|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
17.4.2014 18:37:19   
jovicaa
ok, nema smisla, vise necu pisati... ili ja ne prenosim dobro svoje misli, ili me ovde niko ne razume.... sta god, odjavljujem se sa ove teme.
i samo da dodam da je prevara na dnu liste po statistikama medju razlozima za razvod braka... tako da praksa ocigledno pokazuje nesto drugo od ovoga sto mi ovde pisemo. nije svaka prevara ista, nije svaka situacija ista, stvari ne mogu da se generalizuju. i mislim da nakon mog zivotnog iskustva, mozda malog, ali dovoljno sam shvatila ,da nikad ne govorim ja bih to sigurno ovako uradila, ili sigurno bih onako. zato sto nikad, ali nikad ne mozes sto posto znati sta bi uradio dok nisi u nekoj situaciji, dok ne udjes u tu kozu i ne dozivis to.

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.4.2014 18:43:48 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2151
17.4.2014 19:39:42   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ne kazem da bih ja trpela, ali ima zene koje NEMAJU IZBORA.
da, da izvinite, ja sam zaboravila da mi zivimo u norveskoj i svajcarskoj, a ne u srbiji.... necu vise komentarisati na ovoj temi.

Ovo i ja cesto pomislim citajuci postove po raznim temamauser posted image ..inace slazem se sa tobom,ljudi se ovde uhvate za jednu recenicu ,izvuku je iz konteksta i onda to ispadne nakaradno,a nije,kada se shvati sustina dodjemo do realnosti,na zalost..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2152
17.4.2014 19:57:47   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: Sanchy

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ne kazem da bih ja trpela, ali ima zene koje NEMAJU IZBORA.
da, da izvinite, ja sam zaboravila da mi zivimo u norveskoj i svajcarskoj, a ne u srbiji.... necu vise komentarisati na ovoj temi.

Ovo i ja cesto pomislim citajuci postove po raznim temamauser posted image ..inace slazem se sa tobom,ljudi se ovde uhvate za jednu recenicu ,izvuku je iz konteksta i onda to ispadne nakaradno,a nije,kada se shvati sustina dodjemo do realnosti,na zalost..

upravo sanchy, potpisujem.

serpice ne pricam ja o milka cokoladama, naopako. nego o onom osnovnom, dete mora da jede na prvom mestu raznovrsno povrce i voce, pa raznovrsne mlecne proizvode i tako dalje da bi bilo zdravo. a da ne pricam o tome da 50 posto lekova koje pedijatri prepisuju nije na pozitivnoj listi i placaju se, na to mislim, a ne na slatkise koji su nazalost u ovom kontekstu za tu decu luskuz.

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.4.2014 20:00:29 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2153
17.4.2014 20:05:40   
bubulence

IZVORNA PORUKA: serpica

Naravno da ne mozes da izdrzavas dvoje dece sa 200e pogotovo ako nemas svoj stan,ali da se ne lazemo ni jedno dete samohrane majke nije umrlo od gladi

naravno da nije, iz prostog razloga sto majke koje nemaju pomoc i podrsku okoline ne napustaju muzeve da im deca ne bi umrla od gladi. tuzno ali istinito.
ne postoji mogucnost da sama zena bez icega izdrzava decu i kraj price. odnosno postoji ali ako ima dobar posao i pristojna primanja .svako ko tvrdi drugacije neka mi da primer kako i sta bi radio na mestu te zene...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2154
17.4.2014 20:14:02   
adulence
Bubulence izvini ali ne slazem se sa tobm moji tata i mama su se prijateljski razisli,prosto to vise nije bilo to i odlucili su svako na svoju atranu mama je imala prosecna primanja ,sta vise mogu reci i mala primanja,za to vreme i dva skolarca,uvek je uspevala i snalazila se ,moram da priznam da i nije imala neku pomoc,ali je radila kao konj i nikad nam nije falilo ni hrane ni srece,ona je izabrala da se bori i izborila se sama nas je odgajila...i da kao sto vidite nismo crkli od gladi...ona mi je primer da majke mogu sve samo je pitanje da li hoce da se bore...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2155
17.4.2014 20:19:12   
bubulence
a jeli tata placao alimentaciju? kazes da su se prijateljski razisli...
ko vas je cuvao dok je mama radila?
ako je od plate uspevala da plati stan i racune onda su to ok primanja...
mi smo do pre dve god izdavali nasu garsonjeru od 24,5m2, i zajedno sa racunima je kostala 210e. a evo znam mnogo njih koje ne rade za toliku platu... e o tim zenama pricamo.

