Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 11:54:18
|
|
|
|
milicicak
|
Torbice, hvala puno :) IZVORNA PORUKA: Torbica Milicicak, eozinofili se uvek povezuju sa alergijskim reakcijama i parazitozama, naravno kad su poviseni sto kod vas nije slucaj. Nemaju oni veze sa bakterijskom infekcijom. Ovo znam i zato mi je cudno sto su smanjeni obzirom da T ima dokazanu alergiju na pkm...
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 11:59:36
|
|
|
|
milicicak
|
za Torbicu, uvek je tu da pomogne
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 18:30:28
|
|
|
|
Torbica
|
joj, pa samo kad vidim... Ima dana da ne ukljucim comp, u poslednje vreme retko, ali se desi. Ljubim ja vas sve, ma uvek se nadje neko da pomogne
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 22:51:30
|
|
|
|
srnad
|
Evo i mene sa mojom mukom imali smo temperaturu u nedelju popodne i celu noc.Od ponedeljka kao da se nista nije desilo.Kaze pedijatar nije grlo,nije uho.Uradimo nalaze i CRP 60! Nema bakterija u urinu! Dr me pusti kuci bez terapije i kaze da dodjemo ponovo za 7 dana. Sta moze biti organizmu da CRP bude toliki?
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 23:04:29
|
|
|
|
Rosita
|
Srnad, nije za poredjenje, al eto podseti me ova tvoja prica, ja sam u 8. mesecu trudnoce lezala u bolnici zbog temperature nepoznatog porekla i crp oko 80. Sve su ispitali, sve bilo ok. Ni dan danas ne znam sta je bilo. Bas me zanima koje ces dobiti objasnjenje. Drzim pesnice da sve bude ok.
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 27.9.2013 23:08:46
|
|
|
|
srnad
|
E nista mi nije jasno. Rekla mi je da dodjem ranije ako se javi ponovo temperatura, a ako sve bude ok da dodjem u ponedeljak. V je super, jede, spava, sve ok,ali ja jedva cekam ponedeljak. Stvarno mi nista nije jasno!
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 29.9.2013 15:48:23
|
|
|
|
Torbica
|
Srnad, da nije od visoke nadmorske visine, bili ste na moru! Inace u trudnoci je normalno da bude povisen. Pozz
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 1.10.2013 10:48:25
|
|
|
|
srnad
|
E ovako...bili ponovo kod pedijatra.V se temperatura nije vracala. Ja je pitam za CRP a ona kaze da nije opasan visok CRP ako leukociti miruju,a nama su u granicama. Kaze da je krenuo neki zubic koji je izazvao takvo stanje u organizmu. Eto mame da znate!
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 25.10.2013 15:23:21
|
|
|
|
minnica
|
Sinu smo, na preporuku pedijatra, radili ks, s obzirom da se hrani majčinim mlekom. Rezultati su super. Nije malokrvan, čak naprotiv. Fe mu je 27,8 (ref. vrednost za bebe 9-30), a HGB 115 (ref. v. 105-135).
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 4.11.2013 19:49:07
|
|
|
|
jole82
|
Žene imam pitanjce.. U petak nam je sistematski..i treba par dana pre toga da izvadimo krv..ja sam mislila sutra da odemo.. E sad moje pitanje(možda glupo) glasi: Da li je bitno vreme u koje se vadi krv? Mislim znam da kod beba nema ono ujutru na prazan stomak ...nego jel mogu oko 2 popodne? U smislu kakva su vaša iskustva po domovima zdravlja (naš je Kanarevo brdo) jel može tad popodne ili moram ujutru da dolazim do nekog vremena... Ceo dan ih ne mogu dobiti telefonom, pa reko možda neko zna ovde
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 4.11.2013 19:50:38
|
|
|
|
lesica
|
Jole, kod nas je ujutru od 7-9 laboratorija, popodne može samo ukoliko je na nalogu naznačeno hitno.
