Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 16.7.2014 20:14:43
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Ipokrisia IZVORNA PORUKA: bubulence divno ipokrisia, toliki smo i mi bili prosle nedelje . gde si ti ovih dana? Evo me Bubi, uzela odmor pa sve nesto tamo vamo zavrsavam, nikako da sednem za kompic a sad saljem i muza na more, znaci devojke ideeemo zurka kod mene moj sada za vikend vodi zene na Taru , prvo zurka kod mene pa,kod tebe . eca bravo za ekspertni
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 16.7.2014 23:02:18
|
|
|
|
branki*
|
eheej,ima li koga ja malopre dosla,bas nam je bilo lepo,bas..ispricale se,istracale,ismejale za sve pare sto se kaze... eco,super za nuhalni sto je sve ok.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 16.7.2014 23:06:52
|
|
|
|
bubulence
|
juuuhuu, ja dosla da pozelim laku noc... lepo mi spavajte stomacici manji i veci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 16.7.2014 23:11:39
|
|
|
|
branki*
|
ajde,bubi,laku noc i ja malo da procunjam,pa odoh u krpe.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 9:15:59
|
|
|
|
bubulence
|
dobar jutar, i kako ste spavale? jeli neko za ?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 9:37:42
|
|
|
|
mika79
|
Dobro jutro, ja sam kafu popila ali kao da nisam, mrzi me da bilo šta radim. Juče sam bila kod dr. do sada mi je trudnoća po uz bila starija 2 nedelje i sve su mere bile sa razlikom od jedne nedelje, juče dr izmeri dužinu butne kosti koju kad uporedim sa prethodnim uz ispade da je ista kao i na prethodnom uz od pre 4 nedelje , a ostale mere neke za 33, neke za 34 a neke za 35 nedelju. Malo je reći da sam se nasekirala, nisam migla da čekam sledeću nedelju da vidim jel sve uredu nego odem kod dr. sa kojim sam htela da se dogovorim za porođaj i on mi izmeri dužinu butne kosti koja odgovara nedelji u kojoj sam. Smirio me i ujedno smo se dogovorili za porođaj.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:24:52
|
|
|
|
plačljiva
|
Miko79,potpuno te razumem,i ja tako gledam,upoređujem nalaze,analiziram... Kada ste i da li ste išle na 4d uz u trudnoći?Kažu da se ide posle 20 nedelje,ali kada?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:31:12
|
|
|
|
daca77
|
Miko, to su ti dr...i ja sinoc radila UZ, teski smo 320gr ...po dr devojcica zuri 10-ak dana, a po meni i Maslacak je taman koliko treba, tj.UZ pokazuje da je 20punih nedelja, a ja sam juce bila 19+4.
< Poruku je uredio daca77 -- 17.7.2014 10:32:19 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:36:31
|
|
|
|
bubulence
|
mika, bebe u tom peridu usporavaju sa rastom a dobijaju na tezini... hoces ici na prirodni ili na cr? daco pa vi ste veeejiki
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:37:43
|
|
|
|
daca77
|
Da
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:42:33
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutro i od mene. Ja skuvala kafu ali mi ispijanje nesto ne ide. Sva sam slomljena. Od juce popodne me po malo i boli glava. Da li je to normalno u našem stanju. Ja jedva cekam uz koji imam u utorak. Veliki pozdrav za sve
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:43:22
|
|
|
|
Ana13
|
Dobar dan,zenskaci. Ja vec obavila soping i evo sad da popijem kaficu. Ja se mnogo i ne obazirem na te mere,samo pitam jel ok,oni kazu da jeste i meni sve super. Na 4d sam ja bila u 21 nedelji,a na sledeci idem izmedju 25-28 nedelje.Tako mi rece dr.Ta dva 4d uz se rade trudnoci.Svasta nesto smo merili,svaku koskicu,organe...ima milion stavki na izvestaju.Meni je bilo bitno da dr kaze da je sve perfektno i da se uklapamo po merama.Gledao je kicmu,usnu,mozak,srce...ma sve Daco,ako je beba vitalna i ima sve sto treba da ima u tom trenutku,velicina bebe nije toliko bitna.Ni mi nismo svi isti,ima nas raznih. Nego jel ste razmisljale o imenima
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:43:43
|
|
|
|
mika79
|
Plačljiva ja nisam radila 4d ali mislim da se radi u 24 nedelji(od 20-te do 26) čini mi se. Daco meni je po uz beba uvek bila naprednija za 2 nedelje, međutim juče mi dr. reče da je moguće da se do kraja trudnoće te dve nedelje izgube i da će beba biti sitnija. Bubulence ja bih prirodno ako budem mogla, za sada nemam indikacija za cr, sa dr sam se dogovorila da pokušamo prirodno pa ako ne bude išlo cr.
