Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:35:22
|
|
|
|
vonavoj
|
KO je pisao da je dobio MG 375 da pije..ja sam sad kupila,pila sam MG direkt,a sad uzela taj..svuda pise da trudnice treba da se posavetuju sa dr.. hvataju me grcevi,a kako i ne bi kad ne stajem.,.sad smo usle u kucu,isle na strudlu kod drugarice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:36:12
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje hvala vam na cestitkama Ja sam danas srecna kada sam cula da je sve dobro. Anita to braonkasto je skroz normalno. Pogotovo kod tebe koja imas 3 bebe. Ja sam sa ove moje dve imala stalno peripetija. Bitno je samo da danas odmaras. Probaj da izguras tako ceo dan a mozes i sutra. Meni su pri pojavi prvog krvarenja odmah dali da pijem jos jednu dozu utogestana tj. 4 na dan. Ja sam primala i progesteron depo do 13 nedelje pa su ukinuli. Videces da ce biti sve super samo nemoj mnogo da se naprezes. Ja kada sam razmislila svaki put kada sam prokrvarila sam malo vise setala ili bila aktivna. Jos mi je jedna posteljica nisko i eto malo problemcica. Ja ti saljem puuunooo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:38:18
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Drage moje,evo vratila sam se sa uz. Nista nismo radili jer su napravili gresku u zakazivanju tako da cu ici sutra ujutro. Dr mi je ipak uradila briseve i pogledala grlic i pokazala bebe. Cisto da se primirim do sutra Materica mi je u jednom delu kao ispupcena i kaze da je to verovatno od stresa i nerviranja jer sam se kod njih iznervirala. Dala mi je da pijem 3 dana 3x375mg magnezijuma. Nesto mi to zvuci puno ali ajde. Verovatno bebe vuku. Grce mi se i ruke i noge vec par dana. nasla sam! Da li ti je dr rekla da mozes da ga pijes i ovako po potrebi! Meni je dr rekla ranije da pijem prenatal i Mg,ali nikad nije rekla koji..a ima ih puno..pila sam Mg direkt,jer sam dobila od RRa,paket za trudnice,pa sam kontala da smem..a sad sam uzela taj 375..picu ga po potrebi!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:38:34
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR ahahah Lelo nasmeja me sad pošteno. Spekulum je ono metalno što ti gurne u gospojicu, pa je onda rastegne. Obično meni to gurnu kad uzimaju bris Aaaaa, pa znam onda.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:41:01
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Von ja pijem Maxi mag od 375g i jos mi je dr povecala dozu zbog nenormalnih grceva. Cak 3dana po 3. Pise da je to max doza ali ti i pise da trudnice i osobe koje imaju velike grceve mogu koristiti i vecu dozu. U principu je kao dovoljno 6-7mg po kg. Naravno ne za trudnice. Ja imam takve grceve da kada se rukujem ne mogu da otvorim saku,kod ustajanja mi otkazu noge,prsti se grce. Ma uzas. Jucer sam prvi put popila vise mg i nisam vise imala grceve.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:43:35
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ako se bude javljalo jos grceva mogu piti i dve na dan. Danas mi je rekla. Pred serklaz cu isto morati povecati dozu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:45:42
|
|
|
|
vonavoj
|
sanjalice,pitam samo da li smem ovako po potrebi da ga pijem..nemam stalno grceve,ali kad sam ceo dan na nogama,kad vozim kola,kad danas..onda me nocu hvataju! Zato sto na kutiji pise da trudnice treba da se konsultuju sa dr..ali ako ti pijes,smem i ja po potrebi Moj se zove Magnezijum 375 plus B6!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 18:46:20
|
|
|
|
vonavoj
|
Tebi je bas nezgodno to,jaki grcevi!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 19:04:22
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Izvini Von, ne kontam ovih dana Ovaj mozak nikada nije bio tako dugo nekoristen Smes po potrebi. Kada ti se javi problem ti popij. Ja pijem svaki dan po jednu a po potrebi vise. Imam problem kada se rukujem,jos ce ljudi pomisliti da nisam normalna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 19:20:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Shvatila sam,ne brini!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 20:21:08
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Drage moje hvala vam na cestitkama Ja sam danas srecna kada sam cula da je sve dobro. Anita to braonkasto je skroz normalno. Pogotovo kod tebe koja imas 3 bebe. Ja sam sa ove moje dve imala stalno peripetija. Bitno je samo da danas odmaras. Probaj da izguras tako ceo dan a mozes i sutra. Meni su pri pojavi prvog krvarenja odmah dali da pijem jos jednu dozu utogestana tj. 4 na dan. Ja sam primala i progesteron depo do 13 nedelje pa su ukinuli. Videces da ce biti sve super samo nemoj mnogo da se naprezes. Ja kada sam razmislila svaki put kada sam prokrvarila sam malo vise setala ili bila aktivna. Jos mi je jedna posteljica nisko i eto malo problemcica. Ja ti saljem puuunooo Sanjalice iskrenoda ti kazem i ja sam to povezala sa pojacanom aktivnoscu od prethodnog dana. Moram malo da se primirim i odmaram. Danas je vec puno bolje.... nema nicega.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 21:11:19
