Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 20.5.2014 19:20:08
|
|
|
|
tillia
|
Smejalice,super!Cestitam!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 20.5.2014 19:35:24
|
|
|
|
plačljiva
|
ČESTITAM DRAGA .Neka ti je laka i lepa trudnoca...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 20.5.2014 20:08:51
|
|
|
|
uplasenaa
|
smejalice
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 20.5.2014 23:35:54
|
|
|
|
alex88
|
Smejalice,cestitam od srca
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 21.5.2014 8:15:44
|
|
|
|
smejalica88
|
Hvala vam drage moje.. Ovo je neopisiva radost e sada cekamo prvi ultrazvuk koji je za 10 dana da nam potvrde da je sve u redu,i posle mogu mirna da budem tako vam zelim da sto pre ostvarite ovo,i samo budite pozitivne i bice sve kako treba,sve doje na svoje.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 21.5.2014 10:57:46
|
|
|
|
Štetica
|
Smejalice .
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 21.5.2014 11:11:55
|
|
|
|
vonavoj
|
smejalice,cestitam! zelim ti laku trudnocu! bebana,zao mi je
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 21.5.2014 22:43:30
|
|
|
|
alex88
|
Slazem se sa tobom sve ce doci na svoje samo ceka svoj red,mazi svoju mrvicu ili mrvice i uzivaj u trudnoci.Nema lepseg osecaja kad nosis malo bice u stomaku.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 21.5.2014 22:48:02
|
|
|
|
zece
|
Bebina zal mi e smejalica cestitki
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 9:03:01
|
|
|
|
baki78
|
Pozz...za nove trudnice...cestitam.....bebana zao mi je... Moja druga Vto Nisam ni stigla do transfera. Imala sam 4 j.c a oplodila se samo jedna.....nemamu pojma zasto se nisu oplodile. Ova jedna hm....oplodila je dva spermatozoida...kazu da to njje dobro. Danas se vracam kuci iz Maribora neobavljena posla.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 9:23:25
|
|
|
|
baby_blue
|
Devojke, ne znam da li je ovo u redu...treba da radim FET, i juce sam dobila, i danas se javim na kliniku gde to treba da se radi, a oni mi kazu da doktorka par dana nije tu, i zakazali mi tek za 9. dan ciklusa, u iduci petak... Da li je to u redu? Sta ako je npr. trebalo da uzimam neke lekove za pripremu endometrijuma za tih 8 dana, a ja ih ne primam?
< Poruku je uredio baby_blue -- 23.5.2014 9:25:52 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 10:01:51
|
|
|
|
Štetica
|
Baki78 zao mi je sto nije doslo do transfera,predpostavljam da su radili IVF cim su dva spermatozoida oplodila jednu celiju.Neznam sto ti nisu radili isci kad je vec bio mali broj celija. Baby blu Fet se 99% radi iz prirodnog ciklusa,tako da sigurno nije kasno za uz 9dc.Ako te muci endometrijum,mozes da jedes brazilski orah cim prodje M. Srecno
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 10:31:27
|
|
|
|
baby_blue
|
Ma ne sumnjam ja u njihovu strucnost, nego mi je samo bilo cudno...jer kod klasicne vto sam isla na uz od 2. dana ciklusa, ali dobro, to je drugo...mislim da mi je ranije na predgledima uvek endometrijum bio dobar, ali sacekacemo da vidimo kakav ce sad biti...obicno mi je oko 13. dana bio oko 7,5 mm, ako se dobro secam...
< Poruku je uredio baby_blue -- 23.5.2014 10:32:00 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 11:46:05
|
|
|
|
plačljiva
|
Baby blue,ovako ja mislim da endometrijum od 7,5 mm nije najsjajniji...Što veći to bolji.Kreni odmah da jedeš brazilski orah 4-5 dnevno,cveklu i naravno da piješ po jednu limenku kvasa-on je extra za endometrijum...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 11:55:21
|
|
|
|
baby_blue
|
To je bilo ranije, bez stimulacija, nemam pojma sad kakav je i ne secam se ni bas tacno kad je koliki bio. Rekli su da dodjem 9. dana ciklusa, i tad krecemo u postupak, a mozda ce mi onda dati i neke lekove. A ti orasi pretpostavljam da ne mogu da skode.