< Poruku je uredio mika79 -- 17.7.2014 10:44:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:46:48
|
|
|
|
ivaMark
|
Evo ja pijem kafu jutarnju mada sam na nogama od sedam. Dacika, jos toliko i gotovooooo Bubulence, jesi li sada dobro, nema onih bolova? Miko, znam tacno kako se osecas i meni je tako bilo posle proslog UZ. Sve zavisi i od ugla pod kojim se obavlja merenje, samo nas dodatno zbunjuju tim merama. Sutra idem u savetovaliste a sledece nedelje najverovatnije na UZ, jedva cekam, jeeeeeee. Inace, nemam pojma kako cu jos mesec i po dana da izdrzim, mnogo mi je vruce...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:53:41
|
|
|
|
bubulence
|
miko odlicno , nemam nista protiv cr ali ako moze prirodno najbolje je tako. ivamark, hvala na pitanju, poslednja dva dana nemam bolove, mislim pojavi se po malo ali nista strasno, to su oni koji se inace pojavljuji. nadam se da ce ovako ostati... ih, ja odavno razmisljam o imenima. moja cerka hoce sestru Natasu ali mislim da joj necu ispuniti zelju ako bude devojcica. verovatno cu se odluciti za ime moje svekrve koja je umrla pre 9 meseci, znam da bi to mm mnogo znacilo iako nikada nije spomenuo...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:57:04
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Dobar dan,zenskaci. Ja vec obavila soping i evo sad da popijem kaficu. Ja se mnogo i ne obazirem na te mere,samo pitam jel ok,oni kazu da jeste i meni sve super. Na 4d sam ja bila u 21 nedelji,a na sledeci idem izmedju 25-28 nedelje.Tako mi rece dr.Ta dva 4d uz se rade trudnoci.Svasta nesto smo merili,svaku koskicu,organe...ima milion stavki na izvestaju.Meni je bilo bitno da dr kaze da je sve perfektno i da se uklapamo po merama.Gledao je kicmu,usnu,mozak,srce...ma sve Daco,ako je beba vitalna i ima sve sto treba da ima u tom trenutku,velicina bebe nije toliko bitna.Ni mi nismo svi isti,ima nas raznih. Nego jel ste razmisljale o imenima Bravo Anči, sasvim se slažem sa podebljanim! Ja ću verovatno iduće nedelje na UZ, moja dr reče da ako ne idem za Sbr da dođem 24, ako idem onda 31. Pošto od mog puta nema nihc, idući četvrtak idemo. Živo me interesuje da li sam dobro videla da je kuronja. Što se tiče imena, prošli put smo imali odmah ime, sad iskreno ne razmišljam još. Mislim kao za muško imamo još od Ane, ali sad mi je već malo dosadno to ime - Luka. Ali ne znam da li bi mm se složio sa nekim drugim. Mi imena biramo 'internacionalna' odnosno da su normalna i za Slo i za Srb. Prošli put smo za devojčicu izabrali Tia. Inače, nije ono da imam osećaj šta nosim, ali brate mili najtunjavija sam u ovoj trudoći - a kako su muški kilosteri
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 10:58:51
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: bubulence ih, ja odavno razmisljam o imenima. moja cerka hoce sestru Natasu ali mislim da joj necu ispuniti zelju ako bude devojcica. verovatno cu se odluciti za ime moje svekrve koja je umrla pre 9 meseci, znam da bi to mm mnogo znacilo iako nikada nije spomenuo... ovo je bas lepo.Volim kad ime ima neko emotivno znacenje,pored onog sto inace znaci.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 12:02:22
|
|
|
|
branki*
|
gde ste,trudnicice mi dosli od logopeda,jeli,boza se uspavao,rucak ne spremam,imam od juce,laganica trenutno. sa bozom sam isla na 4d u 19.nedelji,i to je to.sad ne znam kad cu..tu oko 20-e verovatno.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 12:28:06
