|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIII
26.6.2014 8:51:08   
suncica83
sanjalice ovo je za tebe
top 5 namirnica u trudnoci
1. Susam
Semenke susama zaista zaslužuju titulu namirnice višestruko značajne za trudnoću. Izuzetno su bogate gvožđem i kalcijumom, mineralima koji se ističu kao veoma značajni u periodu graviditeta i dojenja. Sto grama oljuštenih semenki susama sadrži 7,8 miligrama gvožđa - isto kao kod goveđe i pileće džigerice, pa čak i nešto više.
Kada je u pitanju kalcijum, koji je neophodan za razvoj kostiju bebe, susam ga sadrži sedam puta više nego mleko. Manjak kalcijuma u organizmu trudnice može da dovede do propadanja zuba, a kasnije i do razvoja osteoporoze. Pored toga, semenke susama obiluju omega-6 masnim kiselinama, koje dokazano snižavaju nivo holesterola i triglicerida u krvi. Takođe, sadrži i dijetetska vlakna, koja pomažu u slučaju opstipacije, jedne od najčešćih pojava u trudnoći. Semenke susama treba jesti u mlevenom obliku.
2. Lan
Semenke lana se prvenstveno ističu kao važan biljni izvor omega-3 masnih kiselina. Mnoge studije su dokazale njihov značaj u periodu trudnoće i dojenja. Trudnice koje su unosile dovoljnu količinu omega-3 masnih kiselina, lakše su podnosile trudnoću i porođaj i rađale su zdraviju, snažniju, i inteligentniju decu.
Semenke lana su jedan od najefikasnijih i najbezbednijih prirodnih laksativa, pa se preporučuju svim trudnicama za prevenciju, ali i otklanjanje već postojeće opstipacije. Važno je istaći da one ne izazivaju zavisnost i ne doprinose pojavi takozvanih lenjih creva, kao što to radi većina drugih laksativa. Da bi se postigao željeni efekat, semenke treba jesti isključivo u mlevenom obliku. U suprotnom, samo će da "protrče" kroz creva.
3. Bundevine semenke
Očišćene semenke bundeve spadaju u dozvoljene, čak poželjne "grickalice" tokom trudnoće. Izuzetno su bogate proteinima, kao i mnogim vitaminima i mineralima, od kojih se naročito ističu gvožđe i cink. Sto Očišćene semenke bundeve spadaju u poželjne "grickalice" tokom trudnoće, jer su izuzetno bogate proteinima, kao i mnogim vitaminima i mineralima, posebno gvožđem i cinkomgrama semenki sadrži 11,2 miligrama gvožđa, što ih svrstava među najbogatije izvore tog minerala. Istina je da se gvožđe iz biljnih namirnica teže apsorbuje, ali uz dovoljnu količinu vitamina C, njegova iskoristljivost će biti poboljšana.
Pored lanenog semena, bundevine semenke su na drugom mestu po količini omega-3 masnih kiselina, kada je biljna hrana u pitanju. Zavidna količina cinka u bundevinim semenkama je još jedan od razloga koji ih svrstava na spisak poželjnih namirnica tokom trudnoće. Cink je vrlo važan za funkcionisanje enzima, za sintezu belančevina, stvaranje insulina i razvoj reproduktivnih organa i imunog sistema. Istraživanja su pokazala da žene koje unose dovoljnu količinu cinka (15 miligrama dnevno), rađaju decu sa većom telesnom težinom.
4. Proso
Ta žitarica se od davnina koristi i kao hrana, i kao lek. Bogata je magnezijumom, kalijumom, gvožđem, jodom, kalcijumom i fosforom, ali i belančevinama, i vitaminima B grupe. Vrlo lako se vari, pa se preporučuje u ishrani trudnica, kako bi se izbegle tegobe sa probavom.
Proso smanjuje mučninu, olakšava pražnjenje creva, prirodni je diuretik - tako da smanjuje rizik od nakupljanja tečnosti i pojave edema (otoka), vrlo čestih kod trudnica. Takođe, poboljšava kvalitet kose, kože i noktiju, i potpomaže prevenciju i lečenje dijabetesa i anemije. Može da se koristi kao dodatak supama i čorbama, ili za pripremu slanih i slatkih kaša, pudinga, kolača...
5. Pasulj
S pravom zaslužuje titulu super-namirnice u periodu graviditeta. Nažalost, danas je dosta zapostavljen, jer je "ozloglašen" kao jedan od najvećih izazivača gasova u crevima. Pasulj sadrži većinu nutrijenata Pasulj zaslužuje titulu super-namirnice u periodu graviditeta, jer zahvaljujući svom sastavu olakšava pražnjenje creva, snižava holesterol, utiče na prevenciju i lečenje anemije, a deluje i diuretski koji se preporučuju za zdravlje trudnice i bebe - proteine (22 odsto), ugljene hidrate (55,7 odsto), masti, dijetna vlakna, kalcijum, gvožđe, kalijum, vitamine B grupe i vitamin C. Zahvaljujući svom sastavu, pasulj olakšava pražnjenje creva, snižava holesterol, utiče na prevenciju i lečenje anemije, deluje diuretski - pa snižava krvni pritisak, reguliše šećer u krvi, i štiti od raka dojke i debelog creva.
Što se tiče nadimanja, postoje trikovi koji mogu da umanje to dejstvo, kao što je potapanje pasulja u vodu 12 sati pre pripreme, dodavanje belog luka, mirođije, đumbira i kima u jela od pasulja, kao i njegova priprema bez dodatka mesa, jer se u kombinaciji sa mesom njegovo varenje drastično otežava.
Vitamin C
Povrće i voće koje obiluje vitaminom C treba da zauzme jedno od najvažnijih mesta u ishrani, još u periodu pre začeća. Dokazano je da je C vitamin veliki pomoćnik u povećanju plodnosti - kako kod žena, tako i Povrće i voće koje obiluje vitaminom C treba da zauzme jedno od najvažnijih mesta u ishrani parova koji planiraju potomstvo, jer je upravo ovaj vitamin veliki pomoćnik u povećanju plodnosti - kako kod žena, tako i kod muškaraca
kod muškaraca. Osim toga, potpomaže u detoksikaciji organizma žene, što je još jedan od najvažnijih preduslova za začeće, zdravu trudnoću i zdrav razvoj bebe. Upotreba C vitamina tokom trudnoće doprinosi jačanju imuniteta žene, poboljšava cirkulaciju, a nakon porođaja pomaže telu da se što pre oporavi, da se koža zategne, da raspoloženje majke bude stabilnije.
Pored svega navedenog, vitamin C ima značajnu ulogu i u povećanju apsorpcije nekih drugih, takođe važnih nutrijenata - kao što je, na primer, gvožđe.
Namirnice bogate vitaminom C su: citrusi, kupus, crvena paprika, jagode, kivi, prokelj, dinja, fizalis (plod slatko-kiselkastog ukusa, gaji se i kod nas), guava (plod koji raste u tropskim i suptropskim područjima Amerike, ali može da se nađe u našim bolje snabdevenim prodavnicama).

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.7.2014 23:12:41 >

https://www.facebook.com/pages/Shiseido/1392958217610985

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1776
26.6.2014 8:55:28   
branki*

IZVORNA PORUKA: jess021

suncice, i ja imam iste simptome. Danas mi je 11. dan nakon transfera, stomak me bolucka od 6-7 dana i jutros mi je krenule nesto braon, i osecam se uzasno. Znam da ne mora nista da znaci, ali uvek mi je tako pre nego sto treba da dobijem. Kontala sam da betu radim u subotu, ali cu mozda ipak sutra.

jaoj,jessuser posted image znas da ne mora nista da znaci..koristis verovatno utrogestan,progesteron depo,nesto?da l da pojacas dozu,pitaj dr.miruj,lezi,samo lezi i smiri se,nije gotovo jos nistauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1777
26.6.2014 9:00:29   
suncica83
jess draga uradi betu ili test..mislim da test vec sutra ujutru moze da pokaze...da bi sto pre reagovala ako je to braon zbog manjka progesterona...ja cu ujutru da radim test...meni je danas 9-i dan...mislim da ce test ujutru pokazati

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1778
26.6.2014 9:10:00   
plačljiva
Suncice83,carice hvala ti na ovom postu user posted image

(odgovor članu suncica83)
Direktna veza do poruke: 1779
26.6.2014 9:14:44   
baki78
Chipsy ...odnos FSH i LH skolski je 1.1
visok FSH i visok estradiol (E2) na pocetku ciklusa predstavlja predklimakterijsku situaciju..cisto kao primjer
ako je E2 normalno nizak na pocetku ciklusa a FSH visok to bi moglo znaciti da kvaliteta jajnih celija nije bas najbolja, sto ne znaci da je oplodnja nemoguca.
veci razmer izmedju FSH i LH bi mogao znaciti i smanjene ovarijalne rezerve..ne mora biti..ima dosta zena koji imaju visok FSH, a normalan AMH.

Granične vrijednosti, > 10 - 12 IU/L: Vrijednost ukazuje da su ovariji počeli propadati odnosno da se žena nalazi u perimenopauzi.Granična vrijednost FSH, 3. dana ciklusa ukazuje na nešto siromašniju rezervu jajnika i u tom slučaju potreban je brzi agresivni tretman.

