|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 09/14 [chat]
10.9.2014 22:07:19   
emicaa
Vaša dječica će imati sve zube dok mojoj prvi izbije user posted image
Dr.rekao da joj prije svake flašice dajemo Flatulex pa ako ne pomogne onda da je odvedemo.
Otišla sam na spavanje,to je moje vrijeme koje imam za sebe user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 326
10.9.2014 22:11:36   
doktorkakristal
zene odoh i ja opet nec poce da koci user posted image nemam strpljenja da cekam da otvori stranicu laku noc

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 327
10.9.2014 23:23:02   
Torbica
Beziiiim, laku noc! Sreca pa sam kuhinju raskrcila, milina.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 328
10.9.2014 23:27:38   
Sanjica26 RR
Bezim i ja.
Iscrpela me je T svojim plakanjem. Za svaku sitnicu place.
Sofija se sama uspavljuje u poslednje vreme.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 329
10.9.2014 23:28:19   
New Mom
Laku noc!user posted image
Ja polugledam tv polu citam ovde. Sutra cu psovati sto nisam naspavana.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 330
10.9.2014 23:28:22   
Klarita

IZVORNA PORUKA: emicaa

Vaša dječica će imati sve zube dok mojoj prvi izbije user posted image
Dr.rekao da joj prije svake flašice dajemo Flatulex pa ako ne pomogne onda da je odvedemo.
Otišla sam na spavanje,to je moje vrijeme koje imam za sebe user posted image

Izvini, emice user posted image ali nasmeja me, a taman sam htela da raspalim neku jer me mm iznerviraaaaaa, user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 331
10.9.2014 23:40:24   
Mala Elena
I mene mm iznervirao, pokacili se zbog gluposti... user posted image Moja E pocela da spaja slogove ama ama maaaaaa , ljubav moja, raste! Nekad kaze i ma-ma ali iako ne zna znacenje , slatko me nasmeje user posted image

< Poruku je uredio Mala Elena -- 10.9.2014 23:47:27 >

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 332
11.9.2014 1:20:02   
Misha i Ljisha
Dobro vece mame, ja se javljam iz nocne straze. D mi ima temp 37,5 pa dezuram da vidim hoce li rasti. Mucili je gasovi takodje jer je danas u vrticu jela grozdje i to crno grozdje. Poslala sam poruku vaspitacici da sutra necemo doci za svaki slucaj, kaze bas steta jer je D sve lepo prihvatila, danas spavala i rucala. Najduze je ona ostala od ove neadaptirane dece od 15 do 8 pa do pola 2. Al dobro sta sad nikom nista samo da mi ona bude dobro. Verovatno je konacno donja trojka u pitanju. Jer izgleda svaku njenu trojku prati temperatura.
A sad da prokomentarisem ove citirane postoveuser posted image

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR
JOLE navikavaj je na ostavljanje to je moj savet bice tebi lekse ne sad po cenu histericnog plakanja ali kad god ti se ukaze prilika

Uopste i nikako se ne slazem sa ovim. user posted image Ja mogu na prste da izbrojim koliko puta mi je neko pricuvao D. Znaci imala je tacno 3 meseca kad sam je ostavila da odradim insulin prenaste i postprandijalno i tad sam je ostavila na cuvanje mojoj mami (tacnije moja mama je dosla do nas) i D je skoro spavala sve vreme dok me nije bilo tako da nije ni bila svesna da me nema. Naredni put sam imala 15 god mature i otisla sam u 20h, naravno vec je D spavala, mm je ostao kuci, vratila sam se u 1h i naravno spavala je, D je tad imala oko 5 meseci. Sa 9 je polako mm poceo da je cuva kad imam privatne casove i to je uspavam pa odem na cas, znaci opet nema pojma da nisam tu a kad se probudi malko se igra sa tajom i eto mene kuci. Kad je D napunila godinu mama mi je uplatila neke masaze i cuvala je 7 puta po dva sata, i isla sam tako negde u to doba kod ginekologa tad mi ju je sveki pricuvala opet na nesto kratko (a posle porodjaja kad sam isla kod ginekologa vodila sam je sa sobom)user posted image . Eto toliko puta su meni cuvali dete a moje dete ne zavisi od mene nesto mnogo, ne drzi me za suknju i td. Time sto je niko nije cuvao sam postigla to da mi slepo veruje, dala sam joj sigurnost, i to mogu reci sigurnost i u druge ljude a mislim da se taj efekat ne bi postigao time sto bih je ja ostavljala sa drugim ljudima. Po meni je dokaz svega toga i sama cinjenica da je ona odlicno prihvatila vrtic. Sigurna je u sebe, u mene u to da je ja cuvam ma gde da je. Samostalna je poprilicno, u dvoristu mi konstantno izlazi iz vidokruga, na moru se nije osvrtala ni da pogleda gde sam (jer zna da sam sto posto u blizini) i td.