< Poruku je uredio baby_blue -- 23.5.2014 11:59:18 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 12:54:56
|
|
|
|
plačljiva
|
Baby,naravno da ne može ništa od toga da škodi.Sve sam ja lično isprobala u prošloj VTO. ovo sam i ja saznala na raznim forumima Tako da ne brini što je 9 dc...Biće to dobro...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 13:06:35
|
|
|
|
baby_blue
|
Nadam se, verujem u to.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 21:44:09
|
|
|
|
ivanicasale
|
Baki zao mi sto nije doslo do transvera,ali ne odustaj. Bebana bas mi je zao sto je tako ispalo. Smejalice pa cestitam zelim ti skolsku trudnocu.
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 23.5.2014 23:51:07
|
|
|
|
tinki.winki
|
Drage moje,evo da se i ja javim.... 15 dan od transfera moja beta iznosi 400 [sm=bravo.gif Sreca sreca radost
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 9:34:14
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 Nažalost, moja beta je danas (četiri dana posle merenja) samo 67 (a bila je 74), što bi se reklo: dosta sam i bila trudna, najkraća trudnoća u istoriji trudnoće Moram da proveravam betu za dva dana, nalog klinike, kao da će volšebno krenuti da se dupla... Jbg... bas mi je krivo..mrzim kad se tako desi..to je i najveci strah,prvo strah od neuspeha,pa kad uspe jos gori strah da se ne desi nesto..Nista..idemo dalje,sl put mora da bude dobitno,tako je mnogima ovde! Tinki winki cestitam,uzivaj u
< Poruku je uredio Meisje -- 24.5.2014 9:35:09 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 11:11:36
|
|
|
|
baki78
|
Jeste radjena klasicna IVF....pojma nemam....verovatno zbog dobrog spermograma ili zato sto se prosli put oplodila. Bila je samo jedna upitanju jer sam radila iz prirodnog ciklusa. Rekli su da ce sledeci put ICSI raditi....Neznam zasto je to lose sto su dva spermatozoida oplodila istovremeno jajnu celiju....to se desave i kod prirodne trudnoce i to su dvojajcani blizanci. Kazu da je to geneticka greska. bas sam razocarana.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 11:19:17
|
|
|
|
baki78
|
baby blue///sto se tice endometrijuma///od7 do 14 mm je dobar....nemas potrebe da brinis....on je bitniji kad se radi VTOjer na osnovu.E2 velicine folikula i debljine endometrijuma odredjuju dali su jajne celije dovoljno zrele. Sve sto ima B vit. u sebi je dobro za endometrijum.....ananas, orasi, pivo, cvekla.....meni sad u Mariboru rekli da svakog dana popijem po casu piva posle rucka zbog folikula i endometrijuma.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 11:28:40
|
|
|
|
Maraj
|
Baki,to jeste teška genetska aberacija. A to nisu dvojajcani blizanci. Sama reći ti kaže- dva jaja a ne 2 spermatozoida.
< Poruku je uredio Maraj -- 24.5.2014 11:29:27 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 11:40:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
Baki zao mi je sto se tako zavrsilo Ali pomesala si nesto, ni u jednom slucaju nije dobro da jajnu celiju oplode dva spermatozoida, tj takav embrion ni ne moze da se razvija. U slucaju dvojajnih blizanaca bude prosto dve jajne celije u ciklusu, svaka je oplodjena sa po jednim spermatozoidom. U slucaju identicnih blizanaca jedna jajna celija + 1 spermatozoid pa se embrion podeli na dva dela u stadijumu blastule. Jajna celija ima 23 hromozoma i spermatozoid 23. Tako dete dobija 46 odnosno normalan set. Ako udju dva spermatozoida to je automatski 69 hromozoma i embrionalni razvoj je nemoguc. Nadam se da ce u sledecem pokusaju biti bolje. Nemoj da odustajes draga
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XIII 24.5.2014 12:37:08
|
|
|
|
suncica83
|
koliko ja zanam do jednojajcanih blizanaca dolazi kada jedan spermatozoid oplodi jednu jajnu celiju pa se ona posle podeli..tako nastaju jednojajcani blizanci...dvojajcani blizanci nastaju kada dve jajne celije budu oplodjene sa po jednim spermatozoidom
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?