|
|
|
|
Maslacak15
|
bravo Daco Ma naravno da je sve super. Uostalom i da je malo veca sta ima veze to samo znaci da u terminu nece imati 3,500 kila nego na primer 3 700. A posto planiras carski sasvim je sve jedno . To je samo problem kad na ultrazvuku beba krene dramaticno da kasni za terminom, vise od dve nedelje onda moze da se sumnja da restrikciju rasta i druge stvari. Iako naravno ima i sitnih beba, gresaka u datiranjima itd. Kad "zuri" po meni nije uopse problem, to ukazuje samo da je beba krupna ili da je zaceta ranije.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 13:13:28
|
|
|
|
daca77
|
Slazem se, Maslackic Beba odstupa 3 dana, u odnosu na moju i tvoju racunicu...ali dr je rekao da je sve savrseno i u najboljem redu...i dalje vazi normalna fizicka aktivnost i moje pesacenje od par km dnevno Ana, sto se tice imena, nikako da se usaglasimo ja i mm. Pominje mi Kalinu, Nadju itd. Ti?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 13:57:05
|
|
|
|
Ana13
|
Jedino ime oko koga se slazemo je Nina.Ja imam 10ak imena na spisku,a on 3 i Nina je jedino na oba spiska,tako da ce se tako i zvati.Sad je zovemo Nina grisina,jer sam najveci deo trudnoce provela jeduci grisine (prvo zbog mucnina,a sad iz navike)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 17:18:19
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: plačljiva Miko79,potpuno te razumem,i ja tako gledam,upoređujem nalaze,analiziram... Kada ste i da li ste išle na 4d uz u trudnoći?Kažu da se ide posle 20 nedelje,ali kada? Mislim da se na taj UZ ide izmadju punih 20 do 24. nedelje. Ja sam isla prvi put sa 20+5 a sad sa 21+3. To je onaj ekspertni uz gde se pregleda cela beba, na taj si mislila? Mi jos uvek nismo odlucili kako ce se seka zvati, da li Lena ili Helena. A kad pitam Lu da odluci, jednom mi kaze L,sledeci put H. Juce je isla po kuci i pevala Jena-heji, jena -heji,eto,ni ona ne zna da se odluci
< Poruku je uredio Mariya -- 17.7.2014 17:21:46 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 17:37:05
|
|
|
|
bubulence
|
danas ste se nesto ulenjile... mm odveo Emu na igraliste, pa ce usput uzeti veceru a ja kao ostala da nesto sredim a nisam mrdnula od kompa... mene samo brine sta cu ako bude decak posto mi se ni jedno ime ne svidja ali imamo drugu temu za imena
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 17:41:00
|
|
|
|
vonavoj
|
ne obazirite se puno na uz i velicine...svaki dr drugacije i vidi..ako oni kazu da je sve ok,nema brige...barem ja verujem mojoj,ona ne prica puno..pa se ni ja ne opterecujem..zna svoj posao,da gleda prethodnu velicinu..ja sam isla 2.6.pa tek 4.8... inace,krsta me rasturaju,u prvoj nisu...valjda se sirim,ne mirujem..raspadam se.. ko ce izdrzati bar jos 2,5 meseca,kao sto kaze ivamark!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 17.7.2014 19:20:45
|
|
|
|
sansa
|
Ringerajke evo i mene danas dosla iz bolnice sa mojom devojcicom . Ono kad sam se javila otisla u bolnicu i taman stigla napeh se par puta i izadje moja beba ko od sale.Nisam ni osetila, celih 5 min me bolelo ono stvarno. Cela sam nemam konce , ranu ,, odmah sam ustala i zvala muzica da mi donese burek jer sam bila gladna za medalju . Bebac je super Tara se rodila sa 4250kg, 54 duga i prava mirna smesnica Malo da se stabillizujem pa vas citam i pricam detalje. Zelim Vam svima porodjaj kao moj
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?