Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 24.12.2013 12:30:39
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Izasli sa 2860 a sa mesec dana imamo 3880. Prezadovoljna sam.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.12.2013 9:17:07
|
|
|
|
Cvrčko
|
Mi se nismo javili sa godinu dana Dakle 4.12.2012. 3200gr i 49cm 4.12.2013. 9750gr i 72cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 10.1.2014 22:34:27
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: mati Mitar je rodjen sa 4500gr i 55cm, a izasli iz bolnice sa 4450gr. 24 dana 5300gr a visinu nam nije merila 1 mesec i 6 dana 6 kg, znaci da smo dodali za mesec 1550gr. Opet nije merila visinu. 2 meseca i 6 dana 7kg80gr, visina 62cm
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 10.1.2014 22:46:45
|
|
|
|
serpica
|
Bravo Mati veliki decko nema sta mi smo danas trebali da se merimo i primimo trecu dozu vakcine ali curi mu nosic i malo kaslje pa smo odlozili za sledecu nedelju...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 10.1.2014 22:56:58
|
|
|
|
mati
|
Jeste, prava je krofnica. Ja sam cenila da je udario u 8 ali nije. I nama nesto curi nos...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 16:01:43
|
|
|
|
reve84
|
Drugarice, MI smo juce bili na prvoj kontroli. Izasli smo sa 2820g a sada imamo 3550g. Inace smo samo na dohrani. Koristimo aptamil 1. Doktorka nam preporucuje da predjemo na Hipp Combiotic. Jel malo ovih 750g? Inace je na pocetku slabo jela...jedva 30ml a posle smo zaradili i upalu usiju... Bas me zabrinulo sad ovo. :(
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 16:43:54
|
|
|
|
adulence
|
Ja iskreno mislim da nemas razloga za brigu...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 16:56:00
|
|
|
|
reve84
|
Hvala ti Adulence...ali citam mahom su deca dobijala oko 1kg... Promenicemo mleko pa cemo videti sta ce biti na drugoj kontroli.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 17:01:44
|
|
|
|
adulence
|
Znam draga ali to ne treba da te plasi ne mogu i ne trebaju sva deca isto da se debljaju jer bi onda bili svi isti,ako se Iva ako se nr varam,lepo ponasa nemas razloga za brigu najveci strah svake mame je da joj dete nije gladno,a veruj mi da jeste primetila bi...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 17:24:21
|
|
|
|
mamica 91
|
Reve ja mislim da je to super moja una je izasla iz porodilista sa 3850 a na prvoj kontroli (sa mesec dana) imala 3900 a na rodjenju imala 4100 znaci sa mesec dana imala manje nego kad se rodila... ona je "sisala" ali joj ocito nije bilo dovoljno, onda smo joj dodavali Novalac svaki drugi obrok i pocela konacno da dobija na tezini..a sad joj treba djeta sa nepune 2god. ima 16,5kg...nemas razloga za brigu..
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 18:05:35
|
|
|
|
ivaMark
|
Reve, pisala sam i ranije da moja beba nije napredovala mesecno nikada vise od 700gr, samo coka i nikada joj nisam davala dohranu (sem u pocetku kada nije bilo mleka).... ne dobiju bas sve bebe po 1000gr mesecno Mati, cime ga hranis..moja je sa nepunih 7meseci imala 7,700gr
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 11.1.2014 18:15:13
|
|
|
|
madamme
|
reve, moja beba je samo u prvom mesecu dobila 800 grama, onda 700, pa 600, pa 500. Rodjena sa 3650, sa punih 6 meseci imala je 6700....jednostavno je toliko jela, nije htela vise....samo ti slusaj tvoju bebicu, ne mora da se dobije kilo, sve preko 500 gr je napredovanje.
