Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 18.3.2014 22:57:26
|
|
|
|
Modessty
|
Drage moje curke nemojte pisati velikom slovima, jer to znači da vičete na nekog Ako hoćete da nešto naglasite podvučite crtom ili podebljajte slova. Hvala!
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 18.3.2014 23:01:48
|
|
|
|
mali_mis
|
9 meseci: 10900g 74cm jedva su ga izmerili, poceo da cacka onu vagu
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 18.3.2014 23:09:53
|
|
|
|
Modessty
|
hajde da se i ja pohvalim sa 5 meseci bio je 6600g i 66cm, a sada sa 6 meseci je 7650g i 67cm. Da mi je neko rekao da samo dojena beba može da dodaje kilogram meswečno ne bi mu verovala! Danilo je dodavao samo po 500 g, a prvog meseca tek jedva 200g. Nikola već nosi stvari koje je Danilo nosio sa 10 meseci!
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 6:31:31
|
|
|
|
serpica
|
Mod za Nikolicu.. Reve stolica moze da bude zelena i od nekog AD mleka ne znaci uvek da je gladna a desavase i da bude zelena ako joj je hladno.Probaj Nan mleko a mozes i da joj das pahuljice ja sam mom bebcu sa puna 3 meseca uvela cvrstu hranu,i on je odbijao mleko,menjali smo,super je dodavao ali je i povracao pa sam uvela cvrstu hranu.Ne brini bice sve ok. Mi danas idemo na kontrolu javljam kasnije kako smo prosli..
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 11:35:52
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Rodjen sa 3280 i 52 cm Sa mesec ipo 4700 i 56.5 cm jutros smo se merili 3 meseca i 2 dana 5850 g i 59 cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 12:01:42
|
|
|
|
mati
|
Mod vidis koliko se deca razlikuju. I Mata je dodavao po 500-600gr, a Mitar sad pravi mesec 1550 a drugi 1050, inace nosi stvari koje je Mata nosio sa godinu dana. Jos uvek ga samo dojim , iako nam dr rekla da smem caj i sokic da mu dajem... Dijance, rastete...
< Poruku je uredio mati -- 19.3.2014 12:02:21 >
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 12:55:40
|
|
|
|
Cvrčko
|
Na rodjenju 3200gr 49cm 1. rodjendan 9750gr 72cm 15 meseci i nesto sitno 10400gr i 76.5cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 13:12:37
|
|
|
|
lanatea
|
Na rodjenju 2300g,50cm Sada sa 9 meseci 8300g,72cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 14:53:32
|
|
|
|
emicaa
|
danas bili na kontroli,4 mjeseca i 11 dana,duga je 61 cm i teska 6400,pedijatar kaze da je zadovoljan.. IZVORNA PORUKA: emicaa moja Teodora po izlasku iz bolnice imala 2900 g. sad ima,sad ima 12 sedmica i 5 kilica
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.3.2014 16:58:42
|
|
|
|
serpica
|
Toma je rodjen sa 3600 izasli sa 3450 Danas sa 7 meseci i 5 dana ima 10,1kg i 73cm ja sam zadovoljna a i dr isto tako mada kaze da je bas visok tj dugacak deckonja
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 14:48:14
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: mati Mitar je rodjen sa 4500gr i 55cm, a izasli iz bolnice sa 4450gr. 24 dana 5300gr a visinu nam nije merila 1 mesec i 6 dana 6 kg, znaci da smo dodali za mesec 1550gr. Opet nije merila visinu. 2 meseca i 6 dana 7kg80gr, visina 62cm 3 meseca i 2 dana 8300gr, visina 65,5cm 4 meseca i 9 dana 8600gr, visina 68,5cm 5 meseci 9250gr, visina 69cm...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 14:56:02
|
|
|
|
New Mom
|
Vau, rastete k'o kvasac!
