|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for...
4.9.2014 11:26:17   
Anarunika
Govorim samo iz svog iskustva. Oba deteta bez ikakvih tableta i suplemenata su mi rođena vrlo jaka i napredna (pu,pu,pu da ne ureknem user posted image ), nikakvu dohranu nisu uzimala,kada su prešli na čvrstu hranu nastavili su da sisaju, sa kravljim mlekom su počeli kada su prestali da sisaju sa 14 odn. 15 meseci i nema nekih negativnih efekata,nikakvih alergija niti sličnih stvari. Ne kažem da je obavezno pravilo,samo moje iskustvo koje želim da podelim. Svako uvek treba da radi po svom instiktu i uz savet svog lekara.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 126
4.9.2014 11:37:46   
Mala Elena
U trudnoci potreba za kalcijumom je veca nego inace jer beba uzima majcine zalihe a buduca majka uvek treba da ga nadoknadjuje jer je to esencijalni mineral i oko 99% se nalazi u zubima i kostima a ostatak u kosi, noktima, misicima itd. Posto je poznato da u trudnoci hormoni bujaju , a to je vec neka vrsta stresa, trosi se vise kalcijuma,pa ako se ne unosi dovoljno telo ce ga uzimati iz kostiju( zato se cesto javlja rahitis ili osteoporoza )
Potrebno je kombinovati ga sa vitaminom D radi bolje resorpcije .Kalcijuma ima najvise u mleku i mlecnim proizvodima, sto ja inace obozavam pa mi nije bilo siljenje user posted image , onda u sardinama , bademu ,lesniku i cedjenom soku od pomorandze . Nadam se da ce savet biti koristan.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 127
4.9.2014 11:41:49   
Modessty
Danilo je prestao da sisa sa punih godinu dana i prešao na kravlje 2.8%mm mleko. Ja ne volim veštačka mleka bilo koje vrste
ali to sam ja i moja deca

< Poruku je uredio Modessty RR -- 4.9.2014 11:43:21 >

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 128
4.9.2014 11:57:43   
Anarunika

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

U trudnoci potreba za kalcijumom je veca nego inace jer beba uzima majcine zalihe a buduca majka uvek treba da ga nadoknadjuje jer je to esencijalni mineral i oko 99% se nalazi u zubima i kostima a ostatak u kosi, noktima, misicima itd. Posto je poznato da u trudnoci hormoni bujaju , a to je vec neka vrsta stresa, trosi se vise kalcijuma,pa ako se ne unosi dovoljno telo ce ga uzimati iz kostiju( zato se cesto javlja rahitis ili osteoporoza )
Potrebno je kombinovati ga sa vitaminom D radi bolje resorpcije .Kalcijuma ima najvise u mleku i mlecnim proizvodima, sto ja inace obozavam pa mi nije bilo siljenje user posted image , onda u sardinama , bademu ,lesniku i cedjenom soku od pomorandze . Nadam se da ce savet biti koristan.

U ribi ima kalcijuma a i omega 3 masnih kiselina. Zato je riba zdrava da se jede i u trudnoći. Ipak, zbog današnjih zagađenja u ribi se može naći dosta žive pa treba biti oprezan. Preporučuje se pre upotreba sitnije ribe kao što su girice,papaline,sardele,oslić. Tuna je jedna od rizičnijih riba po tom pitanju pa sa njom treba biti obazriv.

Direktna veza do poruke: 129
4.9.2014 12:03:10   
Klarita
Sorry, ali kalcijuma ima 100x vise u saci persuna nego u litri mlekauser posted image
Mod, vrlo lepo si napisala "Ja ne volim i to sam ja i moja deca"user posted image
Eto ja sam pre za AD nego li kravicu user posted image Zato smo tu, da razmenjujemo misljenja...a, uskoro opet popijemo kaficu user posted image

Direktna veza do poruke: 130
4.9.2014 12:03:53   
Modessty
Iz ličnog iskustva: ne pijte sok od ananasa i sok od jagode u trudnoći! Može opasno da vam pozli!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 131
4.9.2014 12:10:31   
Torbica
IZVORNA PORUKA: Klarita

Sorry, ali kalcijuma ima 100_x_ vise u saci persuna nego u litri mlekauser posted image

user posted image

Da li je neko proucio kako se resorbuje mleko i sta se desava, bolje da cutim......
Uvodjenje nove namirnice ide na tri dana, prvo dve kasicice pa pola teglice od 125 ml i najzad treci dan cela.

