Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:33:16
|
|
|
|
wivern
|
Ipo ja bih rekla da su to hormoni+vreme.. i to je = ludilo mozga ma neces bre Daco, nego ti se bradavice pripremaju, meni ponekada i curkaju. Inace, nama u skolici rekli da pred kraj trudnoce ne diramo bradavice, jer se stimulacijom bradavica izazivaju kontrakcije. Koja sam streberka,a.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:34:09
|
|
|
|
vonavoj
|
Ona je poput multimam,a 5 puta jeftnija OVA WIV,bradavice ne smeju da se vuku,jer to izaziva kontrakcije...dok sam lezala u bolnici,devojke su dobile zadatak da ih vuku da bi izazvale kontrakcije,ali to bas jako da rade,kao da se izmuzavaju! a mazanje im nece skoditi..ja sam moje pocela da mazem!
< Poruku je uredio vonavoj -- 2.9.2014 11:35:35 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:35:31
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, von... Wiv, samo lagani pokreti nece dovesti do kontrakcija-tako ga bar ja tumacim
< Poruku je uredio daca77 -- 2.9.2014 11:44:10 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:42:33
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ona je poput multimam,a 5 puta jeftnija OVA WIV,bradavice ne smeju da se vuku,jer to izaziva kontrakcije...dok sam lezala u bolnici,devojke su dobile zadatak da ih vuku da bi izazvale kontrakcije,ali to bas jako da rade,kao da se izmuzavaju! a mazanje im nece skoditi..ja sam moje pocela da mazem! I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:43:09
|
|
|
|
ivaMark
|
Hej mi smo jos 2u1 Nisam se nista dogovarala sa dr iz druge opstine, covek je hteo da me ostavi pa da me danas porodi. Odem juce kod njega u porodiliste da ga pitam ya CR kayu mi da nije tuuuu, otisaoooo. Zatim zapucam u svoju opstinu i urade mi CTG, prvo u savetovalistu pa u porodilistu... Grlic 1,5cm dug, prohodan ya jedan tanji prst, hahahha, tako je napisao ovaj dr, boleo me pregled katastrofa i upozorio me na to. Mislim da mi je radio dilataciju grlica, imala sam neke bolove uvece i u toku noci su se smirili. Rekli su mi da dodjem ujutru na CTG...nisam otisla, idem sada privatno, necu da me ostavljaju u bolnici bez potrebe a i ne planiram da se poradjam kod njih. Devojke za dobre rezultateeeeeee.....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:45:49
|
|
|
|
Modessty
|
Daco bre pa gde si ti? Jel si dobro? Ja nisam izvlačila bradavice. Bilo mi je neprijatno i bolno, a na kraju i nepotrebno. A Multimam krema spašava život! Muž mi je doneo u blnicu odmah ujutru nakon porođaja i ovog puta nisam imala ragade niti bilo kakave probleme
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:45:54
|
|
|
|
branki*
|
iva,tu si jos ja sam,devojke,sva osamucena..pridremala malo,tako mi doslo da sam morala.evo,sad spremam supu i pripremila ribu za pohovanje,pa cu da przim kad dodje boza iz vrtica.pijem kafu da malo dodjem sebi.bas se osamutim kad zadremam tako.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:47:38
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: wivern I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio stvarno stvara kontrakcije, odnosno može da dovede do toga
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:56:38
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Daco bre pa gde si ti? Jel si dobro? Mod, super sam... Non stop se setkam i ne sedim kuci...dokle cu moci ovako, ne znam... A i meni je grozan i neprijatan osecaj da pipam bradavice...kao da nisu moje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:58:41
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Wiv, pa sigurno divljaju hormoni a i vreme da se ubijes Sad cu jos malo napolje pa cu zaboraviti na sve, a onda u 6 beeeebac!! Meni mama rekla da stavljam AD kapi na bradavice i tako ih pripremam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:03:08
|
|
|
|
Modessty
|
daco šetaj i uživaj! ovo si čekala tako dugo i sad uživaju svakom trenutku!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:09:46
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR IZVORNA PORUKA: wivern I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio stvarno stvara kontrakcije, odnosno može da dovede do toga Nesto sam bila sumnjicava oko ovoga kao i za onaj bezbolni porodjaj u kadi.. Prosto neverovanto.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:24:44
|
|
|
|
Janja V
|
