Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 23.8.2013 11:12:34
|
|
|
|
Cindarella
|
Kod nas tako ispade
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 3.9.2013 23:25:19
|
|
|
|
ivannna
|
prvo baba pa mama!
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 4.9.2013 22:06:55
|
|
|
|
srnad
|
Danas (za 5 dana 9 meseci) posle tate i babe rekao MAMA! Ja izasla na terasu a on me trazi i zove! Rastopila sam se!
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 16.11.2013 20:58:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Hanina prva rec Tata a Ficina mama
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 16.11.2013 22:30:10
|
|
|
|
vikiveki
|
Viktorijina prva reč je bila mama, Viktorova tata, a Stefan je rekao miš
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 16.11.2013 22:36:55
|
|
|
|
big mum
|
Sofii je prva rječ bila mama,Strahinji tata
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 17.11.2013 0:06:43
|
|
|
|
Azra_
|
Ni tata, ni mama! AUTO! :-) Žao mi je što se ne sećam trenutka kad je izgovorio ˝mama˝.
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 18.11.2013 11:14:37
|
|
|
|
dada951
|
Mom Strahinji prva bila BABA, cini mi se u 8. mesecu. Big mum, vidim obe imamo Strahinju, a da mi je drugo bilo devojcica, isto bi se zvala Sofija , ovako imamo jos jednog decaka, Danila.
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 18.11.2013 11:45:51
|
|
|
|
Alexxa
|
Tata u šestom mesecu, posle mama, pa baba. mada je baba obično prvo deci.
< Poruku je uredio Alexxa -- 18.11.2013 11:46:20 >
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 15.1.2014 14:26:07
|
|
|
|
minnica
|
Maksim je pre dve-tri nedelje prvi put rekao "tata", a od pre par dana ponavlja to nekoliko puta na dan. Do ostalih reči još nismo stigli.
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 21.2.2014 19:52:58
|
|
|
|
mali_mis
|
Sa 7 i po meseci, mama. Pre neki dan je rekao tata i baba.
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 29.7.2014 13:08:12
|
|
|
|
mati
|
Jos uvek nista, Mata je vec sa sest poceo , a sa osam je znao par reci... Dok Mita samo zna Ma i Ba i stalno duva i fijuce...
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 29.7.2014 13:14:25
|
|
|
|
vikiveki
|
Prva je ćerkica progovorila sa rečju baba...drugi je sin progovorio mama, a treći je prvo rekao tata
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 29.7.2014 13:37:05
|
|
|
|
majared
|
Jedino kad kaza mama i pruza mi ruke znam da me svesno doziva i da zna sta to znaci. Ostali sve po malo tata, baba, dada, njanja
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 29.7.2014 13:40:14
|
|
|
|
superm
|
I jedan I drugi sin su prvo rekli BABA!
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 30.7.2014 8:31:25
|
|
|
|
mirkam
|
Mi jos nista Mi ma,ni ba, ni ta. Za sada samo neeeeee,kaze
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 30.7.2014 8:35:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mirkam polako. Sofija je sa 7 pocela da govori tata i baba. Naravno ona nema pojma sta to znaci.
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 9:47:19
|
|
|
|
mirkam
|
I dalje nista....
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 10:22:32
|
|
|
|
big mum
|
Nemoj se brinuti progovoriće,onda ćeš samo govoriti aj prestaniiii !!! Moja Sofia je progovorila svjesno povezivajući pojmove tek poslije 2. godine.I sad bukvalnoooo ne zatvara usta priča i kad spava A ono blebetanje tata ,baba,mama negdje sa 10 mj.
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 10:43:15
|
|
|
|
emicaa
|
Trodora je prvo rekla av av,baba,mama pa onda tata,još samo da zna šta to znači
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 11:39:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
moram reci da mi ova tema nikad nije bila jasna Mislim ok svi se radujemo kad se nesto desava ali zasto se to zove "prva rec"?. Po meni prva rec je kad jasno znaju znacenje a ne genericki pocnu da izgovaraju dvoslozne stvari. Najcesce je ba ba, ili ma ma, i krece sa nekih 5-6 meseci. Individualno kod nekih kasnije nekih ranije. Kod mog starijeg bejase baba mislim, a kod mladjeg dada. Ali meni mislim to apsolutno nista ne znaci niti smatram da su to izgovorene prve reci. Nego vezbanje govornog aparata, imitiranje melodija itd . Prva rec mog starijeg sina je bila ajki ajki tako je zvao svoj omiljeni sokic sa nekih godinu dana, a mladjeg LADA ( cokolada) u slicnom dobu starosti. Obojica su znatno kasnije pocela pravilno da upotrebljavaju mama i tata, znaci bas da nas jednoznacno covu i da ne bleblecu bezveze. Malecki tek od pre par dana i to bas paralelno ( mama i tata istovremeno), znaci sa punih 16 meseci. Do tada je nekad ponavljao tata ili papa ( na nemackom) bilo je i mama ali ja nisam imala utisak da on to precizno vezuje za mene.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 13.8.2014 11:56:15 >
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 11:59:06
|
|
|
|
mirkam
|
Nemoj se brinuti progovoriće,onda ćeš samo govoriti aj prestaniiii !!! Ovo mi je i drugarica rekla Tako je kaze i ona jedva cekala da kaze bilo sta, a sad jedva ceka da ucuti ponekad
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 13.8.2014 12:07:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
mirka draga zato i napisah da se ne uzbudjes. O kakvoj mi prici pricamo sa 7 meseci? :) O tome nema govora i ni kod koga. to je izmedju ostalog i sto ocigledno postoje razlicite definicije "price". Neka obdarena deca, mahom devojcice krecu da ponavljaju pojedinacne reci oko godine dana. Kako kaze kuca vau vau i slicno. Obicno nema ozbiljnijeg fonda reci pre 18 meseci. Sa 18 meseci 10-50 reci. I ja sam se tako z astarijeg pitala kad ce kace posto je reci bilo u vrh glave 5 do 17 meseci. I onda kad je krenulo ko lavina. I sto je najgori vic, on je izgleda izrazeno jezicki obdaren, stalno ga hvale u obdanistu itd. Zato mi je uvek smesno kad pitaju "jel prica" a dete od 12 meseci. Jes malo sutra. I da znam, svi smo mi po predanjima nasih roditelja drzali govore sa dve godine i nismo koristili pelene sa godinu ipo To je zato sto smo bili genijalna deca ili roditeljima treba osveziti pamecenje sto bih ja rekla da je verovatnije. Opusti se i uzivaj u bebici i gugutanju i ako te neko pita jel kaze mama ili tata posalji ga da se pozabavi literaturom na temu razvoja govora kod dece.
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 16.8.2014 10:50:39
|
|
|
|
mirkam
|
Maslacak , obozavam te
|
|
|
|
RE: Mama ili tata (prva bebina reč) 17.8.2014 20:02:03
|
|
|
|
mati
|
Mama i baba... Stalno mu ponavljamo i tata ali nista. Pre ce nas papagaj Paja da nauci.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciBebo, tvojih prvih 60s života u 60s videa!Prvi minut života bebe je magičan, užurban, preispunjen. Mnogo stvari se desi! A kojih? Pogledajte u videu!
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Одређивање пола.
пеперутка16
Колико је поуздано одређивање пола ултразвуком? Ваше искуство је: