|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje
14.2.2014 13:17:25   
Trini
user posted image E da a zanima me jos i gde ja mogu da pitam kada ce da mi krene isplata bolovanja od drzave i koga da pitam za tu informaciju.

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 1301
14.2.2014 13:43:57   
dunja RR
Pokažeš svom ginekologu da upiše u karton, zatim kopiraš pa kopiju odneseš u firmu jer moraju predati u zdravstveno za refundaciju.

IZVORNA PORUKA: tillia

nije mi jasno sta radim sa ona 2 izvestaja sa lekarske komisije?jel to negde nosim?

< Poruku je uredio dunja RR -- 14.2.2014 13:47:56 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 1302
14.2.2014 13:46:47   
dunja RR
Tek 10.2. su krenuli da obrađuju plate za decembar, meni rekoše kao da tih 65% ide brzo (ali ko zna šta je njima brzo). Od 1.1. za plate za 2014. 65 % isplaćuje se preko zdravstvenog na račun firme, a 35% direktno na račun trudnice. Zato od pre dva dana morate pripremiti i potvrdu iz banke da ste vlasnik računa na koji će vam legati 35%. Ne zna se koliko će tih 35% kasniti, niti ko ih sada isplaćuje, ali refundira se 100% plate (samo tih 35% ne ide više preko grada).

IZVORNA PORUKA: Trini

user posted image E da a zanima me jos i gde ja mogu da pitam kada ce da mi krene isplata bolovanja od drzave i koga da pitam za tu informaciju.

< Poruku je uredio dunja RR -- 14.2.2014 13:47:31 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 1303
14.2.2014 15:00:16   
Trini
Meni nije ni firma dala prvo bolovanje sto treba,ko zna mozda njima uplacuju a oni meni ne prebacuju pare. nemoguce da toliko cekam, od 21 oktobra sam na trudnickom a od 6 decembra sam na porodiljskom i dinar nisam dobila.\

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1304
14.2.2014 15:41:04   
dunja RR
Trini, prvih mesec dana trudničkog firma isplaćuje, to nema veze sa državom, zovi i pitaj šta se dešava.

Porodiljsko je po zakonu firma dužna da isplati prvo tebi, pa da čeka pare od države. I za to zovi..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 1305
15.2.2014 16:10:56   
Trini
Ma meni nista nije niko uplatio niti mi ko kaze kada ce da pocne meni da se uplacuje. Koga mogu da zzovem i da proverim sem ove iz firme, Ja kad pitam oni kazu pa mi neznamo sto vam nije leglo sve je uplaceno i ko je lud ovde. Pa me zanima koga mogu da pitam i da proverim dali se ja vodim da sam na bolovanju i ostale informacije.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1306
15.2.2014 16:14:01   
dunja RR
Ako ideš redovno na komisije i firmi dostavljaš doznake, ti si na bolovanju i neko te ozbiljno vara. Morala si za prvi mesec trudničkog dobiti od firme pare. A i od države bi trebalo polako da stiže. Zovi knjigovodstvo u firmi i reci da ti ništa nije leglo od početka bolovanja. Za porodiljsko sam ti već rekla, prvo firma mora da uplati tebi pa da čeka pare od države. Traži da ti dostave nalog da ti je uplaćeno, ako tako tvrde.

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.2.2014 16:16:00 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Trini)
Direktna veza do poruke: 1307
20.2.2014 10:58:01   
dumisko
Trini I meni je kasnila plata od momenta odlaska na trudnicko pa oko pola godine..zvala obracunsku I zena me zezala kao sta ce ti pare, sedis kod kuce I uzivas ..I nakon toga kad se otpusilo tako glupo da se izrazim sve je bilo OK..doduse te isplate I fore kako obracunavaju ne pohvatah nikad ali kapljalo jeuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1308
20.2.2014 12:28:35   
dunja RR
Dumisko, nije mi samo jasno kako vam kasni ta prva plata? Jer ona ide o trošku firme, i tu nema šta da se čeka država. Ma ko će njih pohvatati .. haos država ..

