Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 1.6.2014 15:42:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Sanjalice želim ti scenario kao moj i još bolji (i moja beba je iz FET-a prirodnjaka) Navijamo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 1.6.2014 16:56:27
|
|
|
|
cookie
|
Navijam za
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 1.6.2014 19:02:49
|
|
|
|
17 joka
|
Zece sad u akciju . Sanjalice ovaj put je onaj pravi Navijam jako za sve vas
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 1.6.2014 21:32:10
|
|
|
|
alex88
|
Zece ,sad u akciju,Sanjalice ovog puta ce biti ,navijamo jako. Joko
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 11:37:41
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Hvala drage moje Nadam se da cu i ja napokon slaviti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 11:39:22
|
|
|
|
baby_blue
|
sanjalice, zelim ti puno srece.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 13:05:08
|
|
|
|
cookie
|
Drage devojke hvala na pozitivnoj energiji. Nisam napomenula da je ovo bio drugi neuspeki pokušaj u Mariboru. Muče me neka pitanja koja planiram da im napišem, ali me interesuje da li neko od vas ima slična iskustva. Kada smo radili prvi put dobili smo sedam dobrih blasti od kojih su mi dve vraćene, a ostale su zamrznute. nažalost nijedna od njih se nije zakačila. Ovaj put kada smo radili, od dobijenih 15 jc samo su dve uspeli da vrate trećeg dana, tri su pratili do šestog da vide kako napreduju, ali ni ovaj put nijedna nije uspela da opstane. Sad se ja pitam zašto? Da li to zavisi od terapije koja je bila malo promenjena u odnosu na prvi put ili je to prosto tako. Možda neko od vas ima neku ideju?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 16:27:05
|
|
|
|
micamica
|
cookie mozda je do kvaliteta jajnih celija,sto je kod mene slucaj..a naravno i do terapije...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 19:38:23
|
|
|
|
cookie
|
Draga micamica, moguće da je kvalitet u pitanju, samo poslednji put kada smo razgovarali sa dr rekao je da proizvodim dobre jc, a mislim i da je bitna sama činjenica da su dogurale do stadijuma blasti. To me je malo zbunilo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 19:53:20
|
|
|
|
micamica
|
meni je prvi put dogurala do blastociste...drugi put nije....novi doktor mi je rekao da je do kvaliteta jajnih celija...a i ja imam policisticne jajnike to su mi tek sad otkrili...ma ko ce to znati... zavisi kako kome..nismo sve iste......niti se toliko razumem bas u to..tako je meni dokor objasnio
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 19:54:34
|
|
|
|
micamica
|
treba samo pozitivno da mislimo...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 20:10:59
|
|
|
|
wivern
|
Ja licno nisam sigurna da je blasta pouzdan znak da ce sve biti super, mislim da medicina tu jos uvek nije dovoljno razvijena da bi shvatili u cemu je problem. Treba biti uporan i pripremiti se dobro i fizicki i psihicki i mislim da uspeh jednom mora doci. Navijam za sve vas, da uskoro ugledate svoje
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 23:46:49
|
|
|
|
Chipsy
|
Mm davao danas spermogram, i opet 0. Cajevi nisu pomogli. Bas smo se smorili
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 23:48:14
|
|
|
|
Chipsy
|
Sanjalice draga, navijam za tebe Joko, sta se desava sa tobom, je li zavrsena studija?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 2.6.2014 23:51:14
|
|
|
|
IvannaM
|
Chipsy bas mi je zao :( Ja sam danas primila 6ti suprefact, jos 30 to go :)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 8:13:46
|
|
|
|
baki78
|
E kad bi doktori znali zasto se oplodjene jajne celije ne prime onda bi VTO bila skoro 100posto uspesna. I meni je ovo druga neuspesna. Radila i ja u Mariboru.Nisam stigla do transfera. Mozda je slaba cirkulacija ...mozda...ko bi ga znao. Prezive samo one najjace. Njima smeta sve sto ima veze sa spoljnom sredinom.NPR. ostecuje ih svetlost, temperatura, cestice u vazduhu.....Zato je jako bitno i kakvu labaratoriju imaju. Cookie mislim da kod tebe nije upitanju kvalitet. Jesi radila Dider?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 8:25:16
|
|
|
|
baki78
|
Uh ...mislila sam na D-dimer. Sanjalice samo napred....navijam da ovog puta bude pogodak Zece prioni na posao
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 10:10:42