|
|
|
|
wivern
|
Mene su jedno vreme hvatali grcevi u toku noci, kupila sam obican cumeci magnezijum i pomogao mi je. Ali sam ja provalila i da mi se to desava kad slabije setam preko dana a vise sedim tj ne podizem noge. E od tada gledam da redovno barem na pola sata dnevno dignem noge
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 21:16:22
|
|
|
|
vonavoj
|
Od sumeceg mg imam sracku,oprostite na izrazu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 21:18:06
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Od sumeceg mg imam sracku,oprostite na izrazu... Samo da nije zatvor, sve ostalo mi je ok
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 21:34:29
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: wivern E od tada gledam da redovno barem na pola sata dnevno dignem noge samo ti dizi noge i ne beri brigu
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 3.9.2014 21:41:46
|
|
|
|
anita
|
Devojke probajte sledecu kombinaciju; iscedite pola limuna i stavite sumecu tabletu mg, naravno dolijte vodu i uzivajte. Bila sam skepticna prema tom napitku sve dok nisam probala. Bas je
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 7:53:51
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Od sumeceg mg imam sracku,oprostite na izrazu... i ja isto von, zato- ni ne pokusavam da ga konzumiram
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 8:27:32
|
|
|
|
lelaigor
|
Ja zasad pijem šumeći magnezijum. Oduvek sam imala velikih problema sa grčevima, jer sam se bavila plesom. I pre trudnoće sa Dariom. Pa onda u trudnoći. Evo sad su se opet vratili. Nisam mojoj dr još ništa rekla, možda ću sutra. Nego veći problem imam sa oticanjem nogu...jako, ali JAKO mi oteknu. I ne znam sa tim šta da radim. Neki savet?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 8:31:50
|
|
|
|
branki*
|
lelo,vidi ovde,pisale su zene otecene noge u trudnoci meni su jako oticale,ali od 8.meseca.kazu,nemoj gazirano,nemoj slano,pij puno vode,dizi noge u vis i kontrolisi pritisak,ali meni nista nije pomagalo.stopala su bila ogromna. dobro jitri,stomacici!pada kisa ,pa cepa.
< Poruku je uredio branki RR -- 4.9.2014 8:33:41 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 8:32:46
|
|
|
|
Trcosava
|
Izbaci so što više. Češći odmori i diži noge. Kad se ispružiš na krevetu, turi jedan jastuk ispred nogu. Noge nam otiču i kada dugo stojiom (a tvoj posao mu dođe tako neki) i kada sedimo, pa još noge prekrštamo, guramo ispod stolice..
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 8:57:36
|
|
|
|
bubulence
|
kako god okrenete, moramo da dizemo noge . i pre trudnoce i za vreme trudnoce a i kasnije .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 9:10:54
|
|
|
|
vonavoj
|
jutro trudnice! odvela dete u vrtic,sve po pljusku,ona nosi kisobran,tezak joj,ne vidim je od kisobrana,show! doruckovala i pijem kafu,mm nije otisao na posao,izbila mu alergija...uvek kad padne imunitet..eno ga spava! inace,ipo, Mg i jeste za ubrzavanje creva,ali taj sumeci bas ubrza ..ovaj mi prija! i hvala Bogu da mi ne oticu noge,evo vec ce i deveti mesec..em pratim pritisak,jos da me to strefi,brinula bi za preeklampsiju! nema nam ishler da se javi,niko nema njen mob...fb..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 9:14:19
|
|
|
|
wivern
|
Jutroooo...a bas i nije neko..lije kao iz kabla Lepo ja rekoh, otkad dizem noge nemam problem. A za oticanje Lelo moras da se odreknes soli. Ja sam oduvek bila naopaka i sad mi se to u trudnoci isplatilo, niti jedem slatko (vise sam za slano i konkretno) niti ista solim (sve jedem neslano osim kokica njih pomalo posolim)
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 9:22:42
|
|
|
|
bubulence
|
a Ivamark, da li se ona javljala? janja?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 4.9.2014 9:27:59
|
|
|
|
branki*
|
javljala se juce ivamark,cini mi se... a,ne znam sta je sa isler,nadam se da je sve u redu... ja trebalo sad u 10 da idem po bozu u vrtic jer imamo cas kod logopeda i bas se mislim kako cemo jer padala kisa.i evo,sad kisa stala,ali logoped ima bronhitis..ipak cu ga uzeti malo ranije...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?