Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Analize pred porodjaj 8.9.2015 15:04:20
|
|
|
|
Maraj
|
Pa stvarno bezobrazluk. Ja ko ginekologiju da sam zavrsila. Pa i vi. U sve treba da budemo upucene....
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 9.9.2015 10:17:08
|
|
|
|
jekiki
|
Kada citam za vase dr, moja je sjajna, ja nista i ne pitam ona sama ispisuje upute za sve analize koje trebaju i naglasi koje ce trebati npr za sledeci put, ja ne bih ni znala sta da trazim
|
|
RE: Analize pred porodjaj 14.9.2015 14:45:40
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: adulence Zeene idem sutra privatno da nosim stolicu traze mi u porodilistu koprokulturu,pa me zanima jel se nosi samo jedan uzorak stolice,znate li...nesto nece pretrazivac preko moba,zato ne pisem u adekvatnoj temi...
|
|
RE: Analize pred porodjaj 14.9.2015 15:15:30
|
|
|
|
Tiziana
|
Ado, ja nisam radila korpo. Niti mi je iko to trazio. Oni ti svakako pred porodjaj uzmu bris..
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 14.9.2015 15:23:38
|
|
|
|
adulence
|
Pa nemam pojma pisr mi u izvestaju iz misevica izmedjuostalog i to.... A i da vaginalni bris sad gledam kod ristica kmaju cenu za vaginalni bris i vagjnalni bris anaerobno sta je to? Hmmm?
|
|
RE: Analize pred porodjaj 14.9.2015 17:51:47
|
|
|
|
Tiziana
|
E to vec ne znam.ja sam privatno vodila trudnocu i oni su mi uzimali briseve kad je sta trebalo,ja sam samo uzimala nalaze.
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.10.2015 19:42:23
|
|
|
|
Animsaj9
|
Da li ima neka mama iz Ns? Da li za betaniju treba koprokultura i vag. bris?
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 10:18:54
|
|
|
|
daki81
|
Dobila sam upute za gradski zavod izmedju ostalog,da radim cv bris i vaginalni kao i uput za urinokluturu,pa me zanima ako neko zna i ako je neko skoro isao tamo da li urinokluturu odnosim bas u onoj bocici za urinokulruru ili im odnosim bas mokracu u onoj standardnoj plasticnoj bocici za urin pa oni tamo zaseju podloge i da li ce mi smetati za uzimanje briseva to sto koristim utrogestan vaginalno?
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 11:08:56
|
|
|
|
Animsaj9
|
Za urinokulturu znam da se ostavlja u redovnu čašicu za mokraću koja se kupi u apoteci, ne za tu posebnu čašicu. A za bris, ne moj stavljati utrogestan dan ili veče (kako već stavljaš) pred uzimanje brisa, da bi dobili realan nalaz.
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 12:02:40
|
|
|
|
daki81
|
Utrogestan koristim ujutru i uvece,ja sam svakako mislila da ga to jutro ne stavim pre analiza ali mozda je onda i bolje da ga ni vece pre ne koristim,ne znam da li sam utrogestan moze da deluje na rezultate,bar ove koji meni trebaju..hvala
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 12:46:25
|
|
|
|
jekiki
|
Daki utrogestan mozes i popiti, a za urinokulturu, ne znam odakle si, ali ako radis u gradskom zavodu u Bg-u mora ona specijalna bocica, za druge gradove ne znam,
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 13:02:38
|
|
|
|
daki81
|
Ja ga koristim samo vaginalno,ne znam iz kog razloga ali samo tako mi je prepisano vec mesecima,jesam iz Bg,znaci ipak da im odnesem vec zasejane podloge u onoj posebnoj bocici?
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 26.11.2015 14:23:42
|
|
|
|
jekiki
|
Da odnesi u onoj posebnoj bocici. A sto se tice utrogestana da ne bi prekidala popi ga slobodno da lakse mogu brisevi da se urade a i urin, pa onda nastavi vaginalno kako ti je i dr rekao
|
|
RE: Analize pred porodjaj 27.11.2015 22:09:34
|
|
|
|
Animsaj9
|
Utrogestan mozes i popiti, ja sam ga samo pila, pa preskoči tad vaginalno.
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 27.11.2015 22:16:32
|
|
|
|
daki81
|
Drage mislite to jutro samo ili i vece pre davanja brisa?Meni je terapija inace ujutru i uvece...ja sam mislila da ipak ispostujem uvece terapiju a ujutru da odlozim do davanja briseva pa nakon toga da nastavim..
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 28.11.2015 9:17:44
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Za zemunsko porodilište od analiza potrebna krvna grupa, ostalo sve rade sami na licu mesta na prijemu
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 28.11.2015 9:23:02
|
|
|
|
Animsaj9
|
daki ja sam mislila tu vecernju da preskocis , ili ga popij , da nalaz bude realan, a sad ujutru kad zavrsis sa brisevima i dodjes kuci ti stavi tu jutarnju , bice verovatno kasnije , pa onda pomeri malo i vecernju
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 28.11.2015 9:29:50
|
|
|
|
daki81
|
Tako cu i uraditi,hvala...a sto se tice analiza za NF,ja sam dobila u Dz za briseve,urinikulturu i za zuticu a na kontroli u NF doca mi rekao da za zuticu ne treba iako pise na sajtu i da mi nista vise od analiza ne treba( ni koagulacija,ni krvna slika..),izgleda da rade sve na licu mesta i da to ipak i zavisi od doktora
|
|
|
|
RE: Analize pred porodjaj 8.12.2015 23:37:50
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Dopuna za zemunsko porodilište: Više ne rade Hbs antigen, tako da se mora u Džordža Vašingtona, a vaginalni i cervikalni bris mogu da uzmu u poliklinici pri porodilištu, kada budete išle na uz kod njih. Pošto već idem u Dž. V. uradiću sve tamo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Razmak izmedju dva carska rezamatematicarkaAko ste imali dva ili tri carska reza koliko vremena je proslo izmedju njih?1 godina (
29%)
2 godine (
29%)
3 godine (
29%)
4 godine (
2%)
5 godine (
10%)
Ukupan broj glasova: 41Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!