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.2.2014 0:16:22 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dumisko)
Direktna veza do poruke: 1309
21.2.2014 10:16:18   
Vanda
Citam postove ali nikako da dodjem do informacije koliko kasne primanja 65% (od strane drzave) za trudnicko bolovanje? Novi Sad je u pitanju. Firma je sve svoje ispostovala i kako sam razumela dalje nije obavezna da mi uplacuje dok njoj ne uplate. Takodjer, svratila sam u socijalno NS da ih upitam koliko kasne da bi mi oni saopstili da uplate idu u toku meseca, ugl. pred kraj. Da li je to tacno?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1310
21.2.2014 10:19:58   
dunja RR
Vanda, i meni rekoše u zdravstvenom - sa naše strane to brzo ide. Ali ne znam šta smatraju pod brzo, kada ovde devojke pišu da se kasni po 6 meseci ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1311
21.2.2014 10:38:03   
Vanda
Totalno sam zbunjena user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1312
21.2.2014 10:38:52   
cockic
kod mene u firmi su stvarno svaki mesec uplacivali kad je plata kolegama tad legne i meni.firma meni da na vreme pa onda oni cekaju.e sad kako je nemam pojma.ja sam do jula prosle godine sve dobijala u dan.i trudnicko i porodiljsko.cak i negu deteta ono kad se ide na komisiju posle 11 meseca pa sam produzila prvo 2m,pa pa onda jos 3meseca.i sve sam dobijala na vreme.
e da li i sad ima firmi koje daju svoje pare pa cekaju nemam pojma.ako kasni nesto puno verujem da niko nece da da.kazem sad nemam pojma kako je ni kod mene.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1313
21.2.2014 10:41:00   
dunja RR
Cockić naravno, firma može (a ne mora), ako ima novca na računu, da prvo isplati trudničko pa da čeka refundaciju. Kod porodiljskog je obavezna da prvo isplati pa da ćeka refundaciju.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1314
21.2.2014 10:47:58   
Vanda
Ovi "moji" imaju para na racunu ali ce tesko isplacivati pa cekati user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1315
21.2.2014 14:40:06   
degu
Moja firma stvarno sve od početka uplaćuje redovnouser posted image e još da budu tako fini pa da me zadrže kad se vratim user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1316
21.2.2014 19:29:07   
lesica
Svim trudnicama u Srbiji će se isplaćivati bolovanje u 100% iznosu! Pročitajte više >>>

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1317
21.2.2014 19:46:00   
dunja RR
user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1318
22.2.2014 12:45:15   
Vanda
jeeeee user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1319
22.2.2014 15:11:23   
Klarita
Uopste se ne razumem u obracun...ali, ja sam otvorila trudnicko bolovanje 20.januara. Sad u februaru mi uplatili iz dva puta (tako inace i primamo platu) ali znatno manje nego sto bi trebalo user posted image Zvala sam druga koji radi u RFZO i on mi kaze da je kod njih opste rasulo i da jesu dobili dopis za isplacivanje ostatka od 35% ali da ne znaju jos uvek kako ce se raditi obracun. E, sad meni nije jasno kako su objavili ovih dana da ce biti isplacivano 100% a, da za januar je trebalo prijaviti trudnice do 1.februarauser posted image Kaze moj drug da ce sigurno biti isplaceno sve, ali kada, kako, koliko...bas nista ne zna. Ja svakako moram da odnesem doznake neki dan od ponedeljka u skolu, ali kod nas u racunovodstvu radi dvojac i ne zna se ko je lud a, ko zbunjen...pa, ako ja ne uzmem stvari u svoje ruke ko zna sta ce bitiuser posted image

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1320
22.2.2014 15:20:49   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Klarita

Uopste se ne razumem u obracun...ali, ja sam otvorila trudnicko bolovanje 20.januara. Sad u februaru mi uplatili iz dva puta (tako inace i primamo platu) ali znatno manje nego sto bi trebalo user posted image

Ti si dobila 65%, a 35% ti se po novom pravilu od 1.1.2014. uplaćuje direktno na tvoj račun u banci. Zbog toga moraš, ukoliko već nisi, dostaviti firmi potvrdu o broju svog računa u banci (da si vlasnik računa). Ja sam već apsolvirala ovo user posted image
Za tih 35 % se ne zna koliko će kasniti, na vestima su javili jednu potpuno neodređenu rečenicu - da će 35% biti raspoređeno iz budžeta tokom 2014.

< Poruku je uredio dunja RR -- 22.2.2014 15:22:33 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1321
22.2.2014 15:37:06   
dunja RR
Klari, pošalji poslodavcu ovaj link, na tekst što je Lesica objavila i sve će mu biti jasno. Ja sam poslala (ali stvarno) mojoj knjigovođi user posted image

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Svim trudnicama u Srbiji će se isplaćivati bolovanje u 100% iznosu! Pročitajte više >>>

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1322
22.2.2014 15:52:56   
vonavoj
ovo za 35% mi se ne svidja..moj gazda je prvo isplacivao,pa refundirao,sto znaci da bi odmah dobila 100%,a sad cu samo 65%...
mada jos mi nije otvoreno bolovanje,radicu dokle mogu...moram,ne mogu sad ni da ih ostavim..jer sam SEF RACUNOVODSTVA! glavni krivac za sveuser posted image user posted image
mada je ovo za bolovanje do poslodavca,kako on odluci da se isplacuje..meni porodiljsko nikad nije kasnilo,jer je isplaceno kad i ostalim zaposlenim.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1323
22.2.2014 16:05:13   
dunja RR
Von, moja knjigovođa kaže da može i sada 100%, pa da se vrši povraćaj novca sa ličnog računa trudnice. Naravno ko pristane na to (mislim na poslodavca). Sve varijante su moguće usred novonastale situacije, pa sad, kako kome odgovara, što kaže moja knjigovođa ..
Ali pazi, možda i bude sve ok ako tih 35% ne bude kasnilo, ali ko će znati da li će i koliko kasniti ..

< Poruku je uredio dunja RR -- 22.2.2014 16:19:31 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1324
22.2.2014 16:46:18   
vonavoj
nisam se upustala u detalje,jer nemamo trudnice,do sad,tj.meneuser posted image
a mislim da cu tako i da nagovorim gazde..vratim ja njima kad mi uplateuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here