Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.5.2013 15:54:10
|
|
|
|
janabons
|
Ivo, gde si se ti poradjala?
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.5.2013 19:16:47
|
|
|
|
Sladja80
|
janabonshvala,javi kakvi su ti rezultati za epi drzim ti palceve
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.5.2013 20:45:47
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja sam na porođaj otišla samo sa rezultatima krvne slike starim 3 nedelje (tad sam uradila i analize za epidural) i prihvatili su mi. Koprokulturu nisam radila niti mi je iko to tražio (Front). I da, nijedan put nisam išla na razgovor sa anesteziologom.
< Poruku je uredio Moiraina -- 24.5.2013 20:46:30 >
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.5.2013 21:04:19
|
|
|
|
janabons
|
Moraina, a sta spada u te analize za epidural, jel to ono sa sajta fronta?
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.5.2013 21:14:04
|
|
|
|
Moiraina
|
Da, INR, vreme krvarenja i vreme koagulacije
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 25.5.2013 10:06:42
|
|
|
|
ivaMark
|
Jana, u susednoj nam Bosni, jedva sam cekala kraj i samo da sve bude u redu... i sam porodjaj je bio
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 25.5.2013 10:38:20
|
|
|
|
Dada81
|
Iva,hvala Bogu,imala si i srece,razumem te sapatnice Meni samo na pocetku trudnoce,krvna grupa,komletan nalaz krvi i urina,posle ne znam da li mi je ikako dao da radim ponovo kks nalaze...Cak nije trazio ni double test ,sto je meni bilo vazno,pa kada sam dosla u Bgd,radila privatno i bilo u redu. Inace posto se prica o analizama pred porodjaj,retko to ovde rade.Na pocetku vadjenje krve grupe,obavezno,na hepatitis,aids.. A,na kraju nista,nisam cula u cekaonici nista o tome ,posebno ne V i C bris na kraju trudnoce ne praktikuju. Moja drugarica ovde radila (ali opet na pocetku trudnoce) papa t.i cesce je vadila nalaze od mene,a za briseve nisam je pitala. Htedoh reci,presla sam termin,pa su me stalno kontrolisali ,ctg i ultrazvuk svako jutro. Kada moj dr.nije bio tu,uputi me svom kolegi kojem ukratko objasni vezano za mene. Nista posebno ne traze od nalaza/analiza,eto to je to.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.4.2014 15:08:00
|
|
|
|
New Mom
|
Za Betaniju treba: (Pored zdr.knjizice i licne karte; uputa; dokumentacije o trudnoci) - nalaz krvne grupe i Rh faktora - nalaz Hbs Ag (radi se u Higijenskom u 9.mesecu) - kks i urin (ne stariji od mesec dana) A za CR jos dodatno oko vremena krvarenja i zgrusavanja krvi (ovo internista odredjuje sta treba).
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.4.2014 15:08:32
|
|
|
|
New Mom
|
I juce konacno sve zavrsih.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.4.2014 15:14:18
|
|
|
|
Peace*
|
Al ti ne ideš na CR?
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.4.2014 15:27:10
|
|
|
|
mali_mis
|
Meni su za kks i urin kukali sto su nalazi stariji od 2 nedelje, al to valjda na koga naletis.
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 25.4.2014 13:02:30
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Al ti ne ideš na CR? Pa planski, ne. Pre 4 i pre 2 godine je bila napomena da nalazi nisu stariji od 3 nedelje, sad kazu od 4.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 25.4.2014 13:06:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
Good point new mom.! Mislim da uvek treba biti spreman na sve eventualnosti. Mislim da ima dosta zena koje zamisle kako porodjaj treba da im izgleda, pa posle nastanu problemi ako zivot rezira drugacije. Zelim ti lak porodjaj i da ti nalazi za CR ne trebaju....
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.6.2014 8:55:22
|
|
|
|
pari
|
drage, da li znate šta je sve potrebno za front od analiza i koliko te analize treba da budu stare? da li znate kad i šta od analiza treba da uradi suprug ako želi da bude prisutan na porođaju? i za epidural šta je potrebno od analiza i koliko pre termina? stalno se bojim da ću zakasniti
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.8.2014 19:19:36
|
|
|
|
ivaMark
|
Da li je neka od vas upucena koliko se ceka za rezultate analiza koje se rade zbog epidurala? Sutra idem da dajem krv pa me bas zanima koliko se ceka? Odmah? Dan? Dva?
< Poruku je uredio ivaMark -- 24.8.2014 19:22:28 >
|
|
RE: Analize pred porodjaj 24.8.2014 19:20:12
|
|
|
|
ivaMark
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Da li je neka od vas upucena koliko se ceka za rezultate analiza koje se rade zbog epidurala? Sutra idem da dajem krv pa me bas zanima koliko se ceka? Odmah? Dan? Dva? sta uradih ovo, hihihih...samu sebe sam citirala
< Poruku je uredio ivaMark -- 24.8.2014 19:23:12 >
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 15:10:46
|
|
|
|
wivern
|
Samo me zanima da li u Frontu treba koprokultura, dr iz doma zdravlja mi nije dla uput kaze da nema potrebe, da to vise ne traze.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 15:13:53
|
|
|
|
dunja RR
|
Wiv nisam sigurna za Front. Ni meni dr. u domu zdravlja nije hteo dati uput, kao to je stara škola i više se ne radi. Međutim, moj dr (koji me porađao na Zvezdari), je tražio da uradim, i ja uradila privatno.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 15:28:29
|
|
|
|
wivern
|
Pa tako nekako sam i ja cula, da to vise nigde ne traze. Pitacu moju dr kod koje vodim trudnocu, ona je godinama radila tamo i zna valjda da li treba. Ostalo sve zavrsih hvala bogu
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 17:03:41
|
|
|
|
mati
|
Wiv bolje se raspitaj lepo... Ali da te vrate ako nemas koprokulturu sigurno ne mogu i ne smeju...
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 17:10:57
|
|
|
|
wivern
|
Mati ja sam pitala dr iz doma zdravlja koja svim svojim trudnicama daje upute i ona kaze ne treba. Ali cu svakako zagrebati jos malo , sto ti kazes nece me vratiti ali da me barem ne drndaju bzvz.
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 17:15:40
|
|
|
|
mati
|
Pa to ti kazem, iako te niko nece vratiti bez te jedne analize, bolje da je imas , da se ne stresiras dodatno. A ko zna na koga naletis na prijemu, da li je ustao na levu ili desnu nogu... Ja sam npr sve imala, ali mi je moja dr otvarala istoriju na hodniku pa mi nista nije ni trazila...
|
|
RE: Analize pred porodjaj 17.10.2014 22:04:15
|
|
|
|
serpica
|
Ja nista od analiza sem krvne grupe nisam imala,iako pise sta traze niko me nije pitao. Moj dr kaze,sta da rade one zene kojima iznenada krene porodjaj pa nemaju ni jednu analizu,cak ni zeleni uput...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 30.8.2015 10:18:21
|
|
|
|
Valerie
|
da li je neko radio drzavno/besplatno faktore koagulacije? treba mi za cr i koji se tacno faktori rade, ima tu sto cuda. videla sam da mozda moze u zavodu za transfuziju, mislila da sam da mozda uradim i to uz krvnu grupu... ako mi dr da uput...
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 30.8.2015 10:42:24
|
|
|
|
Maraj
|
Valerie jer ti to traze u bolnici? Ja cu isto nacr niko mi do sad nista nije spominjao. Evo i serpica je bila na cr pa napisa da joj nista nisu trazili
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?