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 13.1.2014 13:41:11
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Mati, cime ga hranis..moja je sa nepunih 7meseci imala 7,700gr koncetratom... On je veliki rodjen, a prvi mesecje dodaao 1550gr, tako da sada normalno dobija, 1080 za drugi mesec, videcemo na dalje.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 14.1.2014 11:50:29
|
|
|
|
Rosita
|
Da me ne shvatite pogresno, jako volim rr i nacin na koji je konzumiram donosi mi jako puno koristi, a ako me zbog neceg zabrine to je iskljucivo moja interpretacija i nije do foruma ili bilo koga na njemu. Ali jednom sam sebi zabranila da se javljam na ovu temu. Naime, cini mi se da mame, iako vide da im je beba ok, pedijatar im kaze da nemaju razloga za brigu, krenu da citaju kako druga deca dobijaju toliko i toliko, da se nerviraju i ponekad donesu i pogresne odluke. To nije inicijalno zbog foruma, tu je net ceo i razni izvori informacija i lako se podlegne poredjenju i bespotrebnom nerviranju. Ja sam sebi jednom rekla, ok, nema merenja kolicine pojedenog, nema merenja deteta mimo redovnih kontrola, nema poredjenja sa drugom decom, ovo sve pod uslovom da beba naravno izgleda zdravo i da pedijatar tako kaze. Draga Reve, ne sekiraju se! Samo da su nam bebci zivi i zdravi i da napreduju, pa nekad ovoliko, nekad onoliko! Pozdrav mame.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 14.1.2014 20:12:23
|
|
|
|
minnica
|
Rosita, lepo rečeno!
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 20.1.2014 19:01:12
|
|
|
|
serpica
|
Mi smo danas bili u savetovalistu,primili 3 dozu inf.i merili se Toma sa 5 meseci i 5 dana ima 9 kg i 70 cm Dodao za 1,5mesec 1,8kg i 4 cm ja sam zadovoljna ali i dalje ne vidim tih 9kg,dugacak momak Kaze dr od sada ce manje dodavati da se ne brinem ako ima svega 500gr vise na sledecem merenju.Od 6 meseca pa nadalje kaze da bebe dodaju od 400-600gr mesecno.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 27.1.2014 15:41:47
|
|
|
|
jocajaca
|
Cao, nisam nikako pisala na forumu od kako sam se porodila, vidim sve ste tu samo ste promijenile lokaciju sa tromesjecja na bebe. . Mi imamo 2 mjeseca, Nikolina je rodjena sa 4.02, izasle smo sa 3.92, na prvoj kontroli imala 5,2, a danas 7,2 kg!!!!!!!!!!! Dr.nije nista komentarisala posto je ovo bio samo pregled zbog vakcine. Prosto ne mogu da vjerujem da je dobila 2 kg jer ju samo dojim cak ni vodu ne pije nista nista osim dojenja. Jedva cekam sledecu kontrolu 20.02.jer je to pravi pregled pa da popricam sa dr.o tome.
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 27.1.2014 21:57:34
|
|
|
|
Sesilija 83
|
rodjena sa 3,450 izasla sa. 3,330 sa mesec dana 4,550 bas sam onako zadovoljna i super srecna sto je po P.S-uv
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 27.1.2014 22:20:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamica 91 Reve ja mislim da je to super moja una je izasla iz porodilista sa 3850 a na prvoj kontroli (sa mesec dana) imala 3900 a na rodjenju imala 4100 znaci sa mesec dana imala manje nego kad se rodila... ona je "sisala" ali joj ocito nije bilo dovoljno, onda smo joj dodavali Novalac svaki drugi obrok i pocela konacno da dobija na tezini..a sad joj treba djeta sa nepune 2god. ima 16,5kg...nemas razloga za brigu.. Uuuu ove Une sve krupne, i moja je rodjena sa 4100 i 60 cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.1.2014 12:22:26
|
|
|
|
Biserce
|
Dimitrije na rodjenju 3750, 1mes 4dana 5450...nista mrsaviji nece biti od brata koji sa 22mes ima 18.5kg
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.1.2014 13:23:18
|
|
|
|
mati
|
Jjocajaco bravo za vas. Tu smo negde.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.1.2014 13:26:14
|
|
|
|
Modessty
|
Nikola sa 4 meseca: 6650g i 66cm dodaje u proseku 1 kg mesečno samo dojim
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.1.2014 13:51:22
|
|
|
|
petarpikaso
|
na rodjenju je Jana imala 3950.sada ima cetri meseca i peti i ima 6.700
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.1.2014 16:00:09
|
|
|
|
emicaa
|
moja Teodora po izlasku iz bolnice imala 2900 g. sad ima,sad ima 12 sedmica i 5 kilica
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 31.1.2014 14:11:34
|
|
|
|
dijana1*
|
Rodjen sa 3280 i 52 cm Sa mesec ipo 4700 i 56.5 cm Zadovoljna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?