Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 11:26:17
|
|
|
|
Anarunika
|
Govorim samo iz svog iskustva. Oba deteta bez ikakvih tableta i suplemenata su mi rođena vrlo jaka i napredna (pu,pu,pu da ne ureknem ), nikakvu dohranu nisu uzimala,kada su prešli na čvrstu hranu nastavili su da sisaju, sa kravljim mlekom su počeli kada su prestali da sisaju sa 14 odn. 15 meseci i nema nekih negativnih efekata,nikakvih alergija niti sličnih stvari. Ne kažem da je obavezno pravilo,samo moje iskustvo koje želim da podelim. Svako uvek treba da radi po svom instiktu i uz savet svog lekara.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 11:37:46
|
|
|
|
Mala Elena
|
U trudnoci potreba za kalcijumom je veca nego inace jer beba uzima majcine zalihe a buduca majka uvek treba da ga nadoknadjuje jer je to esencijalni mineral i oko 99% se nalazi u zubima i kostima a ostatak u kosi, noktima, misicima itd. Posto je poznato da u trudnoci hormoni bujaju , a to je vec neka vrsta stresa, trosi se vise kalcijuma,pa ako se ne unosi dovoljno telo ce ga uzimati iz kostiju( zato se cesto javlja rahitis ili osteoporoza ) Potrebno je kombinovati ga sa vitaminom D radi bolje resorpcije .Kalcijuma ima najvise u mleku i mlecnim proizvodima, sto ja inace obozavam pa mi nije bilo siljenje , onda u sardinama , bademu ,lesniku i cedjenom soku od pomorandze . Nadam se da ce savet biti koristan.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 11:41:49
|
|
|
|
Modessty
|
Danilo je prestao da sisa sa punih godinu dana i prešao na kravlje 2.8%mm mleko. Ja ne volim veštačka mleka bilo koje vrste ali to sam ja i moja deca
< Poruku je uredio Modessty RR -- 4.9.2014 11:43:21 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 11:57:43
|
|
|
|
Anarunika
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena U trudnoci potreba za kalcijumom je veca nego inace jer beba uzima majcine zalihe a buduca majka uvek treba da ga nadoknadjuje jer je to esencijalni mineral i oko 99% se nalazi u zubima i kostima a ostatak u kosi, noktima, misicima itd. Posto je poznato da u trudnoci hormoni bujaju , a to je vec neka vrsta stresa, trosi se vise kalcijuma,pa ako se ne unosi dovoljno telo ce ga uzimati iz kostiju( zato se cesto javlja rahitis ili osteoporoza ) Potrebno je kombinovati ga sa vitaminom D radi bolje resorpcije .Kalcijuma ima najvise u mleku i mlecnim proizvodima, sto ja inace obozavam pa mi nije bilo siljenje , onda u sardinama , bademu ,lesniku i cedjenom soku od pomorandze . Nadam se da ce savet biti koristan. U ribi ima kalcijuma a i omega 3 masnih kiselina. Zato je riba zdrava da se jede i u trudnoći. Ipak, zbog današnjih zagađenja u ribi se može naći dosta žive pa treba biti oprezan. Preporučuje se pre upotreba sitnije ribe kao što su girice,papaline,sardele,oslić. Tuna je jedna od rizičnijih riba po tom pitanju pa sa njom treba biti obazriv.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:03:10
|
|
|
|
Klarita
|
Sorry, ali kalcijuma ima 100x vise u saci persuna nego u litri mleka Mod, vrlo lepo si napisala "Ja ne volim i to sam ja i moja deca" Eto ja sam pre za AD nego li kravicu Zato smo tu, da razmenjujemo misljenja...a, uskoro opet popijemo kaficu
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:03:53
|
|
|
|
Modessty
|
Iz ličnog iskustva: ne pijte sok od ananasa i sok od jagode u trudnoći! Može opasno da vam pozli!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:10:31
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Sorry, ali kalcijuma ima 100_x_ vise u saci persuna nego u litri mleka Da li je neko proucio kako se resorbuje mleko i sta se desava, bolje da cutim...... Uvodjenje nove namirnice ide na tri dana, prvo dve kasicice pa pola teglice od 125 ml i najzad treci dan cela.