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 2156
17.4.2014 20:42:49   
serpica
bubulence ja oca nemam vise od 20god nazalost preminuo je,majka sa minimalnim primanjima odgajila i mene i pokojnog mi brata,ispali smo ljudi i hvala joj na tome.tatinu penziju koja je bila mala davali na racune a od majcine invalidske penzije smo ziveli,jeli,skolovali se,jeste bilo ponekad povuci potegni ali uvek se snalazilla i hvala joj na tome.ima puno takvih primera,i da dodam cuvala nas je u vreme inflacije potpuno sama

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 2157
17.4.2014 20:50:06   
jovicaa
pa da, ni moj otac nikad nije radio, on je umetnik, samo je mama zaradjivala, i dan danas je tako. ali smo imali stan. ali su moji deda i baba pomagali i pomagali umesto mog tate, ali je moja mama imala prosecnu platu, osim za vreme onih najgorih 10 godina krize. i ja sam jedinica. pa onda je bilo dovoljno naravno... ali ja pricam o zenama koje nemaju svoj krov nad glavom, koje imaju zaista nisku platu ili nemaju posao, koje imaju vise od jednog deteta, kojima zaista niko od roditelja, ni rodjaka nije rad da pomogne ... a nije malo zena sa ovakvom zivotnom pricom.

i tu se opet vracamo na onu pricu koju sam spominjala u drugim temama, danasnje generacije izdrzavaju i prezivljavaju zahvaljujuci penzionerima, e to je zalosno. a retko ko hoce da prizna koliko mu zaista pomazu od svojih penzija ili plata roditelji i dalje u zivotu, iako su u radnom odnosu. zato sto sa danasnjim prosecnim platama u srbiji ne moze normalno da se zivi.

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.4.2014 20:54:47 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2158
17.4.2014 20:58:45   
bubulence
serpice ali ste imali dva mala primanja koja su bila "dovoljna" da prezivite...
a kako mislis cuvala vas je sama? ko je bio sa vama kada je ona na poslu? nemoj mi reci da ste ostajali sami ako ste imali 3-4 godine?
i necu ja da kazem da nisi u pravu, eto, tvoja mama je nekako uspela da se izbori ali ne mogu to svi

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2159
17.4.2014 21:14:16   
doktorkakristal
mislim da nista nije bas crno ili belo,najidealnije je kada se ljudi sporazumno razidju,ali kada jedno ( u najcescem slucaju ) muskarac bude problematicna osoba ,e tu nije lako napustiti tu osobu.Znam masu slucajeva gde zena trpi iz panicnog straha da osavi muza jer joj preti da ce je naci i ubiti,i sad sve vi mozete reci da su to samo pretnje i da nista od toga nema,ali mislim da je svaka od vas bar jednom u novinama procitala da je muz ili partner ubio zenu.U komsiluku sam imala primer gde je muz redovno mlatio zenu ona ga prijavi milicija dodje pokupi ga i pusti nakon 24 h on opet napravi isto,sitna deca vriste i nikom nista jer pandure zabole,pa taj isti covek je pricao mojima kako sada popije kafu sa pandurima kad dodju na poziv njegove zene,ona mucenica nema gde izbeglica iz Hrvatske nema roditelje i nema ni srednju skolu,a troje dece imaju i nek mi neko kaze koji posao ona da nadje kad ja sa diplomom Doktora sedim kuci vec tri godine bez posla .Ja licno mislim da bi mu ruke odsekla pa taman robijala za to !