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 4.11.2013 19:59:58
|
|
|
|
jole82
|
Mhmpf Pa da što bi za bebe bilo drugačije...ja se ponadala...reko možda Hvala l
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 4.11.2013 20:01:30
|
|
|
|
lesica
|
Ma kako da ne, puste želje. E sad, to se sve da urediti i dogovoriti sa lekarom
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 4.11.2013 20:16:14
|
|
|
|
jole82
|
Ma ništa otićemo kad se probudi ujutru... Nemam kako da stignem do dr..to mi njena sestra, aždaja inače i prvi zid odbrane doktorke , na kraju prošle kontrole rekla za krv...kao dr je upisala u komp pa ti se samo javiš i lab i oni znaju šta da izvade..wwwoooooww...kompovi su umreženi, ma šta kažeš..pa hvala bogu da je tako, da se više ne nose papirići peške... Ajd javiću rezltate ovdi kad budu gotovi
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 8.11.2013 17:48:11
|
|
|
|
jole82
|
I evo i izveštaja Dakle 9 meseci..redovan sistematski Nisam videla papir, nego dr čitala iz kompa pa znam samo ovo što je napomenula ..hemoglobin 127, eritrociti 4,6...i blago povišeni limfociti al to je što nam rastu četvorke trenutno... Sve u svemu odlični smo
< Poruku je uredio jole82 RR -- 8.11.2013 17:49:11 >
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 8.11.2013 17:50:02
|
|
|
|
lesica
|
Bravo za gospođicu
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 24.1.2014 13:27:55
|
|
|
|
adulence
|
Ne znam u kojoj temi bih pisala...evo nasih rezultata Leukociti 10,2 Eritrociti4,41 Hemoglobin 111(prvi put nizak) Hematokrit33,0 Mcv 75,0 Mch 25,1 Mchc 336 Rdw 13,4 Trombociti 402 Granulociti 46,3 Limfociti 43,4 Monociti 10,3
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 24.1.2014 13:33:01
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Torbice, hvala puno :) IZVORNA PORUKA: Torbica Milicicak, eozinofili se uvek povezuju sa alergijskim reakcijama i parazitozama, naravno kad su poviseni sto kod vas nije slucaj. Nemaju oni veze sa bakterijskom infekcijom. Ovo znam i zato mi je cudno sto su smanjeni obzirom da T ima dokazanu alergiju na pkm... Kasno Marko na Kosovo stiže, ali ću napisati pa neka stoji. Ukoliko se alergen na koji je alergija dokazana izbegava, EO se vraćaju u normalu!
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 8.2.2014 22:17:38
|
|
|
|
superm
|
Bebac mi je malokrvan... imate li savet, kako, osim sirupa, povecati hemoglobin. Dajte konkretne savete
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 8.2.2014 23:39:24
|
|
|
|
superm
|
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 9.2.2014 21:47:42
|
|
|
|
jole82
|
superm ovo je tema o Prvoj bebinoj krvnoj slici. Najbolje je da se konsultuješ sa pedijatrom!
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 9.2.2014 21:50:17
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: superm Bebac mi je malokrvan... imate li savet, kako, osim sirupa, povecati hemoglobin. Dajte konkretne savete Pogledaj ovu temu KLIK
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 10.2.2014 19:44:55
|
|
|
|
jelenazvezda
|
jel moze neko da mi protumaci krvnu sliku,meni je sve ovo uzas a dr kaze ok wbc 14 lym 10 mid 1.3 mcv 75.4 mch 26.4 pct 3.5
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 7.5.2014 14:09:27
|
|
|
|
marinic@
|
upomoc moja beba ima 450 leukocita dali je to opasno ima li neko takvih problema
|
|
|
|
RE: Prva bebina krvna slika 7.5.2014 14:38:40
|
|
|
|
Rosita
|
Marinic, to je pitanje za lekara, mozes vrlo brzo saznati sta i kako, vodi bebu, ovde niko ne zna poledjinu tvoje situacije. Srecno i da se sve brzo sredi.
|
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?