IZVORNA PORUKA: Jole84

Dr sad vidim da sam malo pogrešila što se ovoliko navukla na mene,24h zajedno,nigde bez nje...pokušaću da ispravim to.
Kako ste ti i pilence user posted image

Tako da Jole nisi ti nista pogresila i nema nista da ispravljas TO SVE TAKO TREBA.user posted image Da bi dete bilo sigurno u sebe mora prvo biti sigurno u svoju majku da ga nece napustiti i da ce uvek biti tu inace se stvara suprotan efekat i dete postaje nesigurno gde god ode jer misli da ce ga roditelj ostaviti na tom mestu. Niposto i nikako ne ostavljati dete svako malo nekom na cuvanje. Takva deca ne znaju da se odlepe od mamine suknje. (imam primera iz okoline) to su ti kidisuci roditelji koji vole da smugaju a zbog takvoh stava ne mogu posle da smugnu ni na 3 metra od deteta. I tako u krug.

Uf nadam se samo da se niko nece osetiti prozvanim.

Elem evo malo da ublazim, ako dete i ostavljate nekom onda posle toga mora i treba da sledi mnogo mazenja da bi se to vreme nadoknadilo i da se dete oseti voljenim.

Ljubim vas sve mamiceuser posted image

Smena mi uskoro gotova. Hmmm mogla bih nesto i gricnuti hihhihi...

Direktna veza do poruke: 333
11.9.2014 5:41:27   
dijana1*
Vuk se celu noc zalii da ga boli stomak i do sada je dva puta povratio. A creva mu bas radeuser posted image sta da mu dam?
Ne znam da li je nesto pojeo u vrticu i sta bi moglo bitiuser posted image
Ljiso i vi bolesniuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 334
11.9.2014 6:36:00   
mali_mis
Jutro mame user posted image
Urnisalo me dete dok sam spavala. On kad je bio manji je spavao citavu noc, a sad se budi na svaka 3 sata i trazi ili vodu ili mleko. To mi valjda vraca "Dok sam bio mali spavala si citavu noc, e sad neces" user posted image
Jole84 ja sam jako bila vezana za moju mamu, ona nije mogla ni u wc da ide bez mene, ali ta povezanost je ostala takva. Njeni odlasci na posao me nisu "odvezali" od nje. Jednostavno takvo je dete.
Ljiso i nas muci redovna temperatura uz rast zubica, nama je sa dvojkama krenula user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 335
11.9.2014 7:47:21   
emicaa
Dobro jutro ženice,da se i ja nadovežem na ovo vezivanje djece za mame,kad T ostavim kod svekrve da nešto obavim ili kad idem na posao nije problem bez mene ali kad sam kući tad ne postoji niko drugi,mogu joj radit šta hoće ona samo meni pruža ruke,samo se samnom mazi i mogu vam reći meni srce puno zbog toga user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 336
11.9.2014 7:54:45   
Torbica

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Vuk se celu noc zalii da ga boli stomak i do sada je dva puta povratio. A creva mu bas radeuser posted image sta da mu dam?