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 2160
17.4.2014 21:19:54   
bubulence
pa i ona jadna jedino moze da mu odsece ruke i da,ga ubije a onda ode u zatvor deca u hraniteljsku porodicu,, i sta je dobila? nista...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 2161
17.4.2014 21:21:18   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: bubulence

a kako mislis cuvala vas je sama? ko je bio sa vama kada je ona na poslu? nemoj mi reci da ste ostajali sami ako ste imali 3-4 godine?
i necu ja da kazem da nisi u pravu, eto, tvoja mama je nekako uspela da se izbori ali ne mogu to svi

Moja drugarica i njen brat su ostajali sami kući dok su im roditelji bili na poslu (on 1,5 godinu a ona 4), ona ga nahrani, spremi, uspava... ja ne da se ne bih usudila nego bih tačno umrla od brige. Ali to su ljudi ranije često radili, imam još par primera.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 2162
17.4.2014 21:24:41   
bubulence
ana sada bi ta deca bila oduzeta! sto mi je i logicno. ja ne mogu da zamislim da odem da izbacim smece i ostavim Emu samu a ne nesto drugo

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2163
17.4.2014 21:38:08   
serpica
Bubulence moja majka je vrlo rano otisla u invalidsku penziju i vise nikad nije radila cuvala je nas,a ta dva mala primanja su bila otprilike kao sad 200e,secam se toga jer nisam bas bila mala.
Mislila sam da ovo nikad necu da napisem ali eto:
mm ima toliko mala primanja i neredovna da ne biste mogli da poverujete,sa mojom platom/bolovanjem ja izdrzavam troje dece,placam racune,idem u nabavku,mm plata dodje jednom u 6 meseci taman da popuni frizider.Mozete da mi verujete a i ne morate,znaci zivimkao da nemam muza,kako? Pisala sam u temi trece dete,kako raspolazem budzetom.
Sebe smatram dovoljno jakom i fizicki i psihicki pa da ostanemo na ulici mislim da bi mi deca imala nista manje nego sada.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 2164
17.4.2014 21:52:43   
zece
Nas ne ostavaa sami roditelite na 3i na6godini odea na rabota rabotea

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2165
17.4.2014 22:07:09   
tijatija
Jovice ja se u potpunosti slazem sa tobom. Ja imam vise dece pa gledam kao to nemogucu misiju. Samo mi recite molim vas da mm zadrzi dete ( znam licno dva slucaja tu u CG gde su deca pripali ocu) majka nije stamb. i mater. obezbedjena. Nije bilo nasilja u porodici ali je bilo prevara sa njegove strane . U sustini nije bitan razlog razvoda, samo me interesuje sta bi vi radile???? Jednostavno posle i ostavile decu??? A deca da svaki dan vriste mamaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 2166
17.4.2014 22:08:09   
jovicaa
da serpice, ali koliko se secam spominjala si da vam roditelji dosta pomazu.. mozda ni ne oset_ite koliko ustvari. mislim to je super i treba da vam pomazu, kad je takvo stanje u zemlji... ali eto ipak imate neciju pomoc, verovatno niste podstanari... i tako ipak imate neku osnovu.
mi pricamo o zeni kao sto je primer doktorke kristal, koje nemaju apsolutno nikakve sanse ni mogucnosti za zaposlenje, a pri tom nemaju svoju stambenu nekretninu, roditelje i td. mislim na primer koji je navela doktorka kristal.

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.4.2014 22:12:24 >

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 2167
17.4.2014 22:16:04   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja drugarica i njen brat su ostajali sami kući dok su im roditelji bili na poslu (on 1,5 godinu a ona 4), ona ga nahrani, spremi, uspava... ja ne da se ne bih usudila nego bih tačno umrla od brige. Ali to su ljudi ranije često radili, imam još par primera.

e nekad su decu ostavljali same, drugo je vreme bilo, manje sabracaja, manje lopova pa svega da je to manje danas ja nikako nebi mogla da ostavim decu od 5,4,2,1 samu i podjem 8 sati na posao ( sto bi naravno morala jer nemam ih dje ni kome a moram da ih prehranim) o tome ja pricam...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2168
17.4.2014 22:19:06   
IVA 11

ana sada bi ta deca bila oduzeta! sto mi je i logicno. ja ne mogu da zamislim da odem da izbacim smece i ostavim Emu samu a ne nesto drugo