< Poruku je uredio Torbica -- 4.9.2014 12:11:05 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:15:31
|
|
|
|
Klarita
|
Mod je spomenula jgode, pa...Jagode se uvode deci u ishranu tek nakon navrsenih godinu dana jer su jaki alergeni. Cesto bude majkama nejasno zasto onda na kasicama i instant i vocnim pise od 8. epa zato sto su te kasice industrijski preradjene i smanjena je mogucnost alergija, ako ne i totalno iskljucena
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:24:12
|
|
|
|
Torbica
|
Med ne treba davati deci pre prvog rodjendana! Za svaki slucaj, jer moze biti alergen.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:26:59
|
|
|
|
Klarita
|
Takodje belanac, zar ne, drage moje? A, zumanac postepeno, od 7.meseca, najpre 1/4, pa naredne nedelje, 1/2, pa trece nedelje ceo zumanac. Ukoliko je pozitivna porodicna anamneza, topla preporuka je da se krene sa 1/8
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:32:52
|
|
|
|
Modessty
|
nisam deci dala jagode, ni grožđe paradajz može da bude opasan zbog toga što ga prskaju koječime. Tako da se i on ne daje do godinice. Nikoli sam dala malo da proba paradjz iz mamine bašte jer nije prskan, ali nešto nije oduševljen.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 12:59:06
|
|
|
|
Dada81
|
Moj David je bio alergican na kikiriki,a ja to nisam ni davala. On je ipak imao atopiju,pa sam jos ise morala voditi racuna. Nego,tek sa godinu i po probao smoki-osuo se oko usta. Nikada ga vise nije ni trazio,sreca. Nego,pedijatri su bili odusevljeni,kada su dosliu vizitu (lezali zbog upale uha) i videli njega malog od god.i po kako gricka suseno voce,brusnice i grozdjice -puno gvozdja takodje!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 13:07:15
|
|
|
|
Klarita
|
Uvek se jezim kad vidim majke kako gnjece prstima smoki pa guraju detetu u usta Ja sam K prvi put dala smoki kad je imala 14 meseci jer je videla dete na ulici i trazila, kupila sam joj, pojela je par smokica i to je to. Ona generalno ne gricka, sem na rodjendane ili kad odemo negde pa posluze...ali zato brise hranu, kad malo bolje razmislim, nema ni kad da gricka. Dado, bravo za suvo voce K ni njega nece, probali onomad po 1000x i nece, izaziva joj nagon na povracanje. Da, kikiriki je jedan od najvecih alergena
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 14:28:42
|
|
|
|
veselicaa
|
Najbolji savet koji sam ja dobila kada mi je beba bila mala(od svog ujaka pedijatra i profesora) bio je vezan sa oci bebe.Mojoj cerkici je od rodjenja suzavilo oko i nema gde je nismo vodili i kojekakve masti i rastvore koristili.Naravno bezuspesno.Ujak mi je rekao da joj stavljam svoje mleko (najbolje kad se uspava) i to sto cesce u toku dana i verujte za nedelju dana smo resili problem.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 14:34:10
|
|
|
|
bubulence
|
dado to je super, moja E obozava suvo voce, brusnica i kajsija su joj omiljene. jede i grozdje... samo smokva ne prolazi.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 4.9.2014 15:03:01
|
|
|
|
Klarita
|
Opet ja ni sa suvim vocem ne treba preterivati, sad tek vidim da malocas to nisam napisala. Suvo voce sadrzi dosta sumpora koji iritira creva i moze izazvati i ozbiljne zdravstvene probleme. Najbezbednije je domace suseno voce
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 8:21:46
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Sorry, ali kalcijuma ima 100x vise u saci persuna nego u litri mleka Ja se sa ovim nikako ne bih slozila, ali mozda nemam prave informacije pa bih zamolila za izvor, posto sam u neprestanoj potrazi za namernicama bogatim kalcijumom. Hvala :)
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 8:53:10
|
|
|
|
veselicaa
|
Jos jedan savet koji sam dobila a kog sam se pridrzavala oba puta je da se ne uvodi cvrsta hrana prerano(osim ako nema preke potrebe za tim).Prvo dete sam pocela dohranjivati u 5,5 mesecu a drugo u 6.Obe sam dojila.Nije bilo alergije krenuli smo lagano i moram reci da nije bilo hrane koje su odbile.I da pocela sam sa slatkim ali su jele i slano bez problema.Danas su velike devojcice i jedu sve cak i boraniju i grasak
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 8:57:07
|
|
|
|
Modessty
|
Ako imate dete kao ja koje ni u ludilu neće da zagrize ili uzme u ruku voće koje je mekano (kao banane, breskve, kajsije, jagode....) pasirajte i tako im dajte. Možda je bezveze davati detetu od 4 godine pasiranu bananu, ali ako je to jedini način da jede voće onda samo napred! Bolje da ga unosi i na taj način nego da ga ne unosi uopšte. Inače jedino voće koje moj stariji sin hoće sam da jede i gricka bilo kad i bilo gde je jabuka!