< Poruku je uredio Torbica -- 4.9.2014 12:11:05 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 132
4.9.2014 12:15:31   
Klarita
Mod je spomenula jgode, pa...Jagode se uvode deci u ishranu tek nakon navrsenih godinu dana jer su jaki alergeni. Cesto bude majkama nejasno zasto onda na kasicama i instant i vocnim pise od 8. epa zato sto su te kasice industrijski preradjene i smanjena je mogucnost alergija, ako ne i totalno iskljucena user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 133
4.9.2014 12:24:12   
Torbica
Med ne treba davati deci pre prvog rodjendana! Za svaki slucaj, jer moze biti alergen.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 134
4.9.2014 12:26:59   
Klarita
Takodje belanac, zar ne, drage moje?user posted image
A, zumanac postepeno, od 7.meseca, najpre 1/4, pa naredne nedelje, 1/2, pa trece nedelje ceo zumanac. Ukoliko je pozitivna porodicna anamneza, topla preporuka je da se krene sa 1/8user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 135
4.9.2014 12:32:52   
Modessty
nisam deci dala jagode, ni grožđe

paradajz može da bude opasan zbog toga što ga prskaju koječime. Tako da se i on ne daje do godinice. Nikoli sam dala malo da proba paradjz iz mamine bašte jer nije prskan, ali nešto nije oduševljen.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 136
4.9.2014 12:59:06   
Dada81
Moj David je bio alergican na kikiriki,a ja to nisam ni davala. On je ipak imao atopiju,pa sam jos ise morala voditi racuna.
Nego,tek sa godinu i po probao smoki-osuo se oko usta. Nikada ga vise nije ni trazio,sreca.
Nego,pedijatri su bili odusevljeni,kada su dosliu vizitu (lezali zbog upale uha) i videli njega malog od god.i po kako gricka suseno voce,brusnice i grozdjice -puno gvozdja takodje!

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 137
4.9.2014 13:07:15   
Klarita
Uvek se jezim kad vidim majke kako gnjece prstima smoki pa guraju detetu u ustauser posted image Ja sam K prvi put dala smoki kad je imala 14 meseci jer je videla dete na ulici i trazila, kupila sam joj, pojela je par smokica i to je to. Ona generalno ne gricka, sem na rodjendane ili kad odemo negde pa posluze...ali zato brise hranu, kad malo bolje razmislim, nema ni kad da gricka.
Dado, bravo za suvo voceuser posted image K ni njega nece, probali onomad po 1000x i nece, izaziva joj nagon na povracanje.
Da, kikiriki je jedan od najvecih alergenauser posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 138
4.9.2014 14:28:42   
veselicaa
Najbolji savet koji sam ja dobila kada mi je beba bila mala(od svog ujaka pedijatra i profesora) bio je vezan sa oci bebe.Mojoj cerkici je od rodjenja suzavilo oko i nema gde je nismo vodili i kojekakve masti i rastvore koristili.Naravno bezuspesno.Ujak mi je rekao da joj stavljam svoje mleko (najbolje kad se uspava) i to sto cesce u toku dana i verujte za nedelju dana smo resili problem.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 139
4.9.2014 14:34:10   
bubulence
dado to je super, moja E obozava suvo voce, brusnica i kajsija su joj omiljene. jede i grozdje... samo smokva ne prolazi.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 140
4.9.2014 15:03:01   
Klarita
Opet ja user posted image ni sa suvim vocem ne treba preterivati, sad tek vidim da malocas to nisam napisala. Suvo voce sadrzi dosta sumpora koji iritira creva i moze izazvati i ozbiljne zdravstvene probleme. Najbezbednije je domace suseno voce user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 141
5.9.2014 8:21:46   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Klarita

Sorry, ali kalcijuma ima 100x vise u saci persuna nego u litri mlekauser posted image

Ja se sa ovim nikako ne bih slozila, ali mozda nemam prave informacije pa bih zamolila za izvor, posto sam u neprestanoj potrazi za namernicama bogatim kalcijumom. Hvala :)