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 15:01:03
|
|
|
|
mati
|
Djubrimo se djubrimo... Kaze dr da je na gornjoj granici za tezinu i za visinu, ali da je odlican dasa. A ja sta cu, ne mogu da ukinem obrok, jos uvek se samo dojimo...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 15:07:06
|
|
|
|
New Mom
|
Kaca je bila iznad te gornje percentile. Sta fali? Dobri su sisavci.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 15:13:31
|
|
|
|
mati
|
Sad sam videla ,listala sam staru temu da nadjem Matu, sa pet je imao 8400 i 68... Sve su mi na tatu, ljubi ih majka... Ma dok sisa i dodaje, super je...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 15:29:43
|
|
|
|
Maslacak15
|
Mi nismo ovde raportirali: sa 11,5 meseci 79 cm , 11 300 gr
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 16:46:35
|
|
|
|
Meisje
|
A ja se zeznula,skoncentrisala se na zdravu ishranu a zaboravila na kalorije..pa nemamo ni 8kg a pun 9m..plus je pocela da puzi i stoji..ali sad je kljukam da nadoknadi..(slabo sam joj davala krompir(davala joj vise onaj slatki) i pirinac,a od mlecnih proizvoda samo moje mleko 4 podoja)
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 16:54:53
|
|
|
|
adulence
|
Mei uvek je zdrava hrana bolji izbor pa sta ako ima 8kg,bitno da je zdrava,sto bi morala biti buca....ona je devojcica....uzivajte...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 17:05:57
|
|
|
|
Meisje
|
Pa eto,dr mi savetovao da ubacim kupovne kase i mleko..Kaze to je zdravo za odrasle a ne za bebe i da im to samo prodje kroz telo..Inace,vodim se onom tablicom dohrane iz grupe na fb.. Ona je potpuno zdrava,samo oni imaju grafikon rasta i smrsala je 100gr za dva meseca.. Ubacila sam joj sad jogurt,pavlaku,krem sir pa cemo videti za tri nedelje kontrola
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 18:27:13
|
|
|
|
anci kv
|
7 meseci i 8kg,66cm. Imam utisak da je duža, med.sestra je nešto na brzinu premeri , a nama i vel 74 zateže... Mei, nadoknadićete vi to ubrzo
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.4.2014 19:27:20
|
|
|
|
Meisje
|
Uh Bogami vi lepo furate. Nama je 74 taman bas. Mi smo dugacki 69,5,1,5cm je porasla za dva meseca
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.4.2014 6:37:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dunja sa 14,5 meseci ima 11 kg i 700 g, a duzinu ja mislim da joj nikad nisu izmerili ko svet tj sad vec visinu. Sad je ispala 79 cm a jos u septembru je kao imala 75 tj jedva stala u ono drveno. Mislim da nekad izmere vise nekad manje, ali dobro nisu oni mirni pa da to sad bude precizno. Ja prezadovoljna i ne mogu da verujem da se ugojila skoro 700 grama od pre mesec dana, toliko se nije ugojila od njenog treceg meseca, a ja jos bila ubedjena da je smrsala, i stvarno je tanja od kad hoda, e sad da li je i tu doslo do neke greske nemam pojma ali mirno je sedela dok su joj merili kilazu
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.4.2014 14:24:18
|
|
|
|
Mara1986
|
Nama je danas bila prva kontrola Rođen sa 3300 i 50 cm Izašao iz porodilšta sa 3220 prva kontrola 4090 i 53cm. kako vam se čini...?
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.4.2014 15:09:32
|
|
|
|
milicicak
|
Maro, to je odlicno :) ne sekiraj sevi uzivaj u bebcu :) I nemoj da uporedjujes napredovanje svoje bebe sa drugim bebama, nije dibro za tvoje zdravlja ono sto je znak da beba dobro napreduje su 5 punih pelena dnevno i sadrzajna kaka :)
< Poruku je uredio milicicak -- 30.4.2014 15:12:20 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.4.2014 15:13:31
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Maro, to je odlicno :) ne sekiraj se i uzivaj u bebcu :) I nemoj da uporedjujes napredovanje svoje bebe sa drugim bebama, nije dobro za tvoje zdravlje ono sto je znak da beba dobro napreduje su 5 punih pelena dnevno i sadrzajna kaka :)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
porođajDJURICIkada ste se porodile?pre termina (
59%)
posle termina (
30%)
na dan termina (
10%)
Ukupan broj glasova: 110Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!