Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.9.2013 14:31:13
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Bila sam sa Lukom na sistematskom 28.5. i tada je imao 18,3kg. Juče (17.7.) smo bili da primi vakcinu, i sada ima 20kg. Ljubi ga majka, ne izgleda više kao kišna glista. Juče (29.09.2013.) sam ga stavila na vagu, čisto da bih videla koliko brufena da mu dam, i šok: 21,7kg.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.9.2013 14:33:57
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, izgleda da mu prija škola
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.9.2013 14:36:01
|
|
|
|
Peace*
|
Smešan je, pre neki dan mi je iznervirano rekao "Ja ne mogu da nosim ovu trenerku, jel vidiš??? Vidiš??? Smeta mi stomak!" Ja pogledala, ono kipi salce preko gume. Reko "Navikavaj se, ljudi tako izgledaju a ne kao gusenice".
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 30.9.2013 23:11:03
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: lokica77 Mi juce bili na kontroli, opet malo napredovala, 410gr za mesec i po cudi me da je i toliko s obzirom koliko malo jede, odlepicu majke mi, uglavnom sada sa 9 i po meseci imamo 8760gr sto mi je smesno malo u odnosu na kilazu koju je imala na rodjenju(3900gr), ali dr kaze ona je zdrava vitalna vesela bebica pa me to malo tesi moj bebac je imao na rodjenju 3 i 780 gr. a sada ne znam ni da li ima 9 kila.. na zadnjoj kontroli je imao 8 i 350 gr, ja mislim.. znaci sa 10 meseci 8 i 350.. tako da ste vi super. 410 gr u ovom uzrastu i nije tako malo..
< Poruku je uredio jovicaa -- 30.9.2013 23:12:29 >
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.10.2013 7:58:06
|
|
|
|
adulence
|
lokice to nije malo pa od njih SE ni ne ocekuje da dobijaju vise,meni je iva sa 9 meseci imala 9350,sve je to ok...
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.10.2013 11:23:11
|
|
|
|
Zemunka85
|
Moja Laki danas na kontoli sa 13m i 3d - 10,9kg i 80cm. Ja zadovoljna.
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.10.2013 11:25:49
|
|
|
|
Tiziana
|
Ja mislim da bebe koje su bile krupnije na rodjenju sporije kasnije napreduju od onih malenih,pa se negde u 8-9m sustignu i svi budu slicne tezine. Moji su rodjeni sa 3kg+/-,sa 9m su imali oko 9,5kg..Dakle stigli su drugare koji su imali po 3,7/3,8kg na rodjenju..
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.10.2013 13:08:15
|
|
|
|
2002m
|
9 meseci i 8150gr ocekivala sam vise i 73 cm,dosta je otisla u visinu. ped. je zadovoljan
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.10.2013 13:31:15
|
|
|
|
jole82
|
2002 pre svega za bebanu Al neces verovati da sam te se jutros setila i razmisljam kako te nisam videla 100 godina ovde
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.10.2013 19:55:26
|
|
|
|
Maslacak15
|
Nema tu pravila, ima i velikih beba koje jako brzo napreduju. Moja oba decaka su rodjena sa preko 4 kg ( 4,35 i 4,1) i imali su preko 8 kg sa tri meseca a evo sa nepunih sest i malise na 10 kg. Danas kontrola 5 meseci i 20 dana, okruglo 10 kg i 71 cm. Iskljucivo dojena beba s tim sto smo krenuli poslednjih dve nedelje po malo sa povrcem. Isto tako tezina mu bas nista nesmeta kao ni starijem posto evo vec par dana uveliko puzi (vojnicki). Otkako se krece, isprva rolanjem svugda po sobi a oskora i puzanjem, usporio je sa dobijanjem tezine, sto je i logicno, tako da je poslednjih mesec dana dobio samo 500 gr. Ako i dalje bude bio slican starijem bratu a ja verujem da hoce jel im je kriva rasta za sada skoro identicna imace verovatno oko 12 do rodjendana . Tako da sve to dodje na svoje....
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 2.10.2013 22:21:57
|
|
|
|
Meisje
|
Evo i mi +1kg u trecem mesecu,samo dojenje. Ali sad mi je produzila razmak izmedju obroka pa mozda 4. mesec bude manje..
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 3.10.2013 14:56:17
|
|
|
|
jole82
|
Mei ne mora da znaci to nista Maslacak bravo za deckonju ljubi ih puno
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 3.10.2013 17:02:48
|
|
|
|
Meisje
|
jole ti to iz iskustva
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 3.10.2013 21:36:00
|
|
|
|
jole82
|
Ja nisam nikad dojila... Al ono sto je definitivno je da bebe najbolje znaju koliko im je dosta i kad su gladne.. Moja je skoro 2 m bila na mom izmuzenom mleku..dakle na flasicu...a prvo je jela na 3 sata po 90ml (nikad nije trazila cesce sem kad su bili oni skovi par dana) i sa nekih 3 m je razredila na 4h al je pila vise prvo 120ml i brzo je presla na 150ml..od 4,5m ima 5 obroka, samo je kolicine povecavala..i sad od kad smo i na cvrstoj hrani ima 5 obroka..al pojede bas dosta.. Naravno da formula i majcino mleko nisu istog sastava...al sigurno i ona onda ili vise popije na tih 4 h ili je "jace" mleko. Ja se ne bih brinula..pametnice su oni..znaju najbolje sta im i kad treba..