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 9:57:22
|
|
|
|
Ana RR
|
Moj Marko je pio Nestle junior do pre mesec dana, kada smo slučajno pređli na kravlje jer smo bili na putu a ja nisam ponela nestle. Kravlje kupujem u kesici pa prokuvam, mada lično nisam ljubitelj mleka niti smatram da mu je previše potrebno. Jogurt obožava i stvarno ne znam šta ću mu davati u Kanadi moraću da probam da sama napravim jogurt, ako bude to hteo da pije.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 10:10:40
|
|
|
|
doktorkakristal
|
sto se tice uvodjenja hrane moje dete je pocelo dosta toga da jede sa 4,5 meseca,do sada nije reagovala ni na jednu vrstu hrane,a skoro sve je probala,a dete moje prijateljice dojeno do 6 punih meseci je alergicno na dosta toga iako ona i muz nemaju nikakvih alergija,tako da pravila nema
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 10:47:59
|
|
|
|
Mala Elena
|
Kada detetu pocinje da se uvodi hrana najlakse je zapamtiti sta ide kojim redosledom, pomocu boja- davati prvo voce i povrce koje je belo (jabuka, krompir. ..) pa narandzasto (sargarepa ...) pa zeleno (spanac , brokoli , zelje ...)
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 11:07:51
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ukoliko vam dete povraca , jako je bitno da mu dajete dovoljno tecnosti da ne bi dehidriralo , kako u vidu vode, cajeva , tako i majcino ili adaptirano mleko bebama , ali obavezno u vise navrata po manju kolicinu kako se ne bi zeludac preopteretio . Nas organizam ipak cini 2/3 vode i zato je jako bitno unositi je pravilno i u dovoljnim kolicinama . Nisam ni protiv americkog vidjenja da se bebama ne daje voda, ja sam davala kada su krenule vrucine i prihvatila je. Jedno neprijatno iskustvo se desilo mojoj kumi , ciji je sincic sa oko godinu i po zadrzan u bolnici jer je dehidrirao .
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 11:19:43
|
|
|
|
Modessty
|
nikako mleko ako dete povraća! Mleko izaziva mučninu! I nikako mleko kada dete ima veliku temperaturu jer upravo ono izaziva povraćanje. naravno ovde je reč o deci koja se ne doje i koja već unose čvrstu hranu. Kada je beba u pitanju kojoj je jedina hrana mleko, ako puno povraća, odmah bi je vodila lekaru
< Poruku je uredio Modessty RR -- 5.9.2014 11:21:49 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 5.9.2014 12:01:15
|
|
|
|
veselicaa
|
Mi smo nazalost imali bas velikih problema sa temperaturom i cula sam nikako davati slatkise detetu dok ima temperaturu.
|
|
|
Anketa
kako postupitisandrinaKako postupiti ako imate neresiv problem sa roditeljima vaseg muza i to njihovom krivicom zbog jako losih postupaka a on se ne obazire na to i dalje je jako vezan za njih sto vas jako boli?izaci iz takve veze ili braka (
56%)
preboleti to ako je moguce i ostati sa njim (
34%)
ostati u takvoj vezi ili braku jer je to najbitnije (
10%)
Ukupan broj glasova: 108Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!