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 142
5.9.2014 8:53:10   
veselicaa
Jos jedan savet koji sam dobila a kog sam se pridrzavala oba puta je da se ne uvodi cvrsta hrana prerano(osim ako nema preke potrebe za tim).Prvo dete sam pocela dohranjivati u 5,5 mesecu a drugo u 6.Obe sam dojila.Nije bilo alergije krenuli smo lagano i moram reci da nije bilo hrane koje su odbile.I da pocela sam sa slatkim ali su jele i slano bez problema.Danas su velike devojcice i jedu sve cak i boraniju i grasakuser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 143
5.9.2014 8:57:07   
Modessty
Ako imate dete kao ja koje ni u ludilu neće da zagrize ili uzme u ruku voće koje je mekano (kao banane, breskve, kajsije, jagode....) pasirajte i tako im dajte. Možda je bezveze davati detetu od 4 godine pasiranu bananu, ali ako je to jedini način da jede voće onda samo napred! Bolje da ga unosi i na taj način nego da ga ne unosi uopšte. Inače jedino voće koje moj stariji sin hoće sam da jede i gricka bilo kad i bilo gde je jabuka!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 144
5.9.2014 9:57:22   
Ana RR
Moj Marko je pio Nestle junior do pre mesec dana, kada smo slučajno pređli na kravlje jer smo bili na putu a ja nisam ponela nestle. Kravlje kupujem u kesici pa prokuvam, mada lično nisam ljubitelj mleka niti smatram da mu je previše potrebno. Jogurt obožava i stvarno ne znam šta ću mu davati u Kanadi user posted image moraću da probam da sama napravim jogurt, ako bude to hteo da pije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 145
5.9.2014 10:10:40   
doktorkakristal
sto se tice uvodjenja hrane moje dete je pocelo dosta toga da jede sa 4,5 meseca,do sada nije reagovala ni na jednu vrstu hrane,a skoro sve je probala,a dete moje prijateljice dojeno do 6 punih meseci je alergicno na dosta toga iako ona i muz nemaju nikakvih alergija,tako da pravila nema

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 146
5.9.2014 10:47:59   
Mala Elena
Kada detetu pocinje da se uvodi hrana najlakse je zapamtiti sta ide kojim redosledom, pomocu boja- davati prvo voce i povrce koje je belo (jabuka, krompir. ..) pa narandzasto (sargarepa ...) pa zeleno (spanac , brokoli , zelje ...) user posted image

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 147
5.9.2014 11:07:51   
Mala Elena
Ukoliko vam dete povraca , jako je bitno da mu dajete dovoljno tecnosti da ne bi dehidriralo , kako u vidu vode, cajeva , tako i majcino ili adaptirano mleko bebama , ali obavezno u vise navrata po manju kolicinu kako se ne bi zeludac preopteretio . Nas organizam ipak cini 2/3 vode i zato je jako bitno unositi je pravilno i u dovoljnim kolicinama . Nisam ni protiv americkog vidjenja da se bebama ne daje voda, ja sam davala kada su krenule vrucine i prihvatila je. user posted image
Jedno neprijatno iskustvo se desilo mojoj kumi , ciji je sincic sa oko godinu i po zadrzan u bolnici jer je dehidrirao .

Direktna veza do poruke: 148
5.9.2014 11:19:43   
Modessty
nikako mleko ako dete povraća! Mleko izaziva mučninu! I nikako mleko kada dete ima veliku temperaturu jer upravo ono izaziva povraćanje.

naravno ovde je reč o deci koja se ne doje i koja već unose čvrstu hranu. Kada je beba u pitanju kojoj je jedina hrana mleko, ako puno povraća, odmah bi je vodila lekaru

< Poruku je uredio Modessty RR -- 5.9.2014 11:21:49 >

Direktna veza do poruke: 149
5.9.2014 12:01:15   
veselicaa
Mi smo nazalost imali bas velikih problema sa temperaturom i cula sam nikako davati slatkise detetu dok ima temperaturu.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

kako postupiti
sandrina

Kako postupiti ako imate neresiv problem sa roditeljima vaseg muza i to njihovom krivicom zbog jako losih postupaka a on se ne obazire na to i dalje je jako vezan za njih sto vas jako boli?

izaci iz takve veze ili braka (56%)

preboleti to ako je moguce i ostati sa njim (34%)

ostati u takvoj vezi ili braku jer je to najbitnije (10%)

Ukupan broj glasova: 108

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here