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Chipsy,Baki
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 11:52:54
|
|
|
|
alex88
|
Chipsy ,procitaj par zadnjih stranica na temi Spebo,Lalolejac je pisala,njen suprug je imao azoo i uspeli su uz terapiju da poboljsaju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 12:26:29
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: wivern Ja licno nisam sigurna da je blasta pouzdan znak da ce sve biti super, mislim da medicina tu jos uvek nije dovoljno razvijena da bi shvatili u cemu je problem. Treba biti uporan i pripremiti se dobro i fizicki i psihicki i mislim da uspeh jednom mora doci. Navijam za sve vas, da uskoro ugledate svoje Htela sam da napisem da nije znak da ce biti sve ok...izvinjavam se... Chipsy a jel jeo m.mlec i one semenke....Nama je u prvi mah sa 0 spermica pomogao samo vitamin c, onaj u tablama....nesto ce sigurno upaliti samo sto verujem da se tm sve vise smucilo, znam kako je bilo mom.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 14:24:28
|
|
|
|
taraas
|
Cao cure drage,ja nisam ulazila odavno,pa reko ajd da vidim sta ima... Radila neke nalaze antitjela pa kaze ovako: ACA IgG referentna vrijednost <18IU-ml meni je izmjereno 1 ACA IgM isto vrijednost 18 meni 1 Antitireoglubinska At TG vrijednost < 100 ml meni je 21 Anti tireoidna TPO <50 meni je 1 ANA ( HEp2 substraf IgG) 1:80 ref vrijednost ne dektuju se a menin pise nukleolarni tip1+ Ako ko zna da je ovo dobar nalaz mada dolje pise sledece: ANA obrazac je bez klinickog znacaja Rezultati ostalih analiza su u okviru referentnih granica iMALA sam da odradim Anti beta 2GPI annexin protombinska ant ali nisam jer nisu imali reagenasa ako se ko iole razumije u ovo da mi odgovori jer ko ve cekat dok odem kod doktorice
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 17:53:58
|
|
|
|
17 joka
|
Cipsy, pisacu ti sve samo malo da prođe vreme a za spermogram pikusajte kod dr. kod kog je bila Lala.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 17:56:53
|
|
|
|
cookie
|
Draga baki78 bilo bi dobro kada bih znala u čemu je problem, pa da lepo radim na tome. Kad pominješ d dimer, poslednji put sam radila polovinom aprila ( na poslu imam neke redovne kontrole, tako da relativno često vadim krv ), i bio je 1.640, ali u rezultatima ga nisu obeležili kao vrednost koja je van referentnih i ako je navedeno da je referentna vrednost cut off 0.5. To mi je bilo malo čudno, ali ni dr koja je pregledala krvnu sliku nije ništa rekla za to. Svaki put do sada je bio u granicama normale. Sutra vadim ponovo, pa ću da vidim. Nije mi baš najjasnije. A opet, vidiš, u Mariboru ne traže ama baš nikakve analize. Oni su poprilično opušteni u svemu tome. Možda je to i dobro, možda tako i treba. Čini mi se da su u fazonu svaki put, idemo dalje, pokušavajte, jednom mora da uspe. Wivern draga, kad bi neko mogao da mi kaže kako psihički da se pripremim, mislim da bi mi bio idol čitavog života. Možda je moja glava luda, ali šta ću, ne mogu da je zamenim. Ili možda? Ynate ono kad vam kažu, ma saaaamo se opusti i ne razmišljaj. E to mi je super.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 20:14:14
|
|
|
|
wivern
|
Cookie ja sam radila vto u februaru u mariboru, i zaista traze samo najosnovnije analize i pored toga su medju 10 najuspesnijih klinika u evropi. Ja sam isla kod psihologa posle prvog spontanog, i isla sam 3 godine. To mi je jako pomoglo, i savetovala bih svakome da ode. rasteretis se od svega i pocnes drugacije da razmisljas. Kad ti je postupak i kod koga ces raditi?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 3.6.2014 21:25:49
|
|
|
|
cookie
|
Wivern, tek sad sam završila poslednji neuspeli postupak u Mariboru. Inače htela sam još u februaru da idem ali nekako se nisu poklopile kocke i odložili smo za maj. Sada kad vidim tvoj slučaj malo mi žao, možda mi je baš tada promakao uspeh . Prvi put sam bila kod njih prošle godine u martu, ubedjena da je to bingo, ali ništa. Posle toga još tri FET-a i ništa. Malo me je to sve iscrpelo, psihički, materijalno neću ni da pričam. Nemoj pogrešno da me razumeš, samo kažem. E sad, razmišljam šta dalje. Išla sam i na akupunkturu, bilo je super, ali ništa. Znam da su jako uspešni u Mariboru, dopada mi se njihov opušten pristup...Možda je još rano za odluku...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?