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 3.10.2013 22:17:49
|
|
|
|
Mali_miš
|
IZVORNA PORUKA: Mali_miš IZVORNA PORUKA: Mali_miš IZVORNA PORUKA: Mali_miš L ima 2 meseca i 17 dana, za mesec i 15 dana je dobila 1070gr i sada ima 5950gr, a porasla je 5cm, pa je sada 59,5cm. Obzirom na to da je dve nedelje jako slabo jela kada je bila bolesna, ja sam prezadovoljna! Danas smo opet bili zajedno na merenju i boci. Merila nas je neka mlada devojka, pa se mučila da ih izmeri. =) Vrištala sam od smeha kada je merila Lenu pošto nije htela da jede pre nego što smo krenuli, pa je tada već bila poprilično gladna i nije sarađivala. =)))) Baš joj je šacometrijski izmerila dužinu, jer mala guzica nije htela da ispravi noge, a stalno je izdzala kukove, pa nam je rekla da je dugačka "otprilike" 64cm, a ima 6,9kg. Težinu je uspela preciznije da izmeri (iako se L vrtela kao na ringišpilu), jer je bila zatvorena u onom kantaru, pa nije mogla da pobegne, ali se drmala kao pri najgorem zemljotresu =)))). Nisam najzadovoljnija koliko je napredovala, ali kakve probleme imamo sa sikenjem dobro je i to (950gr za nepuna dva meseca i "OKO" 4,5cm ). 5 meseci i 20 dana - 7570gr i 67cm. Nešto mi malo tih 670gr za mesec i po dana, ali ona je vesela, pa se ne živciram puno. =) Pre 2 dana: 7meseci i 6 dana - 7950gr i 69cm. Kako slabo jede čvrstu hranu (a ni sisanje nije bolje), dobro je da je i toliko dobila. =/
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 4.10.2013 13:50:03
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: jole82 Ja nisam nikad dojila... Al ono sto je definitivno je da bebe najbolje znaju koliko im je dosta i kad su gladne.. Moja je skoro 2 m bila na mom izmuzenom mleku..dakle na flasicu...a prvo je jela na 3 sata po 90ml (nikad nije trazila cesce sem kad su bili oni skovi par dana) i sa nekih 3 m je razredila na 4h al je pila vise prvo 120ml i brzo je presla na 150ml..od 4,5m ima 5 obroka, samo je kolicine povecavala..i sad od kad smo i na cvrstoj hrani ima 5 obroka..al pojede bas dosta.. Naravno da formula i majcino mleko nisu istog sastava...al sigurno i ona onda ili vise popije na tih 4 h ili je "jace" mleko. Ja se ne bih brinula..pametnice su oni..znaju najbolje sta im i kad treba.. E ja odavno nisam izmuzavala pa ne znam koliko jede,poslednji put znam da je dogurala do 100ml.. U pravu si,i ja se drzim tog pravila pratim nju i njene potrebe,hvala Bogu nikad nisam posumnjala da joj fali ili da je drzim gladnu,uvek je ponudim.. Sad je pomerila i nisam sigurna kad je gladna pa je nudim na svakih pola sata posle 2h od poslednjeg jela.. Koliko sam ja citala vremenom se menja sastav i kolicina mleka tacno po bebinim potrebama..
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 17.10.2013 12:13:36
|
|
|
|
Sanja90
|
da se i mi pohvalimo,bili smo danas da primimo vakcinu,merili su ga i Milan sada ima 4480 i 54,5cm,samo siki, a iz porodilista je izasao sa 3460 i 52cm. Mamin veliki deckonja
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 21.10.2013 7:13:12
|
|
|
|
serpica
|
Mi u sredu idemo na drugu kontrolu pa cu videti koliko smo porasli od proslog puta.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 17:09:24
|
|
|
|
serpica
|
Bili smo danas u savetovalistu,Toma je za mesec dana dodao 1600gr i 5cm sad ima 5900gr i 61cm. Ja nisam mogla da poverujem jer sam se plasila da nije dodao dovoljno s obzirom da mnogo bljucka i povraca.Ipak sve je ok i ja sam prezadovoljna jer to je za ukupno 2 meseca i 8 dana 2.5kg i 7cm.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 17:18:28
|
|
|
|
Jole84
|
Tomica moj veeeeliki dečkonja
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 17:47:56
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Tomica moj veeeeliki dečkonja Jole
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 19:44:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Filip je rodjen 29.03.2013.sa 3490g i 49cm a danas 23.10.2013. 9200 g i 68cm Ja sam super zadovoljna!!!!
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 19:51:02
|
|
|
|
Torbica
|
Moj Djole nije vise beba, ali da se upisemo! Rodjen je sa 3240gr i 50cm, a juce je iz vrtica doneo ceduljicu - 15.4 kg i 91 cm sa 2 god i 10 meseci. Odlican je!
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 23.10.2013 23:55:50
|
|
|
|
Snelle
|
Danas su oboje bili na sistematskom: Lana 3.godine i 5 meseci - 17.600 gr i 106 cm Nemanja 6 meseci i 11 dana - 8.680 gr i 69cm
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 24.10.2013 11:35:25
|
|
|
|
minnica
|
IZVORNA PORUKA: mimahana Filip je rodjen 29.03.2013.sa 3490g i 49cm a danas 23.10.2013. 9200 g i 68cm Ja sam super zadovoljna!!!! Super! Mi sutra vodimo oboje dece na sistematski, pa ćemo videti. Kilažu im otprilike znam, ali visina me baš interesuje.
|
Anketa
Da li Vam se svidja ime Iskra?Dakilida (
28%)
ne (
47%)
neobicno je (
25%)
Ukupan broj glasova: 155Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!