Dijo, stroga dijeta. Ali bas bas. Samo voda, baren pirinac, krompir. Ja mojima dam neki homeopatski Arsenicum se zove, posisaju tri kuglice i to bude kao rukom odneto, to nam je pedijatrica prte par meseci preporucila. A dok nisam za to, znala - stroga dijeta i u najvecem broju slucajeva se smiri. Ako danas ceo dan i sutra i dalje i pored dijete bude povracao, ja bih dala Klometol. To smo imali jednom sa cerkom. No, stomacic ce se odmoriti od lagane hrane. Ja nisam nikad rehidrirala decu jer su uvek pili vode, i to povracanje/proliv nikad nije trajalo duze. I nije bilo profuzno. Da odemo u pravu temu? user posted image

Dobro jutro!!! JA cu do Crkve, danas je praznik, pa posle da isprobam Muffin maker, nisam normalna. i to sam kupila.... user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 337
11.9.2014 8:00:11   
doktorkakristal
deobro jutro
DIJO daj mu probiotik i djeta
LJISO apsolutno nisi u pravu ,mislim da ti imas frku da se odvojis od deteta,moja mama je napravila takvu greku sa mnom i sestrom ,pa je zato umalo padala u nestvest kad bi smo isle na ekskurzije koliko je za nju to trauma odvajanja bila,i dan danas kad ja negde idem ona cmizdri,zato se meni to nece desiti,dete uziva i u drugoj vrsti ljubavi posebno prema babi i dedi znam koliko sam ja bila vezana za ocevu majku i da mi je svaki vikend kod nje bio uzivanje radavola sam se tome vise nego icemu i zasto bih ja to detetu uskratila,no svako radi kako misli da treba,ti si u tom fazonu kuca,muz dete 24 h,ok POSTUJEM,ja sam nesto drugo i meni odgovara da imam vreme samo za sebe
Moram da proverim da nema ova tema user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 338
11.9.2014 8:00:46   
Misha i Ljisha

Dobro jutro mame. Dijana evo nismo bolesni nema temp. Dobre je volje i sve ok. Ja je pitam jel hoce da gleda crtani? (sad ide Pepa koju obozava) kaze ona meni NECU! Ocu dudu( dudu kaze za auto kad idemo negde). Hahaha i ja je pitam da li hoce u vrtic kaze DA! Javila sam vaspitacicama da nece ipak doci iako je dobre volje i sve ali prosto necu danas da je vodim. NEka je kuci. Otkud znam sta je, ja kazem tipujem na zub i premor.

Lecite se, sto kaze Torbica na dijetu odmah. Da vas sto brze prodje.

Ja pravim dorucak. Danas cemo cura i ja napolju da visimo ako joj je dobro, ima i baricauser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 339
11.9.2014 8:06:46   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

Moram da proverim da nema ova tema user posted image

user posted image i ja sam sad to pomislila.

Ne znam dr kristal ali eto iskreno pisala sam tamo i u temi vrtic, nije mi tesko da je ostavim u vrticu kad vidim da joj se svidja. Nije meni tesko nju da ostavim ni sa mm (teram ih sad sto vise da njih dvoje negde idu zajedno sami i da se cuvaju i sta ja znam) ali ne volim da je ostavljam kod moje mame a ni kod sveki. Vec sam pisala, sveki nista ne dozvoljava a moja mama ide u drugu krajnost u kojoj je sve dozvoljeno. NE odgovaraju mi njihovi nacini cuvanja. Naravno da i meni prija da imam svoje vreme, ali ja to vreme uvek organizujem prema njoj. Zakazivanje kod kozmeticarke (cak su ona i mm bili u salonu sa mnomuser posted image ) i td gledam da bude u neko vreme kad znam da ona to nece ni osetiti a ni ja da se ne brinem previse. Cak mogu reci da ja uopste nisam jedna od onih zabrinutih (pogotovo to shvatam u poslednje vremeuser posted image bas to koliko sam ja u stvari ladovina i opustencija)