Pozdrav, trudnice! Prvo da pohvalim belugu, da ne zaboravim. Mm mi ga je kupio u 3. mesecu i od tada ne mogu da spavam bez njega. Stvarno je super. E, a drugo, jutros kad sam ustala sam videla braonkasti sekret na dnevnoj i po malo se povecavao i na trenutke bio i crvenkast. Bila sam na vec zakazanom vaginalnom pregledu posle toga, na kome sam inace jaukala jer me je bolelo. Doktor kaze da je to (sekret) normalno za ovaj period i da sam spremna za porodjaj. Ako nista ne bude do subote, opet idem kod njega, pa cu mozda ostati u bolnici. Taj sekret imam i dalje po malo s vremena na vreme, ali nije gust. Cak je redak. Izvinjavam se na opisu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:33:59
|
|
|
|
vonavoj
|
ivamark,ti si zapecacena! janja v,nece beba napolje! kad budu resile i bile spremne izacice,neizbezno je! inace,wiv,stvarno stvara kontrakcije,ali moras biti grub,ponavljam..ne obicno mazanje! Branki,i ja sam bila osamucena,da sam legla,bilo bi mi jos gore..takva sam..ustala sam,popila c vitamin i sredila orman! Inace mi zaova kaze da se smirim,samo vitlam,zato mi deca ne spavaju ni nocu ni danju.. ..nemaju na koga ni lenji da budu...eto juce je T ustala u pola 8,nije spavala u vrticu,i jedva u pola 10 zaspala..takva je!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:35:27
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ipo draga, nemoj se mnogo nervirati oko tih iscedaka. Sigurno nije nista. Znas da sam ja imala vec nekoliko puta krvarenje i sve je ok. Jedino sto su meni dr rekle da mirujem kada se pojavi to krvarenje. Imala sam i braonkasto a i crveno. Moguce da su meni to govorile jer je ipak u pitanju vto. Znam da mi je sada kako da se pravim pametna ali i meni su pomogle sve trudnice sa rr koje su me smirivale. I bile su u pravu Ja idem na uz u 14h pa pisem a ti se obavezno javi kada prodje tvoj pregled.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:36:59
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Von a jel' mazenje ( ne mazanje) dozvoljeno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 14:26:18
|
|
|
|
lelaigor
|
Ipokrisia, evo ja nisam sa vto, a imala sam isto krvarenje u dva navrata, nije bilo ništa strašno, prviput sam pila Utrogestan, sledeći put primala inekcije Progesterona. I mirovala sam. Nemoj se jediti, znam da nije lako, ja sam se tad živa pojela. Eto, ja sam svašta nešto i kupila i pripremala za posle porođaja, i psihički i fizički se pripremala za ragade, amstitis, bebine grčeve, žuticu...na kraju ništa nisam doživela. ZAto kad me ovaj put strefi sve odjednom ima da vrištim.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:16:21
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje,evo vratila sam se sa uz. Nista nismo radili jer su napravili gresku u zakazivanju tako da cu ici sutra ujutro. Dr mi je ipak uradila briseve i pogledala grlic i pokazala bebe. Cisto da se primirim do sutra Materica mi je u jednom delu kao ispupcena i kaze da je to verovatno od stresa i nerviranja jer sam se kod njih iznervirala. Dala mi je da pijem 3 dana 3x375mg magnezijuma. Nesto mi to zvuci puno ali ajde. Verovatno bebe vuku. Grce mi se i ruke i noge vec par dana.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:26:09
|
|
|
|
lelaigor
|
Nek si ti videla bebe!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:30:25
|
|
|
|
17 joka
|
Ivo,Janjo još malo Dacika uzivaj u svakom danu Sanjalice, bitno je da je dobro ,a magnezijum ce pomoci kod grceva. ono sto znam jeste da pomazu banane jer imaju dosta kalijuma koje sprecavaju i ublazavaju grceve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:37:30
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Von a jel' mazenje ( ne mazanje) dozvoljeno meni ne prija
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:49:41
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Meni je to sve sto imam od se.a pa bar neko veselje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:20:57
|
|
|
|
anita
|
Sanjalice i kod nas je ista situacija od se,a ni s
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:30:14
|
|
|
|
bubulence
|
devojke nama je u skolici receno da se bradavice pripremaju tek kada se udje u 9. mesec, do tada se ne diraju i ne mazu nicim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:53:16
|
|
|
|
wivern
|
I meni bubulence, ali u nekim skolicama kazu i da je preporucljivo da se mazu. Zato sam ja bila skepticna oko bradavica i kontrakcija
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?