze da se isprlja. Mozda sam ja nekim delom kriva.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 487
24.7.2014 7:19:13   
doktorkakristal
ima dva zubica,dajem koricu hleba to glodje i ako otkine deo pljune nece da zvace,probala par puta da joj dam kasicu sa malim komadicima cisto da zvace ali nema pojma pljuje nece,zato i pitam,evo dala sam joj neki biskvit za bebe iz Svice poslala sveki,malo je glodala i bacila nece da zvace

Direktna veza do poruke: 488
24.7.2014 8:00:16   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Mislim da sa Sofijom necu imati problem oko toga. Ona mi otima kaasiku.user posted image Teodora i dan danas se gadi ako treba nesto rukicama od hrane da uhvati. Ne daj Boze da se isprlja. Mozda sam ja nekim delom kriva.

hahah e ovo ne mogu da zamislim. D je ruke stalno imala u hrani od starta. Rukama gnjecala hranu da proveri teksturu, pa kad smo krenule da vezbamo da jede prsticima davala sam joj kukuruz, a on joj bezi pa se ona zanima i zanima. Sa 9 meseci je dosta stvari jela sama. Prstima i nema problem, pa i sad kad se smori od kasike uzme prstima da jedeuser posted image .

Drkristal mislim da si trebala ranije da pocnes da joj gnjecis pa polako na parcice. Ima dece koja ne zele da zvacu jer su navikli na blendano. Bas sam gledala neku emisiju gde pedijatar kaze od 4tog meseca cvrsto i blendano a od 6 vec gnjeceno a od 8 parcici bez obzira da li ima dete zube ili neuser posted image . Kaze deca danas imaju katastrofa zube jer su navikla na mekanu hranu (mada nije objasnio kako to skodi zubima nije mi jasno) i imaju lose navike u ishrani jer roditelji preteruju i dugo blendaju hranu pa deca nece da zvacu.

Mislim da je pocahontas imala taj problem sa svojom devojcicom, dugo joj je blendala i pasirala pa je bio problem u vrticu jer nije znala da jede pa se zagrcnjavala. Ko sto ja uvek kazem ne treba od dece praviti debileuser posted image , sposobni su oni samo se mi bojimo. Mene nikad nije bio strah a mm sav prebledi ako se D zagrcne i od vode hahahaha... Al dobro i mi se nekad zagrcnemo.

Direktna veza do poruke: 489
24.7.2014 22:13:10   
doktorkakristal
ma slazem se u potpunosti,nego me izludjuje sto je toliko tvrdoglava ostace gladna ali ce isterati svoje user posted image

Direktna veza do poruke: 490
1.8.2014 22:48:01   
anci kv
e imamo mali pomak, dunda je počela juče da uzima hranu iz tanjirića ali pažljivo prebira,pa zagleda. Ne daj bože nešto da padne na plato hranilice,odmah leti na pod.

Direktna veza do poruke: 491
25.8.2014 11:36:05   
Sanjica26 RR
Mi zvanicno pripadamo ovoj temi. Poceli smo sa gnjecenjem i dobro nam ide.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 492
7.9.2014 15:20:00   
doktorkakristal
zene jedno pitanje pravila sam vec par puta Dori makarone (bez jaja) pa ih malo ublendam sa kiselim mlekom ali se nekako stvrdnu ,budu zvakaste pa ih dora zvace pola sata,imate li ideju kako da ih napravim da budu malo mekse

Direktna veza do poruke: 493
7.9.2014 15:30:01   
emicaa
Teodora voćne kašice sa komadićima žvaće a kad normalnoj hrani ima i najmanjih komadića odma kao da će povratit,baš izmišlja.A inače jela bi 15 puta dnevno,kad god joj nešto dam ne odbija user posted image

Direktna veza do poruke: 494
9.9.2014 21:41:28   
mirkam
Doco, ja makarone baaaas dobro skuvam (prekuvam) i super se izblendaju. Doduse ja ih dajem sa povrcem i mesom, mozda to ima neke veze user posted image A mozda je i do makarona, znam po nama kad kuvam, neke su nedaj Boze koliko god i kako god ih kuvala. Probaj neku drugu vrstu.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 495
9.9.2014 21:45:39   
doktorkakristal
ja dala Dori malo belanceta jutros nije bilo reakcije user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 496
17.9.2014 7:43:35   
Sanjica26 RR
Nama je ostao pasulj za uvodjenje, citrusno i crveno voce. To cu naravno sacekati.
Moja mama skoro kad je bila, dala je Sofiji supu sa knedlama. Znaci da je uvedeno belance. Teodori sam uvela malo pre vakcine mmr. Sad sta je tu je. Ona sve jede. Ne birka.

Direktna veza do poruke: 497
17.9.2014 16:16:51   
doktorkakristal
SANJICE user posted image nama ostalo jedino kikiriki ,bademi i tako to,ali sa tim cu dosta sacekati jer smo muz i ja alergicni na to pa se plasim da nije i D

Direktna veza do poruke: 498
17.9.2014 23:14:37   
dijana1*
I mi od danas pripadamo ovoj temiuser posted image
Trenutno nam meni izgleda ovako:
06h mleko
08:30 voce
11 h mleko ( spavanje)
14 h rucak ( meso + povrce)
17 h mleko
19:30 zitarice ili palenta, jogurt, sir
21 h mleko
02 h mleko

Ovako nam trenutno izgleda dan sto se tice hrane. Ne bas u minut ali pisala sam okvirno pola sata gore-dole.
Da li i sta treba da menjam?
A ovo nocno mleko nema sanse da izbaci, vriska do neba.

Direktna veza do poruke: 499
17.9.2014 23:21:56   
Sanjica26 RR
Dijana ja bih izbacila mleko pre spavanja. Dorucak da bude slan, voce, rucak i ostalo bih ostavila.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here