Ne daj Bože, ni ja user posted image

Direktna veza do poruke: 2169
17.4.2014 22:19:44   
Olga75
evo vako
ko voli da ga lema muz nek ga lema , ko voli da uhodi i drkeljise po dzepovma jer mu se muz krije po klozetima da iscita poruke , dzara telefone i lozinke , neka ga
briga me , kad se vec sve izvlaci iz konteksta kazete
verujem da je super kad rucas i muz ti zavali samarcinu
isto tako je kul sto naskace neku tamo
a ti ooo nemas nikakve pomoci
ko voli nek izvoli
i slobodno izvlacite iz konteksta
ako je jedini problem sta ce se jesti , onda treba gutati i batine i prevare i muntanja i bezobrazluke isve
kazu stari batina je iz Raja izasla , muz je bogotac , ako se ozenio nisu ga ustrojili
i tako
eto

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2170
17.4.2014 22:20:09   
zeksi
Ja bi vas pitala. sta bi uradile u sledecem slucaju. Muz i zena imaju zajednicki privatni posao. Kucu kupljenu na kredit na zenino ime. Muz je tuce i maltretira, za sve mora da ga pita, pare stoje kod njega, ne sme da uzme ni auto bez pitanja, deca sve to gledaju, policija je bila par puta, medjutim on poznaje vecinu policajaca i sve se to zataska. On joj preti da ce je pronaci gde god da pobegne i ubiti. Ona nema gde da ode, nema ni familije u Srbiji, ima samo majku koja zivi u nekom selu u Bosni.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2171
17.4.2014 22:22:03   
jovicaa
e bas me zanima sta cete odgovoriti na zeksino pitanje....
olgiiiccccc niko ne govori da zene treba da trpe, nego da neke zene nazalost i nemaju preteran izbor!!!!!

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 2172
17.4.2014 22:22:04   
serpica

IZVORNA PORUKA: Olga RR

evo vako
ko voli da ga lema muz nek ga lema , ko voli da uhodi i drkeljise po dzepovma jer mu se muz krije po klozetima da iscita poruke , dzara telefone i lozinke , neka ga
briga me , kad se vec sve izvlaci iz konteksta kazete
verujem da je super kad rucas i muz ti zavali samarcinu
isto tako je kul sto naskace neku tamo
a ti ooo nemas nikakve pomoci
ko voli nek izvoli
i slobodno izvlacite iz konteksta
ako je jedini problem sta ce se jesti , onda treba gutati i batine i prevare i muntanja i bezobrazluke isve
kazu stari batina je iz Raja izasla , muz je bogotac , ako se ozenio nisu ga ustrojili
i tako
eto

user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2173
17.4.2014 22:25:41   
serpica

IZVORNA PORUKA: zeksi

Ja bi vas pitala. sta bi uradile u sledecem slucaju. Muz i zena imaju zajednicki privatni posao. Kucu kupljenu na kredit na zenino ime. Muz je tuce i maltretira, za sve mora da ga pita, pare stoje kod njega, ne sme da uzme ni auto bez pitanja, deca sve to gledaju, policija je bila par puta, medjutim on poznaje vecinu policajaca i sve se to zataska. On joj preti da ce je pronaci gde god da pobegne i ubiti. Ona nema gde da ode, nema ni familije u Srbiji, ima samo majku koja zivi u nekom selu u Bosni.

Axa ovo je ko nekom americkom filmu,ok,verujem da postoji i to,recimo,kuca je na njeno ime jel da? Neka proda kucu uzme lovu i decu i neka bezi ako vec drzava i sistem i drustvo ne mogu da joj pomognu,a mogu da se ne lazemo.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 2174
17.4.2014 22:28:06   
Ana RR
Ovo je baš delikatna tema, ima različitih priča i situacija. Nedavno je drugarica jedne naše forumašice izgubila život, problemi u braku, svađe, ona odluči da ode sa decom, on je sačeka u kući i ubije. Tuga.

Ne mogu pričati u nečije ime, ali za sebe znam da ne bih trpela nikakav vid maltretiranja. Ne bih oprostila prevaru, niti bih živela sa nasilnikom. Jedan život imam i niko mi ga neće upropastiti, a pogotovo ne i život mog deteta.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here