Mene hvata panika...treba da dobije menstruaciju a nemam nikakve simptome.....
Sta ako su se moji jajnici istrosili do kraja?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1780
26.6.2014 9:15:20   
plačljiva
Jess021,mislim da možeš i danas uraditi betu,ipak je 11 dan od et...Nadam se da ćeš ubrzo preći u trudničke teme.Sećam se ja kada sam radila ni jedan,jedini simptom nisam imala,čak nisam ni htela da radim betu,mislila sam da svakog trenutka kreće ciklus,temperatura spala,grudi nisu bolele,ma ništa i šok kada je stigla beta.Do te mere sam bila sigurna da nije uspelo da sam htela da zovem načelnicu i da najavim dolazak na posao.Biće sve super,to braon ima većina devojaka.

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1781
26.6.2014 9:15:23   
suncica83
pa daaa..morate da pazite sta jedete u trudnoci...veoma je vazna ishrana..ne treba da jedete mnogo ( za dvoje) jer ne treba da se ugojite...ali zato jedite kvalitetnu hranuuser posted image

Direktna veza do poruke: 1782
26.6.2014 9:16:13   
jess021
branki, koristim Utrgosetan 3x200mg. Radicu betu sutra ujutro, pa sta bude. Sutra bi vec trebalo da rezultat bude merodavan.
Hvala na podrsci, user posted image za sve vas!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 1783
26.6.2014 9:17:35   
jess021

IZVORNA PORUKA: jess021

branki, koristim Utrgosetan 3x200mg. Radicu betu sutra ujutro, pa sta bude. Sutra bi vec trebalo da rezultat bude merodavan.
Hvala na podrsci, user posted image za sve vas!

Htedoh reci Utrogestan!user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1784
26.6.2014 9:18:14   
Verolina
Navijamo Jessuser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1785
26.6.2014 9:27:40   
Sanjalica1980
Suncice, hvala ti na postu. Ja imam mucnine pa mi se gadi hrana. Jedem na silu jer znam da moram da imam tri obroka i uzine sa vocem.
Moji bliznji kada vide da mi se gadi sladoled,sve im je jasno user posted image
Susam jako volim i nisam znala da se ovako preporucuje. Od transfera izbegavam sve lose namirnice.

Hvala ti jos jednom.

Jess ne znam da li si citala moje postove ali ja sam imala braon na dan menstruacije. Dr mi je povecala utrogestan na 4x200 za svaki slucaj ali na kraju vestica nije stigla user posted image
Imala sam cak braon i 7 dana nakon toga i opet sam pomislila na najgore a nije bilo.
E i stomak me je rasturao.
Ako mozes uradi betu i danas. Nije rano.
Koliko su ti stari embrioni?

Direktna veza do poruke: 1786
26.6.2014 9:34:08   
jess021
Sad mi je dr rekla da mogu i danas betu, tako da odoh u lab. A embrioni su mi vraceni 3. dan, dva desetocelijska i jedan osmocelijski.

Direktna veza do poruke: 1787
26.6.2014 12:04:00   
alex88
Jess navijamo za veliku betu,to braonkasno nista ne znaci,kao i mnogim devojkama i meni se pojavilo 12 dana,mislila sam da krece ciklus,ali nije.Suncice sta kaze test?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1788
26.6.2014 12:14:34   
daca77
Jess, navijam jakooo za lepu betu user posted image

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 1789
26.6.2014 12:37:10   
suncica83
alex radim test sutra ujutru

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1790
26.6.2014 13:46:48   
17 joka
Jess user posted image user posted image jakoo

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

Direktna veza do poruke: 1791
26.6.2014 16:21:14   
Sanjalica1980
Drage moje, da javim i ovde da sam danas cula srculenca mojih beba. Kakav je to lep zvuk za usi.
Ima ih dvoje user posted image

Boze kako sam samo plakala.

Sada odmaram do daljnjeg i kontrola opet za tri nedelje. user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1792
26.6.2014 16:41:29   
suncica83
sanjalice bravo za tvoje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1793
26.6.2014 17:56:44   
Verolina
Sanjalice, divne vesti.user posted image user posted image user posted image
je l' se javljala Jess?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 1794
26.6.2014 18:49:50   
alex88
user posted image user posted image za user posted image user posted image ,najlepsi osecaj

Direktna veza do poruke: 1795
26.6.2014 19:49:20   
cookie
Sanjalica1980
Kako su to samo lepi zvuci user posted image

Direktna veza do poruke: 1796
26.6.2014 20:01:11   
suncica83
jess se ne javlja

(odgovor članu cookie)
Direktna veza do poruke: 1797
26.6.2014 20:10:44   
dunja RR
Sanjalice perelepe vesti, bravo za male borce user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 1798
26.6.2014 20:15:09   
amelia
Sanjalice divne vesti prelepo za srculenca uzivaj sad sa bebironima i mazi trbuuser posted image

Ayan <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1799
26.6.2014 21:52:26   
Sanjalica1980
Hvala vam. Ljubim vas sve i user posted image

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here