Direktna veza do poruke: 340
11.9.2014 8:10:39   
Torbica
Ja nisam nijedno dete vezala za sebe. Drugi nivo kursa sivenja sam pohadjala kad je cera imala 4 meseca, i to je trajalo po 4 sata jednom nedeljno. E cak nije ni htela moje mleko na flasicu, cekala me za podoj... A ni decaci nisu ono da vise sa moje suknje. Imam neki balans, znala je pricuvati moja mama, sveki, kad dodju da ih vide, s tim da se slazem sa Ljishom za ovo "smuganje". Ja najavim i kazem - idem tu i tu ali cu se vratiti, budite dobri, bla-bla. Ne treba smugati.

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 341
11.9.2014 8:13:17   
little_one

Dijana, bice da je i do njega stigao stomacni virus koji smo i mi pregurali. Zeznut je i spremi nesto za rehidrataciju i odmah ga na dijetu, izbaci mlijecno i daj malo dijetalno koji dan, i caj od sipka i probiotik...nemoj da cekas, i mi smo to prosli a isti je vrtic pa znam jos za par slucajeva sa istim scenariom. user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 342
11.9.2014 8:51:27   
superm
Dobro jutro. Malo ovde gledim i cituckam i pijuckam kafu, a onda budim decu. Stariji , moj drugak, nije uradio domaci user posted image . Ali, ima vremena, ima vremena, necu da panicim, necu da panicim user posted image user posted image

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 343
11.9.2014 8:52:51   
superm
TORBI, gde si nabavila Muffin maker?
DIJANA, da prodje sto pre...pazi samo da ne dehidrira.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 344
11.9.2014 9:44:01   
doktorkakristal
MLJ slazem se za to da ne valja da im se sve dopusta ili druga krajnost,ali moja mama npr se drzi mojih pravila i D stvarno ne padi kada je kod njih,raduje im se i ne zaplace se ni jednom,sa druge strane sveki nije tu a kad jeste preteruje i mene iskreno nervira ,kod nje je ne bih ostavljala na duze

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 345
11.9.2014 10:04:23   
Klarita
Konacno sam se dokopala kafe i RRuser posted image
Je l' imamo temu o tome Ljiso i Doco? Hocu da diskutujem user posted image smesno mi malo sto sam ovako srocila, ali stvarno hocu da razglabam o tome jer imam dva razlicita deteta i da vam prenesm moje iskustvo user posted image

Direktna veza do poruke: 346
11.9.2014 10:16:38   
Mala Elena
Dobro jutro i ovde! MiLj , drago mi je da vidim tvoj post, volim tvoje savete! Nadam se da ce temperatura uskoro spasti, da ne moras i nocas da cuvas strazu .A to "samo neka mi ona bude dobro"...eh, to svi kazemo kad dodje krizna situacija. Ljubim teuser posted image

Direktna veza do poruke: 347
11.9.2014 10:17:19   
doktorkakristal
KLARO trazim ali ne nadjoh nista slicno,da se konsultujem sa ostalima pa cu javiti user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 348
11.9.2014 10:22:21   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: superm

Dobro jutro. Malo ovde gledim i cituckam i pijuckam kafu, a onda budim decu. Stariji , moj drugak, nije uradio domaci user posted image . Ali, ima vremena, ima vremena, necu da panicim, necu da panicim user posted image user posted image

Nemoj, u pravu si! Cemu panika? user posted image Intuicija isto ne valja, bar meni nije isla u prilog, pa i ne zelim da naslucujem, pogotovu sto je skolovanje za tvog drugaka tek pocelo . Tek ce on uci u stos i izvestiti se ...user posted image

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 349
11.9.2014 10:24:35   
Klarita
Superm, nasmeja me, zeno, vec vidim sebe za par godina kako vam kukam ovdeuser posted image

Doco, cekam strpljivo i zbiram poeni tu i tamo user posted image

Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Najlepse vam je:
pisuljica

Sofija (26%)

Adriana (12%)

Aurora (6%)

Masa (22%)

Srna (11%)

Tara (23%)

Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here